liverpudlian1892 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα σας, Σήμερα καθώς άνοιξα τον υπολογιστή μου είδα ότι η κάρτα γραφικών δεν δίνει σήμα στην οθόνη.Αρχισα να τρελαίνομαι ότι πιθανώς να κάηκε η κάρτα γραφικών (ούτε ενός έτους).Ανοίγοντας το κουτί παρατήρησα ότι τα fans της κάρτας δούλευαν κανονικά αλλά το rgb φωτακι δεν λειτουργουσε.Περιεργο.κλεινω υπολογιστή.Αλλαζω καλωδιο από dp σε hdmi,πάλι τίποτα.Παιζω με τις ραμ πάλι τπτ.Να τονίσω πως η μητρική είχε κανονικά ρεύμα,τα φωτάκια και τα ανεμιστηρακια δούλευαν κανονικά.ΟΜΩΣ όταν έβαζα στις usb ποντίκι και πληκτρολόγιο δεν έπαιρναν ρεύμα(δεν δούλευαν τα φωτάκια).Όταν έβαζα το κινητό μου να φορτίσει μέσω τον usb,αυτό φόρτιζε κανονικά.Εκανα reset τα bios της μητρικής και πάλι τπτ.Συνεδεσα και απευθείας hdmi στη μητρική με την οθόνη και πάλι δεν πήρα σήμα. Καταλήγω πιο πολύ ότι μάλλον με το τροφοδοτικό κάτι δεν πάει καλά.Εσεις τι λέτε;ποια η γνώμη σας? Ευχαριστώ πολύ.
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, liverpudlian1892 είπε μάλλον με το τροφοδοτικό κάτι δεν πάει καλά. Ποιο μοντέλο είναι; Το υπόλοιπο σύστημα από τι αποτελείται;
liverpudlian1892 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Η μητρική είναι μια aorus elite b450, με ryzen 7 2700x,16gb ram,gtx 1660 της gigabyte.το τροφοδοτικό είναι ένα thermaltake smart se 630watt semi modular.
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν δεν έχετε άλλο τροφοδοτικό για δοκιμή, τότε δοκιμάστε αυτό: Βγάλτε το PC από τη πρίζα, βγάλτε τη μπαταρία CMOS, βάλτε για 5 δεύτερα ένα κατσαβίδι στα δύο ποδαράκια (όπως φαίνεται στην εικόνα), πατήστε για 10 sec το PWR Button, βγάλτε το κατσαβίδι, βάλτε τη μπαταρία, συνδέστε το ρεύμα και πατήστε το PWR Button να ανοίξει το PC. Μπείτε αμέσως στο Bios και κάντε Restore default setings, πατήστε F10 για αποθήκευση χωρίς να ρυθμίσετε κάτι άλλο και όταν ξαναμπείτε στο Bios κάντε τις ρυθμίσεις που θέλετε και πείτε μας τι έγινε! !Αν έχει γίνει O.C. θα χαθούν οι ρυθμίσεις! Spoiler Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2021 από Τέρης Α.
liverpudlian1892 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Φίλε μου το έκανα και αυτό,χωρίς αποτέλεσμα.Δεν έχω δεύτερο τροφοδοτικό οπότε είτε θα αγοράσω νέο είτε θα στείλω το τροφοδοτικό για αντικατάσταση.Το θέμα είναι ότι δεν είμαι σίγουρος για το τι φταίει.
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μήπως κάποιο καλώδιο ξεκούμπωσε; Σαν τελευταία δοκιμή βγάλτε και ξαναβάλτε τα καλώδια τροφοδοσίας. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2021 από Τέρης Α.
liverpudlian1892 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Όχι όχι,όλα τα καλώδια τα ελεγξα,άλλαξα και το καλώδιο του ρεύματος,μόνο τα καλώδια της τροφοδοσίας(μητρικής και cpu) δεν άλλαξα.ειλικρινα δεν ξέρω τι είναι.Μακαρι να μην άναβε καθόλου.πιο εύκολα θα εντόπιζα το θέμα.
benign Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, liverpudlian1892 είπε Συνεδεσα και απευθείας hdmi στη μητρική με την οθόνη και πάλι δεν πήρα σήμα. Αυτο δεν ειχε νοημα γιατι ο επεξεργαστης σας δεν εχει ενσωματωμενο τσιπακι γραφικων. Και ολα καλα να ηταν,παλι δεν θα σας εδινε σημα. 4 ώρες πριν, liverpudlian1892 είπε Να τονίσω πως η μητρική είχε κανονικά ρεύμα,τα φωτάκια και τα ανεμιστηρακια δούλευαν κανονικά.ΟΜΩΣ όταν έβαζα στις usb ποντίκι και πληκτρολόγιο δεν έπαιρναν ρεύμα(δεν δούλευαν τα φωτάκια).Όταν έβαζα το κινητό μου να φορτίσει μέσω τον usb,αυτό φόρτιζε κανονικά. Αυτο που αναφερετε εδω ,δειχνει οτι μπορει να φταιει η μητρικη. Οταν γραφετε ''δεν επαιρναν ρευμα'' εννοειτε οτι δεν λειτουργουσαν? Τοτε πως μπηκατε στο bios και κανατε reset? Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2021 από benign
liverpudlian1892 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Έκανα cmos reset,manually με τα jumpers στη μητρική.Η μητρική έδειχνε σημάδια ότι λειτουργεί,αλλά ας πούμε στα usb αν συνέδεα ποντίκι η πληκτρολόγιο δεν γινόταν τπτ.Δεν μπορώ να μπω στα bios της μητρικής.Δεν άκουσα κανένα μπιπ.Επισης παρατήρησα ότι η κάρτα γραφικών μου μάλλον παίρνει ρεύμα μόνο από την pci-e και όχι από το 8πινο του τροφοδοτικού γιατί όταν το έβγαλα τα fans της κάρτας δούλευαν κανονικά.Η κάρτα δεν έπαιρνε ρεύμα από το 8πινο καθολου
benign Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Αγοραστε ενα καινουργιο τροφοδοτικο και αν δεν φταιει αυτο,πουλατε το παλιοτερο ως μεταχειρισμενο στις αγγελιες του ινσομνια και μειωνετε το κοστος. Γιατι αν δεν γινει δοκιμη με εναλλακτικο hardware ουτε τεχνικος δεν μπορει να σας πει τι τρεχει. 3
liverpudlian1892 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δοκιμάστηκε η κάρτα γραφικών σε άλλο σύστημα και δούλεψε κανονικά(ουφ!),δοκιμάστηκε το σύστημα μου σε 80 plus platinum τροφοδοτικό και πάλι τα ίδια έκανε,δοκιμάστηκαν και νέες ραμ στο σύστημα χωρίς επιτυχία.Ο υπολογιστής ανάβει, δεν δίνει σήμα και στο τσεκ της μητρικής κολλάει στο vram.τελικα μάλλον η μητρική έχει θέμα και πάει για αντικατάσταση.Αυτο σημαίνει 3-4 εβδομάδες χωρίς υπολογιστή. 1
benign Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Σας ειπα οτι μπορει να ηταν και μητρικη. Λιβερπουλ μενετε? (Μητρικες am4 υπαρχουν παντως Ελλαδα.) Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2021 από benign
liverpudlian1892 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Update Αγορά νέας μητρικής συναρμολόγηση υπολογιστή εκ νέου και start up.παλι πρόβλημα.Αυτη τη φορά το τσεκ της μητρικής κολλάει στη gpu.Η τελευταία λογική εξήγηση είναι να έχει κάποιο πρόβλημα ο επεξεργαστής ,πραγμα πουμλυ φαίνεται δυσκολο γτ ούτε παλιός είναι ούτε εχουμε θεμα DOA.Εχω απηυδήσει δεν ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα.
benign Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Απο ολα αυτα που γραψατε μονο ο επεξεργαστης εμεινε. Πολυ σπανιο να ειναι προβληματικος ο επεξεργαστης πλεον στις μερες μας,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν γινεται. Μπορει ομως η καινουργια σας μητρικη να θελει bios update για τυχον ασυμβατοτητα με την καρτα γραφικων σας που ειναι μεταγενεστερη.Για καντε πρωτα ενα bios update στην τελευταια εκδοση να δουμε και μετα μενει ο cpu. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2021 από benign
liverpudlian1892 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Το θέμα είναι ότι πρέπει να μπω στα windows για να κατεβάσω drivers και να κάνω update την μητρική ή έστω να μπω στα bios να ψάξει.η μητρική για update στο ίντερνετ.Αρα θέλω έναν επεξεργαστή.Αυτο είναι το πρόβλημα τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα