Προς το περιεχόμενο

7-zip κωδικός

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα κάτι αρχεία που τα έκανα zip και έβαλα κωδικό, έκανα την χαζομάρα να μην γράψω κάπου τον κωδικό, υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να το ξεκλειδώσω?

Δημοσ.

ναι, με brute force cracking. αλλα υποψιν, οσο μεγαλυτερος και πολυπλοκος ειναι ο κωδικος, τοσο πιο πολυ χρονο θα σου παρει να το ξεκλειδωσεις.

ενα password recovery utility που υποστηριζει 7zip files:

https://hashcat.net/hashcat/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, pavloa είπε

Είχα κάτι αρχεία που τα έκανα zip και έβαλα κωδικό, έκανα την χαζομάρα να μην γράψω κάπου τον κωδικό, υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να το ξεκλειδώσω?

Αν δεν είναι κάτω από 6 νούμερα μην περιμένεις να πετύχεις brute force, εκτός αν θυμάσαι πως περίπου ήταν ο κωδικός π.χ. είχε 7-12 χαρακτήρες από τα οποία τα τρία ή τέσσερα ήταν μικρά γράμματα και δεν είχε σύμβολα ή κεφαλαία. Έτσι θα περιορίσεις πολύ το εύρος και θα ίσως να καταφέρεις να βρεις τον κωδικό σε λίγες μέρες. :D

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, micos000 είπε

Αν δεν είναι κάτω από 6 νούμερα μην περιμένεις να πετύχεις brute force, εκτός αν θυμάσαι πως περίπου ήταν ο κωδικός π.χ. είχε 7-12 χαρακτήρες από τα οποία τα τρία ή τέσσερα ήταν μικρά γράμματα και δεν είχε σύμβολα ή κεφαλαία. Έτσι θα περιορίσεις πολύ το εύρος και θα ίσως να καταφέρεις να βρεις τον κωδικό σε λίγες μέρες. :D

γύρο στα 8 ήταν αν θυμάμαι καλά.. Υπάρχει τρόπος να το σπάσω?

Δημοσ.

Χωρις να θελω να σε αποθαρυνω εχω και εγω το ιδιο προβλημα, αλλα δεν εχω βρει ακομα λυση. Εχω δοκιμασει διαφορα τετοια προγραμματα, ενα το ειχα περιπου ενα μηνα ανοικτο να τρεχει δεν βρηκε κατι... και κατι αλλα κολπα με dos που ειχα διαβασει δεν επιασαν. Ενα αλλο προγραμμα που υποτιθεται το εσπασε συντομα τελικα δεν ηταν αυτος ο κωδικος...

Δημοσ.

Οι αλγόριθμοι κρυπτογράφησς στα συμπιεσμένα αρχεία (νομίζω default στα 7z ο AES-256) δεν σπάει παρά μόνο με brute force.

Που σημαίνει να τον βάλεις έστω με κάποια rules να δοκιμάζει διαδοχικά κωδικούς. Κάτι που παίρνει πάαααρα πολύ χρόνο.

Καλύτερα να σημειώσεις εσύ μερικούς κωδικούς, δεν μπορεί πόσους κωδικούς διαφορετικούς έχεις, και να ασχολείσαι μόνος σου.

Υπάρχουν προγράμματα, μάλλον τα περισσότερα που κάνουν dictionary attack. Δηλαδή απο μια λίστα δική σου με πολλούς πιθανούς κωδικούς τον δοκιμάζουν έναν έναν, αντί να κάνει όλους τους συνδυασμούς μόνο του που είναι σε πλήθος ακεθετικά αυξούμενο με το πλήθος και είδος χαρακτήρων.

Δημοσ.

Αν ειναι 8 τυχαια γραμματα-αριθμοι μιλαμε για 218 τρισεκατομυρια συνδιασμους (62^8) και δεν προκειται να το βρει. Ο κωδικος μπορει να σπασει αν ειναι μερος του λεξεις κτλ ωστε το προγραμμα που κανει brute force να μειωσει πολυ τους συνδιασμους.

Δημοσ.

οταν θέλουμε να κλειδώσουμε κάτι, ζητάμε να μη μπορεί να σπάσει.  όταν την πατάμε και ξεχνάμε τον κωδικό, ζητάμε να το σπάσουμε

όπως καταλαβαίνετε αυτά έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους.

Δοκιμάζεις brute force αλλά αν έχεις πολλούς χαρακτήρες απλά το ξεχνάς. είναι πολλοί οι συνδιασμοί. κι αν το αρχείο είναι 7zip και όχι απλό zip άντε γεια....

η ταχύτητα με την οποία δοκιμάζεις κωδικούς με σκοπό να τους σπάσεις δεν είναι η ίδια σε όλα τα αρχεία. πχ στα zip δουλεύει ταχύτερα, στα rar πάει αργά, στα 7zip αν θυμάμαι καλά αρκετά αργά.

Μπορεί να σου πάρει μήνες, χρόνια για να το σπάσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8 χαρακτήρες κωδικός που περιλαμβάνει μικρά και μεγάλα γράμματα, αριθμούς και σύμβολα, δοκιμάζοντας έναν κωδικό ανά 10 χιλιοστά του δευτερόλεπτου, θα χρειαστούν πάνω από 2 εκατομμύρια χρόνια για να σπάσει. Γι' αυτό αν δεν περιοριστούν τα στοιχεία είναι αδύνατον να σπάσει ένας τέτοιος κωδικός, εκτός αν έχει κάποιος στην διάθεση του κανένα δυνατό και καλό cluster και να τον σπάσει στον ένα χρόνο.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Bitbit είπε

εκτός αν είναι τόσο κωλόφαρδος και σπάσει άμεσα. ας παίξει κανένα τζοκερ τότε

Ναι, με τα νούμερα του κωδικού... :D

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Ίσως η ερώτηση είναι χαζοί αλλά το hashcat ελέγχεται με κάποιον άλλο τρόπο πέρα από το cοmmand port (είμαι κάπως αρχάριος σε εφαρμογές τέτοιου τύπου 😅, έχω διαβάσει την ιστοσελίδα του hashcat αλλά δεν κατάλαβα)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Android_Creator είπε

Ίσως η ερώτηση είναι χαζοί αλλά το hashcat ελέγχεται με κάποιον άλλο τρόπο πέρα από το cοmmand port (είμαι κάπως αρχάριος σε εφαρμογές τέτοιου τύπου 😅, έχω διαβάσει την ιστοσελίδα του hashcat αλλά δεν κατάλαβα)

Το άλλο με τον Τοτό;;; το ξέρεις;;; 🤣

Έχει ένα web gui, το hexview, αλλά θέλει να στήσεις mysql, python και να έχεις πρόσβαση σε smtp email service (για τον server) και python για τον client.

https://github.com/hashview/hashview

Καλή τύχη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...