Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρετε. Αντιμετωπίζω μια  περίεργη κατάσταση. Έχω έναν παλιό υπολογιστή ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια δεν είχε παρουσιάσει ποτέ κάποιο πρόβλημα. Προσωρινά (για ένα μήνα περίπου) του έβαλα άλλο τροφοδοτικό και πριν λίγες μέρες το έβγαλα και του έβαλα αυτό που είχε πριν (για λόγους άσχετους με αυτό το pc). Αφού έκανα την τελευταία αλλαγή την πρώτη μέρα όλα ήταν καλά. Tη δεύτερη και την τρίτη μέρα όμως  είτε δε μου έβγαζε καν εικόνα, είτε κολλούσε στο logo της μητρικής κατά την εκκίνηση. Μετά από κάποιες επανεκκινήσεις έμπαινε στα windows. Την τέταρτη μέρα (σήμερα) δεν έλεγε να μπει στα windows με τίποτα.

Ανοίγω το pc ξαπλωμένο, ξεβιδώνω την μητρική και τη βάζω να ακουμπά σε ένα βιβλίο (μέσα στο κουτί) ώστε να μην εφάπτεται πουθενά με το εσωτερικό του κουτιού και το pc δουλεύει κανονικά. Τη ξαναβιδώνω και σηκώνω το κουτί όρθιο και δεν παίρνει πάλι μπροστά. Μετά από δοκιμές ωρών (έβγαλα και ξαναέβαλα τροφοδοσίες και sata με διάφορους συνδιασμούς,έκανα memtest, έβαλα νέα μπαταρία στη μητρική) το pc δουλεύει μόνο αν το έχω ξαπλωμένο. Όποτε το στήνω όρθιο αρνείται να μπει στα windows. Παρατήρησα επίσης ότι με το βάλε βγάλε τα καλώδια χάνει τις ρυθμίσεις στο bios.Την πρώτη φορά που το σηκώνω όρθιο κολλάει στο logo της μητρικής. Από εκεί και μετά όσες φορές και να το κάνω επανεκκίνηση έχω μαύρη οθόνη (τα ανεμιστηράκια εντός του κουτιού δουλεύουν κανονικά και δεν έχω κάποιον ήχο) Αυτή την στιγμή το έχω ξαπλωμένο με τη μητρική να εφάπτεται στα stand off και δουλεύει κανονικά. Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει;

Τροφοδοτικό seasonic 360 watt,

Μητρική Ashrock g31m-s

ψύκτρα deepcool gammaxx 200t

cpu Xeon L5430

Ram 2x2 ddr2

gpu gt1030

ssd+hdd, win 10 home

Επεξ/σία από fotaras76
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα, υγεία δίσκου;

Καλησπέρα. Μόλις έκανα έλεγχο με crystaldiskinfo και μου λέει "κατάσταση δίσκου καλή" 97%

Επεξ/σία από fotaras76
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sheogorath είπε

O SSD ή ο άλλος;

Δοκίμασε μόνο με τον SSD.

O ssd. Για τον hdd μου γράφει καλή κατάσταση χωρίς να αναφέρει ποσοστό. Θα δοκιμάσω αυτό που μου είπες (ελπίζω να ξεκινήσει για να μην έχω πάλι βάλε βγάλε).

Μόλις τώρα, Sheogorath είπε

O SSD ή ο άλλος;

Δοκίμασε μόνο με τον SSD.

Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ. Έφταιγε ο hdd. Τον αποσυνδέω και κάνω εκκίνηση. Εμφανίζει ότι πάει να φορτώσει τα windows (το κυκλάκι με τις τελείες) αλλά ξαφνικά μαυρίζουν όλα. Παρατηρώ όμως πως το ποντίκι κινεί τον δείκτη μέσα στη μαυρίλα. Πατάω ctrl+alt+del και μου βγάζει το παράθυρο με διαχείριση εργασιών κτλ και σε 2 sec πετάει μπλε οθόνη ότι βρέθηκε κάποιο λάθος και κάνει έλεγχο και επανεκκίνηση. Μετά από αυτήν ανοίγει κανονικά τα windows. Έκανα 1 τερματισμό και κανα 2 επανεκκινήσεις και τα φόρτωσε πάλι. Το pc είναι πάλι όρθιο, να'σαι καλά!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...