MrJulius Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπερα σας Εβαλα ξανα τα Ubuntu 20.04 και πλεον δεν μου εμφανιζει τερμα δεξια ποιες εφαρμοφες ειναι ανοιχτες. Πως μπορω να το ενεργοποιησω; Ευχαριστω Μόλις τώρα, MrJulius είπε Καλησπερα σας Εβαλα ξανα τα Ubuntu 20.04 και πλεον δεν μου εμφανιζει τερμα δεξια ποιες εφαρμοφες ειναι ανοιχτες. Πως μπορω να το ενεργοποιησω; Ευχαριστω
jim_p Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Αν εννοεις το οτι δεν σου δειχνει στο tray τις εφαρμογες, εγκατεστησε το gnome-shell-extension-appindicator.
MrJulius Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 36 λεπτά πριν, jim_p είπε Αν εννοεις το οτι δεν σου δειχνει στο tray τις εφαρμογες, εγκατεστησε το gnome-shell-extension-appindicator. πως το κανω αυτο;
jim_p Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Επειδη δεν ξερω πως ειναι το ubuntu με το software center του κλπ, μπορεις απο ενα τεματικο να τρεξεις ενα sudo apt-get install gnome-shell-extension-appindicator.
MrJulius Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, jim_p είπε Επειδη δεν ξερω πως ειναι το ubuntu με το software center του κλπ, μπορεις απο ενα τεματικο να τρεξεις ενα sudo apt-get install gnome-shell-extension-appindicator. εχω το tweaks εκανα και αυτο που λες αλλα τιποτα.
snowflake99 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Στην ουσία αυτό που λες είναι ένα item (ή widget, ή όπως θες) που μπαίνει στο status bar, δηλαδή στη γραμμή που είναι το κουμπί μενού/έναρξης, οι συντομεύσεις σου, ώρα/ημερομηνία κτλ. Έχω καιρό να χρησιμοποιήσω gnome αλλά φαντάζομαι πως θα μπορείς να κάνεις edit το status bar και να το προσθέσεις χειροκίνητα. Στο KDE που είμαι εγώ λέγεται Task Manager.
MrJulius Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, MrJulius είπε εχω το tweaks εκανα και αυτο που λες αλλα τιποτα. Μα δεν θυμαμαι και πριν κανω format να ειχα αλλαξει κατι την ιδια εκδοση εβαλα τον ubuntu. Αυτο ειναι ενα screenshot ααπο το google προηγουμενος οτι εφαρμογη ετρεχε μου την εδειχνε και εκει πανω
jim_p Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 To tweaks μαλλον δεν εχει σχεση με αυτο που θες. Αν εβαλες ηδη το πακετο που λεω, περιμενε να σε βοηθησει καποιος που εχει ηδη gnome 3.36 ή ubuntu 20.04. Επισης, αν το προβλημα σου ειναι οντως τα εικονιδια στο tray, αλλαξε τον τιτλο του θεματος να καταλαβαινουμε ολοι τι ψαχνεις.
Hawk_K Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 22 λεπτά πριν, jim_p είπε To tweaks μαλλον δεν εχει σχεση με αυτο που θες. Αν εβαλες ηδη το πακετο που λεω, περιμενε να σε βοηθησει καποιος που εχει ηδη gnome 3.36 ή ubuntu 20.04. Επισης, αν το προβλημα σου ειναι οντως τα εικονιδια στο tray, αλλαξε τον τιτλο του θεματος να καταλαβαινουμε ολοι τι ψαχνεις. Νομίζω θέλει κάποια ρύθμιση να γίνει enabled από το gnome tweaks. Μόλις έκανα φορμάτ και δεν έχω τώρα μπροστά μου να το δω να πω ποιο ειναι. Θέλει να κατεβάσεις κάποιο extension αν θυμάμαι καλά και μετά να κάνεις κάποια επιλογή on.
MrJulius Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, Hawk_K είπε Νομίζω θέλει κάποια ρύθμιση να γίνει enabled από το gnome tweaks. Μόλις έκανα φορμάτ και δεν έχω τώρα μπροστά μου να το δω να πω ποιο ειναι. Θέλει να κατεβάσεις κάποιο extension αν θυμάμαι καλά και μετά να κάνεις κάποια επιλογή on. Επειδη ειμαι σχετικα νεος στα Ubuntu αμα το θυμηθεις πειραζει αμα με στειλεις ενα πμ;
Hawk_K Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, MrJulius είπε Επειδη ειμαι σχετικα νεος στα Ubuntu αμα το θυμηθεις πειραζει αμα με στειλεις ενα πμ; Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω αν και είναι για παλαιότερη έκδοση αν δεν κάνω λάθος https://www.youtube.com/watch?v=30GOGXhHOHE
MrJulius Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 13 λεπτά πριν, Hawk_K είπε Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω αν και είναι για παλαιότερη έκδοση αν δεν κάνω λάθος https://www.youtube.com/watch?v=30GOGXhHOHE δεν εχω τοσα πολλα extensions στην λιστα μου οπως αυτον
mphxths Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Αν και δεν θα πρεπε να απαντησω σε θεμα που ο τιτλος ειναι του στυλ "Βοηθεια" , σε φαση μπειτε να δειτε τι θελω , σιγα μην σας δωσω μια συντομη περιγραφη στον τιτλο και τα στοιχεια που δινονται ειναι απο μηδαμινα εως μηδενικα , ας πω και γω την μαλακια μου. Η μπαρα του gnome γινεται ανθρωπινη μονο με εναν τροπο : sudo apt install gnome-shell-extension-dash-to-panel Ενεργοποιηση απο το "extensions" προγραμμα. Και επειδη θελουμε και ενα start menu : sudo apt install firefox chrome-gnome-shell Ανοιγουμε firefox , παμε εδω , εγκαθιστουμε το addon που μας λεει , ψαχνουμε για το "arcmenu" (προσοχη , αυτο χωρις το κενο στο ονομα , το αλλο ειναι παρατημενο) , κλικαρουμε το διακοπτακι off -> on , εγκαθισταται και τελος. Επειδη ενδεχεται τα extensions , να μην εμφανιζονται αμεσα στο προγραμμα "extensions" , ενα relogin ή reboot βοηθαει την κατασταση. Απο κει και περα ο καθενας κανει το σεταρισμα αυτων των δυο οπως τον βολευει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα