Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα - καλησπέρα στο forum. 

Βρίσκομαι στη διαδικασία αλλαγής της εργοστασιακής πηγής Blaupunkt σε ένα Fiat Punto mk2. Παρόλο που η φίσα είναι iso δυστυχώς το νέο ηχοσύστημα δεν έπαιξε. Μάλλον δεν γίνεται σωστά η τροφοδοσία. Έχω βγάλει μια φωτογραφία όπου φαίνονται τα pin πάνω στη φίσα. Πιθανολογώ ότι το μαύρο είναι γείωση και το κόκκινο 12v+. Μήπως έχει κάποιος ιδέα τι αντιπροσωπεύουν τα άλλα καλώδια; 

Κανονικά θα έπρεπε να βρω ένα μπλε, - κεραία και ένα κίτρινο, συνεχόμενο ρεύμα - memory. 

Η φίσα των ρευμάτων είναι αυτή που φαίνεται στο κάτω μέρος. Το επάνω είναι τα καλώδια των ηχείων. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

IMG_20210214_141242_copy_743x992.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μια φύσα δίπλα μου από Pioneer, και δεν έχει σχέση με αυτό που δείχνεις.

Π.χ ρεύμα και γείωση, είναι πάνω-κάτω στις δυο πρώτες θέσεις.

Μάλλον πρέπει να κάνεις μετατροπή...

Επεξ/σία από _BASSstarlet_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Punto mk2b (facelift) ε? Tα 2 ψιλα ροζ και ροζ/μαυρο ειναι γραμμη can που χρησιμοποιει το μαμα ραδιοφωνο.. Oπως ειναι τωρα εχεις +12 στο κοκκινο-ασπρο και στο μαυρο δεξια γειωση.. λειπει πανω απο τη γειωση το +12 του διακοπτη για οταν γυρνας το κλειδι.. δεν το εχει το αμαξι αυτο! Τι κανεις τωρα.. πας στην πλεξουδα του ραδιοcd σου και συνδεεις μαζι το κοκκινο πανω στο κιτρινο και εισαι ετοιμος! (υπαρχει πιθανοτητα να πρεπει να βαλεις το κιτρινο στο κοκκινο, το αντιστροφο δηλαδη και αυτο εξαρταται απο τη μαρκα ραδιοcd που εχεις) Με τη μονη διαφορα πως απλα καθε φορα θα πρεπει να κλεινεις το ραδιοcd εσυ με το χερι η να βγαζεις τη μασκα.. ναι και εμενα μου την εσπαγε στην αρχη αλλα το εμαθα πλεων και γινεται αυτοματα.. 

Αν ποτε πας συνεργειο, το βαλουν στο διαγνωστικο και βγαλει σφαλμα στη γραμμη can του τυπου "audio unit not aligned" ειναι επειδη εχεις αλλαξει το εργοστασιακο ραδιοcd, μην ανησυχησεις! 

Επεξ/σία από nick#18
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Έ

χω διαβάσει ότι αν δώσω στην νέα πηγή τροφοδοσία πχ. από τον αναπτήρα, θα κόβει το ρεύμα όταν βγάζω το κλειδί. Υποπτεύομαι ότι αν πάει το κόκκινο από την πηγή στον αναπτήρα και το κίτρινο στο κόκκινο άσπρο της φίσας τότε θα κρατάει λογικά και τις μνήμες. 

Ή θα πάρω φωτιά 😂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...