Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.Εχω ενα σκληρό με 120 Gb και θέλω στην θέση του να βάλω  2 Tb σε συστημα με  win 10.

Πρεπει να καταργήσω πρώτα τον μικρό (απο την διαχείριση δίσκων) και μετά να βάλω τον μεγαλύτερο η δεν χρειάζεται ;; Στον μικρό βλέπω απο την διαχειριση δίσκων κλπ οτι γράφει :Ενεργό,πρωτευον διαμέρισμα .Πρεπει να κάνω και κάποιες άλλες ρυθμίσεις ;;

Δημοσ.

Aυτο το καταλαβα.

Εκεινο που δεν καταλαβα ειναι τι θελεις να κανεις.......

Θα τον βγαλεις τον μικρο και θα περασεις win στον μεγαλο;

θα τον αφησεις μεσα τον μικρο;

Εξηγησε μας λιγο και τι ειναι αυτο το pc; λαπτοπ η σταθερο; εχει θυρες κ αλλες sata;

Θα μεινουν και οι δυο μεσα; οποτε και θα κανεις φορματ στον μικρο;

Θα εχεις και στους δυο λειτουργικο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας είπα τα μισά. Χαζομάρα μου. Ο ΗΥ είναι desktop και ο μικρός ειναι Sata II .Αν η μητρική μου δέχεται και άλλη θύρα Sata δεν το ξέρω. ( Οτι έχω μάθει για ΗΥ είναι απο τις αναρτήσεις σας. Σας ανεβ'αζω την μητρική μου σαν συνημμένο ).           Τελικά έχω σε έναν ssd το λειτουργικό σύστημα και έναν δεύτερο 1 Tb για τα εγγραφα μου μουσική ,εικόνες κλπ. δηλαδή 2 συνολικά σκληρούς. Αυτόν τον  3 σκληρό τον θέλω για  αποθήκη και για  έξτρα ,εξτρα ασφαλεια.Ισως θα μου πείτε πλεονασμος.Με βολευει όμως να είναι στον Η/Υ για να μην έχω βάλε,βγαλε ένα εξωτερικό σκληρό.

Υ.Γ Σας ανάβασα την μητρική μου σαν συνημμένο.

Motherboard GIGABYTE.docx

Επεξ/σία από kostasdg
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aπλα βαλε και τον τριτο.

Ειναι καινουργιος αυτος;

Eαν ναι θα πρεπει απο τη διαχεριση να το διαμορφωσεις.

Τωρα το ειδα στο πρωτο μηνυμα......

Προς Θεου μην πειραξεις τον ssd.

Aυτες που σου εχω κυκλωσει ειναι 6 θυρες sata,οποτε μπορεις να βαλεις μεχρι και 6 δισκους.

gig.jpg.3d9be735a1abe8ffff6d2c56e64f2766.jpg

Xρειαζεσαι ενα καλωδιο sata σαν και αυτο

20180522125833_startech_com_18_inch_45cm_latching_sata_cable.jpeg.152b50c74e9e42294fba6d2e3a5736ca.jpeg

Kαι θα χρειαστεις και ρευμα απο το τροφοδοτικο σου.

main-qimg-41f5f62cea39f5f628778531e85cf121-c.jpeg.43751e7df2be5f8a613300d89741f46d.jpeg

Πριν κανεις οτιδηποτε κανεις τερματισμο βγαζεις απο την πριζα το pc η εστω κλεινεις το διακοπτη του τροφοδοτικου.

Τοποθετεις τα καλωδια (sata και sata molex του τροφοδοτικου)

Ανοιγεις το pc σου κανονικα και πας στη διαχειρηση δισκων

Εκει θα δεις οτι δεν ειναι ετοιμος προς χρηση ακομα δισκος που τοποθετησες.

Κι εδω ακολουθεις το βιντεο

Επεξ/σία από JDROGAS
  • Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, JDROGAS είπε

Τελικα τι εκανες;

Καλημέρα και ευχαριστώ πολυ.Δεν έχω τα  καλώδια που μου είπεςκαι πρεπει να τα αγοράσω .

Μπορώ στην θέση του μικρού να βάλω τον νέο δίσκο ;; και να καταργήσω τον μικρό ;; διότι βασικά δεν τον χρειάζομαι.

Δημοσ.

Kαλημερα και σε σενα!

Λογικα το πρωτο μπορει να μην το εχεις (sata) αλλα το δευτερο πρεπει να το εχει το τροφοδοτικο σου(δεν το αγοραζεις extra)

Δεν εχω καταλαβει ακομα γιατι εχεις "φαγωθει" να βγαλεις τον μικρο.Αφου ο μικρος εχει τα windows μεσα πως θα τον βγαλεις;

H κατι δεν καταλαβαινω εγω η κατι δεν μου εξηγεις σωστα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Kαλημερα και σε σενα!

Λογικα το πρωτο μπορει να μην το εχεις (sata) αλλα το δευτερο πρεπει να το εχει το τροφοδοτικο σου(δεν το αγοραζεις extra)

Δεν εχω καταλαβει ακομα γιατι εχεις "φαγωθει" να βγαλεις τον μικρο.Αφου ο μικρος εχει τα windows μεσα πως θα τον βγαλεις;

H κατι δεν καταλαβαινω εγω η κατι δεν μου εξηγεις σωστα.

Ο μικρός δεν έχει τα windows. Τον χρησιμοποιουσα  πριν 15 χρόνια για σκληρό στον πρώτο μου υπολογιστή.

1 λεπτό πριν, kostasdg είπε

Ο μικρός δεν έχει τα windows. Τον χρησιμοποιουσα  πριν 15 χρόνια για σκληρό στον πρώτο μου υπολογιστή.

Τα win 10 τα έχω σε ένα SSD.

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Με το τσιγκελι στα βγαζω.......😁

Απλα τον βγαζεις λοιπον.

Αντεγραψε τα αρχεια σου στον αλλον και βγαλτον.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις οδηγίες και για την υπομονή σου. Όμως όλες τις πληροφορίες τις είχα ανεβάσει στο 1ο η 2ο σημείωμα..Το πρόβλημα είναι οι πολλές παραθέσεις που χάνεις την σειρά των απαντήσεων και βέβαια ο ΧΡΟΝΟΣ σας και η βοήθεια σε πολλούς απο εμάς. Και πάλι σε ευχαριστώ.Ολοι με έχετε βοηθήσει ακούραστα σε πολλά θέματα και αγορές κλπ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...