Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλημέρα
Πριν από μία εβδομάδα έβαλα 100αρα σύνδεση ίντερνετ στο σπίτι
,μετά από δοκιμές κατάλαβα ότι έχω πρόβλημα στην καλωδίωση του σπιτιού από την κολόνα έως το σπίτι
Στη κολώνα του ΟΤΕ ηταχυτητα μέσα από το ρούτερ είναι 99 και στο σπίτι φτάνει στα 40
Οπότε καταλαβαίνω ότι πρέπει να αλλάξω την καλωδίωση,
Απλά θέλω να μου πείτε τι καλώδιο πρέπει να χρησιμοποιηθεί ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι απώλειες

Μιλάμε για μονοκατοικία στην επαρχία, 
Δημοσ.
3 ώρες πριν, elinik είπε
Καλημέρα
Πριν από μία εβδομάδα έβαλα 100αρα σύνδεση ίντερνετ στο σπίτι
,μετά από δοκιμές κατάλαβα ότι έχω πρόβλημα στην καλωδίωση του σπιτιού από την κολόνα έως το σπίτι
Στη κολώνα του ΟΤΕ ηταχυτητα μέσα από το ρούτερ είναι 99 και στο σπίτι φτάνει στα 40
Οπότε καταλαβαίνω ότι πρέπει να αλλάξω την καλωδίωση,
Απλά θέλω να μου πείτε τι καλώδιο πρέπει να χρησιμοποιηθεί ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι απώλειες

Μιλάμε για μονοκατοικία στην επαρχία, 

εγω που ειχα προβληματα με αποσυνδεσεις στην adsl συνδεση μου το Νοεμβριο 2019 με ειχανε κλειδωσει στα 2mbs διοτι δεν γινοτανε να σταθεροποιησουνε την γραμμη , και καθε φορα που εβρεχε ή μπουμπουνιζε δυνατα κοβοτανε το ιντερνετ . Δηλωσα συνεχεια βλαβη στο 137888 και ενω το διορθωναν για λιγο καλα ητανε οταν εβρεχε ειχα θεματα και του ειπα ξανα στην βλαβη οτι δεν γινεται οταν βρεχει να πεφτει το ιντερνετ μετα απο πολλες βλαβες, ηρθανε και αλλαξανε το καλωδιο απο το κουτι στην ξυλινη κολλονα και μεχρι το τοιχο μου εβαλαν και νεο κουτι. 

Μετα πηρα εγω καλωδιο pet που αντεχει στις καιρικες συνθηκες και ειναι εξωτερικου χωρου και το αλλαξα μεχρι ενα σημειο στο εσωτερικο χωρο που δε μπορουσα να τρυπησω τον μεσα τοιχο και το αφησα εκει με την παλαια καλωδιωση. Το σπαστικο ητανε οτι ενω ολα πηγαινανεν καλα κοβοτανε το ιντερνετ οποτε ηθελε το καλοκαιρι και εκανε αποσυνδεσεις . 

Τελικα ψαχνωντας σε φορουμ μου ειπανε να παρω ενωσεις καλωδιων με μονωση που το πατας με μια πενσα και δεν περναει υγρασια. 

Οταν πηρα στο καλωδιο pet στο καυκα πηρα και αυτα και ενωσα το καλωδιο του τοιχου με το pet εκει και μετα στο αλλο δωματιο που ερχοτανε το καλωδιο ειχα βαλει ενα κλιπσ με ενωσεις τιληγμενες με μονωτικη και εβαλα και εκει ενωσεις μονωτικες. μετα ειδα οτι ειχα ενα καλωδιο που ενωνοτανε με ταφ και ερχοτναε στο ρουτερ μου και βαζω το ρουτερ και βλεπω snr 34.5 οσο ειχα δει και εξω και βαζωντας το παλιο καλωδιο ανεβαινε ο αριθμος . Ξανα πηρα πετ καλωδιο και μια μπριζα διπλη εξωτερικη τηλεφωνου και το αλλαξα . Οταν εφτασε το καλωδιο στο ρουτερ εβαλα την διπλη μπριζα . συνδεοντας μονο την μια. 

Το συνδεσα στο ρουτερ και snr 34,5 λεω τελεια!! . 

Μετα εβαλα ενα διαχωριστη στο phone 1 και εβαλα επανω ενα ασυρματο δουλευε. 

Μετα εβγαλα το ρουτερ και συνδεσα το καλωδιο να παει στην μεσα μπριζα αμα μου εβγαζε 34,5 snr ηξερα οτι ειναι καλη η καλωδιωση και οπου ειχα αποσυνδεσεις και περισσοτερο snr αλλαζα το καλωδιο . 

Ελπιζω να σε βοηθησα , απο τοτε ηρεμησε το κεφαλι μου , καμια αποσυνδεση και παντα ενω μου εχουνε κλειδωσει το ρουτερ στα7 mbs ενω το μεγιστο παιζει απο 10-12 . Ποτε δεν εχω δει κατω απο 7, ακομα και κλεισιμο ή τυχον αποσυνδεση που μπορει να τυχει να κανει 1 φορα στις τοσες. 

Βεβαια εβαλα το ρουτερ του speedbooster και σε περιπτωση που κοπει η dsl δουλευει με το δικτυο κινητης αλλα και παλι φαινεται οταν κοπει το dsl. Αλλα ευτυχως εχω μεγαλυτερες ταχυτητες με το speedbooster. Αυτα απο εμενα. Παντως ευχαριστηθηκα που αφαιρεσα τα φιλτρα και το splitter και το καλωδιο παει στο ρουτερ κατευθειαν!!. , και σου το προτεινω. Δεν εχω ασχοληθει με vdsl διοτι δεν υπαρχει στην περιοχη μου , πιστευω οτι αμα κανεις το ιδιο θα δεις διαφορα. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση johnmegarythmos 

Όπως το βλέπω το καλώδιο που υπάρχει είναι ήδη PET έχει μήκος περίπου 30 μέτρα αλλά έχει εγκατασταθεί πριν 21 χρόνια 

Είναι δυνατόν να έχει τόση απώλεια λόγο της παλαιότητας του ?

Δημοσ.
On 15/02/2021 at 20:07, elinik said:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση johnmegarythmos 

Όπως το βλέπω το καλώδιο που υπάρχει είναι ήδη PET έχει μήκος περίπου 30 μέτρα αλλά έχει εγκατασταθεί πριν 21 χρόνια 

Είναι δυνατόν να έχει τόση απώλεια λόγο της παλαιότητας του ?

μπορει και οχι.το βασικο θεμα ειναι τα bridge taps.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

δεν πρεπει να εχεις παραλληλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω πολυ Poulinos

θα ελεγξω την γραμμη για bridge taps

και 2 ακομη ερωτησεις

1 το μηκος του καλωδιου παιζει ρολο ?

μηπως τα 30 μετρα  PET καλωδιου ειναι ειναι πολυ μεγαλη αποσταση ?

2 επισης το PET καλωδιο περναει υπογεια απο τον ιδιο σωληνα  με το καλωδιο ηλεκτροδοτησης του σπιτιου , υπαρχει περιπτωση να παρεμβαλει αυτο?

Επεξ/σία από elinik
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

οχι δεν ειναι πολλα 30 μετρα pet.δεν πρεπει να περναει μαζι με καλωδια ρευματος.θα φαει πολυ παρεμβολη εκτος αν εχει μονωση τετοια για να το αντεξει και παλι δεν το προτιμαμε.

On 17/02/2021 at 08:23, elinik said:

Ευχαριστω πολυ Poulinos

θα ελεγξω την γραμμη για bridge taps

και 2 ακομη ερωτησεις

1 το μηκος του καλωδιου παιζει ρολο ?

μηπως τα 30 μετρα  PET καλωδιου ειναι ειναι πολυ μεγαλη αποσταση ?

2 επισης το PET καλωδιο περναει υπογεια απο τον ιδιο σωληνα  με το καλωδιο ηλεκτροδοτησης του σπιτιου , υπαρχει περιπτωση να παρεμβαλει αυτο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...