MontzOlee Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα στην παρέα και χρόνια πολλά στους απανταχού ερωτευμένους 😍 Το άνοιγμα του εν λόγω thread έχει να κάνει με το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ όπως καταλάβατε & επειδή η προθεσμία υποβολής εκπνέει σε λίγες μέρες ήθελα να ξέρει κάποιος να βοηθήσει σχετικά με 1-2 απορίες που μπορεί μαζί με έμενα να έχουν πολλοί ακόμα λόγω του ότι ''ανοίξαμε'' τέτοιους λογαριασμούς με το τσουβάλι στην εποχή των Capital Controls. 1) Η REVOLUT & η Ν26 απ όσο έχω δει παρέχουν ΙΒΑΝ, αυτό σημαίνει ότι πλέον σε Αγγλία και Γερμανία έχουμε λογαριασμό ? 2) Υπάρχει η υποχρέωση να δηλωθούν στο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ? Μιλάμε για αστεία ποσά στην περίπτωση μου , της τάξεως των 100 και 33 εύρο αντιστοίχως άπλα θέλω να ξέρω για να είμαι σίγουρος. Οποίος ξέρει ή έχει να σχολιάσει κάτι σχετικό με το θέμα είναι ευπρόσδεκτο.
famas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Ανήκεις στη κατηγορία αυτών που υποχρεούνται να επισυνάπτουν και δικαιολογητικά στη δήλωση Π.Ε. ; Αν ναι, τότε τα βάζεις όλα. Και γενικά τα βάζεις όλα, ακόμα και τα αστεία ποσά, δλδ. είναι υποχρεωτικό, απλά αν είσαι στη κατηγορία π.χ. υποβολή Π.Ε. λόγω συμετοχής σε επιτροπή διαγωνισμού, όπως μας έχουν πει άτυπα και off the record οι ελεγκτές για περιπτώσεις μικροποσών, τότε υπάρχει ελαστικότητα.... 1
MontzOlee Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, famas είπε Ανήκεις στη κατηγορία αυτών που υποχρεούνται να επισυνάπτουν και δικαιολογητικά στη δήλωση Π.Ε. ; Αν ναι, τότε τα βάζεις όλα. Και γενικά τα βάζεις όλα, ακόμα και τα αστεία ποσά, δλδ. είναι υποχρεωτικό, απλά αν είσαι στη κατηγορία π.χ. υποβολή Π.Ε. λόγω συμετοχής σε επιτροπή διαγωνισμού, όπως μας έχουν πει άτυπα και off the record οι ελεγκτές για περιπτώσεις μικροποσών, τότε υπάρχει ελαστικότητα.... Δημόσιος είμαι άλλα τίποτα από τα παραπάνω περί επιτροπής διαγωνισμού κτλ. και απ όσο ξέρω , όχι δεν υποχρεούμαι να επισυνάψω δικαιολογητικά , άπλα κάθε χρόνο παίρνω μια αναφορά από τις τράπεζες τι χρήματα είχα και τα δίνω στον λογιστή μονό για να μην γίνει κάποιο λάθος στο ποσό. Επίσης , πως η Ν26 και η Revolut θα μου παρέχουν αυτό το ''δικαιολογητικό'' ? άντε να τους δώσω να καταλάβουν τι θέλω και τι είναι το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της χωράς μου. Μια απλή ερώτηση στο chat λέγοντας μου το ακριβές ποσό αρκεί ?
famas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δεν μπορείς να κάνεις κάποιο screenshot του balance ;
MontzOlee Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 όχι γιατί άλλο balance είχα 31/12/2019 που πρεπει να παρουσιάσω στο Π.Ε. και άλλο τώρα. Βέβαια ξέρω ακριβώς ποσό είχα έπειτα από επικοινωνία μέσω online support και στις δυο ''τράπεζες'' .. άλλα ένα τέτοιο screenshot της συνομιλίας δεν πιστεύω ότι αρκεί αν μου ζητηθεί..
bilya Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Bank Statement θες. Στην ρεβο, θα πατήσεις πάνω στην σημαία στον λογαριασμό κ θα σε παει εκει που γράφει το IBAN. Πανω πάνω γράφει statement. Αυτό θες. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2021 από bilya 1
MontzOlee Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 9 λεπτά πριν, bilya είπε Bank Statement θες. Στην ρεβο, θα πατήσεις πάνω στην σημαία στον λογαριασμό κ θα σε παει εκει που γράφει το IBAN. Πανω πάνω γράφει statement. Αυτό θες. μιλάς για χρήση από desktop-laptop φίλε ή σε εφαρμογή του κινητού ? εγώ μέσω εφαρμογής (iOs) δεν βλέπω κάπου σημαία ή κάπου να γράφει statement.
bilya Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 10 λεπτά πριν, MontzOlee είπε μιλάς για χρήση από desktop-laptop φίλε ή σε εφαρμογή του κινητού ? εγώ μέσω εφαρμογής (iOs) δεν βλέπω κάπου σημαία ή κάπου να γράφει statement. εφαρμογή android. Με το που ανοίγεις την εφαρμογή σου έχει τα accounts. Αν εχεις ευρώ θα χει την σημαία της ΕΕ. Πατάς πάνω κ σε πάει στα στοιχεία του λογαριασμού. 3
MontzOlee Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 5 ώρες πριν, bilya είπε εφαρμογή android. Με το που ανοίγεις την εφαρμογή σου έχει τα accounts. Αν εχεις ευρώ θα χει την σημαία της ΕΕ. Πατάς πάνω κ σε πάει στα στοιχεία του λογαριασμού. δυστυχώς εγώ σε IOS και ενημερωμένη εφαρμογή σε iphone X δεν το βλέπω αυτό :S
bilya Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, MontzOlee είπε δυστυχώς εγώ σε IOS και ενημερωμένη εφαρμογή σε iphone X δεν το βλέπω αυτό :S βρες που βλέπεις το IBAN εκεί έχει κ το statement
Ather Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 @MontzOleeΕκτυπώνεις Το λογαριασμό του Δεκεμβρίου (2019) όπου φαίνεται 31η τι είχες. Στο ΠΕ δεν υπάρχει πρόβλημα μέχρι απόκλιση 30000€. Ανέλαβες καθήκοντα μέσα στο '19 και όχι στο 20 να φανταστώ, σωστά;
MontzOlee Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, bilya είπε βρες που βλέπεις το IBAN εκεί έχει κ το statement δυστυχώς αυτό είναι το πρόβλημα όπως καταλαβαίνω , ενώ στο παρελθόν έβρισκα κάπου το ΙΒΑΝ πλέον δεν ξέρω που είναι :S 1 λεπτό πριν, Ather είπε @MontzOleeΕκτυπώνεις Το λογαριασμό του Δεκεμβρίου (2019) όπου φαίνεται 31η τι είχες. Στο ΠΕ δεν υπάρχει πρόβλημα μέχρι απόκλιση 30000€. να το εκτυπώσω για να δω τι είχε ή γιατί μπορεί να χρειαστεί σαν συνημμένο ? μίλησα στο chat και μου είπε ο εκπρόσωπος τους ποσά χρήματα ήταν μέσα. Όσο για την απόκλιση : τόσο μεγάλη ελαστικότητα ? κι εγώ σκέφτομαι ανά έχω θέμα με 100 ευρω..
Ather Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 @MontzOlee "ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ηλεκτρονική επισύναψη δικαιολογητικών κατά την υποβολή της ΔΠΚ, είναι υποχρεωτική μόνον για όσους ανήκουν σε κατηγορίες υποχρεωτικά ή κατά προτεραιότητα ελεγχόμενων προσώπων (βλ. συχνή ερώτηση 31 στην αρχική σελίδα του ΠΟΘΕΝ)." Οπότε δεν μπορώ να απαντήσω για την περίπτωσή σου .... Άρθρο 6 Μη υποβολή ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης «2. Υπόχρεος που παραλείπει να υποβάλει δήλωση μετά την πάροδο εξήντα (60) ημερών από την παρέλευση της προθεσμίας της παραγράφου 2 του άρθρου 1 ή υποβάλλει ανακριβή ή ελλιπή δήλωση, τιμωρείται με φυλάκιση και με χρηματική ποινή έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ. Ανακριβής είναι και η δήλωση, όταν τα δηλωθέντα περιουσιακά στοιχεία ή η επαύξηση αυτών δεν δικαιολογείται από τα πάσης φύσεως, νομίμως αποκτηθέντα εισοδήματα του υπόχρεου. Αν ο υπόχρεος τελεί το αδίκημα με σκοπό την απόκρυψη περιουσιακού στοιχείου αξίας ανώτερης των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ.». *** Η παρ.2,όπως είχε τροποποιηθεί με το άρθρο 66 Ν.4409/2016,ΦΕΚ Α 136, αντικαταστάθηκε ως άνω με το άρθρο 7 παρ.1 Ν.4571/2018,ΦΕΚ Α 186/30.10.2018. Νομίζω τα 133€ δικαιολογούνται από το εισόδημά σου. Αλλά και λάθος να κάνεις αν τα έχεις δηλώσει στη φορολογική σου δήλωση και δεν τα έχεις αποκομίσει με παράνομο τρόπο, ε δε βλέπω να τρως εύκολα ποινή με κανέναν τρόπο.
DrLo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 14/2/2021 στις 11:14 ΠΜ, MontzOlee είπε Δημόσιος είμαι άλλα τίποτα από τα παραπάνω περί επιτροπής διαγωνισμού κτλ. και απ όσο ξέρω , όχι δεν υποχρεούμαι να επισυνάψω δικαιολογητικά , άπλα κάθε χρόνο παίρνω μια αναφορά από τις τράπεζες τι χρήματα είχα και τα δίνω στον λογιστή μονό για να μην γίνει κάποιο λάθος στο ποσό. Δε νομίζω ότι ένας δημόσιος υπάλληλος υποχρεούνται αν δεν είναι σε κάποια πολύ ειδική περίπτωση να υποβάλει ΠΕ Φαντάσου πχ να υποβάλλανε πόθεςν έσχες όλοι οι καθηγητές, στρατιωτικοί ή οι καθαρίστριες και οι σφραγιδοπατητές στα υπουργεία. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2021 από DrLo
MontzOlee Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, Ather είπε @MontzOlee "ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ηλεκτρονική επισύναψη δικαιολογητικών κατά την υποβολή της ΔΠΚ, είναι υποχρεωτική μόνον για όσους ανήκουν σε κατηγορίες υποχρεωτικά ή κατά προτεραιότητα ελεγχόμενων προσώπων (βλ. συχνή ερώτηση 31 στην αρχική σελίδα του ΠΟΘΕΝ)." Οπότε δεν μπορώ να απαντήσω για την περίπτωσή σου .... Άρθρο 6 Μη υποβολή ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης «2. Υπόχρεος που παραλείπει να υποβάλει δήλωση μετά την πάροδο εξήντα (60) ημερών από την παρέλευση της προθεσμίας της παραγράφου 2 του άρθρου 1 ή υποβάλλει ανακριβή ή ελλιπή δήλωση, τιμωρείται με φυλάκιση και με χρηματική ποινή έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ. Ανακριβής είναι και η δήλωση, όταν τα δηλωθέντα περιουσιακά στοιχεία ή η επαύξηση αυτών δεν δικαιολογείται από τα πάσης φύσεως, νομίμως αποκτηθέντα εισοδήματα του υπόχρεου. Αν ο υπόχρεος τελεί το αδίκημα με σκοπό την απόκρυψη περιουσιακού στοιχείου αξίας ανώτερης των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ.». *** Η παρ.2,όπως είχε τροποποιηθεί με το άρθρο 66 Ν.4409/2016,ΦΕΚ Α 136, αντικαταστάθηκε ως άνω με το άρθρο 7 παρ.1 Ν.4571/2018,ΦΕΚ Α 186/30.10.2018. Νομίζω τα 133€ δικαιολογούνται από το εισόδημά σου. Αλλά και λάθος να κάνεις αν τα έχεις δηλώσει στη φορολογική σου δήλωση και δεν τα έχεις αποκομίσει με παράνομο τρόπο, ε δε βλέπω να τρως εύκολα ποινή με κανέναν τρόπο. σ ευχαριστώ , μα δεν εννοούσα αν μπορώ να τα δικαιολογήσω από το εισόδημα μου , από την μισθοδοσία τα είχα τραβήξει έτσι κ αλλιώς . Στην ουσία αν υποχρεούμαι να τα δηλώσω ήθελα να μάθω αφού νόμιζα πως είναι άπλα 2 κάρτες που δεν ήξερα καν ότι έχουν ΙΒΑΝ.. 2 ώρες πριν, DrLo είπε Δε νομίζω ότι ένας δημόσιος υπάλληλος υποχρεούνται αν δεν είναι σε κάποια πολύ ειδική περίπτωση να υποβάλει ΠΕ Φαντάσου πχ να υποβάλλανε πόθεςν έσχες όλοι οι καθηγητές, στρατιωτικοί ή οι καθαρίστριες και οι σφραγιδοπατητές στα υπουργεία. Κάλα το Π.Ε θα έσωζε την χώρα από το μαύρο χρήμα άλλα αυτό είναι άλλη συζήτηση. Πάντως σχεδόν όσοι αναφέρεις κάνουν ετήσια αναφορά του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ , εγώ σε σώμα ασφάλειας είμαι κ όλα τα Σώματα υπόκεινται σε αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα