Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν μερικούς μήνες αγόρασα τα ηχεία Creative T-100 για το PC μου. https://en.creative.com/p/speakers/creative-t100

Χωρίς να το ψάξω ιδιαίτερα, εχθές πήρα την κάρτα ήχου του τίτλου. https://en.creative.com/p/sound-blaster/sound-blasterx-ae-5-plus

Τα speakers τα σύνδεσα με οπτικό καλώδιο στην κάρτα ήχου για να έχω υποτίθεται ψηφιακό ήχο και καλύτερη ηχητική εμπειρία. Αλλά ακριβώς επειδή δεν το έψαξα πολύ το θέμα, φαίνεται πως τα ηχεία δεν είναι συμβατά με encoding τύπου DTS η Dolby. Όταν επιλέγω μία από τις δύο επιλογές, η μουσική και γενικότερα οι ήχοι στο PC δεν ακούγονται.

Τώρα η ερώτηση μου είναι, να αλλάξω ηχεία που να υποστηρίζουν αυτές τις λειτουργίες η και χωρίς encoding εφόσον τα έχω συνδεδεμένα με οπτικό καλώδιο, ο ήχος παραμένει κάποια επίπεδα καλύτερος; Ένας λόγος που σίγουρα δεν θέλω να τα αλλάξω, είναι πως τα T-100 δεν πιάνουν χώρο στο γραφείο, έχουν κάποιες βολικές λειτουργίες όπως σύνδεση με bluetooth, χειριστήριο κλπ και σίγουρα δεν θα ήθελα να γυρίσω πάλι σε 2.1 ηχεία με ένα ογκώδες woofer.

Υπάρχουν άλλες εναλλακτικές σε τέτοιου είδους ηχεία που να υποστηρίζουν DTS και Dolby;

Δημοσ.

Εκτός κι αν έχεις κάποιο απαρχαιωμένο m/b αμφιβάλλω αν θα καταλάβεις διαφορά με ψηφιακή έξοδο ήχου.

Κοινώς διαφορά απο την ενσωματομένη κάρτα ήχου θα καταλάβεις αν τα συνδέσεις από την αναλογική έξοδο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Εκτός κι αν έχεις κάποιο απαρχαιωμένο m/b αμφιβάλλω αν θα καταλάβεις διαφορά με ψηφιακή έξοδο ήχου.

Κοινώς διαφορά απο την ενσωματομένη κάρτα ήχου θα καταλάβεις αν τα συνδέσεις από την αναλογική έξοδο.

M/B τι εννοείς; Αν εννοείς motherboard, έχω την MSI B450M Pro VDH.

Δηλαδή προτείνεις να τα συνδέσω με 3,5mm καλώδιο κι όχι με το οπτικό;

Επεξ/σία από BadLucK_13
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Ακριβώς.

Aλλά το 3,5mm να το συνδέσω στην κάρτα ήχου κι όχι στην ενσωματωμένη.

Διαφορά φαντάζομαι θα υπάρχει και πάλι από την ενσωματωμένη στην καινούρια, ε;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, DiaperCh@nger101 είπε

Ναι φυσικά στην κάρτα ήχου θα συνδέσεις το 3.5 

Στο αναλογικό σήμα υπερτερεί  έντονα η καρτα ήχου έναντι της ενσωματωμένης. 

Οπότε ουσιαστικά δεν υπάρχει διαφορά και έτσι όπως το έχω με το οπτικό καλώδιο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, DiaperCh@nger101 είπε

Με το οπτικό είτε με την ενσωματωμένη είτε με την a5 είναι πολύ κοντά. Στην ουσία τσάμπα την πήρες την κάρτα ήχου αν συνδέεις με οπτική ίνα. 

Δοκιμασμένο αυτό, ε;

Μάλιστα. Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή.

Δημοσ.

Στην ουσία το dac της κάρτας ήχου πληρώνεις. Το digital to analog converter τον μετατροπέα δηλαδή του σήματος από ψηφιακό σε αναλογικό. Από bits δηλαδή που είναι αποθηκευμένα στον σκληρό σου και bits που τα επεξεργάζεται ο cpu σου σε συχνότητες που τις ακούνε τα αυτιά σου. Όταν στέλνεις το ψηφιακό σήμα στα ηχεία σου στην ουσια ακυρώνεις το dac που ακριβωπληρωσες στην κάρτα ήχου και τη μετατροπή την κάνουν τα ηχεία με το δικό τους (λογικά χειρότερο) dac.

• Thanks 2
Δημοσ.

Εγώ πάντως που πήρα την ΑΕ5 plus και την σύνδεσα με analog στα Ζ5500 είδα διαφορά ως προς την ποιότητα.

Και στα headset sennheiser gsp 600 είδα διαφορά! 

Σε σύγκριση δηλαδή με τον on board ήχο της maximus VIII formula z170 εχει αισθητή διαφορά. Τώρα αν αξίζει δεν μπορώ να το πω ακόμα γιατί την έχω 2 ωρες

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...