Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα! Αρχικά ημουν κάτοχος cosmote vdsl 50. Οι ταχύτητες που έβλεπα από το speedtest.net ήταν 49 με 51 download και 4.9 περίπου upload και ήμουν αρκετά ευχαριστημένος. Έληξε όμως το συμβόλαιο κ μου πρότειναν να πάω στο fiber 100 καθώς μου είπαν ότι οι ταχύτητες που θα πιάνω επιβεβαιωμένα θα ναι γύρω στο 93. Η νόβα μου το έδινε 10 ευρώ λιγότερα όποτε είπα να κάνω τη φορητότητα. Δυστυχώς έκανα μεγάλο λάθος. Ενώ το το upload είναι τέλειο γύρω στα 10 το dl δεν παει πάνω από 62 με μετρήσεις στο speedtest.net ενσυρματα στον υπολογιστή. Ο τεχνικός που έστειλαν σπίτι μου είπε ότι το ανέβασε λίγο και κλειδώνει στα 80. Εγώ δεν βλέπω πάνω από 62. Υπάρχει κάποιος τρόπος να διακόψω το συμβόλαιο χωρις πρόστιμο;;; Δεν έχω ενεργοποιημένη την υπηρεσία ούτε 5 μέρες. Επίσης αυτά είναι τα στατιστικα:

68887AF8-0885-4B57-818A-47CF489145DD.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φορητότητα έκανες σε κατάστημα ή τηλεφωνικά;

Πόσες τηλεφωνικές πρίζες έχεις στο σπίτι;

Πολυκατοικία/μονοκατοικία;

Γενικά για να πάρεις τα μέγιστα πρέπει το ρούτερ να είναι στην πρώτη/κύρια τηλεφωνική πρίζα, απευθείας στον τοίχο.. να απομονώσεις αυτή από όλες τις άλλες καθώς και να μην έχεις παραλληλίες (από 1 καλώδιο να παίρνει πάνω από μια πρίζα)

Είσαι σχεδόν ένα καλωδιακό χιλιόμετρο.., δε ξέρω αν μπορείς να πιάσεις και τα 100 αλλά ίσως με τα παραπάνω πλησιάσεις τα 80+

Επεξ/σία από Kozanitis1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Φορητότητα έκανες σε κατάστημα ή τηλεφωνικά;

Πόσες τηλεφωνικές πρίζες έχεις στο σπίτι;

Πολυκατοικία/μονοκατοικία;

Γενικά για να πάρεις τα μέγιστα πρέπει το ρούτερ να είναι στην πρώτη/κύρια τηλεφωνική πρίζα, απευθείας στον τοίχο.. να απομονώσεις αυτή από όλες τις άλλες καθώς και να μην έχεις παραλληλίες (από 1 καλώδιο να παίρνει πάνω από μια πρίζα)

Είσαι σχεδόν ένα καλωδιακό χιλιόμετρο.., δε ξέρω αν μπορείς να πιάσεις και τα 100 αλλά ίσως με τα παραπάνω πλησιάσεις τα 80+

Έκανα τηλεφωνικά. Είναι μονοκατοικία και έχω 3-4 πρίζες από τις οποίες δουλεύουν μόνο 2. Θα κοιτάξω να το βάλω με καινούργιο καλώδιο από το εξωτερικό κουτι σε μοναδική πρίζα να δω αν αυξηθεί... για μένα βέβαια το πρόβλημα αν δεν κάνω λάθος  είναι ότι η καμπίνα του ΟΤΕ είναι κοντά στο σπίτι ενώ της νοβα στα 400 περίπου μέτρα όπως μου είπε ο τεχνικός. Αν το ήξερε εξ αρχής δεν θα έκανα καθόλου φορητότητα. 

58 λεπτά πριν, LaMereda είπε

Αν την αίτηση την έκανες τηλεφωνικά, νομίζω έχεις δικαίωμα υπαναχώρησης εντός 14 ημερών.

Δεν το δεχονται έφοσον έχω υπογράψει όταν έφερε τα χαρτιά η κούριερ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ποια πρίζα έχεις τώρα το ρούτερ; Η τηλεφωνία είναι VoIP (το τηλ στο ρούτερ; )

Από μια καμπίνα παίρνεις VDSL, λογικά του ΟΤΕ, η νόβα δεν έχει δικές τις καμπίνες..

Γενικότερα πρέπει να γίνει το εξής:

Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφία από την κύρια πρίζα του σπιτιού;

Λογικά θα είναι εκείνη κοντά στο χωλ/σαλόνι/είσοδο ή κοντά στον τοίχο που έρχεται το καλώδιο του ΟΤΕ αν είναι εναέριο

Cyta Wiring.jpg

Επεξ/σία από Kozanitis1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

Σε ποια πρίζα έχεις τώρα το ρούτερ; Η τηλεφωνία είναι VoIP (το τηλ στο ρούτερ; )

Από μια καμπίνα παίρνεις VDSL, λογικά του ΟΤΕ, η νόβα δεν έχει δικές τις καμπίνες..

Γενικότερα πρέπει να γίνει το εξής:

Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφία από την κύρια πρίζα του σπιτιού;

Λογικά θα είναι εκείνη κοντά στο χωλ/σαλόνι/είσοδο ή κοντά στον τοίχο που έρχεται το καλώδιο του ΟΤΕ αν είναι εναέριο

Cyta Wiring.jpg

Ναι ειναι Voip, η πριζα που ειναι το ρουτερ, ειναι στον ιδιο τοιχο με το εξωτερικο καλωδιο και πρεπει να ειναι εναεριο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα βοηθούσε πολύ αν άνοιγες τη πρίζα και ανέβαζες καμία φωτογραφία, για να σε βοηθήσουμε να απομονώσεις όλη την υπόλοιπη εγκατάσταση από το ζεύγος που έρχεται από έξω (μόνο αυτό να είναι συνδεδεμένο)

Αν θέλεις τηλεφωνία στις υπόλοιπες θα χρειαστεί να πάρεις μια διπλή πρίζα, αλλά για αρχή ας δούμε τι παίζει με τη συνδεσμολογία

Επεξ/σία από Kozanitis1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Θα βοηθούσε πολύ αν άνοιγες τη πρίζα και ανέβαζες καμία φωτογραφία, για να σε βοηθήσουμε να απομονώσεις όλη την υπόλοιπη εγκατάσταση από το ζεύγος που έρχεται από έξω (μόνο αυτό να είναι συνδεδεμένο)

Αν θέλεις τηλεφωνία στις υπόλοιπες θα χρειαστεί να πάρεις μια διπλή πρίζα, αλλά για αρχή ας δούμε τι παίζει με τη συνδεσμολογία

Φυσικα... Θα το κανω το απογευμα μολις γυρισω απο δουλεια. Ευχαριστω!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...