Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φιλε μου, η ανακαινιση-αναβαθμιση ενος παλιου σπιτιου ειναι πολυ περιπλοκη..!   θα σου προτεινα να βρεις καποιον Αρχιτεκτονα-Πολιτικο μηχανικο και ΟΧΙ απλα ενα Πολιτικο μηχανικο, και μαλιστα να εχει εμπειρια απο αναπαλαιωσεις. 

αν ησουν, κοντα στην περιοχη μου, θα σου προτεινα εναν. αλλα στην Κρητη, δεν γνωριζω. αυτο που γνωριζω ειναι οτι τα πολυ παλια κτιρια κρυβουν μυστικα, που μονο ενας καλος και εμπειρος αρχιτεκτονας θα τα δει..! απλα και μονο μην βρεθεις προ εκπληξεων, οταν ξεκινησει το εργο..!! 

θα χρειαστουν πολλα χρηματα, και δεν ειναι θεωρω ενδεδειγμενο,  να παρεις -τουλαχιστον τις δομικες- συμβουλες απο το ιντερνετ...!  και αν κανεις καποιο  προ-μελετη, βαλε και κανα +20%  για να εισαι μεσα ..!!   καθως οσο θα προχωρα η κατασκευη, ολο και θα τροποποιουνται πραγματα..!!   εδω καλο ειναι να ρωτησεις, οταν θα εισαι σε προχωρημενο σταδιο, για συμβουλες χρηστικες-λειτουργικες μεσα στους χωρους, διακοσμητικες, και τετοια..! Αλλα με την στατικοτητα και με την δομη του κτιριου, σε ειδικο...!!!  δεν παιζουν με αυτα........ σε σεισμογενη περιοχη..!! 

Επεξ/σία από cabdik
  • Thanks 1
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πρώτα θα φέρεις μηχανικούς για να δούνε τα θεμέλια του σπιτιού και να σιγουρευτεις ότι δεν θα πέσει. Έτσι θα σου προτείνουν και λύσεις εξωτερικής και εσωτερικής μόνωσης.

Ύστερα επισκευαζεις την σκέπη και βάζεις αντίστοιχα μόνωση.

Μετά έχει σειρά το πάτωμα και υδραυλικά-ηλεκτρικά. Μετά στοκαρεις , βαφεις και μπαίνεις μέσα. 60.000 στην καλύτερη το βλέπω. Αλλά πρώτα ο μηχανικός θα σου πει για σίγουρα αν αξίζει.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, cabdik είπε

φιλε μου, η ανακαινιση-αναβαθμιση ενος παλιου σπιτιου ειναι πολυ περιπλοκη..!   θα σου προτεινα να βρεις καποιον Αρχιτεκτονα-Πολιτικο μηχανικο και ΟΧΙ απλα ενα Πολιτικο μηχανικο, και μαλιστα να εχει εμπειρια απο αναπαλαιωσεις. 

αν ησουν, κοντα στην περιοχη μου, θα σου προτεινα εναν. αλλα στην Κρητη, δεν γνωριζω. αυτο που γνωριζω ειναι οτι τα πολυ παλια κτιρια κρυβουν μυστικα, που μονο ενας καλος και εμπειρος αρχιτεκτονας θα τα δει..! απλα και μονο μην βρεθεις προ εκπληξεων, οταν ξεκινησει το εργο..!! 

θα χρειαστουν πολλα χρηματα, και δεν ειναι θεωρω ενδεδειγμενο,  να παρεις -τουλαχιστον τις δομικες- συμβουλες απο το ιντερνετ...!  και αν κανεις καποιο  προ-μελετη, βαλε και κανα +20%  για να εισαι μεσα ..!!   καθως οσο θα προχωρα η κατασκευη, ολο και θα τροποποιουνται πραγματα..!!   εδω καλο ειναι να ρωτησεις, οταν θα εισαι σε προχωρημενο σταδιο, για συμβουλες χρηστικες-λειτουργικες μεσα στους χωρους, διακοσμητικες, και τετοια..! Αλλα με την στατικοτητα και με την δομη του κτιριου, σε ειδικο...!!!  δεν παιζουν με αυτα........ σε σεισμογενη περιοχη..!! 

πολύ ορθά, ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις.

Μόλις τώρα, SilentVoice είπε

Πρώτα θα φέρεις μηχανικούς για να δούνε τα θεμέλια του σπιτιού και να σιγουρευτεις ότι δεν θα πέσει. Έτσι θα σου προτείνουν και λύσεις εξωτερικής και εσωτερικής μόνωσης.

Ύστερα επισκευαζεις την σκέπη και βάζεις αντίστοιχα μόνωση.

Μετά έχει σειρά το πάτωμα και υδραυλικά-ηλεκτρικά. Μετά στοκαρεις , βαφεις και μπαίνεις μέσα. 60.000 στην καλύτερη το βλέπω. Αλλά πρώτα ο μηχανικός θα σου πει για σίγουρα αν αξίζει.

ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Το σπιτι αυτο θελει πολύ χρημα, αν δεν το εχεις μην ξεκινήσεις ουτε σταδιακά, γιατι απλα θα πετάξεις τα λεφτά σου

για ποιο λογο το λες αυτο?

δεν θελω να δωσω τιποτα μονοκοπανια (πχ σε κατασκευαστικη που θα το εχει ετοιμο σε 2 μηνες γιατι θα πλακωσουν 50 ατομα ) και επειδη εχω γνωσεις και ορεξη θελω να το δουλεψω σιγα σιγα

γιατι θα πεταξω τα λεφτα μου?

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Beefeater είπε

δεν θελω να δωσω τιποτα μονοκοπανια (πχ σε κατασκευαστικη που θα το εχει ετοιμο σε 2 μηνες γιατι θα πλακωσουν 50 ατομα ) και επειδη εχω γνωσεις και ορεξη θελω να το δουλεψω σιγα σιγα

Μονος σου θες πολυ χρονο. Εγω μονο βαψιμο σοβατισμα και υδραυλικα μου πηρε μηνες. Πολλες φορες χρειαζεσαι και βοηθο εργατη

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Το σπιτι αυτο θελει πολύ χρημα, αν δεν το εχεις μην ξεκινήσεις ουτε σταδιακά, γιατι απλα θα πετάξεις τα λεφτά σου

Θελει πολυ χρημα οντως.

Σαν να χτιζεις καινουριο σπιτι ειναι στην ουσια. 

Συμφωνω πως αν δεν εχει πολλα χρηματα να μην το ξεκινησει καθολου.

Εχω δει πολλους να ξεκινανε σιγα σιγα και στο τελος να τα παρατανε.Σπιτια που ειχαν ξεκινησει πριν 20-30 χρονια ειναι ακομα με τα τουβλα η το πολυ να εχουν σοφατισει.

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Beefeater είπε

Γιατι τα σπιτια πρεπει να τελειώνουν σε ευλογο χρονικό διάστημα, αλλιως μενουν στις καιρικες συνθήκες απροστάτευτα και μετα θελουν αλλα τοσα.

Εδω ετοιμα σπίτια τα παρατάς  ενα διο χρόνια και οταν πας δεν θελεις ουτε μεσα να μπεις

Πρέπει να μιλήσεις με μηχανικό να δει καταρχήν την στατικότητα, μετα να σου βγαλει ενα κοστολογιο, και τριτον να υπολογίσεις σε πόσα χρόνια μπορεις να το τελειώσεις και αν μπορείς.

...αυτα απο μενα, καλή δύναμη

• Like 1
Δημοσ.

Πώς τον αποθαρρύνετε έτσι τον άνθρωπο?

Ανακαινίζονται και χρησιμοποιούνται σπίτια σε χωριά που ήταν εγκατελειμένα για 60-70+ χρόνια, γιατί να μην μπορεί να ανακαινιστεί και αυτό?

Αφού έχεις τη διάθεση να αφιερώσεις χρόνο και χρήμα και δεν επείγεσαι να το τελειώσεις, προχώρα, αλλά φρόντισε να συμβουλευτείς οπωσδήποτε έμπειρο μηχανικό και να βρεις καλούς τεχνίτες.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ειναι οτι σου ειπαν οι παραπάνω.. Τουλαχιστον εξωτερικά να φτιαχτει μαζι με τη στατικότητα καθως και οι στεγες που ειναι το πιο σημαντικο μιας και απο εκει αρχιζει η ζημια. Βεβαια το σωστο ειναι να γινει μια μελέτη /σχεδιο ωστε να εχεις προβλεψη για ηλεκτρολογικά/υδραυλικα. Φυσικα ολα αυτα 4ψηφιο ποσο.

2 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Πώς τον αποθαρρύνετε έτσι τον άνθρωπο?

Ανακαινίζονται και χρησιμοποιούνται σπίτια σε χωριά που ήταν εγκατελειμένα για 60-70+ χρόνια, γιατί να μην μπορεί να ανακαινιστεί και αυτό?

Αφού έχεις τη διάθεση να αφιερώσεις χρόνο και χρήμα και δεν επείγεσαι να το τελειώσεις, προχώρα, αλλά φρόντισε να συμβουλευτείς οπωσδήποτε έμπειρο μηχανικό και να βρεις καλούς τεχνίτες.

Αν υπάρχει χρημα ολα γινονται.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ΠάρηςΓ είπε

Μονος σου θες πολυ χρονο. Εγω μονο βαψιμο σοβατισμα και υδραυλικα μου πηρε μηνες. Πολλες φορες χρειαζεσαι και βοηθο εργατη

γενικώς πρέπει να κάνω κάτι με αυτό το σπίτι... να μέινει έτσι ούτε αξία έχει, ούτε νοημα.... γιαυτο ειπα να βοηθαω πχ στον ηλεκτρολογο (πχ να φτιαχνω λασπη οπου χρειαζεται) και οπου θελουμε και εξτρα ατομο θα παρω...

Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Γιατι τα σπιτια πρεπει να τελειώνουν σε ευλογο χρονικό διάστημα, αλλιως μενουν στις καιρικες συνθήκες απροστάτευτα και μετα θελουν αλλα τοσα.

Εδω ετοιμα σπίτια τα παρατάς  ενα διο χρόνια και οταν πας δεν θελεις ουτε μεσα να μπεις

Πρέπει να μιλήσεις με μηχανικό να δει καταρχήν την στατικότητα, μετα να σου βγαλει ενα κοστολογιο, και τριτον να υπολογίσεις σε πόσα χρόνια μπορεις να το τελειώσεις και αν μπορείς.

...αυτα απο μενα, καλή δύναμη

ευχαριστω πολύ, θα παω το συντομοτερο

Μόλις τώρα, papercuts είπε

op, λιγο ασχετο αλλα πολυ ωραιο σπιτακι με ωραια θεα! Ελπιζω να βρεις μια ακρη! Χαμενο δεν θα παει!

το πολυ πολυ να το βαλω αγγελια εδω να το πουλησω :P

Μόλις τώρα, ΠάρηςΓ είπε

Ειναι οτι σου ειπαν οι παραπάνω.. Τουλαχιστον εξωτερικά να φτιαχτει μαζι με τη στατικότητα καθως και οι στεγες που ειναι το πιο σημαντικο μιας και απο εκει αρχιζει η ζημια. Βεβαια το σωστο ειναι να γινει μια μελέτη /σχεδιο ωστε να εχεις προβλεψη για ηλεκτρολογικά/υδραυλικα. Φυσικα ολα αυτα 4ψηφιο ποσο.

Αν υπάρχει χρημα ολα γινονται.

οταν εννοεις 4ψηφιο ποσο σε τι επιμερους πραγματα αναφερεσαι?

προφανως θα μου φυγουν μερικα κατοσταρικα σε πολιτικο μηχανικο υποθετω, και μετα οτι μου πει και αναλογως χρηματων, κανω... μαζι με προσωπικη εργασια...

προς το παρον σκεφτομαι να διαθεσω σε αξονα 2ετίας γύρω στα 20 χιλιάδες + την δική μου εργασία....

Δημοσ.

Εννοείται ότι μπορεί να ανακαινιστεί αλλά.... έχοντας εμπειρία από δικό μου σπίτι παππού, έγινε αυτό που μου είπαν. Κόστισε ελάχιστα λιγότερο από καινούργιο. Τα μόνα που στοιχίζουν λογικά λεφτά για ανακατασκευή είναι μικρά σχετικώς οικήματα ως 60-70τ.μ ισόγεια που μπορείς να τα ενισχύσεις χωρίς πολλά έξοδα και βέβαια μετά όλα τα δομικά (σοβατίσματα, βαψιματα κλπ.) ηλεκτρολογικά, υδραυλικά και  τα fittings (ντουλάπες είδη υγιεινής, κουζίνες, θερμοσίφωνας κλπ.) πάνε όσο στο καινούργιο. Σημ. σε αυτό που είναι πετρόχτιστο απόσο βλέπω αν δεν απογυμνωθεί η πετρα δεν ξέρεις τι έχει από κάτω και σε ποιά κατάσταση είναι η τοιχοποιία ούτε που σηκώνει ανοίγματα( δεν μου φάνηκε νάχει αρκετά παράθυρα, σαν παλιά αποθήκη μοιάζει λίγο...)

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Beefeater είπε

γενικώς πρέπει να κάνω κάτι με αυτό το σπίτι... να μέινει έτσι ούτε αξία έχει, ούτε νοημα.... γιαυτο ειπα να βοηθαω πχ στον ηλεκτρολογο (πχ να φτιαχνω λασπη οπου χρειαζεται) και οπου θελουμε και εξτρα ατομο θα παρω...

ευχαριστω πολύ, θα παω το συντομοτερο

το πολυ πολυ να το βαλω αγγελια εδω να το πουλησω :P

οταν εννοεις 4ψηφιο ποσο σε τι επιμερους πραγματα αναφερεσαι?

προφανως θα μου φυγουν μερικα κατοσταρικα σε πολιτικο μηχανικο υποθετω, και μετα οτι μου πει και αναλογως χρηματων, κανω... μαζι με προσωπικη εργασια...

προς το παρον σκεφτομαι να διαθεσω σε αξονα 2ετίας γύρω στα 20 χιλιάδες + την δική μου εργασία....

20 δεν φτάνουν ούτε για ζήτω ! Γνώμη μου κατέβασε το όλο και σήκωσε προκάτ . Μπορεί να γλιτώσεις και λεφτά επειδή έχει πλάκα κάτω ( φυσικά αυτό θα το κρίνουν οι ειδικοί ) 

Αν επιμένεις στην ανακαίνιση , όπως σου είπε και πιο πριν κάποιος συμφορουμιτης τα 60k είναι δεδομένα ότι θα τα δώσεις.

Καλά καλά σκέψου ότι 150 τετραγωνικά μόνο για να το ντύσεις πλακάκι με ένα οικονομικό πλακάκι των 13 ευρώ θα αγοράσεις τουλάχιστον 170 τετραγωνικά πλακάκι. Οπότε 2210 η αγορά βάλε και τοποθέτηση 8 ευρώ το μέτρο 1200 βαλε κάνα 200 για κόλλες κλπ κλπ βάλε και αυτά που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε μαζεύτηκε 4000 μόνο για να στρώσεις πλακάκι....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...