Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Το ύψος της αποζημίωσης ανέρχεται στις 25.000 λίρες

Ο άντρας που δημοσίευσε αρνητική αξιολόγηση μιας δικηγορικής εταιρίας, στην ιστοσελίδα TrustPilot, καλείται να καταβάλει ποσό το οποίο ανέρχεται στις 25.000 λίρες, λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης.

Ο Φίλιπ Τζέιμς Γουέιμουθ απευθύνθηκε διαδικτυακά στη δικηγορική εταιρία Summerfield Browne, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, ζητώντας να του παράσχει νομικές συμβουλές, όμως δεν έμεινε ικανοποιημένος με τις υπηρεσίες που έλαβε.

Στη συνέχεια, δημοσίευσε αξιολόγηση, στην οποία κατηγορούσε τον υπεύθυνο της εταιρίας πως ήταν "ένας ακόμη απατεώνας δικηγόρος", σύμφωνα με τη δικογραφία.

Η εταιρία κατέθεσε αγωγή, υποστηρίζοντας πως οι χαρακτηρισμοί ήταν αναληθείς και συκοφαντικοί.

Ο αριθμός των ερωτημάτων που αφορούσαν πιθανή συνεργασία έχει καταγράψει μείωση, μετά τη δημοσίευση της αξιολόγησης, όπως ανέφερε η εταιρία.

Ο κύριος Γουέιμουθ δεν είχε επιχειρήσει να διευθετήσει τις όποιες ενστάσεις του με το τμήμα παραπόνων της δικηγορικής εταιρίας πριν δημοσιεύσει την αξιολόγηση, σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν στο δικαστήριο.

Ο εναγόμενος δεν παρέστη στη διαδικτυακή ακροαματική διαδικασία, ούτε ανέθεσε την εκπροσώπησή του σε δικηγόρο.

Νωρίτερα είχε δηλώσει πως προσφέρθηκε να αφαιρέσει την αξιολόγηση εφόσον του επιστρεφόταν η αμοιβή ύψους 200 λιρών που είχε καταβάλει (πλέον ΦΠΑ) όμως είπε πως δεν έλαβε καμία απάντηση από τη δικηγορική εταιρία.

Στην αξιολόγηση, ο κύριος Γουέιμουθ ισχυριζόταν τα εξής: "Πλήρωσα προκαταβολικά για τη νομική αξιολόγηση της υπόθεσής μου. Αυτό που έλαβα, όμως, ήταν απλά οι πληροφορίες που τους είχα στείλει, διατυπωμένες με διαφορετικό τρόπο".

Στο σκεπτικό της απόφασης υπέρ της δικηγορικής εταιρίας, o δικαστής Ντέιβιντ Κουκ ανέφερε πως "πέραν πάσας αμφιβολίας" η διατύπωση της αξιολόγησης "είχε τη σαφή διάθεση να αποτρέψει τους αναγνώστες να συνεργαστούν με την ενάγουσα εταιρία". Επιπλέον, ο κύριος Γουέιμουθ "ουδέποτε είχε διατυπώσει σαφώς" για ποιο λόγο ήταν δυσαρεστημένος με τις υπηρεσίες της δικηγορικής εταιρίας.

Εντωμεταξύ, άλλοι χρήστες του TrustPilot έχουν αρχίσει να αφήνουν αξιολογήσεις στη σελίδα της εταιρίας, σε μια προσπάθεια να στηρίξουν τον κύριο Γουέιμουθ.  

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Like 1
  • Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εντωμεταξύ, άλλοι χρήστες του TrustPilot έχουν αρχίσει να αφήνουν αξιολογήσεις στη σελίδα της εταιρίας, σε μια προσπάθεια να στηρίξουν τον κύριο Γουέιμουθ

Θα πλουτίσει η δικηγορική εταιρεία. Μπομπα. 

Δημοσ.

Βασικά τιμωρήθηκε η νοοτροπία του μέσου Έλληνα, δηλαδή δεν δείχνω σεβασμό στον επαγγελματισμό του άλλου και ζητάω τα ρέστα όταν δεν γίνεται η δουλειά μου με τα χρήματα που γουστάρω εγώ.

gg lads.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, JohnGTA είπε

Βασικά τιμωρήθηκε η νοοτροπία του μέσου Έλληνα, δηλαδή δεν δείχνω σεβασμό στον επαγγελματισμό του άλλου και ζητάω τα ρέστα όταν δεν γίνεται η δουλειά μου με τα χρήματα που γουστάρω εγώ.

gg lads.

Δεν είναι μόνο ο μέσος Έλληνας.

Πρώτοι διδαξαντες οι Καναδοί, οι Σκανδιναβοί και οι κεντροευρωπαιοι (Βέλγοι, Γερμανοί, Ολλανδοί).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κρίμα, μακάρι να κάνει έφεση και να κερδίσει ο άνθρωπος ,αν φυσικά ισχύουν αυτα που λέει.

Έχασε τζάμπα 200 λίρες και τώρα είναι να πληρώσει 25000 ?

Βέβαια "Ο εναγόμενος δεν παρέστη στη διαδικτυακή ακροαματική διαδικασία, ούτε ανέθεσε την εκπροσώπησή του σε δικηγόρο. " έκανε μεγάλη πατάτα

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ασχέτως αν είχε δίκιο ή άδικο, κλασικό παράδειγμα ξερόλα που νομίζει ότι είναι και πιο έξυπνος από τους άλλους, καλά να πάθει...

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 3
  • Confused 9
Δημοσ.

Και κάτι τέτοιο άνετα τιμωρείται και στην Ελλάδα αν αφήσεις τέτοια αξιολόγηση σε κανένα Google η fb και μιλάς για απατεωνιές, μετά ο θιγομενος θα φάει αγωγή και θα μπει στο μπλα μπλα ψάχνοντας δωρεάν δικηγόρο για το δικαστήριο και θα λέει για την ρημάδα την δικαιοσύνη και την άτιμη δημοκρατία. 

12 λεπτά πριν, korakios είπε

Κρίμα, μακάρι να κάνει έφεση και να κερδίσει ο άνθρωπος ,αν φυσικά ισχύουν αυτα που λέει.

Έχασε τζάμπα 200 λίρες και τώρα είναι να πληρώσει 25000 ?

Βέβαια "Ο εναγόμενος δεν παρέστη στη διαδικτυακή ακροαματική διαδικασία, ούτε ανέθεσε την εκπροσώπησή του σε δικηγόρο. " έκανε μεγάλη πατάτα

Συνηθως σε τέτοιες αγωγές και όχι μόνο, ζητάνε αποζημίωση εκατοντάδες χιλιάδες η εκατομμύριο και το δικαστήριο αποφασιζει ένα ποσό τετραψήφιο με πενταψηφιο και λες και ευχαριστώ. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, AtiX said:

Ασχέτως αν είχε δίκιο ή άδικο, κλασικό παράδειγμα ξερόλα που νομίζει ότι είναι και πιο έξυπνος από τους άλλους, καλά να πάθει...

Για να  έλαβε ως απάντηση τις πληροφορίες που τους είχε στείλει διατυπωμένες με διαφορετικό τρόπο μάλλον ήταν όντως πιο έξυπνος, όσον αφορά την υπόθεσή του μόνο. Για την trust pilot δεν έχει νόημα να προμοτάρεις την υπηρεσία αξιολογήσεων και με ένα δεδικασμένο να δημιουργείς μια κατάσταση όπου κανείς δε θα μπορεί να αξιολογήσει αρνητικά...

Επεξ/σία από trigtf
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, trigtf είπε

Για να  έλαβε ως απάντηση τις πληροφορίες που τους είχε στείλει διατυπωμένες με διαφορετικό τρόπο μάλλον ήταν όντως πιο έξυπνος, όσον αφορά την υπόθεσή του μόνο.

Το ότι ο μελλοντικός μου βιογράφος (γιατί είμαι και ψώνιο 🤣) γράψει τα ίδια στοιχεία που θα του διηγηθώ αλλά διατυπωμένα με διαφορετικό τρόπο, δεν με κάνει εξυπνότερο από αυτόν...

τι θέλω να πω φίλε μου, δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για την εξυπνάδα κάποιου από αυτό το στοιχείο... 🙂

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ήταν για την αξιολόγηση αλλά για τους χαρακτηρισμούς η αγωγή που του έκαναν. Αν έγραφε μόνο ότι δεν έμεινε ευχαριστημένος δεν θα γινόταν τίποτα. Καλό είναι να μην βάζετε "πιασάρικους" τίτλους στα άρθρα σας όπως κάνουν κάτι φυλλάδες

Επεξ/σία από belkin
  • Like 12
  • Thanks 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Ο εναγόμενος δεν παρέστη στη διαδικτυακή ακροαματική διαδικασία, ούτε ανέθεσε την εκπροσώπησή του σε δικηγόρο.

oof...bad move.....

κυριολεκτικά πηγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος !!

• Like 1
Δημοσ.

Κουφάλες δικαστές, δικηγόροι και λοιποί παρατρεχάμενοι, όλοι μέρη του συστήματος.

• Like 6
Δημοσ.

Άλλο μια αρνητική αξιολόγηση, άλλο να κατηγορείς τον άλλο για απάτη. Στη μια περίπτωση λες ότι δεν έκανε και τόσο καλή δουλειά, στην άλλη τον κατηγορείς για έγκλημα. Χωρίς μάλιστα το παραμικρό στοιχείο ότι όντως έκανε απάτη.

Καλά έκανε ο δικαστής και του έδωσε πρόστιμο. Λίγο πιο πολύ προσοχή στο τι γράφουμε πρέπει.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η υπόθεση αυτη μου θυμίζει έντονα μια περίπτωση ελληνικής εταιρίας που πουλάει μεταχειρισμένους υπολογιστές και έχει μαζέψει τόνους απο τέτοια αρνητικά σχόλια , βεβαια δεν έχει κινηθει νομικά αλλά αν υπαρξει νομικό προηγούμενο τα σχολια  τετοιου είδους θα εξαφανιστούν

Επεξ/σία από ethereum
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...