Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα! εχω το εξης θεμα με ενα λαπτοπ με επεξεργαστη amd athlon x2.. υστερα απο φορματ κ εγκατασταση win10 μερικες φορες ο επεξεργαστης δουλευει με κοφτη στο 50% με αποτελεσμα να ψιλοσερνεται..κανω επανεκινιση κ στρωνει.. η μπορει κ απο την αρχη να ειναι στο 50! οποτε του ερθει δλδ..στο σχεδιο ενεργειας στην διαχειριση του επεξεργαστη οι επιλογη ειναι στο 100%... δεν εχω ιδεα τι αλλο μπορει να ειναι..απο θερμοκρασιες δεν νομιζω γτ μου το κανει κ οταν ειναι φρεσκοανοιγμενος..

ευχαριστω εκ των προταιρων

Δημοσ.

Μήπως έχει θέμα ι αισθητήρας του επεξεργαστή? Εμένα ένα παλιό του 2011 λάπτοπ dell 2,3ghz i3 σταμάτησε να δουλεύει πάνω από 0,8ghz. Δοκίμασα τα πάντα χωρίς αποτέλεσμα και στο τέλος έβαλα το throttlestop με απενεργοποιημένο το be protoch και κάνει κανονικά speedstep ως τα 2,3ghz.

• Like 2
Δημοσ.

μπορεί να θέλει καθάρισμα ο ανεμιστήρας και αλλαγή πάστας

είναι πολύ παλιό μηχάνημα οπότε αν δεν το έχεις κάνει είναι απαραίτητο

• Like 3
Δημοσ.

Ναι ας καθαρίσεις και να βάλεις πάστα και βλέπεις. Αλλά δεν μας είπες τι θερμοκρασίες βλέπεις.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, rs2000manos είπε

καλησπερα! εχω το εξης θεμα με ενα λαπτοπ με επεξεργαστη amd athlon x2.. υστερα απο φορματ κ εγκατασταση win10 μερικες φορες ο επεξεργαστης δουλευει με κοφτη στο 50% με αποτελεσμα να ψιλοσερνεται..κανω επανεκινιση κ στρωνει.. η μπορει κ απο την αρχη να ειναι στο 50! οποτε του ερθει δλδ..στο σχεδιο ενεργειας στην διαχειριση του επεξεργαστη οι επιλογη ειναι στο 100%... δεν εχω ιδεα τι αλλο μπορει να ειναι..απο θερμοκρασιες δεν νομιζω γτ μου το κανει κ οταν ειναι φρεσκοανοιγμενος..

ευχαριστω εκ των προταιρων

Πρώτα απ' όλα για να σιγουρευτείς για τις θερμοκρασίες κατέβασε ένα HWiNFO για να ξέρουμε αν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Δημοσ.

Αν το έχεις μόνιμα στημένο σε γραφείο για χρόνια και δεν έχει καθαριστεί εσωτερικα ποτέ τότε λόγω της σκόνης μπορεί να κάνει αυτά τα κόλπα. Έχω κι εγώ παλιό λάπτοπ που δεν έχει καθαριστεί αλλά χρησιμοποιείται περιστασιακά, πάντα με βάση για ψύξη και όσο κάθεται το βάζω πάντα στην τσάντα για να μη σκονιζεται. 

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά και από εμένα έχω και εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα ο επεξεργαστής μου φθάνει μέχρι το 43% συνολική χρήση ενώ είναι με το ρεύμα και όταν είναι στην μπαταρία φθάνει τα 100% τι μπορεί να φταίει?

έχω αλλάξει τροφοδοτικό έχω καθαρίσει ψύκτρα έχω ξαναβάλει τα windows 10 μήπως ήταν θέμα λογισμικού αλλά τίποτα

το λάπτοπ είναι  dell 7537 i7 4500u

Δημοσ.

για παστες δεν ξερω αν εχουν αλλαχτει αλλα ο ανεμηστηρας ειναι καθαρος φαινεται...θερμοκρασιες κυμαινοντε απο 70 εως 85 σε χρηση

Δημοσ.

ισως να θελει αλλα με τα νουμερα δεν θα κρινουμε; ειναι λιγο τσιμπημενες οι θερμοκρασιες αλλα οχι κ τοσο θεωρω..επισης οπως εγραψα στην αρχη τα κολπα αυτα μου τα κανει οποτε του καπνισει ακομη κρυο να ειναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, rs2000manos είπε

ισως να θελει αλλα με τα νουμερα δεν θα κρινουμε;

Κάνεις ΛΑΘΟΣ ,  μετά την δεκαετία έχει αλλοιωθεί σε τέτοιο βαθμό που λειτουργεί σαν θερμομονωτική (το ανάποδο από αυτό που θέλουμε)

Πρώτα διορθώνεις τις προφανείς ζημιές που φωνάζουν από χιλιόμετρα και μόνο κουφοί η πεισματάρηδες δεν ακούν  και μετά το παίζεις λεπτολόγος και κρίνεις τα συμπτώματα.

Αλλωστε με την λογική σου και τις ικανότητες τι κατάφερες? Το έβαλες υπερτιμημένο σε πολλές αγγελίες σε διάφορα websites και δεν το αγοράζει κανένας ούτε καν σε καιρό πανδημίας και επιμένεις να μην ακούς τις συστάσεις μας που σου εξηγούμε γιατί δεν κατάφερες να το επισκευάσεις.  Τουλάχιστον άλλαξε πάστα να τρέχει windows xp 32bits να το πουλήσεις ως μουσειακό αν βρεθεί κανένας συλλέκτης. Η μπες σε website τύπου marie clair & burda που δεν ξέρουν.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
4 ώρες πριν, chrisnik89 είπε

καλησπέρα παιδιά και από εμένα έχω και εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα ο επεξεργαστής μου φθάνει μέχρι το 43% συνολική χρήση ενώ είναι με το ρεύμα και όταν είναι στην μπαταρία φθάνει τα 100% τι μπορεί να φταίει?

έχω αλλάξει τροφοδοτικό έχω καθαρίσει ψύκτρα έχω ξαναβάλει τα windows 10 μήπως ήταν θέμα λογισμικού αλλά τίποτα

το λάπτοπ είναι  dell 7537 i7 4500u

μπορεί να έχει χαλάσει (ειδικά στα dell που έχω και εγώ) η σύνδεση του καλωδίου του φορτιστή-adapter που δίνει εντολή στην μητρική οτι ο φορτιστής είναι original και στα watt που απαιτείται, με αποτέλεσμα ο επεξεργαστής να τρέχει σε χαμηλή συχνότητα (περίπου στο 1/3 της ονομαστικής του). Ασχετα απο το θέμα του αισθητήρα του επεξεργαστή που έχει σχέση με την σωστή ένδειξη θερμοκρασίας του, είχα θέμα και με τον φορτιστή-adapter. Πολλές φορές όταν έκανα εκκίνηση του λαπτοπ έβγαζε μαύρη οθόνη με ένδειξη οτι ο φορτιστής δεν είναι ο γνήσιος. Αφού το έψαξα πολύ (το είχαν πολλοί με τα dell) αγόρασα έναν συμβατό της lamtech και λύθηκε το πρόβλημα. +το throttle stop και είμαι κοπλέ τώρα

Δημοσ.

26 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

μπορεί να έχει χαλάσει (ειδικά στα dell που έχω και εγώ) η σύνδεση του καλωδίου του φορτιστή-adapter που δίνει εντολή στην μητρική οτι ο φορτιστής είναι original και στα watt που απαιτείται, με αποτέλεσμα ο επεξεργαστής να τρέχει σε χαμηλή συχνότητα (περίπου στο 1/3 της ονομαστικής του). Ασχετα απο το θέμα του αισθητήρα του επεξεργαστή που έχει σχέση με την σωστή ένδειξη θερμοκρασίας του, είχα θέμα και με τον φορτιστή-adapter. Πολλές φορές όταν έκανα εκκίνηση του λαπτοπ έβγαζε μαύρη οθόνη με ένδειξη οτι ο φορτιστής δεν είναι ο γνήσιος. Αφού το έψαξα πολύ (το είχαν πολλοί με τα dell) αγόρασα έναν συμβατό της lamtech και λύθηκε το πρόβλημα. +το throttle stop και είμαι κοπλέ τώρα

έχω πάρει άλλο  τροφοδοτικό της dell  και έχω το ίδιο αποτέλεσμα 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, chrisnik89 είπε

τότε δοκίμασε το throttlestop με απενεργοποιημένο το be protoch, εμένα μόνο με αυτό δούλεψε σωστά. Αν κλείσω την εφαρμογή πάλι πάει στο 0,8GHz

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, chrisnik89 είπε

έχω το ίδιο πρόβλημα και κατέληξα ότι έχει σπάσει ένα πιν στην υποδοχή που μπάινει το βύσμα του τροφοδοτικού

συχνό πρόβλημα στο dell (τσέκαρε αν έχεις το ίδιο πρόβλημα)

Εγώ αγόρασα το ανταλλακτικό που αντιστοιχεί στο μοντέλο μου και το περιμένω να έρθει από aliexpress , 3-4 ευρώ μου στοίχισε αν θυμάμαι καλά.

Μέχρι να έρθει έχω το γνωστό μνμ στο BIOS (δοκίμασα και άλλο οριτζιναλ dell psu) , η μπαταρία δεν φορτίζει και η ταχύτητα είναι στο "ρεαντί"  , από Ι7 8ης γενιάς τρέχει σαν Ι3 χαχαχα.

Επεξ/σία από jgeorgiou

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...