Al3xgrc7 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους , εύχομαι οι master και μη του είδους να δώσουν ένα χέρι βοηθείας ???? εκτός αν τελικά αυτό που πάω να κάνω είναι εντελώς κουλό και γελάτε μαζί μου . Το πρόβλημα που έχω έχει να κάνει αρχικά με το DYNDNS το οποίο το χρησιμοποιώ πολύ συχνά σε πελάτες μου για να βλέπουν κάμερες – συναγερμό κλπ. απομακρυσμένα . τα 7-8 στα 10 ρούτερ του ΟΤΕ μόλις φάει επανεκκίνηση και αλλάξει η public ip, δεν κάνουν ανανέωση στο DNS . Έφαγα μια αναλαμπή και δοκίμασα το εξής (την πρώτη φορά δούλεψε ) τυχαία μάλλον τελικά γιατί δεν το ξανά κατάφερα , και σπάω το κεφάλι μου μέρες . στην ουσία σε ένα mikrotik συνήθως 951 έφτιαχνα το Mikrotik ως Router με DHCP Server και χρήση Bridge (Lan 1 Mikrotik παίρνει ίντερνετ από το modem router του ΟΤΕ)και με το κλασικό script που δίνει η Mikrotik στο site της για το DYNDNS και έναν scheduler να τρέχει το script ανά 10 λεπτά για να βλέπει αν άλλαξε η public ip ώστε να κάνει την αλλαγή . την πρώτη φορά δούλεψε τέλεια , τώρα όσες φορές και αν έχω δοκιμάσει με πάνω από 20 reset και φτου και από την αρχή έχω το πρόβλημα ότι δεν μου κάνει ανανέωση πια . η κάποιες φορές στα πολλά πειράματα είδα ότι έκανε ανανέωση αλλά δεν έδινε την public αλλά την local ip .192.168.10.1 ας πούμε . συγνώμη αν σας κούρασα αλλά έπρεπε να είμαι αναλυτικός όσο γίνετε για να καταλάβετε ίσως και πιο ευκολά την χαζομάρα που μάλλον έχω κάνει ???? Σας ευχαριστώ όλους εκ το προτέρων .
infin1tyGR Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Γιατί δεν δοκιμάζεις το DDNS του IP Cloud του RouterOS μήπως σε βολέψει; Δεν χρειάζεται script. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2021 από infin1tyGR
Al3xgrc7 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα φιλε μου , δουλεύει απροβλημάτιστα ? το χρησιμοποιείς ?
infin1tyGR Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Το χρησιμοποιώ αν και η IP μου είναι μόνο θεωρητικά δυναμική (δεν έχει αλλάξει εδώ και 5 μήνες ) οπότε δεν μπορώ να κάνω και πολλές δοκιμές να δω πόσο γρήγορα ενημερώνεται. Αλλά δεν έχω διαβάσει γενικά να έχει κάποιος πρόβλημα.
Al3xgrc7 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Την ενεργοποίησα μόλις , να δω πως θα πάει .... έχει και ρύθμιση κάθε πόση ώρα να κάνει τσεκ αν άλλαξε η ip , άρα λογικά θα είναι οκ .. μακάρι !! σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα