Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, liverpudlian1892 είπε

Το θέμα είναι ότι πρέπει να μπω στα windows για να κατεβάσω drivers και να κάνω update την μητρική ή έστω να μπω στα bios να ψάξει.η μητρική για update στο ίντερνετ.Αρα θέλω έναν επεξεργαστή.Αυτο είναι το πρόβλημα τώρα.

Αν δεν εχετε δευτερο pc η φιλο η γνωστο στην ιδια πολυκατοικια,η δεν υπαρχει καταστημα υπολογιστων κοντα σας,παιρνετε ενα usb stick πατε σε μια internet cafe κατεβαζετε το τελευταιο bios και πατε σπιτι και το περνατε. Τωρα απο που γραφετε,απο το κινητο?

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, benign είπε

Αν δεν εχετε δευτερο pc η φιλο η γνωστο στην ιδια πολυκατοικια,η δεν υπαρχει καταστημα υπολογιστων κοντα σας,παιρνετε ενα usb stick πατε σε μια internet cafe κατεβαζετε το τελευταιο bios και πατε σπιτι και το περνατε. Τωρα απο που γραφετε,απο το κινητο?

Αφού δεν μπορώ να μπω στα bios,πως θα τα φλασαρω?δεν κάνει ποστ η μητρική.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, liverpudlian1892 είπε

Αφού δεν μπορώ να μπω στα bios,πως θα τα φλασαρω?δεν κάνει ποστ η μητρική.

Ποια ειναι η καινουργια μητρικη που εχετε?

Δημοσ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις μια χρήσιμη διαδικασία είναι να βγούνε τα πάντα από το κουτί και στηθούνε έξω

Βήμα-βήμα, spartan εντελώς

Αρχικά μητρική+cpu+psu χωρίς ram

Έχεις ram error beeps?
Αν όχι, έχεις 3 πράγματα να τσεκάρεις, τα 3 που είναι κουμπωμένα
Αν ναι είναι καλό νέο

Μετά δοκιμάζεις μια-μια τις ram σου αν ποστάρει (θα πρότεινα και σε διαφορετικά slots) και εφόσον είσαι οκ αρχίζεις δοκιμές και σε ζεύγη

Με την ίδια λογική συνεχίζεις βήμα-βήμα

Όταν ο ένοχος δεν είναι προφανής, εξερευνείς με αυτόν τον τρόπο, μόνο έτσι θα βγάλεις άκρη

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα βήματα διάγνωσης.

Η μητρική δεν ποσταρει καν.

Δεν ακούω κανένα μπιπ.τα καλώδια έχουν ελεγχθεί,η κάρτα γραφικών έχει ελεγχθεί σε άλλο σύστημα,το ίδιο και το τροφοδοτικό και οι ραμ.Ναι άλλαξα τις ραμ σόκετ όπως και προσπάθησα να το δουλέψω με ένα στικ ραμ.Ακομα και νέα μητρική αγόρασα αλλά τελικά δεν έφταιγε αυτό.Εγινε cmos reset χωρίς αποτέλεσμα.

Καταλήγω ότι είναι θέμα επεξεργαστή.Ειτε έχει σκαλωσει κατι και θέλει ένα φλασαρισμα στα bios,είτε έχει καεί τελείως.Δυστυχως.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liverpudlian1892 είπε

Η μητρική δεν ποσταρει καν.

Οι ανεμηστήρες επεξεργαστή και κάρτας γραφικών γυρίζουν ή δεν ανάβει καν;

Δημοσ.

Το καλυτερο ειναι αυτο που προτεινει ο SlimData.

Ξεμονταρισε τα ολα,βγαλε τη μπαταρια και ασε τη μητρικη εξω να "ηρεμησει"

Κανε μια τελευταια προσπαθεια και στησε τη μητρικη εξω μονο με cpu αρχικα.

Ενα βημα τη φορα και ενα ενα part.

Δεν ξερω αλλα πρεπει να εισαι μια περιπτωση στο εκατομμυριο να εχει ο επεξεργαστης προβλημα.

Δημοσ.

Το πιθανότερο είναι να θέλει BIOS Update.

24 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Δεν ξερω αλλα πρεπει να εισαι μια περιπτωση στο εκατομμυριο να εχει ο επεξεργαστης προβλημα.

Έχει συμβεί 2-3 φορές να έχει θέμα ο επεξεργαστής. Είχαν ανοίξει αντίστοιχα θέματα πριν 3-6 μήνες. Κι εμένα πάντως μου φάνηκε περίεργο...

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Έχει συμβεί 2-3 φορές να έχει θέμα ο επεξεργαστής. Είχαν ανοίξει αντίστοιχα θέματα πριν 3-6 μήνες. Κι εμένα πάντως μου φάνηκε περίεργο...

Mετα φταιω εγω.......που ειπα μια κουβεντα για τους ryzen και πεσανε να με φανε......🙄

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως εγώ πιστεύω ακόμα ότι κάτι παίζει με τα bios.καλοι και άγιοι οι amd όσο αφορά επιδόσεις αλλά στην αξιοπιστία έχουν δρόμο ακόμα.Με ιντελ δεν θα γινόταν κάτι τέτοιο.

Ο μόνος τρόπος να διαπιστώσω το αν είναι τα bios είναι να αγοράσω έναν μεταχειρισμένο ryzen,έναν ryzen 3 1200 ας πούμε,να το κουμπωσω στο σύστημα και να κάνω ένα bios update.να ξαναβάλω τον ryzen 7 πάνω και να δω αν θα δουλέψει.Αν όχι μάλλον έχω καμμένη cpu .Έχω στείλει σε αρκετούς με αγγελία αλλά δεν έχω πάρει απάντηση ακόμα.

• Like 1
Δημοσ.

Δείτε και αγγελίες με επεξεργαστές Athlon 200GE/300GE/3000G

Πάντως η μητρική έχει δυνατότητα flash του Bios χωρίς τοποθέτηση επεξεργαστή :ph34r:

Έχει αναφερθεί στη κοινότητα ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε με την amd να στείλει έναν επεξεργαστή με τον οποίο να κάνετε update και μετά να τον επιστρέψετε ή να το κάνει το κατάστημα όπου πήρατε τη μητρική.

Δημοσ.

Έχω επικοινωνήσει με την amd για να μου στείλουν ένα boot kit.δυστυχως η μητρική μου δεν έχει q flash plus,που γίνεται χωρίς cpu.Σε αλλες αντίστοιχες όπως της msi υπάρχει η δυνατότητα.Δεν έχω βρει κανέναν athlon.Στη χειρότερη το πάω όντως στο κατάστημα που το αγόρασα για να φλασαρουν τη μητρική με άλλο cpu.Αν και ξαναλέω ότι το θέμα δεν είναι της μητρικής γιατί πήρα καινούργια.Η παλιά ήταν η aorus elite b450 κ η νέα είναι η aorus b450 pro .

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...