Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας

Εβαλα ξανα τα Ubuntu 20.04 και πλεον δεν μου εμφανιζει τερμα δεξια ποιες εφαρμοφες ειναι ανοιχτες.
Πως μπορω να το ενεργοποιησω;

Ευχαριστω

Μόλις τώρα, MrJulius είπε

Καλησπερα σας

Εβαλα ξανα τα Ubuntu 20.04 και πλεον δεν μου εμφανιζει τερμα δεξια ποιες εφαρμοφες ειναι ανοιχτες.
Πως μπορω να το ενεργοποιησω;

Ευχαριστω

Screenshot from 2021-02-13 10-39-59.png

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, jim_p είπε

Αν εννοεις το οτι δεν σου δειχνει στο tray τις εφαρμογες, εγκατεστησε το gnome-shell-extension-appindicator. 

πως το κανω αυτο;

Δημοσ.

Επειδη δεν ξερω πως ειναι το ubuntu με το software center του κλπ, μπορεις απο ενα τεματικο να τρεξεις ενα

sudo apt-get install gnome-shell-extension-appindicator.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, jim_p είπε

Επειδη δεν ξερω πως ειναι το ubuntu με το software center του κλπ, μπορεις απο ενα τεματικο να τρεξεις ενα

sudo apt-get install gnome-shell-extension-appindicator.

εχω το tweaks εκανα και αυτο που λες αλλα τιποτα.

Δημοσ.

Στην ουσία αυτό που λες είναι ένα item (ή widget, ή όπως θες) που μπαίνει στο status bar, δηλαδή στη γραμμή που είναι το κουμπί μενού/έναρξης, οι συντομεύσεις σου, ώρα/ημερομηνία κτλ. Έχω καιρό να χρησιμοποιήσω gnome αλλά φαντάζομαι πως θα μπορείς να κάνεις edit το status bar και να το προσθέσεις χειροκίνητα. Στο KDE που είμαι εγώ λέγεται Task Manager.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, MrJulius είπε

εχω το tweaks εκανα και αυτο που λες αλλα τιποτα.

Μα δεν θυμαμαι και πριν κανω format να ειχα αλλαξει κατι την ιδια εκδοση εβαλα τον ubuntu.

Αυτο ειναι ενα screenshot ααπο το google προηγουμενος οτι εφαρμογη ετρεχε μου την εδειχνε και εκει πανω

Screenshot from 2021-02-13 14-08-04.png

Δημοσ.

To tweaks μαλλον δεν εχει σχεση με αυτο που θες. Αν εβαλες ηδη το πακετο που λεω, περιμενε να σε βοηθησει καποιος που εχει ηδη gnome 3.36 ή ubuntu 20.04. Επισης, αν το προβλημα σου ειναι οντως τα εικονιδια στο tray, αλλαξε τον τιτλο του θεματος να καταλαβαινουμε ολοι τι ψαχνεις.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, jim_p είπε

To tweaks μαλλον δεν εχει σχεση με αυτο που θες. Αν εβαλες ηδη το πακετο που λεω, περιμενε να σε βοηθησει καποιος που εχει ηδη gnome 3.36 ή ubuntu 20.04. Επισης, αν το προβλημα σου ειναι οντως τα εικονιδια στο tray, αλλαξε τον τιτλο του θεματος να καταλαβαινουμε ολοι τι ψαχνεις.

Νομίζω θέλει κάποια ρύθμιση να γίνει enabled από το gnome tweaks. Μόλις έκανα φορμάτ και δεν έχω τώρα μπροστά μου να το δω να πω ποιο ειναι. Θέλει να κατεβάσεις κάποιο extension αν θυμάμαι καλά και μετά να κάνεις κάποια επιλογή on.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Hawk_K είπε

Νομίζω θέλει κάποια ρύθμιση να γίνει enabled από το gnome tweaks. Μόλις έκανα φορμάτ και δεν έχω τώρα μπροστά μου να το δω να πω ποιο ειναι. Θέλει να κατεβάσεις κάποιο extension αν θυμάμαι καλά και μετά να κάνεις κάποια επιλογή on.

Επειδη ειμαι σχετικα νεος στα Ubuntu αμα το θυμηθεις πειραζει αμα με στειλεις ενα πμ;

Δημοσ.

Αν και δεν θα πρεπε να απαντησω σε θεμα που ο τιτλος ειναι του στυλ "Βοηθεια" , σε φαση μπειτε να δειτε τι θελω , σιγα μην σας δωσω μια συντομη περιγραφη στον τιτλο και τα στοιχεια που δινονται ειναι απο μηδαμινα εως μηδενικα , ας πω και γω την μαλακια μου.

Η μπαρα του gnome γινεται ανθρωπινη μονο με εναν τροπο :

sudo apt install gnome-shell-extension-dash-to-panel

Ενεργοποιηση απο το "extensions" προγραμμα. Και επειδη θελουμε και ενα start menu :

sudo apt install firefox chrome-gnome-shell

Ανοιγουμε firefox , παμε εδω , εγκαθιστουμε το addon που μας λεει , ψαχνουμε για το "arcmenu" (προσοχη , αυτο χωρις το κενο στο ονομα , το αλλο ειναι παρατημενο) , κλικαρουμε το διακοπτακι off -> on , εγκαθισταται και τελος.

Επειδη ενδεχεται τα extensions , να μην εμφανιζονται αμεσα στο προγραμμα "extensions" , ενα relogin ή reboot βοηθαει την κατασταση. Απο κει και περα ο καθενας κανει το σεταρισμα αυτων των δυο οπως τον βολευει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...