romanossim1986 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τη γνώμη από όποιον έχει δει ή ακούσει κάτι αντίστοιχο. Εδωσα ένα μάθημα πρόσφατα όπου οι ερωτήσεις ήταν αποκλειστικά τύπου Σ ή Λ και επιλογής (δεν είχε κάτι να αναλύσεις ή να αναπτύξεις). Βάσει απαντήσεων παίρνω 8. Ο καθηγητής μου έβαλε....3. Η εξέταση έγινε μέσω msteams προφορικά σε μικρά γκρούπ. Καθαρά για δικούς μου λόγους προκειμένου μετά να μπορώ να αξιολογήσω και να ξέρω πως τα πήγα κατέγραψα την εξέταση. Απο την εξέταση ξεκάθαρα φαίνεται ότι απαντάω σωστά. Οτι είμαι για 8. Προσπάθησα να έρθω σε συνεννόηση με το καθηγητή και δυστυχώς δεν δέχεται να δούμε μαζί το βίντεο καθώς είναι λέει παράνομη η αναπαραγωγή του. Επίσης δεν έχει κρατήσει αποδεικτικά της εξέτασης ούτε τις απαντήσεις μου. Μόνο το 3 που μου έβαλε εκείνη την ώρα. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον επιβλέπον καθηγητή της εξέτασης (ο δεύτερος που ήταν παρόν) όπως και τον πρόεδρο της σχολής αλλά βρήκα κλειστές πόρτες. Ούτε καν μου απαντήσανε. Προφανώς δε τους νοιάζει, ο μισθός να πέφτει και όλα καλά. Πέρα απο τη καταγραφή της εξέτασης παράνομο είναι και η παραποίηση στοιχείων νομίζω και σκέφτομαι να υποβάλλω μήνυση. Τόσο για εμένα όσο και για άλλους τόσους που ενδεχομένως να έχουν υποστεί το ίδιο. Πιστέυετε θα βγάλω άκρη ή πρέπει να αποδεχτώ ότι έτσι είναι και τέλος, δεν έχουμε δύναμη απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές; Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2021 από romanossim1986
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Λυπάμαι που στο λέω, αλλά είσαι 100% λάθος. Στο λέω εκ των έσω ως ακαδημαϊκός. Η νομοθεσία απαγορεύει την καταγραφή μαθήματος του καθηγητή, τσέκαρε το σχετικό ΦΕΚ. Οπότε σε αυτό είσαι 1000% λάθος. Όχι μόνο δεν πρόκειται να μετρήσει ως τεκμήριο το σχετικό βίντεο, αλλά αντίθετα συνιστά λόγο ώστε να φας αντιμήνυση από τον καθηγητή. Η δική σου "καταγραφή" της εξέτασης κουβαλά μηδενικό βάρος σε οποιονδήποτε. Όπως εύκολα λες εσύ ότι κατέγραψες τα αποτελέσματα σου για να είσαι καλυμμένος, άλλο τόσο μπορεί να αντιλέξει ο καθηγητής σου ότι τα παραποίησες εκ των υστέρων για να φαίνεται καλή η εξέταση σου. Και από εδώ είσαι λάθος. Το γεγονός ότι οι υπόλοιποι καθηγητές δεν μπήκαν καν στον κόπο να ασχοληθούν μαζί σου είναι απλούστατα γιατί προσπαθούν να σε προστατεύσουν. Σε οποιαδήποτε νομική "μάχη", είσαι χαμένος από χέρι. Ιδίως αν ο καθηγητής σου έχει κρατήσει τα email που του παραδέχεσαι ότι τον βιντεοσκόπησες χωρίς την συγκατάθεση του. Ειλικρινά επαινώ τον επαγγελματισμό τους. Για το καλό σου, δέξου ότι έχεις κοπεί σε ένα μάθημα και προχώρα με την ζωή σου. Οποιαδήποτε περαιτέρω ανάμειξη με αυτό το ζήτημα μόνο προβλήματα θα σου φέρει, και δεν πρόκειται να κερδίσεις τίποτα απολύτως πέρα από το να μπεις βαθύτερα στο στόχαστρο των καθηγητών σου.
Riddick888 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Στις 13/2/2021 στις 6:14 ΜΜ, JohnGTA είπε Για το καλό σου, δέξου ότι έχεις κοπεί σε ένα μάθημα και προχώρα με την ζωή σου. Οποιαδήποτε περαιτέρω ανάμειξη με αυτό το ζήτημα μόνο προβλήματα θα σου φέρει, και δεν πρόκειται να κερδίσεις τίποτα απολύτως πέρα από το να μπεις βαθύτερα στο στόχαστρο των καθηγητών σου. Αν οντως εχει δικιο,ΔΕΝ πρεπει να δεχτει τιποτα..Πρεπει να το κυνηγησει οσο δεν παει..Με κατι τετοιους 🤬 εχουμε χασει εξαμηνα ,εχουμε χασει χρονια επειδη κανουν οτι τους 🤬... Θυμαμαι στα νιατα μου να χω παει να χω πιασει καθηγητες και να μην εχουν διορθωσει ολοκληρα ερωτηματα ή να τα χουν βαθμολογησει λαθος...Καποια στιγμη αυτα πρεπει να τελειωνουν..
Crybal Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Εξαρταται το ποσο θελεις και μπορεις να το τραβηξεις.Υπάρχει πάντα η επιλογή του δικηγορου ο οποίος ίσως να μπορούσε να ζορισει λίγο τον καθηγητη (πχ εξώδικο) όπως επίσης και τα καναλάκια ,εαν τους δώσεις ενα καλό θεματάκι του τυπου "πως οι νεες μεθόδου εξετασης λόγω κορωνοιου μπορούν να οδηγήσουν σε αυθαιρεσίες απο του καθηγητές".Κάποιο καναλι μπορεί να τσιμπίσει
filip123go Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Ts μιλά με δικηγόρο. Το πρώτο που μπορώ να σκεφτώ εγώ (που δεν είμαι δικηγόρος), είναι να βγάλεις το θέμα δημόσια. Δωσ το στα κανάλια και βγάλτο και στα social media. Να είσαι έτοιμος για αντίποινα όμως. Σε παρακαλώ αν θέλεις στείλε μου σε pm ποιος είναι. @JohnGTA, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η ασυδοσία των καθηγητών που δεν περνάνε άτομα, απλά επειδή γουστάρουν. Ποιος δεν έχει ακούσει ιστορίες με καθηγητές που έκαναν ιδιαίτερα στα μαθήματα που δίδασκαν και όσοι δεν πλήρωναν, απλά δεν περνούσαν ποτέ. 1
vins Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Ορισμένοι δεν έχετε ιδέα για το πώς λειτουργεί το δικαστικό σύστημα και δίνετε εξαιρετικά επικίνδυνες συμβουλές. TS, συμμερίζομαι τη στεναχώρια σου και το θυμό σου, ωστόσο μην προχωρήσεις σε κανενός είδους δημοσιοποίηση ή άλλη ενέργεια προτού συμβουλευτείς δικηγόρο. Δεν είναι παίξε γέλασε το θέμα για να ακολουθείς συμβουλές ανίδεων επι του θέματος αγνώστων σε ενα φόρουμ. 1
greekfragma Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 αχ αυτές οι Παρασκευούλες...μας κακομαθαίνετε! 2
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 17 λεπτά πριν, filip123go είπε Ts μιλά με δικηγόρο. Το πρώτο που μπορώ να σκεφτώ εγώ (που δεν είμαι δικηγόρος), είναι να βγάλεις το θέμα δημόσια. Δωσ το στα κανάλια και βγάλτο και στα social media. Να είσαι έτοιμος για αντίποινα όμως. Σε παρακαλώ αν θέλεις στείλε μου σε pm ποιος είναι. @JohnGTA, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η ασυδοσία των καθηγητών που δεν περνάνε άτομα, απλά επειδή γουστάρουν. Ποιος δεν έχει ακούσει ιστορίες με καθηγητές που έκαναν ιδιαίτερα στα μαθήματα που δίδασκαν και όσοι δεν πλήρωναν, απλά δεν περνούσαν ποτέ. 29 λεπτά πριν, Crybal είπε Εξαρταται το ποσο θελεις και μπορεις να το τραβηξεις.Υπάρχει πάντα η επιλογή του δικηγορου ο οποίος ίσως να μπορούσε να ζορισει λίγο τον καθηγητη (πχ εξώδικο) όπως επίσης και τα καναλάκια ,εαν τους δώσεις ενα καλό θεματάκι του τυπου "πως οι νεες μεθόδου εξετασης λόγω κορωνοιου μπορούν να οδηγήσουν σε αυθαιρεσίες απο του καθηγητές".Κάποιο καναλι μπορεί να τσιμπίσει 1 ώρα πριν, Riddick888 είπε Αν οντως εχει δικιο,ΔΕΝ πρεπει να δεχτει τιποτα..Πρεπει να το κυνηγησει οσο δεν παει..Με κατι τετοιους 🤬 εχουμε χασει εξαμηνα ,εχουμε χασει χρονια επειδη κανουν οτι τους 🤬... Θυμαμαι στα νιατα μου να χω παει να χω πιασει καθηγητες και να μην εχουν διορθωσει ολοκληρα ερωτηματα ή να τα χουν βαθμολογησει λαθος...Καποια στιγμη αυτα πρεπει να τελειωνουν.. Απαντάω στο ενδεχόμενο μπας και δεν τρολλάρετε. Το ότι υπάρχουν σκατόψυχοι γενικά, άρα και στα πανεπιστήμια, είναι γνωστό σε όλους. Η διαφοροποίηση είναι ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα ο TS είναι 1500% βάσει νόμου. Η πρώτη ΚΥΑ που βγήκε όσον αφορά τα εξ'αποστάσεως είναι ότι απαγορεύεται δια ροπάλου οποιαδήποτε καταγραφή του καθηγητή χωρίς την γραπτή άδειά του. Από την στιγμή που ο TS είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο ως τεκμήριο, είναι σαν να πηγαίνει σε μάχη με πλαστικό σπαθί. Το "υποψιάζομαι ότι με έκοψε χωρίς λόγο" δεν συνιστά λόγο εξώδικου σε κανένα δικαστικό σύστημα (αυτό πάει στον @Crybal) σε όλο τον δυτικό κόσμο. Συν ότι κανένας δικηγόρος δεν θα διακινδυνέψει την καριέρα του για κάτι τόσο αβάσιμο και γελοίο. Πρός @Riddick888: δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν κάποιοι καθηγητές που κάνουν μαμουνιές. Κάθε άλλο. Απλά δεν γίνεται μόνο βάσει υποψιών και φημών (hearsay, όπως λένε οι φίλοι μου οι Αμερικάνοι) να προχωρήσει οτιδήποτε. Αντίθετα, έτσι μπαίνεις στο μάτι όλου του συστήματός. Απάντησα σοβαρά μπας και ανήκετε στο 0.1% που να μην τρολλάρετε. Αν δω τρολοαπαντήσεις απλά θα σας αγνοήσω. Φιλικά πάντα.
agiannesg59 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Απο την στιγμη που δεν υπαρχει γραπτο για αναβαθμολόγηση πως κατοχυρώνεται ο εξεταζόμενος.Ανεξάρτητου ΚΥΑ αν η υποθεση φτάσει στα δικαστήρια να εισαι σίγουρος οτι θα εχουμε εκπλήξεις.Απλα το θεμα ειναι ποιος θα το τραβηξει μεχρι εκει... Υποθετω παντως οτι καπου υπαρχει καταγεγραμμενη η εξεταση απ το κρατος ως αποδεικτικό για να ζητηθει διαφορετικά δεν στέκει τίποτα νομικά πουθενα στον κοσμο. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2021 από agiannesg59
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, agiannesg59 είπε Απο την στιγμη που δεν υπαρχει γραπτο για αναβαθμολόγηση πως κατοχυρώνεται ο εξεταζόμενος.Ανεξάρτητου ΚΥΑ αν η υποθεση φτάσει στα δικαστήρια να εισαι σίγουρος οτι θα εχουμε εκπλήξεις.Απλα το θεμα ειναι ποιος θα το τραβηξει μεχρι εκει... Υποθετω παντως οτι καπου υπαρχει καταγεγραμμενη η εξεταση απ το κρατος ως αποδεικτικό για να ζητηθει διαφορετικά δεν στέκει τίποτα νομικά πουθενα στον κοσμο. Αυτό εννοείται, ναι. Το ζήτημα είναι ότι στο πρακτικό ζήτημα "Ο εξεταστής με αδίκησε" καταλήγει ο λόγος του φοιτητή vs. τον λόγο του καθηγητή. Το τεκμήριο της αθωότητας πέφτει στον φοιτητή να αποδείξει την κακοπραγία, πράγμα αδύνατο.
BlueBlade Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Ο φίλος έχει καταγράψει παράνομα μια εξέταση στην οποία θεωρεί πως αδικήθηκε και έτρεξε ο καθένας να πει την ανοησία του. Εξώδικα, μηνύσεις και άλλα παραμύθια. Και για αυτό ξαναλέμε για άλλη μια φορά πως δεν παίρνουμε συμβουλές για τέτοια θέματα τον κάθε τυχαίο στο ιντερνετ, αλλά ρωτάμε έναν ειδικό. 1
agiannesg59 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Ασχετα απο τον φιλο πρεπει να υπαρχει διασφαλιση απο το κρατος οπως με το γραπτο κειμενο που μενει για αναβαθμολόγηση απο τον ενδιαφερόμενο .Τι δεν καταλαβαίνεις......Και βεβαια υπαρχουν μηνύσεις και δικαστηρια ζητώντας απο το ιδιο το ίδρυμα να φερει τη εξεταση όπως ειναι υποχρεωμενο.Τωρα αν αξιζει ειναι θεμα του νηματοθετη και οχι δικο μας.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 10 ώρες πριν, agiannesg59 είπε Ασχετα απο τον φιλο πρεπει να υπαρχει διασφαλιση απο το κρατος οπως με το γραπτο κειμενο που μενει για αναβαθμολόγηση απο τον ενδιαφερόμενο .Τι δεν καταλαβαίνεις......Και βεβαια υπαρχουν μηνύσεις και δικαστηρια ζητώντας απο το ιδιο το ίδρυμα να φερει τη εξεταση όπως ειναι υποχρεωμενο.Τωρα αν αξιζει ειναι θεμα του νηματοθετη και οχι δικο μας. Το "πρέπει" είναι μια τεράστια κουβέντα την οποία κανένας από εμάς δεν μπορεί να κάνει καθότι δεν είμαστε νομικοί ώστε να γνωρίζουμε πραγματικά πώς λειτουργεί αυτό. Πρακτικά, η νομοθεσία είναι πεντακάθαρη, και ο TS την καταπατά κατά προφανή τρόπο. Το θέμα λήγει εδώ.
agiannesg59 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) ΚΥΑ=Κοινή Υπουργική Απόφαση κοινως κατεπείγον παρακαμψη της διαδικασιας που οριζει το συνταγμα =ΔΕΝ ειναι νόμος του κρατους όποιος ζοριζεται παει στα δικαστηρια στα γενικα. Επι του θέματος δεν γινεται να μην υπαρχει αποδεικτικό της εξέτασης απο την πλευρα του πανεπιστημιακού ιδρύματος και να κανει οποίος θελει οτι γουσταρει.......................λεω εγω.Δηλαδη τι εχουμε εδω το λογο του καθηγητη εναντιον του μαθητη χωρις κανενα αποδεικτικο στοιχειο όπως ειναι το γραπτο.ΔΕΝ ασχολουμε με τη βιντεοσκόπηση και δεν με νοιαζει. Και κλεινω οτι αν και κατα ποσο αξιζει η οχι να το κυνηγήσει ειναι θεμα του θιγόμενου και οχι δικο μας. Κοινως το ιδρυμα πρεπει να εχει αποδεικτικο το οποιο να επιδείξει σε καθε νομιμη διαδικασία. Και το θεμα τωρα λήγει εδω. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2021 από agiannesg59
velociraptoras Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Αρχικα απαγορευεται η καταγραφή τόσο από φοιτητη όσο κι απο καθηγητη αν δεν υπάρχει συνέναιση από ολους όσους συμμετέχουν στη διάσκεψη. Σε καμία περίπτωση μη δημοσιοποιήσεις το βίντεο. Αντί λοιπον να απειλείς με το βιντεο, καλύτερα πιασε τον ιδιο και ρωτησε τον που είδε ότι έχεις αδυναμίες ωστε να προσπαθήσεις περισσότερο. Ή αλλιως ζήτησε επανεξέταση. Καθηγητές που κοβουν για την πλάκα τους πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν, επίσης πολλοί στις εξ αποστάσεως κόβουν όταν υποψιάζονται αντιγραφή. Στις 5/3/2021 στις 9:22 ΜΜ, agiannesg59 είπε Απο την στιγμη που δεν υπαρχει γραπτο για αναβαθμολόγηση πως κατοχυρώνεται ο εξεταζόμενος.Ανεξάρτητου ΚΥΑ αν η υποθεση φτάσει στα δικαστήρια να εισαι σίγουρος οτι θα εχουμε εκπλήξεις.Απλα το θεμα ειναι ποιος θα το τραβηξει μεχρι εκει... Υποθετω παντως οτι καπου υπαρχει καταγεγραμμενη η εξεταση απ το κρατος ως αποδεικτικό για να ζητηθει διαφορετικά δεν στέκει τίποτα νομικά πουθενα στον κοσμο. αν δεν έχεις πάει με 8σελιδο γραπτό που σε έχει κόψει με 4,9 (κι αλλους 300 μαζι) και να σου λέι οτι σε έκοψε γιατι παρέλειψες μια πρόταση, μια, σε μια απο τις 5 ερωτήσεις, ολα τα υπόλοιπα σωστά, αλλά αυτός το θεωρούσε σημαντικό, και για κάθε φοιτητη ηταν διαφορετική η σημαντική πρόταση, δεν μπορείς να καταλάβεις οτι δε βγάζεις εύκολα ακρη. Ο μόνος λόγος που θα μπορούσε το θέμα να πάει δικαστικά είναι γενικά γοα τις εξετασεις από απόσταση που δεν είναι δικαιες για όλους τους φοιτητες, πχ αλλοι χανουν την εξέταση επειδη εχει κοπεί το ρευμα ή το ιντερνετ στο σπίτι τους , αλλοι γιατι δεν έχουν υπολογιστή, κλπ, οι χρόνοι εξέτασης είναι μειωμενοι με αποτελεσμα είτε να βαλουν δυσκολα θέματα και να μην προλάβει να γραψει κανείς, είτε να βάλουν πολύ ευκολα και να εράσουν ολοι. Από την πλευρά των φοιτητων τωρα είναι ήδη γνωστό τι αντιγραφη πέφτει στις τηλεξετάσεις, οχι απλά με σκονάκι όως στις δια ζώσης. Σε μας έκοψαν πολλους φοιτητές επειδή είχαν αντιγραψει 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα