PLaCeBo Δημοσ. 18 Μαΐου 2004 Δημοσ. 18 Μαΐου 2004 Καταρχάς για ρίξτε μια ματιά εδώ: Πρόκειται για ένα screenshot που μόλις και μετά βίας μπόρεσα να σώσω για να έχω (και έχετε) μια ιδέα για το τι ακριβώς εννοώ. Στο θέμα τώρα: Το τελευταίο καιρό _ολοένα και πιο συχνά_ συμβαίνει το εξής: Μετά από ένα κλικ (αριστερό ή και δεξί) κάπου πάνω στην οθόνη, σε κάποιο εικονίδιο, shortcut, κυρίως δε στο system tray, αρχίζουν τα παλαβά: Τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας εξαφανίζονται ή εμφανίζονται και εξαφανίζονται περιοδικά, τα παράθυρα αυξομειώνονται σε μέγεθος, ενίοτε η οθόνη γίνεται γκρι, η γραμμή εργασιών των Windows πηγαίνει από κάτω προς τα πάνω ή από δεξιά προς τα αριστερά, όλα αυτά γίνονται αστραπιαία και αλληλοδιάδοχα και φυσικά σε καμμία περίπτωση το ποντίκι δεν μπορεί να συνεργαστεί, ούτε καν με τη Διαχείριση εργασιών των Windows μπορώ πολλές φορές να τερματίσω παράθυρα, εφαρμογές κλπ. Οπότε καταφεύγω στην «βάρβαρη» πλην όμως αναγκαία μέθοδο του τερματισμού της λειτουργίας από το κουμπί του υπολογιστή. * Το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο συμβαίνει: τόσο όταν είμαι online (κατά μείζονα λόγο) όσο και offline (σήμερα το παρατήρησα). * Κάποια στιγμή το είχα συσχετίσει με ένα προγραμματάκι (folding) που τρέχω για λογαριασμό ενός φίλου (νόμιζα ότι αυτό πυροδοτούσε αυτό το μπάχαλο), αλλά μάλλον δεν πρέπει να έχει σχέση. * Συνήθως έχω πολλά παράθυρα I.E και εφαρμογές (κυρίως Word, excel etc) για πολλές ώρες ανοιχτά όταν πυροδοτείται το συγκεκριμένο φαινόμενο. * Δεδομένου ότι έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά στο πρόσφατο κυρίως παρελθόν με dialers και αλλά συναφή και μη «παράσημα» από το σεργιάνι μου στο διαδίκτυο, έχω φροντίσει να εφοδιαστώ και με τα ανάλογα όπλα, ήτοι: - Dialer Control (που κάνει καλή δουλειά με τους dialers αλλά δυστυχώς όχι πάντα). - Ad-aware 6.0 Pro (build 6.181) - SpyBot Search & Destroy 1.3 rc 3 - Webroot Spysweeper 2.6.1 - Norton Antivirus Pro 2004 - Sygate Personal Firewall Pro 5.5 ...τα οποία και φροντίζω να ενημερώνω ανελλιπώς. Τρέχω windows 2000 και έχω isdn σύνδεση. Προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατό πιο επεξηγηματική για να μην μείνουν κάποιες απορίες. Στο «δια ταύτα» τώρα: α) Έχει παρατηρήσει κάποιος από σας κάτι ανάλογο στον υπολογιστή του; Αν ναι, πως το αντιμετώπισε (με ποιο τρόπο - πρόγραμμα); β) Υπάρχει κάτι που να με κατευθύνει διαγνωστικά στην αιτία του προβλήματος αυτού (κάποιο πρόγραμμα ίσως); γ) Μήπως έχει να κάνει με την κατάσταση του δίσκου μου (μήπως είναι «προεόρτια» ενός επερχόμενου «χτυπήματος» του δίσκου; (Θεός φυλάξει!!!! ) δ) Νομίζω πως είναι θέμα software για αυτό και το δημοσίευσα εδώ με κάθε επιφύλαξη βέβαια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
citroen_vts Δημοσ. 18 Μαΐου 2004 Δημοσ. 18 Μαΐου 2004 Drivers h Karta vga .. Alakse tous Drivers prota .. kai an exeis deuterh vga dokimaseth
madsc Δημοσ. 18 Μαΐου 2004 Δημοσ. 18 Μαΐου 2004 Και μένα εκεί πάει το μυαλό μου PLaCeBo, δεν έχω συναντήσει μέχρι στιγμής κακόβουλο software που να δημιουργεί το "κουλό" που είδα sto printscreen σου. Ποντάρω σε hardware prob με αυτά που αναφέρεις. Oι συσκευές πετάνε λάθη όταν ζορίζονται (π.χ. o/c), όταν δεν παίρνουν σωστό ρεύμα (psu), ή όταν ζεσταίνονται (cooling). Αν ασχολείσαι με το αντικείμενο, άνοιξε μία το κουτί σου, bootαρε, και τσέκαρε πρώτα απ' όλα το fan της vga σου αν έχει ενεργή ψύξη, που είναι κ το πιο εύκολο. Έχεις παρατηρήσει αν στο κάνει σε κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ή σε κάποια συγκεκριμένη διεργασία; sc
deviant Δημοσ. 18 Μαΐου 2004 Δημοσ. 18 Μαΐου 2004 Κάποτε που είχα εγκαταστήσει το dialer control αντιμετώπισα άπειρα προβλήματα καθώς το pc kai o explorer (κυρίως) κολάγε πολύ άσχημα (εχω win xp pro) και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα... κυρίως όταν ήμουν internet... τον έκανα τελικά uninstall και ολα είναι οκ! (χρησιμοποιω τον αντι-dilaer του panda antivirus τώρα)
_DiMoN_ Δημοσ. 18 Μαΐου 2004 Δημοσ. 18 Μαΐου 2004 Επίσης συνήθως πολλά κουλά κάνουν οι μνήμες.... Κουλά ανοίγματα παραθύρων κ.τ.λ. κάνουν ελλατωματικά καλώδια σε ποντίκι αλλά όχι παραμόρφωση της εικόνας!~
_DiMoN_ Δημοσ. 18 Μαΐου 2004 Δημοσ. 18 Μαΐου 2004 mallon problima hardware stin karta grafikon sou Έχεις δίκιο, δεν θα ξεχάσω πως κάηκε η 9700 μου και τώρα έχω μια 9200
PLaCeBo Δημοσ. 19 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2004 Ποντάρω σε hardware prob με αυτά που αναφέρεις. Oι συσκευές πετάνε λάθη όταν ζορίζονται (π.χ. o/c)' date=' όταν δεν παίρνουν σωστό ρεύμα (psu), ή όταν ζεσταίνονται (cooling). Αν ασχολείσαι με το αντικείμενο, άνοιξε μία το κουτί σου, bootαρε, και τσέκαρε πρώτα απ' όλα το fan της vga σου αν έχει ενεργή ψύξη, που είναι κ το πιο εύκολο. Έχεις παρατηρήσει αν στο κάνει σε κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ή σε κάποια συγκεκριμένη διεργασία; sc[/quote'] Όπως έγραψα παραπάνω συνήθως εμφανίζεται μετά από πολλές ώρες (ή και μέρες ακόμη) συνεχούς λειτουργίας του υπολογιστή με πολλά παράθυρα ανοιχτά. Ως επί το πλείστον όταν είμαι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο ή και αμέσως μετά την αποσύνδεσή μου συνεπεία της παρεμβολής κάποιου dialer (δυστυχώς αυτά τα "παράσημα" δεν μπορώ να τα αποφύγω πλέον, αν και ακολουθεί "εκκαθάριση" αμέσως μετά...) Όσον αφορά τις πιθανές εκδοχές που έδωσες για hardware prob, o/c δεν κάνω, το τροφοδοτικό μου είναι καλών προδιαγραφών (Herolchi) οπότε προσανατολίζομαι στη τρίτη πιθανή εκδοχή (αύξηση θερμοκρασίας). Τεσπά, άνοιξα όπως είπες να τσεκάρω τα φαν (vga κλπ) και λειτουργούν όλα κανονικά. Ξεκούμπωσα τη κάρτα (Ati 9000pro της Gigabyte) για να αφαιρέσω τη σκόνη και την ξανακούμπωσα... - Μου είπαν για το 3DMark ότι μπορεί να βοήθησει διαγνωστικά εφόσον υπάρχει πρόβλημα στη κάρτα μου... Ισχύει ή όχι; - Τελικά για τους δίσκους πρέπει να ανησυχώ ή όχι; :roll:
gv Δημοσ. 19 Μαΐου 2004 Δημοσ. 19 Μαΐου 2004 - den exeis na xaseis kai tipota ... dokimase to an kai den eimai aisiodo3os ... - prepei na anisixeis PANTA otan den exeis katatisei efedriko backup se deytero disko, cd i dvd. otan o diskos apofasisei na xalasei 1) den 9a se rotisei 2) mporei oute kan na se proeidopoiisei ps to diko sou provlima den einai 9ema diskou ...
