Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, triplex1 είπε

100 και πανω για καποιο που δεν θεωρειται σκουπιδι  , ολοι δεν μπορουν να δινουν χρηματα που δινεις εσυ η ο καθενας που τα'χει.

Ότι θες λες. Στην αρχή προτείνεις επεξεργαστή χωρίς εγγύηση με χειρότερα γραφικά από 1030, μετά τροφοδοτικό σκουπίδι με ένα κάρο λεφτά.  Τα 550  τροφοδοτικά που του έβαλα παραπάνω ειναι tier b στα 65.

2 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Χωρίς να γνωρίζω αν είναι καλό το τροφοδοτικό, θα παρακαλούσα όταν υπάρχει μια τέτοια τοποθέτηση, του τύπου "σκουπίδι" να ακολουθεί και μια σχετική αιτιολόγηση όπως και επίσης μια ισότιμη εναλλακτική. Και το force στα 25 ευρώ σκουπίδι είναι μα για κάποιον που ψάχνει να φτιάξει μια οικονομική σύνθεση αντί refurbished ή έτοιμου συστήματος, τότε γίνεται χρυσή επιλογή για μερικούς. 

Φιλικά ότι λέω, χωρίς ίχνος ειρωνείας και χωρίς παρεξήγηση.

Psu tier list, άμα δεν την ξέρει κάποιος από που κι ως που ''προτεινει''. Εκτός κι αν ειναι αυθεντία ο ίδιος. Επίσης έχω προτείνει πρωτύτερα τροφοδοτικά ένα tier πάνω οικονομικότερα.

• Like 1
  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Ότι θες λες. Στην αρχή προτείνεις επεξεργαστή χωρίς εγγύηση με χειρότερα γραφικά από 1030, μετά τροφοδοτικό σκουπίδι με ένα κάρο λεφτά.  Τα 550  τροφοδοτικά που του έβαλα παραπάνω ειναι tier b στα 65.

Psu tier list, άμα δεν την ξέρει κάποιος από που κι ως που ''προτεινει''. Εκτός κι αν ειναι αυθεντία ο ίδιος. Επίσης έχω προτείνει πρωτύτερα τροφοδοτικά ένα tier πάνω οικονομικότερα.

Με συγχωρείς. Δεν είδα οτι είχες προτείνει τροφοδοτικό πιο πριν. Επίσης προσωπικά δεν ήξερα την tier list και γι'αυτό είπα περί αιτιολόγησης, νομίζω συμφωνείς πως πρέπει να καταλαβαίνει κάποιος γιατί είναι "σκουπίδι". Σε αυτή την λογική το είπα και χωρίς να θέλω να σε θίξω.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Με συγχωρείς. Δεν είδα οτι είχες προτείνει τροφοδοτικό πιο πριν. Επίσης προσωπικά δεν ήξερα την tier list και γι'αυτό είπα περί αιτιολόγησης, νομίζω συμφωνείς πως πρέπει να καταλαβαίνει κάποιος γιατί είναι "σκουπίδι". Σε αυτή την λογική το είπα και χωρίς να θέλω να σε θίξω.

Παρακαλώ. Είσαι ευγενέστατος συνονόματε.

Απλά εδώ έχει γίνει derail το νήμα επειδή επιμένουν σε πράγματα αυταπόδεικτα.

Είχε μπει μία πρόταση για ένα cpu που είχε κωδικό mpk, multipack δηλαδή κι όχι pib, processor in a box δηλαδή.

Δέκα Post γίνανε για κάτι προφανές, επειδή το πρότεινε ένας youtuber χωρίς περιεχόμενο πρέπει κι εδώ

να προτείνονται προϊόντα χωρίς εγγύηση. Τώρα θα ξαναγίνουν άλλα 10 post για το προφανές, καλύτερα

φτηνό corsair παρά φτηνιάρικο noname.

• Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Χωρίς να γνωρίζω αν είναι καλό το τροφοδοτικό, θα παρακαλούσα όταν υπάρχει μια τέτοια τοποθέτηση, του τύπου "σκουπίδι" να ακολουθεί και μια σχετική αιτιολόγηση όπως και επίσης μια ισότιμη εναλλακτική. Και το force στα 25 ευρώ σκουπίδι είναι μα για κάποιον που ψάχνει να φτιάξει μια οικονομική σύνθεση αντί refurbished ή έτοιμου συστήματος, τότε γίνεται χρυσή επιλογή για μερικούς. 

Φιλικά ότι λέω, χωρίς ίχνος ειρωνείας και χωρίς παρεξήγηση.

Εχω σ'ενα pc απο το eshop ενα 450watt ''σκουπιδι'' οπως λεει ο φιλος με Q6600 το οποιο δουλευει ασταματητα τα τελευταια 14 χρονια

• Like 2
Δημοσ.

Όπως μου αρέσει να λέω η αλήθεια είναι κάπου στη μέση(σχεδόν το έχω κάνει προσωπικό μοτό).

Το οτι ένα φτηνό τροφοδοτικό μπορεί να κάνει αξιόπιστα τη δουλειά του δεν σημαίνει οτι απαραίτητα είναι και καλό. Επίσης είναι διαφορετικό να βάλεις ένα οικονομικό τροφοδοτικό σε ένα παλιό σύστημα παρά σε ένα νέο στημένο σύστημα. Στην ίδια λογική είπα κι εγώ μπορεί το force να είναι επιλογή για κάποιους που ψάχνουν να φτιάξουν ένα πολύ οικονομικό σύστημα, αυτό όπως δεν το κάνει κατάλληλο για όλες τις κατηγορίες, ούτε έχει όλες τις διατάξεις ασφαλείας που έχουν κάποια ακριβότερα. Γενικά ισχύει πως οτι πληρώνεις παίρνεις απλά πόλλές φορές μπαίνουν πολλοί παράγοντες στη μέση και μπερδεύει πολύ το πράγμα...

Δημοσ.

Εφόσον μιλάμε για περιορισμένο budget, ακόμα και το gold efficiency δεν είναι αναγκαίο.

Υπάρχουν πολλά τροφοδοτικά με bronze efficiency που θα κάνουν μια χαρά τη δουλειά και θα είναι και αξιόπιστα από άποψη ασφαλειών κλπ.

Corsair, Bequiet, Seasonic, Gigabyte, Coolermaster, Thermaltake έχουν βγάλει και φθηνά αξιοπρεπή τροφοδοτικά (άλλα περισσότερο αλλά λιγότερο αλλά you get the point), οι εναλλακτικές δεν είναι μόνο στα 100€ gold modular επώνυμο αλλιώς force του κιλού 800w με 30€.

Απλά όσο ανεβαίνει το budget και όσο πιο ακριβά και ενεργοβόρα είναι τα parts που θα βάλεις, τόσο μεγαλώνει η σημασία του να δώσεις κάτι παραπάνω για ένα καλύτερο και μεγαλύτερο σε watt τροφοδοτικό.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Εχω σ'ενα pc απο το eshop ενα 450watt ''σκουπιδι'' οπως λεει ο φιλος με Q6600 το οποιο δουλευει ασταματητα τα τελευταια 14 χρονια

Ωραία άρα τσάμπα τα μετράνε τα τροφοδοτικά με πολύμετρα, αμπερόμετρα, βολτόμετρα και δεν ξέρω τι άλλο.

Θα παίρνουμε ότι μας αρέσει στο μάτι, ή ότι μας πει η κυρά μας η μαμή. Τυχερός είσαι που σου δούλεψε,

μακάρι να δουλέψει άλλα 14, καταλαβαίνεις ότι αν κερδίσεις ένα λαχείο αν πεις τα ίδια νούμερα σε ένα άλλον,

μάλλον δεν θα το κερδίσει κι αυτός.

Δημοσ.

ο φιλος παρεξηγησε καποια πραγματα , εγω δεν ειπα σε κανεναν πανε παρε αυτο το cpu κι αυτο το psu , αποψεις και ιδεες δινουμε για να βοηθησουμε καποιους.

ο fotaras ειπε για τον 4650 και εβαλα το λινκ μηπως κανει δουλεια ο φιλος και γλυτωσει την gpu που δεν υπαρχει , το τροφοδοτικο το εβαλα γιατι ειμαι semi και 650 +80 gold , το πλαισιο το εχει 110 ευρω το ιδιο δεν νομιζω να ειναι τοσο βλακες και ας πουλανε πιο ακριβα καποια στιγμη.

ολα αυτα φιλε DiaperCh@nger1 τη στιγμη που το παληκαρι δηλωσε απο την αρχη οτι φτανει μεχρι τα 700 ευρω , μηπως να του προτεινουμε καμια rtx3080 kai 5900x που εχεις στην υπογραφη σου;

7 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Ωραία άρα τσάμπα τα μετράνε τα τροφοδοτικά με πολύμετρα, αμπερόμετρα, βολτόμετρα και δεν ξέρω τι άλλο.

Θα παίρνουμε ότι μας αρέσει στο μάτι, ή ότι μας πει η κυρά μας η μαμή. Τυχερός είσαι που σου δούλεψε,

μακάρι να δουλέψει άλλα 14, καταλαβαίνεις ότι αν κερδίσεις ένα λαχείο αν πεις τα ίδια νούμερα σε ένα άλλον,

Εσυ φιλε το lockdown  δεν το παλευεις με τιποτα , δεν πειραζει.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Πολύμετρα = βολτόμετρο+ωμόμετρο+αμπερόμετρο

(να κάνω κι εγώ λίγο τον έξυπνο εδώ που γνωρίζω 😁)

Νομίζω ένα καλό τροφοδοτικό το κάνει οι διατάξεις ασφαλείας που έχει, η ποιότητα των επιμέρους υλικών(πυκνωτών,τρανζίστορ κτλ) και μπορεί να μετρηθεί μόνο με παλμογράφο σωστά(κυμάτωση, θόρυβος,αρμονικές).

Τα νούμερα του λαχείου τα θέλω κι εγώ!!! 😁

3 λεπτά πριν, triplex1 είπε

ο φιλος παρεξηγησε καποια πραγματα , εγω δεν ειπα σε κανεναν πανε παρε αυτο το cpu κι αυτο το psu , αποψεις και ιδεες δινουμε για να βοηθησουμε καποιους.

ο fotaras ειπε για τον 4650 και εβαλα το λινκ μηπως κανει δουλεια ο φιλος και γλυτωσει την gpu που δεν υπαρχει , το τροφοδοτικο το εβαλα γιατι ειμαι semi και 650 +80 gold , το πλαισιο το εχει 110 ευρω το ιδιο δεν νομιζω να ειναι τοσο βλακες και ας πουλανε πιο ακριβα καποια στιγμη.

ολα αυτα φιλε DiaperCh@nger1 τη στιγμη που το παληκαρι δηλωσε απο την αρχη οτι φτανει μεχρι τα 700 ευρω , μηπως να του προτεινουμε καμια rtx3080 kai 5900x που εχεις στην υπογραφη σου;

Δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί. Καταλάβαμε όλοι το νόημα και πιστεύω βοηθήθηκε ο ts. Δεν υπάρχει λόγος να πάει σε προσωπική αντιπαράθεση (όποτε το έκανα δεν οδήγησε πουθενά, καθένας έχει τα δίκια του)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Δεν είναι φιλολογική συζήτηση φίλε μου.

Οι απόψεις για να βοηθήσουν όπως λες και να μην πετάξει ο άλλος τα λεφτά του,

πρέπει να συνοδεύονται από ένα υπόβαθρο.

Ναι το αΠαισιο μπορεί να είναι τόσο και χειρότεροι. Θες να δεις πόσο βάζουν τα Τούβλοξ?

Ή να συζητήσουμε αν τα Τούβλοξ είναι σκουπίδια ή όχι?

Καλά φτηνότερα 550w τροφοδοτικά έβαλα με εγγύηση χωρίς να είναι σκουπίδια.

Μάλλον εσύ έχεις μπερδευτεί πολύ.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις παιδιά και κυρίως για το χρόνο σας. Βλέπω λίγο πιο θετικά το Seasonic απο το Sharkoon κυρίως ως brandname & full modular.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, panman76 είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις παιδιά και κυρίως για το χρόνο σας. Βλέπω λίγο πιο θετικά το Seasonic απο το Sharkoon κυρίως ως brandname & full modular.

Αν μπορείς να διαθέσεις τα επιπλέον λεφτά εννοείται ότι πηγαίνεις σε seasonic που έχουν γιαπωνέζικους πυκνωτές και είναι γενικώς πολύ αξιόπιστη εταιρία. Φτηνό τροφοδοτικό βάζεις μόνο αν δεν έχεις τα λεφτά και μόνο σε παλιό pc που η αξία του είναι μικρή. Το να δώσεις 700 ευρώ για pc και να πάρεις τροφοδοτικό των 25 ευρώ δεν είναι σοφό. Το full modular για εμένα προσωπικά δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Ειδικά αν έχεις κουτί που το τροφοδοτικό μπαίνει κάτω σε ειδικό χώρο δεν κερδίζεις τίποτα καθώς τα καλώδια του δεν θα εμποδίζουν τη ροή αέρα στο κουτί έτσι κι αλλιώς.

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 2
Δημοσ.

Μακάρι να το βρεις το seasonic έχει και πολυετή εγγύηση αλλά έχουν θέματα διαθεσιμότητας.

Μπορείς να κοιτάξεις σε corsair, coolermaster mwe v2, καλύτερα να αποφύγεις τα  gigabyte που

είναι της μόδας τον τελευταίο καιρό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...