Tommygre Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα και συγνωμη για την ασχετοσυνη μου ελπιζω να γινω κατανοητος. Προκειται να μετακομισω σε σπιτι ημιτελεστατο και παρατημενο απο τον εργολαβο, αναγκαστηκα να βρω ηλεκτρολογο για να μου συνδεσει θερμοσιφωνα, καμερες και γενικα να μου σιαξει και εξηγησει τον πινακα. Παραθετω μια φωτο απο το χωλ και μια απο την κεραμοσκεπη. Στο τετραπλο κυτιο που εβαλε, μου λεει οτι εκει ερχονται η Κεντρικη κουλουρα του τηλεφωνου και καλυτερα να το μετατρεψει σε δικτυου ωστε να χω lan. Οποτε του ειπα να κανει την μετατροπη. Να μην πολυλογω, με κατι αλλα μικροπραγματα και επειδη κλασσικα οπως σχεδον ολοι οι υδραυλικοι ηλεκτρολογοι κλπ φουσκωνουν κατα την διαρκεια των εργασιων, μαλωσα μαζι του και δεν μου εξηγησε τι να παραγγειλω απο πριζες και το πιο σημαντικο πως θα λειτουργησει. Το μονο που μου ειπε ειναι οτι θα λειτουργει σαν γεφυρα, δηλαδη πχ, βαζω στο σαλονι το router (4g, πρεπει να το χω διπλα στο μπαλκονι για να πιανει) και επειτα αν θελω πχ ενα laptop το συνδεω στο δωματιο, αλλα θα πρεπει να βαλω γεφυρες στο χωλ η κατι τετοιο. Επισης μου ειπε οτι για το χωλ θελω δυο διπλες πριζες δικτυου. Επειδη εχω ηδη παραγγειλει απο livolo μεσω aliexpress ολες τις σουκο και διακοπτες και τζαμακια ( εκτος απο tv διελευσης που δεν βρισκω πουθενα) μπορειτε να μου πειτε αν αυτες κανουν και επισης, αυτη τη γεφυρα πως θα την καταφερω; Χιλια ευχαριστω για οποιαδηποτε βοηθεια, ειλικρινα τους εχει σιχαθει η ψυχη μου τα τελευταια δυο χρονια. Εμ ολα μαυρα αλλα εχουν και το θράσος να βρισκουν σε καθε σκαψιμο η τρυπα, και κατι καινουριο για να φουσκωνουν την αρχικη προσφορα- δολωμα. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2021 από Tommygre 1
NikosKallithea Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Αν τι σπίτι ειναι με τα κουτιά οπως φαίνονται, στον αερα, θελεις ηλεκτρολογο να στο τελειώσει, με το φόρουμ δεν θα καταφέρεις και πολλά
Tommygre Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Θα φερω εναν φιλο, απλα επειδβ δουλευει σε τεχνικο γραφειο που εχει αναλαβει νοσοκομειο για νεες ΜΕΘ, δουλευει 18ωρα και Σ/Κ και δεν θελω να τον κουρασω κια αλλο. Μπορει και η δευτερη φωτο που ανεβασα με τη κεραμοσκεπη να μην συσχετιζεται με το δικο μου, δηλαδη να δινει στα αλλα δυο διαμερισματα απο κατω μου. Τις πριζες τις περισσοτερες τις εχει βαλει, εκτος απο τις δικτυου και τηλεφωνου, για αυτο ρωταω τι ισχυει με την γεφυρα και αν ειναι δικτυου τα δυο απο τα τεσσερα κυτια. Τηλεφωνο δεν με ενδιαφερει μιας και ο ΟΤΕ δεν σκαβει για νεο δικτυο στην περιοχη εδω και 10 χρονια και ουτε προκειται στα επομενα χρονια, για αυτο και παρηγγειλα 4g+ router tplink mr600.
Tommygre Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στην πρωτη φωτο με τα κυτια, τα δυο πρωτα ειναι για δυο διπλες δικτυου? Το τριτο και τεταρτο πρεπει να ειναι τηλεφωνο και σουκο αντιστοιχα. Πειτε μου εστω απλα ωστε να τα παραγγειλω τα πριζακια δικτυου γιατι θα μου παρει 2 μηνες να ρθουν. Αυτα πρεπρι να παρω; https://a.aliexpress.com/_msF625V Σας ευχαριστω πολυ. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2021 από Tommygre
Finn Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Σε δίκτυα έννοιες όπως "γέφυρες" "διακλαδώσεις" και λοιπές μπαρούφες που πετάνε οι ηλεκτρολόγοι δε μου κάθονται ποτέ καλά. Κάθε καλώδιο δικτύου θα πρέπει από μια πρίζα να τερματίζει στο χώρο που θα έχεις είτε patch panel στην ιδανική περίπτωση είτε έστω το ρούτερ με τα καλώδια να έρχονται χύμα και απευθείας απ την πρίζα απ όπου ξεκίνησαν.
xx1100 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 18 ώρες πριν, Tommygre είπε Θα φερω εναν φιλο, απλα επειδβ δουλευει σε τεχνικο γραφειο που εχει αναλαβει νοσοκομειο για νεες ΜΕΘ, δουλευει 18ωρα και Σ/Κ και δεν θελω να τον κουρασω κια αλλο. Μπορει και η δευτερη φωτο που ανεβασα με τη κεραμοσκεπη να μην συσχετιζεται με το δικο μου, δηλαδη να δινει στα αλλα δυο διαμερισματα απο κατω μου. Τις πριζες τις περισσοτερες τις εχει βαλει, εκτος απο τις δικτυου και τηλεφωνου, για αυτο ρωταω τι ισχυει με την γεφυρα και αν ειναι δικτυου τα δυο απο τα τεσσερα κυτια. Τηλεφωνο δεν με ενδιαφερει μιας και ο ΟΤΕ δεν σκαβει για νεο δικτυο στην περιοχη εδω και 10 χρονια και ουτε προκειται στα επομενα χρονια, για αυτο και παρηγγειλα 4g+ router tplink mr600. Ψάξου για ασύρματη ζεύξη (σε μένα ο ΟΤΕ δίνει 4mb/s) Πχ Skytelecom 50mb/s με 28€/μηνα + τηλεφωνία από Modulus 15€/έτους
Tommygre Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Finn είπε Σε δίκτυα έννοιες όπως "γέφυρες" "διακλαδώσεις" και λοιπές μπαρούφες που πετάνε οι ηλεκτρολόγοι δε μου κάθονται ποτέ καλά. Κάθε καλώδιο δικτύου θα πρέπει από μια πρίζα να τερματίζει στο χώρο που θα έχεις είτε patch panel στην ιδανική περίπτωση είτε έστω το ρούτερ με τα καλώδια να έρχονται χύμα και απευθείας απ την πρίζα απ όπου ξεκίνησαν. Ωραια, απλα για να παραγγειλω τα πριζακια, αυτα τα δυο πρωτα κυτια αντιστοιχουν σε διπλες rj45? Απλα για να τα παραγγριλω αν ειναι και σε κανα μηνα οταν ερθουν να φερω παλι ηλεκτρολογο να μου τα βαλει κι αυτα. Το ρουτερ θα το εχω 4g στο σαλονι διπλα στο μπαλκονι για να πιανει σημα και να το συνδεσω με ethernet την tv που ειναι διπλα στο συνθετο. Απλα για να συνδεσω το ρουτερ με πχ την κρεβατοκαμαρα για να χω και κει smart tv, τι πρεπει να παρω, κατι για switch διαβασα. Δεν μπορω να σκαβω παλι, μολις εφερα σκεπατζη που μου σπατουλαρισε ολο το σπιτι και δεν θελω να ξανασκαβω. 1 ώρα πριν, xx1100 είπε Ψάξου για ασύρματη ζεύξη (σε μένα ο ΟΤΕ δίνει 4mb/s) Πχ Skytelecom 50mb/s με 28€/μηνα + τηλεφωνία από Modulus 15€/έτους Ασε φιλε, ειχα παραγγριλει το black friday με skytelecom, δωρεαν 160 ευρω εξοπλισμο, μανιταρι και ρουτερ δηλαδη και αφου δοκιμασε ποσα σημεια στην κεραμοσκεπη που ειναι ακριβως απο πανω μου, κλειδωσε αλλα με 0 ταχυτητα. Εντωμεταξυ δεν εχω τιποτα γυρω μου, η επομενη οικοδομηειναι στα 400 μετρα και ο δεκτης που εχει στο Πανοραμα ειναι στα 5 χλμ μονο. Απλα μαλλον επειδη ειναι το αεροδρομιο κοντα παρεμβαλλουν τα κυματα τους. Αλλα και cosmote στα 40 το μηνα μου το δινουν με απεριοριστα data, ομιλια 300 και απεριοριστα στους cosmote, συνε εξτρα σιμ για τα απεριοριστα data που θα την βαλω στο router. Στο site αυτη το πακετο το χουν 55 συν 3 την εξτρα σιμ. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2021 από Tommygre 1
xx1100 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Tommygre είπε Ασε φιλε, ειχα παραγγριλει το black friday με skytelecom, δωρεαν 160 ευρω εξοπλισμο, μανιταρι και ρουτερ δηλαδη και αφου δοκιμασε ποσα σημεια στην κεραμοσκεπη που ειναι ακριβως απο πανω μου, κλειδωσε αλλα με 0 ταχυτητα. Κρίμα...διότι για την ώρα έχει πολύ καλύτερη συμπεριφορά από τον ΟΤΕ (+ booster).
Tommygre Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Με 4g+ στο κινητο πιανω 70+ και upload αλλο τοσο και θα χω αλλη μια καρτα για να υην εχει σαν hotspot η γυναικα στο σπιτι χαλκιδικη που δουλευει σεζον, γιατι το adsl εκει ειναι αχρηστο πλεον με την καραντινα. Οποτε μη σου πω καλυτερα απο skytelecom θα ειναι. Ασε που και να επιανα 30 mbps που ειχα παραγγειλει, ποιος μου λεει οτι αυριο μεθαυριο που θα εμπαινε και αλλος παροχος σε κεινη την εμβελεια, η εστω γειτονας παλι με ασυρματο να με προκαλουσε παρεμβολες. Τα σχολια γενικα για skytelecom ειναι πολυ απαισιοδοξα για το afterservice.
Finn Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Για να συνδέσεις το ρούτερ με την κρεβατοκάμαρα θα πρέπει ενα καλώδιο απ το ρούτερ να πηγαίνει σε μια πρίζα δικτύου. Η πρίζα αυτή θα είναι συνδεδεμένη με καλώδιο cat5e/cat6 και θα καταλήγει σε μια άλλη πρίζα στο υπνοδωμάτιο χωρίς γέφυρες κτλ. Το switch έχει ρόλο ύπαρξης αν έχεις πολλά δωμάτια και πολλές πρίζες δικτύου οι οποίες καταλήγουν σ ένα δωμάτιο και το ενσωματομένο switch του ρούτερ σου δεν έχει τόσες θύρες για να καλύψει τις ανάγκες. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2021 από Finn 1
Tommygre Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 21 λεπτά πριν, Finn είπε Για να συνδέσεις το ρούτερ με την κρεβατοκάμαρα θα πρέπει ενα καλώδιο απ το ρούτερ να πηγαίνει σε μια πρίζα δικτύου. Η πρίζα αυτή θα είναι συνδεδεμένη με καλώδιο cat5e/cat6 και θα καταλήγει σε μια άλλη πρίζα στο υπνοδωμάτιο χωρίς γέφυρες κτλ. Το switch έχει ρόλο ύπαρξης αν έχεις πολλά δωμάτια και πολλές πρίζες δικτύου οι οποίες καταλήγουν σ ένα δωμάτιο και το ενσωματομένο switch του ρούτερ σου δεν έχει τόσες θύρες για να καλύψει τις ανάγκες. Πολυ ωραια. Σε καθε δωματιο εχω και μια μονη δικτυου μου ειπε να παρω, μου εχει φτιαξει τα κυτια και το καλωδιο ειναι ιδιο με αυτα τα δυο κυτια στη φωτο. Αυτο που απλα θελω ειναι απο το 4g router που απλα θα το συνδεω απευθειας στην tv του σαλονιου απευθειας μεταξυ τους, να βαλω αλλο ενα καλωδιο ethernet απο το router στην μονη δικτυου στο συνθετο και επειτα να κουμπωσω πχ αλλη μια tv η laptop στο πισω δωματιο. Στο χωλ δεν θελω να χω κατι, αφου ετσι κι αλλιως τηλεφωνικο δικτυο δεν φερνει ο ΟΤΕ, αλλιως θα εβαζα το ρουτερ στο χωλ. Απλα επειδη λογικα ολα τα καλωδια δικτυου καταληγουν στο χωλ( προτου φτιαξει τα κυτια, ειχε μονο ενα κυτιο εκει και βγαιναν εξι γκρι καλωδια, για αυτο μου ειπε οτι θα τα χωρισει σε ενα τηλεφωνο και 2 διπλα δικτυου), ισχυει να παραγγειλω τις πριζες αυτες rj45 για τα δυο αυτα πρωτα κυτια στη φωτο? Εννοειτια θα παραγγειλω και μονες για ολα τα αλλα δωματια. Η γεφυρα τι σημαινει? Οτι θα πρεπει να βαλω καλωδιο ethernet απο την μια διπλη στην αλλη?
Finn Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Ξέχνα έννοιες όπως γέφυρα και λοιπές ανοησίες των ηλεκτρολόγων. Αν θα βάλεις διπλή πρίζα εξαρτάται απ το πόσα καλώδια cat5e καταλήγουν πίσω απ την πρίζα. Αν καταλήγει ένα ( με 4 ζευγη μέσα) τότε θα βάλεις μονή πριζα. Είναι πάρα πολύ απλό και δε καταλαβαίνω που κολλάς. 1
Tommygre Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Οποτε να αφησω μονο ενα κυτιο και να καταργησω ολα τα υπολοιπα καλωδια δικτυου οπως βλεπεις στη φωτο? Δηλαδη να βαλω μονο μια μονη δικτυου, μια τηλεφωνου και μια σουκο? Κολλαω στο οτι μου ειπε οτι για κει θελω δυο διπλες δικτυου και μου φτιαξε δυο κυτια για αυτες μονο, για αυτο κολλαω, σε ολατα δωματια ειναι μονες.
geioannou Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δικη μου προταση ειναι να βαλεις πριζα rj45 οπου υπαρχει utp για να μπορεις να εχεις την επιλογη στο τι θα κανεις την πριζα (τηλεφωνο η internet) Για τα γεφυροματα κλπ οπως ειπε και καποιος αλλος, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ για κανενα λογο γιατι με τις ευριζονικες τεχνολογιες δεν θα σου παιζει τιποτα. μαζεψε ολα τα utp καπου και εκει οποτε εισαι σε θεση θα βαλεις ενα μικρο rack η κατι τετοιο με ενα switch κλπ και θα εχεις καθαρες καταστασεις για οτιδηποτε εχει σχεση με τα καλωδια στο σπιτι σου. Εκτος οτι ειναι η δουλεια μου, το εχω κανει στο σπιτι μου και ξενοιάζεις μια για παντα γιατι οτι αλλαγη θελεις θα την κανεις παντα απο ενα σημειο και μονο.
Finn Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, Tommygre είπε Οποτε να αφησω μονο ενα κυτιο και να καταργησω ολα τα υπολοιπα καλωδια δικτυου οπως βλεπεις στη φωτο? Δηλαδη να βαλω μονο μια μονη δικτυου, μια τηλεφωνου και μια σουκο? Κολλαω στο οτι μου ειπε οτι για κει θελω δυο διπλες δικτυου και μου φτιαξε δυο κυτια για αυτες μονο, για αυτο κολλαω, σε ολατα δωματια ειναι μονες. Μη κοιτάς κυτια, κοίτα καλώδια δικτύου. Μια άκρη κάθε καλωδίου πάει σε μια πρίζα , το ίδιο και το άλλο άκρο του καλωδίου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα