Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα πρόσφατα ένα HP 15-DK0011N (9300H+1660) και έβαλα PopOS. ΟΚ, το κράτησα dual boot γιατί θα έρθει η ώρα που θα χρειαστεί να παίξω και κανένα παιχνιδάκι, αλλά για εναλλαγή λειτουργικού δεν το ρύθμισα και πρέπει να μπαίνω bios, άρα πρακτικά πάντα PopOS μπαίνω.

Στην αρχή φοβήθηκα πως θα έχω θέμα λόγω HP, αλλά το μόνο που φαίνεται να έχω χάσει είναι το pinch in/out το touchpad για zoom in/out. Δεν με πολυνοιάζει, άρα κανένα θέμα. Κάμερα, μικρόφωνα, τα πάντα όλα έχουν αναγνωριστεί χωρίς πρόβλημα.

Εκτός από ένα θέμα που είναι σπαστικό. Η μπαταρία.

Στις πρώτες ώρες χρήσης στο linux είδα πως δεν ήταν για πολλά. Βάζω να δω power statistics και βγάζει μέγιστη χωρητικότητα 27.7 Wh από ονομαστική 52.5 Wh. Ώπα λέω, πρόβλημα. Ξαναμπαίνω windows και τρέχω το διαγνωστικό, και μου βγάζει:

Primary_DesignCapacity: 52494 mWh
Primary_FullChargeCapacity: 48336 mWh

Ξαναμπαίνω linux για να γράψω εδώ, και ξαφνικά βγάζει το ίδιο ως χωρητικότητα όταν είναι 100%. Ωραία λέω, λύθηκε.

Αμ δε.

Το φορτίζω στο 100% και μετά μένει κολλημένο στο 100%. Μέχρι να κάνω reset και να αρχίσει πάλι να δουλεύει ο μετρητής. Αν το φορτίσω και τον βγάλω τον φορτιστή στο 99% πχ, ξεκινάει και μετράει ανάποδα κανονικά. Αν πάει 100% όμως, μέχρι το reset δεν θα κάνει κάτι.

Καμία ιδέα τι να πειράξω για να βλέπει σωστα την μπαταρία;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...