Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα! Δεν ξέρω αν γράφω σωστά εδώ.... αλλά σπίτι μου έχω την παρακάτω πρίζα η οποία δεν ξέρω τι είναι.... Γνωρίζει κανείς;

IMG_20210217_094320.jpg.f07519c0abadb1f169fc9cc0d70a1496.jpg        IMG_20210217_094927.jpg.ad786628bffdbbeb8a014e1ac6f2a603.jpg

Δημοσ.

Ωραια, οποτε αγορςζω αυτο και το κουμπωνω με patch cords στο χωλ σε ολες τις πριζες του χωλ οπου καταληγουν τα καλωδια ωστε να εχω lan στα υπολοιπα δωματια.

Ευχομαι να ειναι τοσο απλο, ειδα καποια βιντεο για το οως να συνδεσω τα ζευγη στα πριζακια, ελπιζω να ειναι τοσο απλο. 

Σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια. 

Μολις μου ρθουν τα πριζακια το ρουτερ και ολα τα συναφη θα αρχισω τις δοκιμες. 

Καπου διαβασα για lan tester, χρειαζομαι κατι τετοιο? 

Μονο πρεσα για τα κλιπσακια δεν χρειαζομαι? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, stelios.s είπε

Μπορώ να ρωτήσω γιατι παραγγέλνεις πριζάκια απο Κίνα και δεν εμπιστεύεσαι κάποια επώνυμη εταιρία;

Επειδη ειχα ηδη παρει περυσι ολες τις σουκο και τους διακοπτες αφης με τζαμακι. 

Εδω πχ μια απλη σουκο legrand με τζαμακι κανει 20 ευρω, εμενα μου βγηκε 7 με μαζικη παραγγελια και κουπονια. 

Πχ αυτο
https://a.aliexpress.com/_mKGscDz

Ειναι διακοπτης αφης απο τζαμι. 

Ενα τετοιο παρομοιο schneider μου το διναν 40 με έκπτωση κιολας στον καυκα. 

Το μονο ζορι με τα livolo ειναι οτι δεν εχουν γαντζακια για τα φθηνιαρικα κυτια που βαζουν οι εργολαβοι στα σπιτια, οποτε αναγκαστηκα να τα βγαλω ολα τα μαυρα κυτια και να βαλω κιτρινα γυψοσανιδας με μεγαλυτερη τρυπα στο τοιχο και επειτα σοβατισμα

Επεξ/σία από Tommygre
  • Like 1
Δημοσ.
7 hours ago, userc91 said:

καλημέρα! Δεν ξέρω αν γράφω σωστά εδώ.... αλλά σπίτι μου έχω την παρακάτω πρίζα η οποία δεν ξέρω τι είναι.... Γνωρίζει κανείς;

IMG_20210217_094320.jpg.f07519c0abadb1f169fc9cc0d70a1496.jpg        IMG_20210217_094927.jpg.ad786628bffdbbeb8a014e1ac6f2a603.jpg

Τηλεφωνική πρίζα Γαλλικού τύπου. Τις έβαζαν ένα φεγγάρι οι ηλεκτρολόγοι και στην Ελλάδα ή τις έφερναν συγγενείς από το εξωτερικό ως "ανώτερες" σε σχέση με τα δίπολα που είχαμε εδώ. Υπάρχουν αντάπτορες που βγάζουν RJ11 για να κάνεις την δουλειά σου, αλλά καλύτερα να αλλαχτεί...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με συγχωρειτε και παλι, κατι τελευταιο και ελπιζω να μην πεταξω τουβλο. 

Αυτο που μπορεσα να διακρινω στο καλωδιο ειναι 11801 + tia/eia 568 B2. Χρονολογια 2010
Υποθετω ειναι καποιο προτυπο.
Το cat 6 δεν το πετυχα πουθενα αλλα δεν το πολυεψαξα αν το γραφει, θα ξαναπαω Παρασκευη αν ειναι να το δω.
Το θεμα ειναι οτι θα κανουν τη δουλεια αυτα, σωστα?
Δηλαδη αν ειναι πχ cat5, δεν αξιζει να προχωρησω με τις συνδεσεις? Θα χασω αρκετα σε ταχυτητα; 

IMG_20210217_141019_2_75.jpg

Επεξ/σία από Tommygre
Δημοσ.

Cat5e λογικά είναι και δε θα έχεις θέμα. Αν θες να σου φύγει η απορία τερμάτισε ένα καλώδιο και στις 2 ακρες, σύνδεσε στη μια το ρούτερ και στην άλλη έναν υπολογιστή και δες το negotiation αν γίνεται στα 100 ή στα 1000Mbps.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...