Maxalos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα φορουμίτες, Επειδή μας πείραν το pc και δεν με παίρνει ο ύπνος, φτιάχνω pc γιατί μου ξέμεινε το ατρόμητο λαπτοπ acer v3 571g 2012 (μετά από τόσα χρόνια κάνει μερικά πράγματα αλλά τηγανίζει και πατάτες). To νέο τέρας δεν είναι για παιχνίδια κυρίος δουλειά testing, compiling και γενικά με software αλλά σαν δευτερεύων 3d modeling για τον 3d printer και για τα 3d των διάφορων σχεδίων/καταστευών. Είδα ότι οι τιμές στις κάρτες γραφικών ξέφυγαν κατά πάρα πολύ αυτή την περίοδο αλλά δεν περίμενα τόσο πολύ, γι αυτό δεν έχω βάλει στο πίνακα παρακάτω που θα παραθέσω. Δεν είμαι γνώστεις με αυτά γι αυτό έρχομαι εδώ για κάποια βοήθεια. Δεν έχω εμπειρία ότι είδα από το internet, από το forum και από τα builds του pcpartpicker. Επειδή δεν μου αρέσει να αλλάζω pc, αυτοκίνητο και γυναίκα θέλω κάτι σταθερό κυρίος για καιρό (2-3+ χρόνια να είναι τούμπανο). Αυτό το build το βλέπω σαν επένδιση, γύρο στο 1000ευρω λέω, μπορεί και λιγότερο, περισσότερo, θα δείξει. Έχω δύο οθόνες (dell 27" κάτι) και κάρτα γραφικών ίσως μου δανείσουν για λίγο καιρό. Τα κομμάτια θα τα πάρω ξεχωριστά και έχω ένα παλικάρι να μου το συναρμολόγηση. Χρήση προγραμμάτων: Jetbrain Clion & PyCharm, Docker, Virtual Machine, VS Code, Android Studio (σπάνια), Terminals, Chrome (x20 tabs τουλάχιστον) 3D: Blender, Autocad, Autodesk Inventor, Prusaslicer. (Αυτά που είναι μαρκαρισμένα συνήθως τρέχουν μαζί) Games: Δεν παίζω αλλά άμα παίξω μόνο Rust Δείτε αυτά που έκανα εγώ με Amd (Ryzen 7 & 9) και με Intel (Intel i7 & i9) Google Sheets (εκεί που έχει χ# και αριθμό είναι αυτά που κάνω σύκριση από το skroutz μήπως είναι τίποτα καλύτερο) Δεν έχω βάλει κάποια συγκεκριμένη ram ή κάποια θύκη για το pc. Όσο για m2 μπορεί να είναι 1tb αντί για 50gb...
triplex1 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Η δικη μου γνωμη ειναι να πας σε AMD Ryzen 7 3800X λογω τιμης απο κει και περα τον 10700k θα τον εβγαζα εξω οπως και την Deepcool Assassin III | (x3) (πεταμενα λεφτα) , πηγαινε εδω https://www.skroutz.gr/s/21166169/Noctua-NH-D15-chromax-black.html οχι οτι ειναι ακριβοτερη απλα επειδη ειναι καλυτερη , τα υπολοιπα μ'αρεσουν Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2021 από triplex1 1
Maxalos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, triplex1 είπε Η δικη μου γνωμη ειναι να πας σε AMD Ryzen 7 3800X λογω τιμης απο κει και περα τον 10700k θα τον εβγαζα εξω οπως και την Deepcool Assassin III | (x3) (πεταμενα λεφτα) , πηγαινε εδω https://www.skroutz.gr/s/21166169/Noctua-NH-D15-chromax-black.html οχι οτι ειναι ακριβοτερη απλα επειδη ειναι καλυτερη , τα υπολοιπα μ'αρεσουν Είδα καλά review για nockua αλλά και η assassin είναι καλή από αυτά που λένε και μετράνε, νομίζω είναι και πιο καινούρια η assassin από την nockua. Δεν θέλω να ασχοληθώ με υδρόψυξη, να μπει πάνω στο pc και ας κάνει φασαρία. Αυτό με το cooling είναι ένα λεπτό θέμα πιστεύω κατά την γνώμη μου. Όσο για τον i7 όντος δεν αξίζει αλλά για τον ryzen 7 δεν ξέρω, σκέφτομαι να δώσω λίγα ακόμα να πάρω ryzen 9 και να αφήσω την intel στην άκρη. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει και γι αυτό γράφω σε εσάς με περισσότερη εμπειρία και άλλη οπτική. Ένας άλλος λόγος που σκέφτομαι intel είναι λόγο το ότι έχει ενσωματωμένα γραφικά, μήπως δεν μου δανείσουν την κάρτα γραφικών. Θα ήθελα όμως την βοήθεια σας για να καταλάβω ή άμα μπορείτε να προτείνετε κάποια ram για τα build αυτά και κάποιο case (άμα μπορείτε με λιγοστά φωτάκια και λαμπάκια εώς και μηδαμινά). Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2021 από Maxalos
triplex1 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Αν ειναι να πας στον 3900x κανε μια μικρη υπερβαση και πηγαινε στον 5800x , η διαφορα των δυο ειναι καπου στα 50-60 ευρω , μνημες gskill οσο πιο μικρο το cl τοσο καλυτερα , απο 3200 και πανω οτι θελεις και αγαπας. Για την assasin δεν εχω ακουσει καλα λογια για το υλικο των pipes ενω η αλλη ειναι δοκιμασμενη απο πολλους https://www.skroutz.gr/c/32/cpu-epeksergastes/m/21/AMD/f/716232/AM4.html https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-Ryzen-9-3900X-vs-AMD-Ryzen-7-5800X/4044vs4085
Maxalos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 5 ώρες πριν, triplex1 είπε Αν ειναι να πας στον 3900x κανε μια μικρη υπερβαση και πηγαινε στον 5800x , η διαφορα των δυο ειναι καπου στα 50-60 ευρω , μνημες gskill οσο πιο μικρο το cl τοσο καλυτερα , απο 3200 και πανω οτι θελεις και αγαπας. Για την assasin δεν εχω ακουσει καλα λογια για το υλικο των pipes ενω η αλλη ειναι δοκιμασμενη απο πολλους https://www.skroutz.gr/c/32/cpu-epeksergastes/m/21/AMD/f/716232/AM4.html https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-Ryzen-9-3900X-vs-AMD-Ryzen-7-5800X/4044vs4085 O 3900x είναι καλύτερο στις διεργασίες από τον 5800x, αλλά και οι δύο είναι δυνατοί. Εγώ προσοπικά και με απόψεις που πείρα από το διαδίκτιο, η σύγκριση αυτή στους επεξεργαστές για δουλεία και όχι παιχνίδι είναι καλύτερος ο 3900x. Τελικά builds, με απόφαση ryzen 9 οι τιμές είναι μεγάλες με μικρή διαφορά και χωρίς κάρτα γραφικών. Θα ήθελα να δω και άλλες απόψεις από τα άτομα του φόρουμ... γιατί εγώ δεν είμαι και πολύ σχετικός ότι έχω διαβάσει αυτές τις 2-3 μέρες. GPU ~ Motherboard Asus ROG Strix X570-E Gaming Ram G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4-3600MHz (F4-3600C16Q-32GVKC) x4 Hard Drive Adata XPG SX8200 Pro 1TB Cooler Noctua NH-D15 Chromax Black Power Be Quiet System Power 9 700W Full Wired 80 Plus Case SilentiumPC Regnum RG6V TG | EVO TG ARGB CPU AMD Ryzen 9 3900X Total Price 1,360€ GPU ~ Motherboard Asus ROG Strix Z490-E Gaming Ram G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4-3600MHz (F4-3600C16Q-32GVKC) x4 Hard Drive Adata XPG SX8200 Pro 1TB Cooler Noctua NH-D15 Chromax Black Power Be Quiet System Power 9 700W Full Wired 80 Plus Case SilentiumPC Regnum RG6V TG | EVO TG ARGB CPU Intel Core i9-10850K Total Price 1,270€
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα