Προς το περιεχόμενο

Γυμναστική Ακαδημία ή Σχολή Ευελπίδων;

xxxtkd16

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολύ σημαντικό να κοιτάξεις το πρόγραμμα σπουδών σε κάθε πόλη που έχει τεφαα για να δεις ποιο σου αρέσει παραπάνω, κοίτα επίσης και τι διαπραγματεύεται κάθε μάθημα , μην μείνεις μόνο στους τίτλους. Αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις συνειδητοποιημένη επιλογή, οπότε όταν θα συναντήσεις δυσκολίες θα ξέρεις ότι εσύ το διάλεξες και θα τα αντιμετωπίσεις υπεύθυνα. Αν την επιλογή της σχολής στην κάνει άλλος θα έχεις έτοιμο και τον φταίχτη για κάθε πρόβλημα. 

Από εκεί και πέρα οι σπουδές είναι πολλά παραπάνω από επαγγελματική αποκατάσταση και ας ακούγεται κλισέ. Αυτό που ρωτάς πρακτικά είναι αν θα επιλέξεις το ρίσκο του να κάνεις κάτι που σου αρέσει επάγγελμα(και όχι απαραίτητα η πρώτη σχολή που επέλεξες) ή η ασφάλεια του να κάνεις μια δουλειά σίγουρη που απλά θα ξενοιάσεις από το οικονομικό, χωρίς όμως  κάποια εξέλιξη. Στη δεύτερη περίπτωση μπορείς να ξέρεις περίπου τι θα κάνεις για το υπόλοιπο της ζωής σου και δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο, στην πρώτη περίπτωση μαζί με το ρίσκο έρχονται και άπειρες ευκαιρίες. 

Τέλος, επειδή μια σχολή δεν έχει 100% σίγουρη αποκατάσταση, δεν σημαίνει ότι δεν έχει αποκατάσταση. Προφανώς αν βάλεις σαν στόχο να γίνεις γυμνάστρια σε σχολείο,  θα μπεις σε μια σειρά με άπειρο κόσμο. Αν εξειδικευτείς σε κάτι ιδιαίτερο, όπως ανέφερες ότι σου αρέσει η αποκατάσταση τραυματισμών, δεν θα χαθείς. Και τα μεταπτυχιακά δίνουν μόρια για το δημόσιο. 

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 16/2/2021 στις 9:59 ΠΜ, xxxtkd16 είπε

ασχολούμαι σοβαρά με το taekwondo. Ο πατέρας μου θέλει να πάω στον στρατό γιατί θα χω πιο σίγουρο μισθό απ ότι ως γυμνάστρια. Προσωπικά μ αρέσουν και τα δύο, απλά δεν ξέρω πιο επάγγελμα είναι προτιμότερο. 

Ο στρατος πλεον ειναι πραγματικος στρατος και οχι δημοσιος υπαλληλος που ηταν παλιοτερα, οι εξελιξεις στα ελληνοτουρκικα θα εχουν μεγαλη  διαρκεια, οποτε αν δεν εισαι προετοιμασμενος ψυχολογικα ξεχνα το!!!!!!!

16 ώρες πριν, st2 είπε

ο πατέρας σου από ότι καταλαβαίνω δεν θέλει αποκλειστικά την Ευελπίδων αλλά θέλει μια στρατιωτική σχολή για την επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρει.

με αυτό ως βάση υπάρχουν και άλλες σχολές όπως λιμενικό Πυροσβεστική αστυνομικών κλπ

για τεφαα (και γενικά για τα πανεπιστήμια) μην εμπιστεύεσαι τη  γνώμη από κανέναν

(ειδικά τους γονείς για αντιμετωπίζουν τα πράγματα με οπτική 20 χρόνων πριν δηλαδή τεφαα σημαίνει να πας να διοριστεί γυμναστής σε σχολείο )

αν πας στην σχολή και ειδικά αν αλλάξεις και πόλη θα αντιμετωπίσεις τον κόσμο 

και θα ανοίξουν οι ορίζοντες σου 

οπότε δεν ξέρεις που θα καταλήξεις 

φίλη μου από τεφαα κάνει μεταπτυχιακό στην αποκατάσταση τραυματισμών 

ενώ άλλος είναι σε διοργάνωση sport event μετά από μεταπτυχιακό στο Λονδίνο

όποτε μην κάνεις σχέδια 

απλά ακολούθησε αυτό που πιστεύεις ότι σε ευχαριστεί

Κατι τετοιες απαντησεις ειναι με βαση την δημιουργια αργοσχολων........γιατι εγω ο μ@κ..... φορολογουμενος να τους πληρωνω!!!!!!!!

9 λεπτά πριν, kreiz είπε

Πολύ σημαντικό να κοιτάξεις το πρόγραμμα σπουδών σε κάθε πόλη που έχει τεφαα για να δεις ποιο σου αρέσει παραπάνω, κοίτα επίσης και τι διαπραγματεύεται κάθε μάθημα , μην μείνεις μόνο στους τίτλους. Αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις συνειδητοποιημένη επιλογή, οπότε όταν θα συναντήσεις δυσκολίες θα ξέρεις ότι εσύ το διάλεξες και θα τα αντιμετωπίσεις υπεύθυνα. Αν την επιλογή της σχολής στην κάνει άλλος θα έχεις έτοιμο και τον φταίχτη για κάθε πρόβλημα. 

Από εκεί και πέρα οι σπουδές είναι πολλά παραπάνω από επαγγελματική αποκατάσταση και ας ακούγεται κλισέ. Αυτό που ρωτάς πρακτικά είναι αν θα επιλέξεις το ρίσκο του να κάνεις κάτι που σου αρέσει επάγγελμα(και όχι απαραίτητα η πρώτη σχολή που επέλεξες) ή η ασφάλεια του να κάνεις μια δουλειά σίγουρη που απλά θα ξενοιάσεις από το οικονομικό, χωρίς όμως  κάποια εξέλιξη. Στη δεύτερη περίπτωση μπορείς να ξέρεις περίπου τι θα κάνεις για το υπόλοιπο της ζωής σου και δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο, στην πρώτη περίπτωση μαζί με το ρίσκο έρχονται και άπειρες ευκαιρίες. 

Τέλος, επειδή μια σχολή δεν έχει 100% σίγουρη αποκατάσταση, δεν σημαίνει ότι δεν έχει αποκατάσταση. Προφανώς αν βάλεις σαν στόχο να γίνεις γυμνάστρια σε σχολείο,  θα μπεις σε μια σειρά με άπειρο κόσμο. Αν εξειδικευτείς σε κάτι ιδιαίτερο, όπως ανέφερες ότι σου αρέσει η αποκατάσταση τραυματισμών, δεν θα χαθείς. Και τα μεταπτυχιακά δίνουν μόρια για το δημόσιο. 

Αρχικά πραγματικά σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου. Τα μαθήματα τα χω κοιτάξει σε γενικές γραμμές. Εκτός από ένα δύο τα υπόλοιπα μ αρέσουν , όποτε δεν έχω θέμα σε αυτό . Επίσης, γενικά μ αρέσει να παίρνω εγώ την ευθύνη γι αυτό άλλωστε αγχώνομαι κιόλας (θέλω να κάνω την καλύτερη επιλογή για την ζωή μου και για το μέλλον μου) , αλλά  δεν έχω σε καμία περίπτωση σκοπό να ρίξω την ευθύνη σε κανέναν. Συμφωνώ με όσα λες και με το παραπάνω! Ίσως να χεις δίκιο για το τεφαα και να πάρω το ρίσκο.  

2 ώρες πριν, dionisis1925 είπε

Η καλύτερη επιλογή θα ήτανε να έμπαινες στην ΣΜΥΑ που είναι σχολή υπαξιωματικών αεροπορία, καλύτερες συνθήκες εργασίας, λιγότερες μεταθέσεις και τα τελευταία χρόνια μπαίνουν περισσότερες κοπέλες.

Η γυμναστική ακαδημία είναι δύσκολη σχολή, πολλοί μπαίνουν με την νοοτροπία γουστάρουν γυμναστική/αθλήματα κτλπ και μετά τα παρατάνε ή την τελειώνουν χωρίς πλέον να τους ενδιαφέρει μόνο για να έχουν ένα πτυχίο στο χέρι τους.

Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια μάτια στα μαθήματα και στο πρόγραμμα των σπουδών και μετά να κάνεις τις επιλογές σου.

http://www.phed.uoa.gr/proptyxiakes-spoydes/programma-spoydon/ma8imata/a-etos.html

https://www.haf.gr/wp-content/uploads/2020/01/SMYA-ODHGOS-SPOYDON.pdf

Για ΣΜΥΑ δεν νομίζω , δεν με ενθουσιάζουν τόσο τα μαθήματα της σχολής. Ίσως να χει καλύτερες συνθήκες αλλά είναι βασικό για μένα να μ αρέσει και αυτό που κάνω. Σε ευχαριστώ!

1 ώρα πριν, xxxtkd16 είπε

Αρχικά πραγματικά σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου. Τα μαθήματα τα χω κοιτάξει σε γενικές γραμμές. Εκτός από ένα δύο τα υπόλοιπα μ αρέσουν , όποτε δεν έχω θέμα σε αυτό . Επίσης, γενικά μ αρέσει να παίρνω εγώ την ευθύνη γι αυτό άλλωστε αγχώνομαι κιόλας (θέλω να κάνω την καλύτερη επιλογή για την ζωή μου και για το μέλλον μου) , αλλά  δεν έχω σε καμία περίπτωση σκοπό να ρίξω την ευθύνη σε κανέναν. Συμφωνώ με όσα λες και με το παραπάνω! Ίσως να χεις δίκιο για το τεφαα και να πάρω το ρίσκο.  

Για ΣΜΥΑ δεν νομίζω , δεν με ενθουσιάζουν τόσο τα μαθήματα της σχολής. Ίσως να χει καλύτερες συνθήκες αλλά είναι βασικό για μένα να μ αρέσει και αυτό που κάνω. Σε ευχαριστώ!

Στην ΣΣΕ δεν θα σε ενθουσιάσουν σίγουρα τα 4ετη φοίτησης της Ευελπίδων και στάνταρ οι μεταθέσεις, ο στρατός ξηράς έχει παντού στρατόπεδα, όπου γη και πατρίς, άνοιξε έναν χάρτη της Ελλάδος και στο πιο απίθανο μέρος ο στρατός έχει στρατόπεδα.

Τώρα για τα μαθήματα , αν έχεις δει τα μαθήματα της γυμναστικής ακαδημίας και σε ενθουσιάζει να μάθεις τους κανόνες πχ του handball μόνο εσύ το ξέρεις, εκτός και αν πηγαίνεις με σκοπό να σου περάσει και κανά μάθημα η ΠΑΣΠ η ΔΑΠ κτλπ.

43 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

Στην ΣΣΕ δεν θα σε ενθουσιάσουν σίγουρα τα 4ετη φοίτησης της Ευελπίδων και στάνταρ οι μεταθέσεις, ο στρατός ξηράς έχει παντού στρατόπεδα, όπου γη και πατρίς, άνοιξε έναν χάρτη της Ελλάδος και στο πιο απίθανο μέρος ο στρατός έχει στρατόπεδα.

Τώρα για τα μαθήματα , αν έχεις δει τα μαθήματα της γυμναστικής ακαδημίας και σε ενθουσιάζει να μάθεις τους κανόνες πχ του handball μόνο εσύ το ξέρεις, εκτός και αν πηγαίνεις με σκοπό να σου περάσει και κανά μάθημα η ΠΑΣΠ η ΔΑΠ κτλπ.

Γνωρίζω πολύ καλά για τις μεταθέσεις και ίσα ίσα για μένα είναι θετικό αυτό.  Επίσης μπορεί να μην με ενθουσιάζουν οι κανόνες του handball , όμως τα μαθήματα είναι εύκολα και δεν έχω την ανάγκη κανενός να μου περάσει τα μαθήματα και δεν είναι μόνο κανόνες αθλημάτων, υπάρχουν και άλλα μαθήματα πιο ενδιαφέρον. 

Θετικό οι πολλές μεταθέσεις , πχ να είσαι 2 χρόνια στις Φέρες,4 χρόνια στην Σάμο και 2 χρόνια Καλαμάτα μάλιστα, εγώ σε 12 μήνες που υπηρέτησα με κούρασε που άλλαξα 4 στρατόπεδα, εσύ δεν έχεις υπηρετήσει καν και το βρίσκεις θετικό!! Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας.  Για την γυμναστική ακαδημία μόνο από φίλο ξέρω που την τελείωσε και του φάνηκε παλούκι , δεν έχω άποψη.

Μόλις τώρα, dionisis1925 είπε

Θετικό οι πολλές μεταθέσεις , πχ να είσαι 2 χρόνια στις Φέρες,4 χρόνια στην Σάμο και 2 χρόνια Καλαμάτα μάλιστα, εγώ σε 12 μήνες που υπηρέτησα με κούρασε που άλλαξα 4 στρατόπεδα, εσύ δεν έχεις υπηρετήσει καν και το βρίσκεις θετικό!! Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας.  Για την γυμναστική ακαδημία μόνο από φίλο ξέρω που την τελείωσε και του φάνηκε παλούκι , δεν έχω άποψη.

ίσως να χεις δίκιο και να μην μ αρέσουν τελικά οι μεταθέσεις, όμως για τη γυμναστική ακαδημία είμαι σίγουρη ότι δεν θα έχω κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...