Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είμαι καινούριος στο forum.

Σκέφτομαι μελλοντικά να μετακομίσω στη Γαλλία ή στη Γερμανία. Το θεμα είναι ότι δεν γνωρίζω ακριβώς ποια χώρα είναι καλύτερη για εγκατάσταση με τα εξής κριτήρια

- Επαγγελματικά

- Κόστος ζωής

- Πρέπει να κάνω και έρευνα που πουλάει περισσότερο το επαγγελμά μου ( είμαι λογιστής με ΜΒΑ, 3 χρονια προυπηρεσία). 

Με τις ξένες γλώσσες δεν έχω θέμα, έχω Γαλλικά- Γερμανικά αλλά σε Β2 επίπεδο.

Το πρόβλημα ποιο ειναι. Ότι όσους γνωστούς-φίλους εκεί έξω , γνωρίζω που είναι στο Εξωτερικό, δεν έχω ακούσει από κάποιον να μου πει οτι πηγε Γαλλια για δουλεια. Οι περισσοτεροι ειναι Βρυξελες, Γερμανια, Αγγλια, Ολλανδία άντε Δανία για επαγγελματική δουλειά. Δεν άκουσα από κάποιον να μου πει "¨Νίκο πήγα Γαλλία για επαγγελματική αποκατάσταση".Όπου η Γαλλία σήμερα είναι μια χώρα που αρχίζει και ανεβαίνει. έχουν μπει τεράστια ξένα κεφάλαια στη χώρα , ενώ βλέπω το Μακρόν ότι θέλει να την κάνε ιυπερδύναμη. Εξάλλου σε λίγα χρόνια λένε η Γαλλική Γλώσσα θα είναι η νο1 γλώσσα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, pavlovic είπε

Εξάλλου σε λίγα χρόνια λένε η Γαλλική Γλώσσα θα είναι η νο1 γλώσσα

δε ξέρω για τα υπόλοιπα που λες αλλά αυτό δε πρόκειται να γίνει. όλος ο κόσμος μιλάει αγγλικά και θα το γυρίσει στα γαλλικά; ούτε στο όνειρο τους.

μ αρέσουν οι αποφάσεις που παίρνουν πολλοί. σα να λέω με τους φίλους μου... που να πάμε ρε σήμερα για μπύρα; ας πάμε εκεί...

• Like 7
Δημοσ.
1 minute ago, Bitbit said:

δε ξέρω για τα υπόλοιπα που λες αλλά αυτό δε πρόκειται να γίνει. όλος ο κόσμος μιλάει αγγλικά και θα το γυρίσει στα γαλλικά; ούτε στο όνειρο τους.

μ αρέσουν οι αποφάσεις που παίρνουν πολλοί. σα να λέω με τους φίλους μου... που να πάμε ρε σήμερα για μπύρα; ας πάμε εκεί...

στον ιστορικό χρόνο και όχι πολύ παλιά, πριν ελάχιστες δεκαετίες
τα γαλλικά έχουν υπάρξηει η παγκόσμια γλώσσα όταν τα αγγλικά δεν υπήρχαν

θέλω να πω ότι τα πάντα είναι ρευστά
και με την έννοια αυτή ακόμα και τα κινέζικα θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα αγγλικά

16 minutes ago, pavlovic said:

Σκέφτομαι μελλοντικά να μετακομίσω στη Γαλλία ή στη Γερμανία. Το θεμα είναι ότι δεν γνωρίζω ακριβώς ποια χώρα είναι καλύτερη για εγκατάσταση με τα εξής κριτήρια

- Επαγγελματικά

- Κόστος ζωής

- Πρέπει να κάνω και έρευνα που πουλάει περισσότερο το επαγγελμά μου ( είμαι λογιστής με ΜΒΑ, 3 χρονια προυπηρεσία). 

Το πρόβλημα ποιο ειναι. Ότι όσους γνωστούς-φίλους εκεί έξω , γνωρίζω που είναι στο Εξωτερικό, δεν έχω ακούσει από κάποιον να μου πει οτι πηγε Γαλλια για δουλεια. Οι περισσοτεροι ειναι Βρυξελες, Γερμανια, Αγγλια, Ολλανδία άντε Δανία για επαγγελματική δουλειά. Δεν άκουσα από κάποιον να μου πει "¨Νίκο πήγα Γαλλία για επαγγελματική αποκατάσταση".Όπου η Γαλλία σήμερα είναι μια χώρα που αρχίζει και ανεβαίνει. έχουν μπει τεράστια ξένα κεφάλαια στη χώρα , ενώ βλέπω το Μακρόν ότι θέλει να την κάνε ιυπερδύναμη. Εξάλλου σε λίγα χρόνια λένε η Γαλλική Γλώσσα θα είναι η νο1 γλώσσα

γνώμη μου είναι ότι δε σε αφορά άμεσα (δηλαδή στο προβλεπτό μέλλον) η γεωπολιτική θέση της Γαλλίας
(ίσως σε αφορά, ιδίως αν κάποια στιγμή ακολουθήσει το δρόμο της Μ.Βρετανίας)

η όποια μετεξέλιξη της Γαλλίας δεν είναι κάτι νέο (ενδεχομένως στην Ελλάδα μόνο να ξενίζει κάπως κάποιους):
ιστορικά η παγκόσμια θέση της ήταν ανέκαθεν εξέχουσα,
με τα γαλλικά να έχουν έως πριν κάποιες δεκαετίες υπάρξει και η παγκόσμια κοινή γλώσσα
με μια τεράστια στρατιωτική ισχύ και ένα πολιτικό έως πολιτισμικό εκτόπισμα παγκοσμίου βεληνεκούς
και με μια παραγωγική δομή από τις ηγετικές παγκοσμίως

στο στενό πλαίσιο της ερώτησής σου,
το ότι οι γνωστοί σου δεν έχει ακουστεί να πηγαίνουν Γαλλία δε σημαίνει πολλά,
μια χαρά υπάρχουν Έλληνες και στη Γαλλία όπως και σε άλλες χώρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, KoreanW είπε

στον ιστορικό χρόνο και όχι πολύ παλιά, πριν ελάχιστες δεκαετίες
τα γαλλικά έχουν υπάρξηει η παγκόσμια γλώσσα όταν τα αγγλικά δεν υπήρχαν

θέλω να πω ότι τα πάντα είναι ρευστά
και με την έννοια αυτή ακόμα και τα κινέζικα θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα αγγλικά

περισσότερες πιθανότητες θα έδινα στα κινέζικα παρά στα γαλλικά.

Δεν αμφισβητώ ότι η γαλλία είναι δύναμη αλλά αυτό για τη γλώσσα απλά δεν....

εντάξει είναι επίσημη γλώσσα σε χώρες τις αφρικής (πάρε τη μια και βάρα την άλλη) 

Τα αγγλικά μιλούνται παντού και σε σοβαρές χώρες. δε βλέπω πιθανή μια τέτοια αλλαγή

• Like 4
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Bitbit είπε

εντάξει είναι επίσημη γλώσσα σε χώρες τις αφρικής (πάρε τη μια και βάρα την άλλη) 

Τα αγγλικά μιλούνται παντού και σε σοβαρές χώρες. δε βλέπω πιθανή μια τέτοια αλλαγή

Με το ίντερνετ το έχασαν το τρένο τα Γαλλικά. Σε 1000 χρόνια βλέπουμε.

Δημοσ.

Για την γλώσσα , άγνωστο , η κάθε περιοχή μιλάει κάποια γλώσσα. 
Βρες να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό , προς υγεία μεριά αφού αυτά γνωρίζουν άνθιση και οι θέσεις είναι στέλεχος σε γηροκομείο ή κέντρο αποκατάστασης. Θα ανοίξουν πολλά ακόμα , με το εμβόλιο θα γλιτώσουν πολλοί.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, pavlovic είπε

- Επαγγελματικά

- Κόστος ζωής

Οπως ανεφερες παραπανω πρεπει πρωτα να κανεις ερευνα αγορας.Σιγουρα η Γερμανια ειναι φτηνοτερη σε κοστος ζωης απο οτι η Γαλλια (φτηνοτερη επισης και απο την Ολλανδια στην οποια ζω εγω),αλλα και οι μισθοι ειναι χαμηλοτεροι-λογικο. Στο  linkedin συνηθως μπορεις να δεις μεγαλες ευρωπαικες εταιριες που αναζητουν ειδηκευμενο προσωπικο.Φανταζομαι μεσα στις γλωσσες που γνωριζεις ειναι και τα αγγλικα. Υπαρχουν πολλες ομαδες στο fb απο ελληνες σε καθε χωρα που μπορουν να μοιραστουν πληροφοριες και εμπειριες μαζι σου ωστε να σε βοηθησουν.Οσο για τα γαλλικα συμφωνω με τους υπολοιπους δεν πιστευω οτι ποτε θα παρουν την πρωτη θεση στον κοσμο σαν κυρια γλωσσα.Καλη σου επιτυχια 

• Like 1
Δημοσ.

Αν ρίξεις μια ματιά στο numbeo , αναγράφοντας cost of living France vs Germany, θα συνειδητοποιησεις οτι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Η ζωή στη Γερμανία πιο ακριβή από ενοίκια-λογαριασμούς σε σχέση με τη Γαλλία. Απλά έχει πολύ λίγο καλύτερο Μ.Ο μισθών η Γερμανία από τη Γαλλία

Δημοσ.

Όσους Γάλλους γνωρισα, κάνεις δεν ήθελε να κάτσει Γαλλια. Όλοι για Βέλγιο Ελβετία Λουξεμβούργο και νέα Ζηλανδία ή Κεμπέκ κοιτούσαν. Η Γαλλία δυστυχώς είχε το σοσιαλιστικό ελληνικό μοντέλο γιαυτο πήγε στα σκατα

Δημοσ.
41 minutes ago, Bitbit said:

ξεκαθάρισα παραπάνω ότι θεωρώ στο προβλεπτό μέλλον δευτερεύουσα την κουβέντα περί γλώσσας που ξεκινά ο TS στον όλο προβληματισμό του

ειδικότερα ο TS αυτό που έχει ίσως ακούσει και εννοεί,
είναι ότι με την αποχώρηση ειδικά της Μ.Βρετανίας από την ΕΕ (κι έστω με την παραμονή της Ιρλμανδίας)
αναμένεται να ισχυροποιηθεί έτι περαιτέρω η ήδη ηγεμονική θέση της γαλλικής γλώσσας στην επικράτεια της ΕΕ
(και όσο κι αν το αγνοούμε, ναι η γαλλική επιρροή είναι παρούσα στην ευρωπαϊκή ήπειρο
είτε άμεσα ως επίσημη γλώσσα ευρωπαϊκών θεσμών και επιμέρους χωρών από το Βέλγιο έως την Ελβετία,
είτε έμμεσα τη γαλλική λεξιλογική επιρροή σε πλήθος ευρωπαϊκών γλωσσών
- και προσπερνώ το ότι αυτή περιορίζεται σε επίπεδο «επίσημης γλώσσας αφρικανικών χωρώ» )

κι εγώ αυτό που λέω είναι πως το μέλλον είναι απρόβλεπτο
και ειδικά σε έναν ρευστό πολυπολικό κόσμο στον οποίο πορεύεται η ανθρωπότητα,
στον οποίο η πολιτισμική ηγεμονία της σημερινής υπερδύναμης θα πάψει να υφίσταται στο βαθμό που υπάρχει σήμερα

ποιός θα περίμενε πριν κάμποσες δεκαετίες ότι τα γαλλικά θα έπαυαν να είναι η παγκόσμια γλώσσα και τη θέση τους θα έπαιρναν τα αγγλικά;

τέλος πάντων, 
σε αυτό που αφορά τον TS
θεωρώ ότι η Γαλλία αναμένεται όντως να ισχυροποιηθεί οικονομικά στο μέλλον
αλλά και ότι σήμερα ήδη προσφέρει υψηλότερη ποιότητα ζωής σε σχέση με τη Γερμανία

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη Γαλλια δεν ειναι η τοπ επιλογη ελληνων για....τη γλωσσα. Αν δε ξερεις να γραφεις και να διαβαζεις (και προφανως να συζητας) σε πολυ καλο επιπεδο γαλλικα ξεχνα το. Ο ορισμος του σωβινισμου ειναι αυτη η χωρα (ασε που αν πας θα φρικαρεις που ακομα και ξενες ταινεις/σειρες κανουν dubbing στη γαλλικη!). Επισης οι μισθοι δεν ειναι και οι κορυφαιοι στην ευρωπη (θα ελεγα αρκετα χαμηλα) αντιστροφα ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος (οπως εσυ σκεφτεσαι αλλοι δεκαδες βορειοαφρικανοι σκεφτονται το ιδιο πλεον και σε επιστημονικες δουλειες). Μη ξεχναμε οτι οι Γαλλοι διαμαρτηρονται για το παραμικρο και βγαινουν στους δρομους με οτι αυτο συνεπαγεται για μπλοκα στα ΜΜΜ ή αυξημενη κινηση. Προφανως στην επαρχια ειναι λιγο καλυτερα απο παρισι τοσο σα ζωη οσο και επαγγελματικα (παρισι η αληθεια ειναι οτι ειναι ζουγκλα). Οι Γαλλοι επαγγελματικα σαν αφεντικα ειναι γενικα χαλαροι σε σχεση με π.χ Γερμανους ή αγγλους/αμερικανους. Η οικονομια της Γαλλιας ειναι τοσο καλη που οι ιδιοι οι Γαλλοι μετακομιζουν σε γειτονικες χωρες για δουλεια καθως και Καναδα και μη ξεχναμε πριν εβδομαδες που ο γιγαντας CARREFOUR αγοραστηκε απο Καναδους και αυτο σοκαρε λιγο τους γαλλους και το γοητρο τους. Ωστοσο υπαρχουν ακομα στη χωρα γιγαντες της παγκοσμιας οικονομιας οπως ταλες, ερμπας, αυτοκινητοβιομηχανιες κτλ

Γερμανια αντιθετα ειναι λιγο πιο αυστηρα στο τροπο εργασιας (λιγο πιο ελεγχος) αλλα αμοιβουν πλουσιοπαροχα οποιον εργαζεται και προσφερει στην εταιρια (ειτε αυξηση ειτε προαγωγη). Στη Γερμανια πλεον οσο και αν ακουγεται περιεργο σε μεγαλες πολεις (Βερολινο/Φρανκφουρτη/Νταρμσταντ κτλ) μπορεις να επιβιωσεις και με αγγλικα. Γνωρισα ισπανο που μενει εδω και 3 χρονια και δε ξερει λεξη γερμανικα (προφανως καποια πολυ βασικα) που αν εξαιρεσουμε τη δυσκολια στην αρχη (χαρτια/σπιτι) πλεον ειναι αρχοντας. Τελος το κοστος ζωης ειναι μικροτερο σε σχεση με Γαλλια γιατι υπαρχουν περισσοτερες επιλογες (απο τυπου lidl/aldι μεχρι τοπικα συνοικιακα μαγαζια)οπως και η κατοικια.

Φορολογικα ειναι περιπου ιδια (ελαφρως χαμηλοτερα η Γαλλια) αλλα οι μισθοι στη Γαλλια ειναι ...χειροτεροι.

ελπιζω να βοηθησα.

Ζακετα να παρεις

ΥΓ: Οι Βρυξελλες δεν ειναι χωρα. Οι Βρυξελλες ειναι η πρωτευουσα του Βελγιου.

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό με το σωβινισμό στη Γαλλία, το έχουμε λίγο παρεξηγημένο (ίσως και με την ευγενική συνδρομή των άσπονδων εχθρών Άγγλων):
η προστασία κι ο σεβασμός της πολιτιστικής κληρονομιάς - στην οποία ανήκει η γλώσσα - δε λέγεται σωβινισμός.
Τα γγλικά έχουν μια παγκόσμια κυριαρχία που απειλεί τις τοπικές γλώσσες
οι Γάλλοι έχουν επίγνωση και ίσα ίσα εξυπηρετικοί είναι και ξέρουν και μιλάνε αγγλικά στη Γαλλία,
το εκτιμούν ωστόσο αν ως επισκέπτης στη χώρα τους δείξεις ότι τιμάς τη γλώσσα τους

Κι αν έπρεπε οι Γάλλοι να λέγονται σωβινιστές, τότε οι Γερμανοί ή οι Ιταλοί τί θα έπρεπε να είναι;

Στην Ιταλία μπλόκαραν εξαγορές εγχώριων από γαλλικές εταιρείες, ενώ αν πας να συνεννοηθείς με Ιταλό στα αγγλικά, καλή τύχη...
Για τους δε Γερμανούς δε μιλάμε καν για σωβινισμό, αλλά για καθαρό ρατσισμό

BTW μια παράμετρος που έχουμε ξεχάσει, το κλίμα
στη Γαλλία έχεις να διαλέξεις από μεσογειακό έως βόρειο κλίμα, Γερμανία όχι

Δημοσ.

Δεν ξέρω. Γερμανία έχω ακούσει ότι μπορεί να ακούγεται σαν χώρα, αλλά και εκεί έχει χαμαλίκια και διάφορα άλλα... Δεν θα την προσέγγιζα επαγγελματικά παρόλο που είμαι στο ίδιο επάγγελμα με εσένα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...