Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλη την ομάδα !!

Θα ήθελα την βοήθειά σας σε ένα θέμα που δεν το γνωρίζω καθόλου και το κάνω για να βοηθήσω γνωστό μου.

Ο φίλος μου αυτός είναι συλλέκτης αντικειμένων και συγκεκριμένα έχει μεγάλο αριθμό παλαιών ραδιοφώνων ( αντίκες ).

Αντιμετωπίζει ο άνθρωπος σοβαρό πρόβλημα υγείας και θα χρειαστεί μεγάλο χρηματικό ποσό για την αποκατάσταση της . Θέλει να βάλει στο internet ( άγνωστο για εμένα και για εκείνων σελίδες )  φωτογραφίες , προκειμένου να βρει άλλους συλλέκτες η πολίτες που θα ήθελαν να τα αγοράσουν.

Τι προτείνετε να κάνει ? και ποια είναι η σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ?

Ευχαριστώ !!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Petran1965 είπε

Θα ήθελα την βοήθειά σας σε ένα θέμα που δεν το γνωρίζω καθόλου και το κάνω για να βοηθήσω γνωστό μου.

Ο φίλος μου αυτός είναι συλλέκτης αντικειμένων και συγκεκριμένα έχει μεγάλο αριθμό παλαιών ραδιοφώνων ( αντίκες ).

Αντιμετωπίζει ο άνθρωπος σοβαρό πρόβλημα υγείας και θα χρειαστεί μεγάλο χρηματικό ποσό για την αποκατάσταση της . Θέλει να βάλει στο internet ( άγνωστο για εμένα και για εκείνων σελίδες )  φωτογραφίες , προκειμένου να βρει άλλους συλλέκτες η πολίτες που θα ήθελαν να τα αγοράσουν.

Τι προτείνετε να κάνει ? και ποια είναι η σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ?

Ευχαριστώ !!

Στο Facebook υπαρχει το Marketplace(αντικες).Στο Vendora.Χρυση ευκαιρια κ.τ.λ.Βγαζει φωτογραφιες τα αντικειμενα μπορει κ 2-3 μαζι.Βαζει τιμες κ γινεται παζαρεμα.Αν μενει μονος ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν θα βαλει ατομο μεσα στο σπιτι να δει τα ραδιοφωνα ουτε καποιον που μπορει να του πει οτι ενδιαφερεται για ολα(ας φροντισει να ειναι κ αλλος μαζι του).Εχουν γινει πολλα με ατομα μονα τους που βαζουν υποψηφιους αγοραστες μεσα στο σπιτι τους.Παντως κ σοβαρο αντικερ να βρειτε θα τα παρει τσαμπα.Συμφερει αν μπορει να τα βαλει σε αγγελιες κ να τα πουλησει.

• Like 2
Δημοσ.

επίσης προσοχή για περιπτώσεις που λένε "σου εβαλα τα λεφτά, αλλά αντί για 420 έβαλα 4200, στείλε μου τη διαφορά πίσω", είναι κλασσική απάτη. αν δεν βλεπεις κατι στο λογαριασμό σου εσύ live, δεν κάνεις καμία κίνηση, άσχετα από τα χαρτιά που μπορεί να σου στείλει κάποιος.. 

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dannie είπε

Στο Facebook υπαρχει το Marketplace(αντικες).Στο Vendora.Χρυση ευκαιρια κ.τ.λ.Βγαζει φωτογραφιες τα αντικειμενα μπορει κ 2-3 μαζι.Βαζει τιμες κ γινεται παζαρεμα.Αν μενει μονος ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν θα βαλει ατομο μεσα στο σπιτι να δει τα ραδιοφωνα ουτε καποιον που μπορει να του πει οτι ενδιαφερεται για ολα(ας φροντισει να ειναι κ αλλος μαζι του).Εχουν γινει πολλα με ατομα μονα τους που βαζουν υποψηφιους αγοραστες μεσα στο σπιτι τους.Παντως κ σοβαρο αντικερ να βρειτε θα τα παρει τσαμπα.Συμφερει αν μπορει να τα βαλει σε αγγελιες κ να τα πουλησει.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα ..sony DR 5600 του 1918 ( δεν υπάρχει τέτοιο μοντέλο ) πως θα βρει την αξία του συγκεκριμένου είδους ..έστω στο περίπου

Δημοσ.

Εύχομαι περαστικά στον φίλο σου. 

Αλλά δυστυχώς τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Με το παραπάνω θέλω να πω πως είναι πολύ δύσκολο να πουλήσει μέσω αγγελιών όλα ότι έχει από ραδιόφωνα ώστε να μαζέψει ένα αξιοσέβαστο ποσόν, μπορεί επίσης να αργήσει πολύ και οι μεν αγοραστές δεν θα αρκεστούν σε μια τιμη που θα οριστεί από τον πωλητή καθώς κάνουν έρευνα αγοράς άμα εντοπίσουν το ίδιο προϊόν αλλού, πλέον υπάρχουν και αγγελίες μέσω ebay Amazon από εξωτερικό, τέλος σημασία έχει κατά πόσο συλλεκτικό είναι κάτι πόσο σπάνιο και σε τι κατάσταση είναι για να πιασει υψηλή τιμή. Πχ ένα βίντεο του 80 που αγόρασα αν ήταν σε πλήρη λειτουργική κατάσταση ελεγμένο recaping και με διαθέσιμο τηλεχειριστήριο η οδηγίες έφτανε και τα 350 με 500 ευρώ. Για ράδιο δεν ξέρω, μπορείς να αποτανθεις σε ιστοσελίδες με ραδιοερασιτεχνες που μπορεί κάποιος να θέλει τίποτα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην θεση σου θα εψαχνα απαντησεις σε καποιο εξειδικευμενο φορουμ. Πχ  με μια γρηγορη αναζητηση βλεπω αυτο

https://www.antiqueradios.com/forums/index.php

Θα εφτιαχνα μια λιστα με τα αντικειμενα που εχω και θα το ποσταρα σε ενα τετοιο φορουμ. Αν κατι εχει αξια θα τους χτυπησει στο ματι και θα σου πουν οτι το ταδε πιανει λεφτα.

Σιγουρα υπαρχουν και καποιοι καταλογοι συλλεκτικων που δειχνουν μια σχετικη αξια

https://antiqueradio.org/howmuch.htm

και σε συνδυασμό με το τι μπορεις να βρεις απο αλλες πηγες πχ δημοπρασιες ebay μπορουν να σου δωσουν μια χοντρικη εικονα αν για κατι μπορεις να ζητησεις x χρηματα. 

Επεξ/σία από patclo
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Petran1965 είπε

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα ..sony DR 5600 του 1918 ( δεν υπάρχει τέτοιο μοντέλο ) πως θα βρει την αξία του συγκεκριμένου είδους ..έστω στο περίπου

Αν μιλάμε για τόσο παλιά μηχανήματα τοτε εχουν σημαντική αξία. Σε περίπτωση που δεν βρίσκετε το ίδιο μοντέλο για να έχετε μια γνώμη, βρείτε άλλο παραπλήσιας χρονολογίας και υπολογίζετε ανάλογα, ένα άλλο που μπορείτε να κάνετε αν γνωρίζετε την ανάλυση παλινδρομησης σε ένα δείγμα συσκευών να βγάλετε μια άκρη για το ποσο παραπάνω να πάτε την τιμή με βάση την παλαιότητά, εάν είναι λειτουργικό όμως ραδιόφωνο τέτοιας παλαιότητας εκτινάσσεται η αξία του. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/2/2021 στις 2:00 ΜΜ, Petran1965 είπε

Ευχαριστώ !!

Να πουλήσει πράγματα που έχουν αξία σε πολλούς ανθρώπους. Πχ λάπτοπς, τβ, ένα σπίτι, εξοχικό, αμάξι κλπ

Επεξ/σία από DimosthenisG
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DimosthenisG είπε

Να πουλήσει πράγματα που έχουν αξία σε πολλούς ανθρώπους. Πχ λάπτοπς, τβ, ένα σπίτι, εξοχικό, αμάξι κλπ

Sorry αλλα οτι να ναι. Ο φίλος μίλησε για συγκεκριμένα πράγματα και είπε ραδιόφωνα. Το τι θα κάνουν με σπίτια αμαξια laptops κτλ ειναι δικό του θέμα, άσε που δεν γνωρίζουμε ακόμα τι έχει και τι όχι, μπορεί να μην έχει αμάξι η σπίτι να μένει με ενοίκιο, από laptop κτλ δεν βγάζεις τίποτα σοβαρό. 

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συνεργασια με νεους επαγγελματιες πχ  πωλητες στο ιντερνετ πχ να φτιαξουν σελιδες κ αγγελιες. 

κ μετα να τις δημοσιευσει σε 2,3 πλατφορμες ενδεχομενως

γκουγκλ διαφημιση κλπ

κατι σαν eshop κ αγγελιες EBay.com πχ απο κατασκευαστη ιστοσελιδων.

με ebay μπορει να βρει σε αμερικη,γαλλια κλπ

αλλιως ολα μαζι προσφορες σε υπαρχοντα παλαιοπωλεια

Επεξ/σία από peiraiask
Δημοσ.

Και ποτέ (μα ΠΟΤΕ) δεν θα απαντήσει στο "γιατί τα δίνεις" με αυτό που ανέφερες. Ότι δηλαδή επείγεται λόγω θεμάτων υγείας. Δεν υπάρχει τσίπα και τα "κοράκια" του χώρου (υπάρχουν σε όλους τους χώρους) θα τον ρημάξουν με ξεφτίλα τιμές/προτάσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Το car.gr πια έχει τα πάντα, και η κατηγορία του για αντίκες είναι αρκετά μεγάλη. Καποιος μπορεί να μην έχει facebook. Η χρυσή ευκαιρία πια, δεν είναι τόσο δυνατή όσο ήταν παλιά...

Δημοσ.
Στις 14/2/2021 στις 2:00 ΜΜ, Petran1965 είπε

Ευχαριστώ !!

Στο steki-syllekton.gr θα απευθυνθείς.Εκεί είναι μαζεμένοι όλοι οι συλλέκτες και όλο και κάποιος  θα ενδιαφερθεί  να αγοράσει κάποια κομμάτια ή να σε καθοδηγήσουν για το που θα μπορούσες να διαθέσεις ολόκληρη τη συλλογή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κοινως οπως σε πολλους χωρους, το κεφαλαιο κ τα παλια στημενα μαγαζια κερδιζουν τη μεριδα του λεοντος.

εξαιρεση να ειναι καποιος μικρος, ευελικτος, παμπολλες ωρες απασχολησης για να βγαλει 

μερικα καλα μεροκαματα ακομη κ με εμποριο αξιοποιηση άλλων ευκαιριων.

δηλαδη κλασικα ηλικιωμενοι ανθρωποι καπως αποκομμενοι 

μεχρι να παρουν μπρος να συνεργαστουν με υπαρχοντες πλατφορμες / σωστες επιλογες ευστοχες κλπ..

το πουλακι εχει πεταξει. 

δυσκολο να καταφερεις πολλα αν δεν σε εμπιστευτει ο φιλος σας 

κ να δωσει εν λευκω μερικες δυνατοτητες να ανοιχτεις.

δεν μιλαμε για να κερδισει καλα΄λεφτα στην αρχη,

μιλαμε για να ξεκινησει κατι ευστοχο και σε επαρκη εκταση,

κατι που εχουν ετοιμο εμπειροι διαφημιστες, πωλητες, eshop κατασκευαστες κλπ.

τουλαχιστον μπορειτε να του πειτε, 

εφοσον τα αγαπαει κ του αρεσουν,

να φροντισει να καταληξουν σε ενδιαφερομενους κ οχι να καθονται σε  ραφια παλιατζήδων .

ανεξαρτητως υψηλου η χαμηλου κερδους.

αυτο ειναι κατι που αξιζει 

Επεξ/σία από peiraiask
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...