gbras Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Εγινε προσφατα ενα μικροατυχημα με ενα παρκαρισμενο αυτοκινητο σε γωνια, οπου η γυναικα μου πηγαινοντας να στριψει ακουμπησε τον προφυλακτηρα του παρκαρισμενου, με την πορτα. Η ιδιοκτητρια του παρκαρισμενου ισχυριζεται οτι γραντζουνιστηκε το φαναρι και θελει να επισκευαστει. Επειδη το μετρησα θα μπορουσε οντως να το εχει κανει το χερουλι της πορτας. Το αυτοκινητο βεβαια ειναι παλιο και εχει ετσι και αλλιως σημαδια και κανονικα δεν θα επρεπε να γινει θεμα αλλα τελος παντων. Το ερωτημα ειναι αν της κανω φιλικη δηλωση με καλυπτει η ασφαλεια λογω του οτι εγινε μεσα σε δρομο οικισμου ( και οχι σε δημοσιο δρομο). Νομιζω πως δεν με καλυπτει απο αυτα που εχω διαβασει αλλα αν ξερει καποιος κατι διαφορετικο ας μου πει.
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, gbras είπε Εγινε προσφατα ενα μικροατυχημα με ενα παρκαρισμενο αυτοκινητο σε γωνια, οπου η γυναικα μου πηγαινοντας να στριψει ακουμπησε τον προφυλακτηρα του παρκαρισμενου, με την πορτα. Η ιδιοκτητρια του παρκαρισμενου ισχυριζεται οτι γραντζουνιστηκε το φαναρι και θελει να επισκευαστει. Επειδη το μετρησα θα μπορουσε οντως να το εχει κανει το χερουλι της πορτας. Το αυτοκινητο βεβαια ειναι παλιο και εχει ετσι και αλλιως σημαδια και κανονικα δεν θα επρεπε να γινει θεμα αλλα τελος παντων. Το ερωτημα ειναι αν της κανω φιλικη δηλωση με καλυπτει η ασφαλεια λογω του οτι εγινε μεσα σε δρομο οικισμου ( και οχι σε δημοσιο δρομο). Νομιζω πως δεν με καλυπτει απο αυτα που εχω διαβασει αλλα αν ξερει καποιος κατι διαφορετικο ας μου πει. O ασφαλιστής τι λεει; Γιατί να μην γίνει θέμα;Αν έκανε ζημιά πρέπει να αποζημιώσει.
tigergreg Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Οι δρομοι οικισμου δεν ειναι δημοσιοι?
gbras Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε O ασφαλιστής τι λεει; Γιατί να μην γίνει θέμα;Αν έκανε ζημιά πρέπει να αποζημιώσει. Δεν εχω ασφαλιστη ειμαι στην HD. Ειναι απο τις ζημιες που εγω τουλαχιστον δεν θα το εκανα θεμα εκτος και αν ηταν καινουργιο το αυτοκινητο μου. Το θεμα ειναι αν το καλυπτει ασφαλεια. Μόλις τώρα, tigergreg είπε Οι δρομοι οικισμου δεν ειναι δημοσιοι? Οχι κανονικα μπαινουν μονο οσοι κατοικουν στον οικισμο. Υπαρχει μπαρα.
andreas1gr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, gbras είπε Το θεμα ειναι αν το καλυπτει ασφαλεια. Ναι το καλύπτει .
gbras Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Μόλις τώρα, andreas1gr είπε Ναι το καλύπτει . Λες δηλαδη οτι δεν το πιανει η διαταξη που λεει οτι μεσα σε παρκιγκ η ιδιωτικο χωρο δεν σε καλυπτει η ασφαλεια σου.
andreas1gr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, gbras είπε Λες δηλαδη οτι δεν το πιανει η διαταξη που λεει οτι μεσα σε παρκιγκ η ιδιωτικο χωρο δεν σε καλυπτει η ασφαλεια σου. Το αυτοκίνητο ήταν σε παρκινγκ ή σε ιδιωτικό χώρο;
gbras Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 To παρκαρισμένο ήταν σε διαγραμμισμένη θεση και ο χωρος χρησιμοποιειται μονο απο τους κατοικους του οικισμου. Δεν μπορω να τον χαρακτηρισω "ιδιωτικο" αλλα ουτε και δημοσιος ειναι με την εννοια οτι μπορει να ερθει ο οποιοσδηποτε με το αυτοκινητο του και να κινηθει η να παρκάρει εντος.
andreas1gr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, gbras είπε To παρκαρισμένο ήταν σε διαγραμμισμένη θεση και ο χωρος χρησιμοποιειται μονο απο τους κατοικους του οικισμου. Δεν μπορω να τον χαρακτηρισω "ιδιωτικο" αλλα ουτε και δημοσιος ειναι με την εννοια οτι μπορει να ερθει ο οποιοσδηποτε με το αυτοκινητο του και να κινηθει η να παρκάρει εντος. Όταν λένε ότι δεν σε καλύπτουν σε παρκινγκ ή σε ιδιωτικό χώρο σημαίνει ότι: Α Αν είσαι σε επιχείρηση παρκινγκ, αυτή πρέπει να έχει υποχρεωτικά από τον νόμο ασφάλεια και αν πχ πέσει ένα υπόστεγο στο αυτοκίνητο σου, τότε θα σε καλύψει η ασφάλεια του παρκινγκ. Β Ομοίως αν είσαι σε ιδιωτικό χώρο (πχ πυλωτή πολυκατοικίας) πάλι σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να έχει υποχρεωτικά ασφάλεια. Από τα λεγόμενα σου δεν ήσουν πουθενά από τις δυο περιπτώσεις… Αν σε ανησυχεί τόσο πολύ, δήλωσε ότι κτυπήσατε το αυτοκίνητο σε έναν άλλον δρόμο. 1
gbras Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 19 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Όταν λένε ότι δεν σε καλύπτουν σε παρκινγκ ή σε ιδιωτικό χώρο σημαίνει ότι: Α Αν είσαι σε επιχείρηση παρκινγκ, αυτή πρέπει να έχει υποχρεωτικά από τον νόμο ασφάλεια και αν πχ πέσει ένα υπόστεγο στο αυτοκίνητο σου, τότε θα σε καλύψει η ασφάλεια του παρκινγκ. Β Ομοίως αν είσαι σε ιδιωτικό χώρο (πχ πυλωτή πολυκατοικίας) πάλι σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να έχει υποχρεωτικά ασφάλεια. Από τα λεγόμενα σου δεν ήσουν πουθενά από τις δυο περιπτώσεις… Αν σε ανησυχεί τόσο πολύ, δήλωσε ότι κτυπήσατε το αυτοκίνητο σε έναν άλλον δρόμο. Οντως δεν ειναι καμια απο τις δυο περιπτωσεις.
NickTG Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 46 minutes ago, gbras said: Το αυτοκινητο βεβαια ειναι παλιο και εχει ετσι και αλλιως σημαδια και κανονικα δεν θα επρεπε να γινει θεμα αλλα τελος παντων. 4
piiii Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 4 ώρες πριν, gbras είπε Οντως δεν ειναι καμια απο τις δυο περιπτωσεις. Πας για τη τρίτη περίπτωση, όπως έκανα και εγώ στο παρελθόν με το γείτονά μου, αφού ένα βράδυ που γύρισε κουρασμένος ίσως δεν ξέρω, κάνωντας μανούβρα μου έγδαρε το πίσω φτερό μέσα στην πυλωτή. Ηρθε ο άνθρωπος και μου είπε ότι μου έκανε την χ ζημιά και δηλώσαμε ότι το ατύχημα έγινε στο δρόμο, εκτός πυλωτής οπότε και αποζημιώθηκα απο την ασφαλιστική. 1
gbras Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 15 ώρες πριν, piiii είπε Πας για τη τρίτη περίπτωση, όπως έκανα και εγώ στο παρελθόν με το γείτονά μου, αφού ένα βράδυ που γύρισε κουρασμένος ίσως δεν ξέρω, κάνωντας μανούβρα μου έγδαρε το πίσω φτερό μέσα στην πυλωτή. Ηρθε ο άνθρωπος και μου είπε ότι μου έκανε την χ ζημιά και δηλώσαμε ότι το ατύχημα έγινε στο δρόμο, εκτός πυλωτής οπότε και αποζημιώθηκα απο την ασφαλιστική. Ε ναι αυτό θα κάνω . Ευχαριστώ.
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 56 λεπτά πριν, gbras είπε Ε ναι αυτό θα κάνω . Ευχαριστώ. Αυτό σκέφτεσαι να κάνεις θες να πεις. Η άλλη θα το δεχτεί;Νομίζω ότι πας να μπερδεψεις τα πράγματα χωρίς λόγο.
agnostos13 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, gbras είπε Ειναι απο τις ζημιες που εγω τουλαχιστον δεν θα το εκανα θεμα εκτος και αν ηταν καινουργιο το αυτοκινητο μου. Μα δεν είναι δικαίωμα σου να κρίνεις αν είναι σημαντική η ζημιά του άλλου ή όχι (και μάλιστα σύμφωνα με το αυθαίρετο κριτήριο-νέο ή παλιό όχημα). Από τη στιγμή που τον χτύπησες πρέπει να του προτείνεις αποζημίωση. Τώρα αν ο άλλος σου πει δεν πειράζει είναι άλλο θέμα... Στα του ερωτήματος, ρώτα την ασφαλιστική ή βάλε ένα φίλο-γνωστό να ρωτήσει για να μην καρφωθείς. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2021 από agnostos13 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα