Προς το περιεχόμενο

Windows 10 freezing

mourouzis2005

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια στην κοινότητα.

Έχω το εξής πρόβλημα: εδώ και μερικούς μήνες, μετά από update των Windows κάποιες φορές και συνήθως στα πρώτα 10 λεπτά μετά το ξεκίνημα του υπολογιστή η εικόνα απλώς παγώνει, η μουσική συνεχίζει να παίζει αλλά ποντίκι και πληκτρολόγιο δεν ανταποκρίνονται. Αν κάνω επανεκκίνηση με το κουμπί, τη δεύτερη φορά που ξεκινάει ο υπολογιστής αυτό δεν συμβαίνει ακόμα και αν αφήσω τον υπολογιστή να δουλεύει 5 μέρες. Οι δίσκοι έχουν 100% health, έχω κάνει checkdisk, έχω αναβαθμίσει drivers μειώνοντας το πρόβλημα που πριν εμφανιζόταν σε κάθε εκκίνηση, ώστε να εμφανίζεται σε κάθε 5 εκκινήσεις. 

Έχει κάποιος το ίδιο πρόβλημα; Μπορώ να παραθέσω τα στοιχεία του συστήματός μου, είναι ένας μέτριος υπολογιστής για χρήση word, chrome και κάποια στατιστικά προγράμματα. Το πρόβλημα παρουσιάζεται κυριολεκτικά εντός 10 λεπτών από την εκκίνηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε

Μπορώ να παραθέσω τα στοιχεία του συστήματός μου

Τα παρακάτω είναι χαρακτηρισμός όχι h/w parts.

Πες αν είναι σταθερός ή λάπτοπ. Αν είναι λάπτοπ το μοντέλο. Αν είναι σταθερός πες μητρική, επεξεργαστή, μνήμη, κάρτα γραφικών.

Το speccy τα βγάζει. Κατέβασε το, αποσυμπίεσε και τρέξε το speccy 64 ή το απλό αν δεν τρέξει το 64. Άστο να κάνει την ανάλυση, επέλεξε τα στοιχεία που θα βγάλει, δεξί κλικ->copy to clipboard και επικόλληση σε επόμενο μήνυμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, micos000 είπε

Πες αν είναι σταθερός ή λάπτοπ. Αν είναι λάπτοπ το μοντέλο. Αν είναι σταθερός πες μητρική, επεξεργαστή, μνήμη, κάρτα γραφικών.

Το speccy τα βγάζει. Κατέβασε το, αποσυμπίεσε και τρέξε το speccy 64 ή το απλό αν δεν τρέξει το 64. Άστο να κάνει την ανάλυση, επέλεξε τα στοιχεία που θα βγάλει, δεξί κλικ->copy to clipboard και επικόλληση σε επόμενο μήνυμα.

Είναι σταθερός υπολογιστής.

Operating System
    Windows 10 Pro 64-bit
CPU
    Intel Core i5 2400 @ 3.10GHz    33 °C
    Sandy Bridge 32nm Technology
RAM
    4,00GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24)
Motherboard
    Hewlett-Packard 1494 (SOCKET 0)
Graphics
    SMS24A450 (1920x1200@59Hz)
    Intel HD Graphics (HP)
Storage
    232GB Samsung SSD 860 EVO 250GB ATA Device (SATA (SSD))    29 °C
    465GB Western Digital WDC WD5000LPCX-24C6HT0 ATA Device (SATA )    19 °C
Optical Drives
    hp DVD A DH16ABSH ATA Device
Audio
    High Definition Audio Device

Επεξ/σία από mourouzis2005

Είπες ότι η μουσική συνεχίζει να παίζει. Δηλαδή στο κάνει όταν ακούς μουσική; Αν ναι, από που ακούς; Εκτός αν στο κάνει όταν παίζεις κανένα παιχνίδι.

Αν πατήσεις CTRL+ALT+DEL δεν ανταποκρίνεται;

Αν δεν σου κολλήσει σε κάποια εκκίνηση και δουλεύει σωστά κατέβασε το fur mark και άστο να κάνει ένα stress test για καμιά ώρα. Μετά κατέβασε το Prime95 και επανέλαβε για να στρεσάρεις τον επεξεργαστή.

Επίσης καλά είναι να τεστάρεις και τις μνήμες με το memtest αλλά αυτό θέλει να μπουτάρεις από cd.

Οχι, ειναι σαν να παγωνει η οθονη και τα παντα δουλεύουν στο παρασκηνιο. Εχω δοκιμασει να βαλω σειριακο πληκτρολογιο ωστε οταν συμβει να δω αν ειναι απλως παγωμα του ασυρματου πληκτρολογιου/ποντικιου, παλι συμβαινει. Απλως κανει freeze. Δεν παιζω ποτε παιχνιδια. Αυτο συμβαινει συνηθως εντος 5-10 λεπτων που ξεκιναει ο υπολογιστης καιοταν εχω ανοιξει 4-5 tabs στον chrome. Αλλα αυτο κανω παντα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα έλεγα να πάρεις backup και να κάνεις ένα φορμάτ τον υπολογιστή μήπως και είναι κάτι σοφτγουερικό.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...