Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω ένα Ford Focus 2006 1.4.

Το θέμα είναι το εξής: όταν δεν έχω τα φώτα αναμμένα, τα φώτα του φρένου ανάβουν κανονικά όταν το πατάω(και τα τρία).
Όταν έχω τα φώτα ανοικτά και πατάω φρένο, τα δύο πίσω φώτα(αριστερό και δεξί) αντί να δυναμώνουν σβήνουν εντελώς και ανάβει μόνο το μεσαίο φώς του φρένου.

Τι μπορεί να φταίει.

Ευχαριστώ

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, αmike12 είπε

Καλησπέρα.

Έχω ένα Ford Focus 2006 1.4.

Το θέμα είναι το εξής: όταν δεν έχω τα φώτα αναμμένα, τα φώτα του φρένου ανάβουν κανονικά όταν το πατάω(και τα τρία).
Όταν έχω τα φώτα ανοικτά και πατάω φρένο, τα δύο πίσω φώτα(αριστερό και δεξί) αντί να δυναμώνουν σβήνουν εντελώς και ανάβει μόνο το μεσαίο φώς του φρένου.

Τι μπορεί να φταίει.

Ευχαριστώ

Μάλλον βραχυκύκλωμα, πρέπει να το δει ηλεκτρολόγος.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, αmike12 είπε

Εντάξει gyus ευχαριστώ.

Θα αγοράσω το manual με τα διαγράμματα για τα ηλεκτρικά να δω μήπως βγάλω άκρη

ΞΕκίνα απο τα φανάρια ,αν βλέπεις σκουριές σε ακροδέκτες κλπ.Αν πιάνουν τα χέρια σου δοκίμασε να κάνεις σώμα με άλλο καλώδιο να δεις αν επανέρχονται.Ψαξε και στα αρμόδια φόρα μήπως είναι γνωστό πρόβλημα.

Επίσης αν εχει επαφες με ελατηριο καθαρισε τις καλά.Ανάμεσα σε πόρτα και κάσα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

ΞΕκίνα απο τα φανάρια ,αν βλέπεις σκουριές σε ακροδέκτες κλπ.Αν πιάνουν τα χέρια σου δοκίμασε να κάνεις σώμα με άλλο καλώδιο να δεις αν επανέρχονται.Ψαξε και στα αρμόδια φόρα μήπως είναι γνωστό πρόβλημα.

Επίσης αν εχει επαφες με ελατηριο καθαρισε τις καλά.Ανάμεσα σε πόρτα και κάσα.

Ωραίος.

Αύριο θα τα δοκιμάσω

Δημοσ.

Χαίρεται guys.

Έψαξα στο manaul της haynes και βρήκα αυτά. (παραθέτω 2 pdf)

Απ ότι κατάλαβα υπάρχουν 2 πιθανές γειώσεις να ελέξω. Η E5 και η E6.

Την E6 βρήκα που είναι(αφαίρεσα ένα πλαστικό και το ύφασμα στο πορτπαγκάζ πάνω αριστερά και το βρήκα).

Το θέμα είναι η E5 που δεν ξέρω που ακριβώς βρίσκεται. Καμία βοήθεια;

light diagram.pdf wiring.pdf

Δημοσ.

Αυτα ειναι τα σημεια που εχει γειωσεις το αμαξι σου.  Η νο.19 ειναι αυτη που λεει exterior lamps οποτε ειναι σε αυτη... πολυ πιθανο να εχει μια εκει περα και να στελνει καλωδιο απο εκει στα φωτα. Πριν πειραξεις τις γειωσεις πανω απο το σασι παρε ενα καλωδιο και κανε μια γεφυρα εσυ απο εκει με τη γειωση στη φυσα του φαναριου.. αν δεν δουλεψει, προσπαθησε να κανεις γεφυρα με τη "μεσα" γειωση στο φαναρι, στα λαμακια που εχει.. συνηθως πονανε στις φυσες.. 

earthpoints.JPG.989e9104b0467f6729772ce6bf94c911.JPG

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nick#18 είπε

Αυτα ειναι τα σημεια που εχει γειωσεις το αμαξι σου.  Η νο.19 ειναι αυτη που λεει exterior lamps οποτε ειναι σε αυτη... πολυ πιθανο να εχει μια εκει περα και να στελνει καλωδιο απο εκει στα φωτα. Πριν πειραξεις τις γειωσεις πανω απο το σασι παρε ενα καλωδιο και κανε μια γεφυρα εσυ απο εκει με τη γειωση στη φυσα του φαναριου.. αν δεν δουλεψει, προσπαθησε να κανεις γεφυρα με τη "μεσα" γειωση στο φαναρι, στα λαμακια που εχει.. συνηθως πονανε στις φυσες.. 

Ναι εκεί στο 19 που δείχνεις έχει γείωση την βρήκα(δεν έχω πειράξει κάτι ακόμα). Θα δοκιμάσω αυτό που λες και θα σας ενημερώσω αύριο

8 λεπτά πριν, nick#18 είπε

Επίσης αν μπορείς να μου πεις που βρήκες αυτό το διάγραμμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, αmike12 είπε

Ναι εκεί στο 19 που δείχνεις έχει γείωση την βρήκα(δεν έχω πειράξει κάτι ακόμα). Θα δοκιμάσω αυτό που λες και θα σας ενημερώσω αύριο

Nα κανω μια διορθωση... λεω παραπαω οτι απο εκει στελνει στα φωτα. Προφανως, αλλα το διατυπωσα λαθος. Ηθελα να πω οτι απο εκεινη στελνει και στα φωτα της αλλης πλευρας με καλωδιο.. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, αmike12 είπε

Επίσης αν μπορείς να μου πεις που βρήκες αυτό το διάγραμμα

Μιλαγα με φιλαρακι μηχανικο και ψαχναμε κατι για το δικο μου, επι της ευκαιριας του ειπα να μου βρει το σχεδιο απο το autodata που δουλευει στο μαγαζι του..

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι.

Είχατε δίκιο, ήταν πρόβλημα γειώσεων.

Παρόλο που δεν το έφτιαξα μόνος μου το πήγα τελικά σε ηλεκτρολόγο και το έφτιαξε.

Έκανε γείωση στη λάμπα τραβώντας καλώδιο από το υφιστάμενο καλώδιο της γείωσης(παραθέτω φώτο). (btw μου πήρε 10 ευρώ)

Όπως και να έχει ευχαριστώ για τη βοήθειά σας

giosi.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...