Προς το περιεχόμενο

VA panel or IPS?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. πρεπει να αγορασω νεα οθονη γιατι η παλια μου χαλασε και ειμαι αναμεσα σε 2 συμφωνα με τα reviews που ειδα στο σκρουτζ, μιας και λογω κοβιντ δε μπορω να παω σε μαγαζι να δω απο κοντα καποια οθονη...

καταρχην να πω οτι ο υπολογιστης μου δε σηκωνει 4Κ (εχω την nvidia 970) αλλα "συντομα" θα γινει αναβαθμιση, απλα περιμενω να υπαρχει επαρκεια σε νεες καρτες γραφικων και να πεσουν λιγο οι τιμες απο τις 3ΧΧΧ της nvidia. 

Οποτε επειδη δεν αγοραζω οθονη καθε 3 και λιγο, θελω να παρω μια 4Κ για να αντεξει στο μελλον και να μπορω να παιξω καποια στιγμη 4Κ, με το νεο μου PC και με κονσολα. Για να μη σας κουραζω κατεληξα σε αυτες τις 2: 

Samsung UR55 vs LG 32UK550-B 

https://www.skroutz.gr/comparelists/43?compare=21393648,17523693

να πω την αληθεια κλινω προς την LG αλλα 2 πραματα με προβληματιζουν... πρωτον μηπως 32 ιντσες ειναι αρκετα μεγαλη η οθονη για γραφειο (το γραφειο μου εχει βαθος 60cm) και δευτερον η ποιοτητα εικονας του VA panel σε σχεση με το IPS.. η γωνια θεασης δε με ενδιαφερει μιας και θα εχω μια οθονη μονο και θα καθομαι κεντρο οποτε..

Περιμενω τις γνωμες/προτασεις σας. Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, greekfragma είπε

για να λες για 3ΧΧΧ και 4Κ τι gaming έχεις στο νου σου με οθόνη των 350ευρώ στα 60Hz;

μυρίζομαι κάτι πολύ λάθος.

Δεν εχω καποιο συγκεκριμενο στο μυαλο μου... κυριως παιζω ΜΜΟ.. πχ Black Desert, FFXIV, ktl αλλα επισης σκοπευω να παρω και το PS5. Γενικως κυριως παιζω open world RPG. Οταν λες για λαθος, εννοεις οτι και με πιο φτηνη καρτα γραφικων ισως να μπορουσα να παιξω 4Κ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικα ειμαι casual παιχτης... νομιζω στα 50+ fps δεν ειχα ποτε προβλημα, γιατι καπως ετσι παιζω και τωρα τα περισσοτερα παιχνιδια

το υπολοιπο συστημα ειναι:

[CPU] Intel Core i5 6600k @ 3.50GHz

[RAM] Crucial Ballistix Sport 12GB @ 2400MHz DDR4

[Mobo] MSI Z170A GAMING M5

[SSD] Samsung SSD 860 EVO 1TB

αλλα σκοπευω να αλλαξω ολο το συστημα οταν ερθει η ωρα, οχι μονο καρτα γραφικων.

Επεξ/σία από ampalaea4
Δημοσ.

Θα έλεγα οτι με μια RTX 3XXX και τον i5 6600K στα 4Κ δε θα είσαι καθόλου καλά. Αν  τον υπερχρονίσεις στα 4.5 ίσως κάτι να σώσεις αλλά δε ξέρω αν αξίζει κιόλας.

Αυτό που λέω είναι μήπως να σκεφτείς οτι το να σκάσεις ένα τόσο σοβαρό ποσό σε κάρτα γραφικών και οθόνη δε μείνει τίποτα για τον γερασμένο (για 4Κ gaming δεδομένα 2021+μέλλοντικά).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Θα έλεγα οτι με μια RTX 3XXX και τον i5 6600K στα 4Κ δε θα είσαι καθόλου καλά. Αν  τον υπερχρονίσεις στα 4.5 ίσως κάτι να σώσεις αλλά δε ξέρω αν αξίζει κιόλας.

οχι οταν κανω νεο PC θα τα αλλαξω ολα.. μονο κουτι και σκληρους κραταω. το θεμα ειναι η 4Κ οθονη θα παιζει καλα το 1080p μεχρι να παρω νεο PC?

edit: https://www.skroutz.gr/s/11885419/LG-29UM69G-B-Gaming-Monitor-29-FHD.html#reviews μηπως τελικα να επερνα αυτην και να αφησω τα ονειρα για 4Κ? 

Επεξ/σία από ampalaea4
Δημοσ.

στην 28άρα 4Κ θα βγάλεις τα μάτια σου. για 4Κ ελάχιστο 32άρα. Βέβαια είτε 28άρα είτε 32άρα 4Κ για να παίζεις 1080 για κάποιο διάστημα είναι τελείως λάθος.

η οθόνη στα 1080 θα στα δείχνει περίεργα έχει να κάνει με το πόσο καλό downscale θα έχει το panel....γενικά βλέπω οτι πας να κάνεις λάθος βήματα με λάθος timing.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, greekfragma είπε

γενικά βλέπω οτι πας να κάνεις λάθος βήματα με λάθος timing.

Ευχαριστω για τη συμβουλη. Εκανα edit το πιο πανω ποστ αλλα το ξαναγραφω εδω, μηπως καλυτερα να πηγαινα σε μια ultra wide..

https://www.skroutz.gr/s/11885419/LG-29UM69G-B-Gaming-Monitor-29-FHD.html#reviews

παλι βεβαια ειναι παραπανω pixel απο 1920/1080 οποτε δε ξερω αν η 970 θα την σηκωνει... η να κοιταξω για κανονικη 1920/1080 λες?

Δημοσ.

στη θέση σου και εφόσον πρόκειται να αλλάξεις πλήρως το σύστημα εντός του 21 θα βολευόμουν προσωρινά με μια φθηνή 1080p να κάνω τη δουλειά μου και θα την έδινα σε αγγελία με μικρή χασούρα και σχεδόν φουλ εγγύηση (θα φύγει εύκολα) πριν τα σκάσω χοντρά όλα μαζί για Οθόνη VGA CPU MB RAM PSU ώστε να κάνεις και καλύτερη διαχείριση που θα δώσεις πόσα και από που σε συμφέρει να κόψεις.

δηλαδή

https://www.skroutz.gr/s/19889772/Acer-Nitro-QG271bii-Gaming-Monitor-27-FHD.html

• Like 1
Δημοσ.

Αφού σκέφτεσαι να πάρεις και κονσόλα ίσως να περίμενες να κυκλοφορήσουν hdmi 2.1 4k monitors.

Εγώ περιμένω το παρακάτω va, που ελπιζω να κυκλοφορήσει σε λογική τιμή, τα αντίστοιχα Ips θα είναι στα 1100+

https://www.tftcentral.co.uk/blog/philips-momentum-328m1r-for-console-gaming-with-hdmi-2-1-now-included/

Όπως σου λέει και το παλικάρι από πάνω πάρε μια 1080p να βολευτείς τώρα και την πουλάς αργότερα.

Μια 24άρα 1080p ips lg flickerfree πάει κάνα 130άρι και θα την σπρώξεις ένα κατοστάρι όταν έρθει η ώρα.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, greekfragma είπε

στην 28άρα 4Κ θα βγάλεις τα μάτια σου. για 4Κ ελάχιστο 32άρα. Βέβαια είτε 28άρα είτε 32άρα 4Κ για να παίζεις 1080 για κάποιο διάστημα είναι τελείως λάθος.

η οθόνη στα 1080 θα στα δείχνει περίεργα έχει να κάνει με το πόσο καλό downscale θα έχει το panel....γενικά βλέπω οτι πας να κάνεις λάθος βήματα με λάθος timing.

Εμμ, όχι, το 1080 είναι ακέραιο υποπολαπλάσιο του 4Κ

Μια χαρά θα είναι για προσωρινά. Εξάλλου μόνο στα παιχνίδια.

Απο τα δύο πάνελ, φέτος πήρα δυο οθόνες παρόμοιου κόστους, μια VA μια IPS. Το VA υπερτερεί σε μαυρο, αλλά έχει περίεργο λευκό, όχι τόσο καθαρό, και σε παχνίδια αμα βάλεις reshade που τονίζει τα μαύρα, την γμσες. Γυρνάς την κάμερα και σε πιάνει εμετός με τα το θόλωμα.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sheogorath είπε

Εμμ, όχι, το 1080 είναι ακέραιο υποπολαπλάσιο του 4Κ

Μια χαρά θα είναι για προσωρινά. Εξάλλου μόνο στα παιχνίδια.

εμμμμ ναι....έχεις δει τη θολούρα και το πιξέλιασμα υλικού 1080p σε 4Κ οθόνη; Οκ προφανώς δεν έχουμε όλοι την ίδια όραση αλλά δεν είναι και κάτι που δε κάνει μπαμ και θα περνάει απαρατήρητο....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, greekfragma είπε

εμμμμ ναι....έχεις δει τη θολούρα και το πιξέλιασμα υλικού 1080p σε 4Κ οθόνη; Οκ προφανώς δεν έχουμε όλοι την ίδια όραση αλλά δεν είναι και κάτι που δε κάνει μπαμ και θα περνάει απαρατήρητο....

Άλλο το πιξελιασμα άλλο η θολούρα.

Πιξελιασμα δεν προκαλειται λόγω της διαφοράς ανάλυσης απλά αν παρατηρείς κάτι τέτοιο προφανώς σου φαίνονται λίγα τα 1080p στο real estate της 4κ και λογικό είναι. 

Η θολούρα οντως ήταν έντονη σε παλαιοτερα monitor , αλλά σε σύγχρονα nonitor και ειδικά για ακέραιο υποπολλαπλάσιο όπως 1080p σε 4κ δεν φαίνεται τίποτα. 

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, DiaperCh@nger101 είπε

Άλλο το πιξελιασμα άλλο η θολούρα.

Πιξελιασμα δεν προκαλειται λόγω της διαφοράς ανάλυσης απλά αν παρατηρείς κάτι τέτοιο προφανώς σου φαίνονται λίγα τα 1080p στο real estate της 4κ και λογικό είναι. 

Η θολούρα οντως ήταν έντονη σε παλαιοτερα monitor , αλλά σε σύγχρονα nonitor και ειδικά για ακέραιο υποπολλαπλάσιο όπως 1080p σε 4κ δεν φαίνεται τίποτα. 

δεν επιμένω. δεν έχω γυρίσει και όλα τα μονιτορ της αγοράς. αλλά νομίζω οτι σαν την καθαρότητα ευκρίνεια της native πάντα υπάρχει μια διαφορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...