Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θέλω να κάνω μια κατασκευή η οποία απαιτεί εγκατάσταση γυψοσανίδας. Έχω βρει την γυψοσανίδα που χρειάζομαι, ξέρω ακριβώς τις διαστάσεις που θέλω, ωστόσο στο σαιτ του κατασκευαστή η γυψοσανίδα αναγράφει " 2.50x1.20x12.5mm ". Πέρα από τα 12.5mm που αναφέρει το πάχος της γυψοσανίδας, θα ήθελα να ρωτήσω με το 2.50 και το 1.20 σε τι αναφέρεται; Σε μήκος 2.50 ή σε πλάτος 2.50; Στο google που το έψαξα άλλα σαιτ αναφέρουν πρώτα το μήκος άλλα σαιτ αναφέρουν πρώτα το πλάτος. Στην Knauf που ρώτησα μου είπαν ότι αναφέρονται σε 2.50 πλάτος 1.20 μήκος. Αλλά δεν γίνεται κάθε φορά που θα αγοράζω ένα προϊόν να παίρνω να ρωτάω σε ποια πλευρά αναφέρονται οι διαστάσεις. Υπάρχει λοιπόν " σωστή σειρά " ; Π.χ πρώτα το μήκος μετά το πλάτος; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γιατί έχουν ορθή φορά η γυψοσανίδες; δηλαδή τι νομίζεις ότι έχει μια γραμμή παραγωγής το εργοστάσιο για 2.5x1.2  και μια άλλη  για 1.2x2.5. ΅Ελπίζω να μην έχεις την ίδια απορία και για τα πλακάκια και ξύλα.

Επεξ/σία από nvel
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, SpyretosRE είπε

Υπάρχει λοιπόν " σωστή σειρά " ; Π.χ πρώτα το μήκος μετά το πλάτος; 

Συνήθως δεν υπάρχει κάτι στάνταρ, πρέπει να ακολουθούμε τις πληροφορίες του κάθε προϊόντος. Αν και για γυψοσανίδες αυτό δεν είναι συνήθως πρόβλημα, υπάρχουν υλικά - όπως τα ξύλα - όπου τα "νερά" ή το σχέδιό/μοτίβο τους έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση, οπότε μας ενδιαφέρει η διαφορά μήκους-πλάτους (ή για να το πω πιο σωστά, η φορά του σχεδίου).  Σε αυτές τις περιπτώσεις, αν δεν μπορείς να βγάλεις άκρη online τότε παίρνεις τηλέφωνο για να είσαι σίγουρος. Έχω δει μασίφ πανάκριβη τάβλα για μπαρ κομμένη και παραδομένη με αντίθετο grain μετά από αρβύλα συνεννόηση, οπότε θέλει προσοχή.

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, SpyretosRE είπε

Καλησπέρα. Θέλω να κάνω μια κατασκευή η οποία απαιτεί εγκατάσταση γυψοσανίδας. Έχω βρει την γυψοσανίδα που χρειάζομαι, ξέρω ακριβώς τις διαστάσεις που θέλω, ωστόσο στο σαιτ του κατασκευαστή η γυψοσανίδα αναγράφει " 2.50x1.20x12.5mm ". Πέρα από τα 12.5mm που αναφέρει το πάχος της γυψοσανίδας, θα ήθελα να ρωτήσω με το 2.50 και το 1.20 σε τι αναφέρεται; Σε μήκος 2.50 ή σε πλάτος 2.50; Στο google που το έψαξα άλλα σαιτ αναφέρουν πρώτα το μήκος άλλα σαιτ αναφέρουν πρώτα το πλάτος. Στην Knauf που ρώτησα μου είπαν ότι αναφέρονται σε 2.50 πλάτος 1.20 μήκος. Αλλά δεν γίνεται κάθε φορά που θα αγοράζω ένα προϊόν να παίρνω να ρωτάω σε ποια πλευρά αναφέρονται οι διαστάσεις. Υπάρχει λοιπόν " σωστή σειρά " ; Π.χ πρώτα το μήκος μετά το πλάτος; 

Οπως και να την γυρίσεις το ίδιο είναι ,εκεί που θες θα κουμπωσει. Τι διαφορά εχει αν είναι L ή Γ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SpyretosRE είπε

Στην Knauf που ρώτησα μου είπαν ότι αναφέρονται σε 2.50 πλάτος 1.20 μήκος. Αλλά δεν γίνεται κάθε φορά που θα αγοράζω ένα προϊόν να παίρνω να ρωτάω σε ποια πλευρά αναφέρονται οι διαστάσεις. Υπάρχει λοιπόν " σωστή σειρά " ; Π.χ πρώτα το μήκος μετά το πλάτος; 

να πάρεις τον τύπο απο την knauf κ να του πεις να ξαναπάει στο δημοτικό.

Μήκος=μεγαλύτερη διάσταση

πλάτος=μικρότερη διάσταση 

Η φορά Χ,Υ ή Υ,Χ δεν παίζει κανένα ρόλο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SpyretosRE είπε

Στην Knauf που ρώτησα μου είπαν ότι αναφέρονται σε 2.50 πλάτος 1.20 μήκος. Αλλά δεν γίνεται κάθε φορά που θα αγοράζω ένα προϊόν να παίρνω να ρωτάω σε ποια πλευρά αναφέρονται οι διαστάσεις. Υπάρχει λοιπόν " σωστή σειρά " ; Π.χ πρώτα το μήκος μετά το πλάτος; 

Τυπικα λαθος στο ειπε. Η γυψοσανιδα σε τοιχο εχει αποστασεις στηριξης 60εκ κεντρα ( 2 ποδια στην Αμερικη). Το 1.20 ειναι το πλατος (που θα πιασει σε 3 καθετους οδηγους) Και μετα θα μπει το επομενο 1.20 κομματι κοκ. Αν φτιαξεις τοιχο τοποθετωντας τη γυψοσανιδα με 2.5 μετρα πλατος θα πρεπει να κοβεις τη γυψοσανιδα. Αντιστοιχα και η μονωση πχ βγανει σε πλατη των 60εκ (ωστε να χωραει αναμεσα στους οδηγους). Αυτο ειναι το στανταρ στα δομικα.

Επεξ/σία από fredd0

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...