chrisnik89 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 24 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε έχω το ίδιο πρόβλημα και κατέληξα ότι έχει σπάσει ένα πιν στην υποδοχή που μπάινει το βύσμα του τροφοδοτικού συχνό πρόβλημα στο dell (τσέκαρε αν έχεις το ίδιο πρόβλημα) Εγώ αγόρασα το ανταλλακτικό που αντιστοιχεί στο μοντέλο μου και το περιμένω να έρθει από aliexpress , 3-4 ευρώ μου στοίχισε αν θυμάμαι καλά. Μέχρι να έρθει έχω το γνωστό μνμ στο BIOS (δοκίμασα και άλλο οριτζιναλ dell psu) , η μπαταρία δεν φορτίζει και η ταχύτητα είναι στο "ρεαντί" , από Ι7 8ης γενιάς τρέχει σαν Ι3 χαχαχα. το βύσμα μέσα στο λαπτοπ εννοείς έτσι? 53 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε τότε δοκίμασε το throttlestop με απενεργοποιημένο το be protoch, εμένα μόνο με αυτό δούλεψε σωστά. Αν κλείσω την εφαρμογή πάλι πάει στο 0,8GHz θα το δοκιμάσω και θα σου πω ευχαριστώ
gatz1983 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Τσεκαρε το processor power management στο power options.Μην σε κόβει τον CPU από εκεί.
jgeorgiou Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, chrisnik89 είπε το βύσμα μέσα στο λαπτοπ εννοείς έτσι? τώρα πρόσεξα ότι η μπαταρία σου φορτίζει οπότε δεν έχεις τέτοιο θέμα , γράψε λάθος Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2021 από jgeorgiou
chrisnik89 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 το έχω τσεκάρει όλα 100% είναι 3 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε τότε δοκίμασε το throttlestop με απενεργοποιημένο το be protoch, εμένα μόνο με αυτό δούλεψε σωστά. Αν κλείσω την εφαρμογή πάλι πάει στο 0,8GHz πως το απενεργοποιώ ?? που βρίσκεται?
rs2000manos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 6 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Κάνεις ΛΑΘΟΣ , μετά την δεκαετία έχει αλλοιωθεί σε τέτοιο βαθμό που λειτουργεί σαν θερμομονωτική (το ανάποδο από αυτό που θέλουμε) Πρώτα διορθώνεις τις προφανείς ζημιές που φωνάζουν από χιλιόμετρα και μόνο κουφοί η πεισματάρηδες δεν ακούν και μετά το παίζεις λεπτολόγος και κρίνεις τα συμπτώματα. Αλλωστε με την λογική σου και τις ικανότητες τι κατάφερες? Το έβαλες υπερτιμημένο σε πολλές αγγελίες σε διάφορα websites και δεν το αγοράζει κανένας ούτε καν σε καιρό πανδημίας και επιμένεις να μην ακούς τις συστάσεις μας που σου εξηγούμε γιατί δεν κατάφερες να το επισκευάσεις. Τουλάχιστον άλλαξε πάστα να τρέχει windows xp 32bits να το πουλήσεις ως μουσειακό αν βρεθεί κανένας συλλέκτης. Η μπες σε website τύπου marie clair & burda που δεν ξέρουν. δεν μιλαω για το λαπτοπ που πωλειται εξυπνιδη κποιες συστασεις; που το επεξα ξερολας; κ δεν καταλαβαινω το υφος σου...εχω κ αλλα λαπτοπ..επισης οι τιμες ειναι συζητησιμες...
rs2000manos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 κ για να ξερεις το θεμα λυθηκε εξυπνακια..πρωτα να διαβαζεις καλα πως παρουσιαζεται το προβλημα..ντε κ καλα παστα ετσι για να μαθεις κατι παραπανω απο ενα ασχετο οπως εγω regedit ανοιγεις μητρωο πας βρισκεις το amdppm κ αλλαζεις το value απο 3 σε 4! κ να μη σε νοιαζει ποσο πουλαει ο καθενας κ που το πουλαει
tzitzikas2 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 14/2/2021 στις 10:03 ΜΜ, chrisnik89 είπε το έχω τσεκάρει όλα 100% είναι πως το απενεργοποιώ ?? που βρίσκεται? https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-throttlestop/ <---απο εδώ κατεβάζεις (εγώ έχω δοκιμάσει στο λάπτοπ και δουλεύω την 8.70.6 έκδοση, δεν ξέρω αν οι νεότερες εκδόσεις έχουν σημαντικές αλλαγές) http://forum.notebookreview.com/threads/the-throttlestop-guide.531329/#post-6865107 <--- οδηγός για να ξεκινάει με τα windows γιατί είναι portable έκδοση. Προσοχή αν το λάπτοπ μπει σε αδράνεια/sleep, θα πρέπει μετά να το ξεκινήσεις χειροκίνητα ξετσεκάρεις αυτό που δείχνω στην φώτο σημείωση: μόνο με αυτό το πρόγραμμα βρήκα λύση. Είχα φάει απίστευτες ώρες να δοκιμάζω τα πάντα ότι διάβασα στο ιντερνετ, power options, αλλαγή τροφοδοτικού και πάρα πολλά άλλα. Μόνο με αυτό το πρόγραμμα και ξετσεκάρωντας το be protoch δουλεύει σωστά ο επεξεργαστής.Απλά το παλιό τροφοδοτικό είχε πρόβλημα και μου έβγαζε οθόνη μαύρη στην αρχή που έλεγε οτι δεν το αναγνωρίζει σαν γνήσιο και για τον λόγο αυτό θα μειώσει την ισχύ κατανάλωσης του λαπτοπ. Ηταν τελείως διαφορετικό πρόβλημα απο τον αισθητήρα στον επεξεργαστή που λογικά αυτός έδινε λάθος (ή δεν έδινε) ένδειξη και για αυτό έκοβε την ταχύτητα του επεξεργαστή. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2021 από tzitzikas2 1
panatha1369 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Στις 14/2/2021 στις 1:46 ΜΜ, rs2000manos είπε για παστες δεν ξερω αν εχουν αλλαχτει αλλα ο ανεμηστηρας ειναι καθαρος φαινεται...θερμοκρασιες κυμαινοντε απο 70 εως 85 σε χρηση μια χαρα θερμοκρασιες αν θες να το εχεις για σομπα τωρα που κανει κρυο..αλλαγη παστας asap... 1
chrisnik89 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-throttlestop/ <---απο εδώ κατεβάζεις (εγώ έχω δοκιμάσει στο λάπτοπ και δουλεύω την 8.70.6 έκδοση, δεν ξέρω αν οι νεότερες εκδόσεις έχουν σημαντικές αλλαγές) http://forum.notebookreview.com/threads/the-throttlestop-guide.531329/#post-6865107 <--- οδηγός για να ξεκινάει με τα windows γιατί είναι portable έκδοση. Προσοχή αν το λάπτοπ μπει σε αδράνεια/sleep, θα πρέπει μετά να το ξεκινήσεις χειροκίνητα ξετσεκάρεις αυτό που δείχνω στην φώτο σημείωση: μόνο με αυτό το πρόγραμμα βρήκα λύση. Είχα φάει απίστευτες ώρες να δοκιμάζω τα πάντα ότι διάβασα στο ιντερνετ, power options, αλλαγή τροφοδοτικού και πάρα πολλά άλλα. Μόνο με αυτό το πρόγραμμα και ξετσεκάρωντας το be protoch δουλεύει σωστά ο επεξεργαστής.Απλά το παλιό τροφοδοτικό είχε πρόβλημα και μου έβγαζε οθόνη μαύρη στην αρχή που έλεγε οτι δεν το αναγνωρίζει σαν γνήσιο και για τον λόγο αυτό θα μειώσει την ισχύ κατανάλωσης του λαπτοπ. Ηταν τελείως διαφορετικό πρόβλημα απο τον αισθητήρα στον επεξεργαστή που λογικά αυτός έδινε λάθος (ή δεν έδινε) ένδειξη και για αυτό έκοβε την ταχύτητα του επεξεργαστή. λειτουργεί μια χαρά τώρα μόλις απενεργοποιώ το bd prochot.... ευχαριστώ πολύ όλους σας που βοηθήσατε να σε ρωτήσω και κάτι τελευταίο μπορώ να το διορθώσω και να λειτουργεί χωρίς το πρόγραμμα ? και τι ακριβώς είναι αυτό ο αισθητήρας του επεξεργαστή??
tzitzikas2 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 καλημέρα. Εγώ χωρίς το πρόγραμμα δεν κατάφερα τίποτα. Δοκίμασα τα πάντα, απο ρυθμίσεις ενέργειας, στο bios να απενεργοποιήσω το speedstep, αλλαγή το τροφοδοτικό που είχε πρόβλημα και ήταν και αυτί πιθανός λόγος. Διάβασα πολλά φόρουμ που είχαν παρόμοιο πρόβλημα και με βάση αυτά που διάβασα κατέληξα οτι είναι πρόβλημα αισθητήρα θερμοκρασίας. Αν είναι αυτό το πρόβλημα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Στο speedstep στο trottlestop το αφήνεις ενεργοποιημένο (τσεκαρισμένο) αλλιώς θα δουλεύει μόνιμα στην μέγιστη συχνότητα, οπότε άστο τσεκαρισμένο. Όπως στην φώτο.
chrisnik89 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 15 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε καλημέρα. Εγώ χωρίς το πρόγραμμα δεν κατάφερα τίποτα. Δοκίμασα τα πάντα, απο ρυθμίσεις ενέργειας, στο bios να απενεργοποιήσω το speedstep, αλλαγή το τροφοδοτικό που είχε πρόβλημα και ήταν και αυτί πιθανός λόγος. Διάβασα πολλά φόρουμ που είχαν παρόμοιο πρόβλημα και με βάση αυτά που διάβασα κατέληξα οτι είναι πρόβλημα αισθητήρα θερμοκρασίας. Αν είναι αυτό το πρόβλημα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Στο speedstep στο trottlestop το αφήνεις ενεργοποιημένο (τσεκαρισμένο) αλλιώς θα δουλεύει μόνιμα στην μέγιστη συχνότητα, οπότε άστο τσεκαρισμένο. Όπως στην φώτο. Ωραία κάποιοι λένε για βύσμα, θα το αλλάξω προληπτικά να δω εάν αλλάξει κάτι και θα ενημερώσω
tzitzikas2 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 8 ώρες πριν, chrisnik89 είπε Ωραία κάποιοι λένε για βύσμα, θα το αλλάξω προληπτικά να δω εάν αλλάξει κάτι και θα ενημερώσω κάποιοι είχανε πρόβλημα με το βύσμα του power adapter ή ακόμα χειρότερα με την υποδοχή του βύσματος και έπρεπε να αλλάξουν κάποιο πλακετάκι μέσα στο λαπτοπ (στα dell). Αλλά σε άλλους ήταν θέμα αισθητήρα.
Apaleytos80 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 Σίγουρα έχετε σωστά τα προφίλ ενέργειας σε απόδοση 100% ? Με η χωρίς μπαταρία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα