Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, kalmik είπε

Εννοείται ότι μπορεί να ανακαινιστεί αλλά.... έχοντας εμπειρία από δικό μου σπίτι παππού, έγινε αυτό που μου είπαν. Κόστισε ελάχιστα λιγότερο από καινούργιο. Τα μόνα που στοιχίζουν λογικά λεφτά για ανακατασκευή είναι μικρά σχετικώς οικήματα ως 60-70τ.μ ισόγεια που μπορείς να τα ενισχύσεις χωρίς πολλά έξοδα και βέβαια μετά όλα τα δομικά (σοβατίσματα, βαψιματα κλπ.) ηλεκτρολογικά, υδραυλικά και  τα fittings (ντουλάπες είδη υγιεινής, κουζίνες, θερμοσίφωνας κλπ.) πάνε όσο στο καινούργιο. Σημ. σε αυτό που είναι πετρόχτιστο απόσο βλέπω αν δεν απογυμνωθεί η πετρα δεν ξέρεις τι έχει από κάτω και σε ποιά κατάσταση είναι η τοιχοποιία ούτε που σηκώνει ανοίγματα( δεν μου φάνηκε νάχει αρκετά παράθυρα, σαν παλιά αποθήκη μοιάζει λίγο...)

οντως δεν εχει αρκετα παραθυρα, κομματι του σπιτιου ειναι και πατητηρι σταφυλιων (εσωτερικο) και σταβλος(παλι εσωτερικος !!) που το ενα θα γινει μπανιο και το αλλο πολυ μεγαλο καθιστικο....

στο μυαλο μου ειναι δυσκολο να πιασει λιγοτερο απο καινουργιο αφου ειναι ηδη χτισμενο-θεμελιωμενο ?

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

μπα δεν νομιζω να αξιζει πολυ χρημα πρεπει να πεσει..και παντα οτι εχεις σου μυαλο σου ερχεται περισσοτερο..οταν μπλεκεις με μαστορια.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, efo355 είπε

20 δεν φτάνουν ούτε για ζήτω ! Γνώμη μου κατέβασε το όλο και σήκωσε προκάτ . Μπορεί να γλιτώσεις και λεφτά επειδή έχει πλάκα κάτω ( φυσικά αυτό θα το κρίνουν οι ειδικοί ) 

Αν επιμένεις στην ανακαίνιση , όπως σου είπε και πιο πριν κάποιος συμφορουμιτης τα 60k είναι δεδομένα ότι θα τα δώσεις.

Καλά καλά σκέψου ότι 150 τετραγωνικά μόνο για να το ντύσεις πλακάκι με ένα οικονομικό πλακάκι των 13 ευρώ θα αγοράσεις τουλάχιστον 170 τετραγωνικά πλακάκι. Οπότε 2210 η αγορά βάλε και τοποθέτηση 8 ευρώ το μέτρο 1200 βαλε κάνα 200 για κόλλες κλπ κλπ βάλε και αυτά που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε μαζεύτηκε 4000 μόνο για να στρώσεις πλακάκι....

εκει το υπολογιζω κι εγω το πλακακι, πανω κατω....

4.000 πλακακια

4.000 ηλεκτρικα

5.000 υδραυλικα

10.000 σοβαδες, μπετα κλπ

10.000 κουζινα μπανιο κρεβατοκαμμαρα εξοπλισμος

8.000 αλουμινια

και άλλα 10 για  Buffer zone για οτιδηποτε βγει παραπανω

μερικές ακόμα φωτογραφίες που έτυχε και βρήκα , για να καταλάβει κανείς σκεπή και οντάς (κρεβατοκάμαρα σκέφτομαι) είναι καινούργια, δεν έχουμε βγάλει καν το ζελοφάν από τα ξύλα.

149005999_137574198213473_5742044808952841553_n.jpg

149062358_269886891218295_2356292101294194538_n.jpg

149747850_420517155680420_6067295640522202098_n.jpg

11 λεπτά πριν, enrique19 είπε

μπα δεν νομιζω να αξιζει πολυ χρημα πρεπει να πεσει..και παντα οτι εχεις σου μυαλο σου ερχεται περισσοτερο..οταν μπλεκεις με μαστορια.

τι προτεινεις να κανω με το σπιτι τοτε? να το πουλησω οσο οσο και να ησυχασω?

ειναι το θεμα και του συναισθηματικου, λογω πατέρα, παππού ...

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Beefeater είπε

4.000 πλακακια

4.000 ηλεκτρικα

5.000 υδραυλικα

8.000 αλουμινια

μερικές ακόμα φωτογραφίες που έτυχε και βρήκα , για να καταλάβει κανείς σκεπή και οντάς (κρεβατοκάμαρα σκέφτομαι) είναι καινούργια, δεν έχουμε βγάλει καν το ζελοφάν από τα ξύλα.

"ανακαινιση παλιου πετρινου σπιτιου"

Ψάξτο στο ίντερνετ και θα δεις καταπληκτικά πράγματα ακόμη και σε σπίτια του προ-προηγούμενου αιώνα!

Μην περιμένες στο ινσόμνια να βρεις το τί και πώς!

• Like 1
Δημοσ.

βάλε και τίποτα τσιμεντοενεσεις για υποστήριξη , βάλε και για τη μόνωση που θα ρίξεις πολλά. Επίσης θα πρέπει να πιάσεις τις υγρασίες όλες γιατί αν αφήσεις το οτιδήποτε σε λιγότερο από ένα χρόνο θα εμφανιστεί.

Επίσης στην προτελευταία φωτό μου φαίνεται ότι τα δοκάρια της σκεπής με το πάτωμα δεν έχουν και μεγάλη απόσταση. οπότε αν είναι χαμηλοτάβανο ξεχνάς απλό μπετόν και πας για περλίτη για να μην σηκωθείς πολύ

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SB_1957 είπε

"ανακαινιση παλιου πετρινου σπιτιου"

Ψάξτο στο ίντερνετ και θα δεις καταπληκτικά πράγματα ακόμη και σε σπίτια του προ-προηγούμενου αιώνα!

Μην περιμένες στο ινσόμνια να βρεις το τί και πώς!

ευχαριστω, αν εχεις καποια site να προτεινεις (μιας και δεν εχω αμεση επαφη λογω επαγγελματος) ευχαριστως να μου στειλεις μηνυμα!

1 λεπτό πριν, efo355 είπε

βάλε και τίποτα τσιμεντοενεσεις για υποστήριξη , βάλε και για τη μόνωση που θα ρίξεις πολλά. Επίσης θα πρέπει να πιάσεις τις υγρασίες όλες γιατί αν αφήσεις το οτιδήποτε σε λιγότερο από ένα χρόνο θα εμφανιστεί.

Επίσης στην προτελευταία φωτό μου φαίνεται ότι τα δοκάρια της σκεπής με το πάτωμα δεν έχουν και μεγάλη απόσταση. οπότε αν είναι χαμηλοτάβανο ξεχνάς απλό μπετόν και πας για περλίτη για να μην σηκωθείς πολύ

ευχαριστω

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Beefeater είπε

προς το παρον σκεφτομαι να διαθεσω σε αξονα 2ετίας γύρω στα 20 χιλιάδες + την δική μου εργασία....

Με τοσα λιγα χρηματα μην το προχωρησεις καθολου.Αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη.

Κρατα χρηματα σου διαφορετικα θα τα χασεις κι αυτα.

Κανε ομως μια κουβεντα με εναν αρχιτεκτονα/μηχανικο να εχεις μια ιδεα.Μπορουνε να σου κανουν μια μελετη και να σου βγαλουν κι ενα κοστος ενδεικτικο για να ξερεις που βρισκεσαι.

Προσεξε μονο μην χασεις τα χρηματα σου.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Με τοσα λιγα χρηματα μην το προχωρησεις καθολου.Αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη.

Κρατα χρηματα σου διαφορετικα θα τα χασεις κι αυτα.

Κανε ομως μια κουβεντα με εναν αρχιτεκτονα/μηχανικο να εχεις μια ιδεα.Μπορουνε να σου κανουν μια μελετη και να σου βγαλουν κι ενα κοστος ενδεικτικο για να ξερεις που βρισκεσαι.

Προσεξε μονο μην χασεις τα χρηματα σου.

ευχαριστω, ειμαι της αποψης οτι οταν ριξεις χρηματα σε σπιτι , μονο χαμενα δεν πανε, λογω και της υπεραξιας ενος οχι πλεον ετοιμορροπου σπιτιου.... φυσικα εδω σκοπος ειναι καποτε να ειναι φουλ κατοικισιμο το σπιτι....

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Beefeater είπε

ευχαριστω, ειμαι της αποψης οτι οταν ριξεις χρηματα σε σπιτι , μονο χαμενα δεν πανε, λογω και της υπεραξιας ενος οχι πλεον ετοιμορροπου σπιτιου.... φυσικα εδω σκοπος ειναι καποτε να ειναι φουλ κατοικισιμο το σπιτι....

Δεν ειπα οτι αν ριξεις χρηματα στο σπιτι θα πανε χαμενα προς Θεου.

Εγραψες ενα παλικαρι παραπανω οτι μπορει να θες κανενα 60αρι.

Εγω θεωρω οτι δεν σου φτανει ουτε 100αρικο για σπιτι 150τμ και να μπεις με το κλειδι στο χερι.Ειδικα οταν μιλαμε για ενα πολυ παλιο σπιτι που ακομα δεν ξερεις αν μπορει να γινει κι αν μπορεις να ξεκινησεις λογω της παλαιοτητας του(θεμελια κλπ.).

Μιλα καλυτερα με εναν αρχιτεκτονα μηχανικο γιατι οτι σου λεμε μπορει να ειναι και ολα μπουρδες.

• Thanks 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Beefeater είπε

4.000 πλακακια

4.000 ηλεκτρικα

5.000 υδραυλικα

8.000 αλουμινια

Σε καταλαβαινω το συναισθηματικο δεσιμο ειναι η ολη υποθεση..γνωριζω.. κοιταξε εχει οικοπεδο;ποσα μετρα ειναι;αν εχει οικοπεδο βλεςπω καμπος ειναι μπορεις να βαλεις δεντρα λεμονιες πορτοκαλια να γινει ομορφο εστω και σταδιακα να το χτισεις σε βαθος 10ετιας.

Δημοσ.

Αρχικά θα πρέπει να πας σε μηχανικό να βγάλεις άδεια μικρής κλίμακας. Το σπίτι μπορεί να θέλει θεμελίωση και σε περίπτωση που το θέλεις με πέτρα από έξω και αρμολογιση.μετα θες ηλεκτρολόγο υδραυλικό πλακάκια κουφώματα και γενικά θέλει αρκετή δουλειά. 

Από θέμα μόνωσης εάν οι πέτρινο τοίχοι είναι 50 με 60 εκατοστά με νέα κουφώματα θα είσαι μια χαρα

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Δεν ειπα οτι αν ριξεις χρηματα στο σπιτι θα πανε χαμενα προς Θεου.

Εγραψες ενα παλικαρι παραπανω οτι μπορει να θες κανενα 60αρι.

Εγω θεωρω οτι δεν σου φτανει ουτε 100αρικο για σπιτι 150τμ και να μπεις με το κλειδι στο χερι.Ειδικα οταν μιλαμε για ενα πολυ παλιο σπιτι που ακομα δεν ξερεις αν μπορει να γινει κι αν μπορεις να ξεκινησεις λογω της παλαιοτητας του(θεμελια κλπ.).

Μιλα καλυτερα με εναν αρχιτεκτονα μηχανικο γιατι οτι σου λεμε μπορει να ειναι και ολα μπουρδες.

σωστα, θα επισκεφθω και πολιτικό μηχανικό και αρχιτέκτονα , απλά να ξέρω και 10 πράγματα απο άτομα που το έχουν ηδη κάνει να πάω προετοιμασμένος 

5 λεπτά πριν, enrique19 είπε

Σε καταλαβαινω το συναισθηματικο δεσιμο ειναι η ολη υποθεση..γνωριζω.. κοιταξε εχει οικοπεδο;ποσα μετρα ειναι;αν εχει οικοπεδο βλεςπω καμπος ειναι μπορεις να βαλεις δεντρα λεμονιες πορτοκαλια να γινει ομορφο εστω και σταδιακα να το χτισεις σε βαθος 10ετιας.

γυρω στα 100-150 μετρα ακομα ειναι υπολογιζω, θα βαλω 2-3 εσπεριδοειδη και τιποτα καλλωπιστικα μαζι με μια κρεββατινα που θελω να φτιαξω για σκια και να γινει σαν αυλη... ευχαριστω

Δημοσ.

Καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπτικό σου. Έχω σπίτι σε νησί σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το δικό σου (είναι κατοικισιμο στο 95% του) και σε πολύ καλή θέση (όχι με θέα κλπ) αλλά εντός οικισμού.

Το συναισθηματικο κομμάτι είναι σημαντικό και κυρίως αυτό τρώει τα λεφτά.

Εγώ θα σου έλεγα αν θέλεις να το κρατήσεις και να περάσει και στα παιδιά σου τότε κάνε το. Προσπάθησε αρχικά να δώσεις όσα χρειάζονται για να το θωρακισεις από τον καιρό και την διαβρωση και μετά τα άλλα όταν έχεις και σιγά σιγά.

Όμως αν έχεις σκοπό να το φτιάξεις για να το πουλήσεις τότε πούλησε το ως χωράφι (εφόσον είναι και προνομιουχο) και μην ασχοληθείς με το σπίτι καν. Μπορεί να βρεις και κάποιον συνεταιρο ή να του το νοικιάσεις και να κάνει καμία τουριστική επιχείρηση (δεν ξέρω βέβαια ούτε το χωράφι πως είναι ούτε αν το μέρος ενδείκνυται)

Σκέψου επίσης τον προσωπικό κόπο που θα ρίξεις αν στον αντίστοιχο χρόνο καλύτερα να δούλευες και να έβαζες χρήματα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, arethiel88 είπε

Αρχικά θα πρέπει να πας σε μηχανικό να βγάλεις άδεια μικρής κλίμακας. Το σπίτι μπορεί να θέλει θεμελίωση και σε περίπτωση που το θέλεις με πέτρα από έξω και αρμολογιση.μετα θες ηλεκτρολόγο υδραυλικό πλακάκια κουφώματα και γενικά θέλει αρκετή δουλειά. 

ευχαριστω για την απαντηση

1 λεπτό πριν, m3ltd0wn είπε

Καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπτικό σου. Έχω σπίτι σε νησί σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το δικό σου (είναι κατοικισιμο στο 95% του) και σε πολύ καλή θέση (όχι με θέα κλπ) αλλά εντός οικισμού.

Το συναισθηματικο κομμάτι είναι σημαντικό και κυρίως αυτό τρώει τα λεφτά.

Εγώ θα σου έλεγα αν θέλεις να το κρατήσεις και να περάσει και στα παιδιά σου τότε κάνε το. Προσπάθησε αρχικά να δώσεις όσα χρειάζονται για να το θωρακισεις από τον καιρό και την διαβρωση και μετά τα άλλα όταν έχεις και σιγά σιγά.

Όμως αν έχεις σκοπό να το φτιάξεις για να το πουλήσεις τότε πούλησε το ως χωράφι (εφόσον είναι και προνομιουχο) και μην ασχοληθείς με το σπίτι καν. Μπορεί να βρεις και κάποιον συνεταιρο ή να του το νοικιάσεις και να κάνει καμία τουριστική επιχείρηση (δεν ξέρω βέβαια ούτε το χωράφι πως είναι ούτε αν το μέρος ενδείκνυται)

Σκέψου επίσης τον προσωπικό κόπο που θα ρίξεις αν στον αντίστοιχο χρόνο καλύτερα να δούλευες και να έβαζες χρήματα.

ολα σωστα και κατανοητα. ευχαριστω πολυ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...