memento out of matrix Δημοσ. 19 Μαΐου 2004 Δημοσ. 19 Μαΐου 2004 mporei na einai kai kathara thema drivers tis kartas grafikon (apoklio tin ekdoxi tou na mi pataei kala i karta giati eipes tin evgales kai tin evales xana alla sinexizi) alla mporei!! na ftaei kai to kalodio apo karta grafikon to exw dei kai ayto otan iperthermenete ayta an mou kateyi tipota alo tha xanaenimeroso den mou erxete kati allo tora.
memento out of matrix Δημοσ. 19 Μαΐου 2004 Δημοσ. 19 Μαΐου 2004 mporei na einai kai kathara thema drivers tis kartas grafikon (apoklio tin ekdoxi tou na mi pataei kala i karta giati eipes tin evgales kai tin evales xana alla sinexizi) alla mporei!! na ftaiei kai to kalodio apo karta grafikon stin othoni(an exoun ftharthi eswterika ta kalodia) to exw dei kai ayto simvenei otan iperthermenete. ayta an mou kateyi tipota alo tha xanaenimeroso den mou erxete kati allo tora.
madsc Δημοσ. 19 Μαΐου 2004 Δημοσ. 19 Μαΐου 2004 Για τους δίσκους πλέον απίθανο, να έχεις τέτοια συμπεριφορά PLaCeBo. Τα περιοδικά προβλήματα, είναι τα πιο δύσκολα, μιας κ οι "συμπεριφορές" είναι περιοδικές κ όχι μόνιμες στο pc. Οι διαγνώσεις γίνονται κατά κανόνα με stressing προγράμματα (ζόρισμα) των components, σε τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να απομονώσεις το λάθος κ να αλλάξεις το ελλατωματικό hw component. (Δια απαγωγής δηλ. ) Ξεκινάς από το πιο λογικά πιθανό component (βάση της φύσης του προβλήματος) συνεχίζοντας κ στα υπόλοιπα μέχρι να έχεις αποτέλεσμα. (VGA στην δικιά σου περίπτωση). Το 3D mark είναι ένα από αυτά τα προγράμματα για κάρτες γραφικών. Για stressing δεν παίζει σημαντικό ρόλο η έκδοση, αλλά οι ώρες που το αφήνεις να τρέχει σε loop. Για αρχή μπορείς να τρέξεις τα display tests του directx (start=>run=>dxdiag) τσεκάροντας αν σου βγάζει λάθος από εκεί Σου έχω 3 ερωτήσεις: 1. Από temps πώς πας? (cpu/system/ambient) 2. Οι ρυθμίσεις που έχουν σχέση με τις μνήμες σου στο bios, είναι όλες /default/auto/by spd? 3. Υπάρχει κάποια διεργασία/πρόγραμμα που στο κάνει αυτό όταν το/την χρησιμοποείς κάθε φορά όμως, είτε το pc σου είναι ανοιχτό 5 min είτε 5 μέρες; sc
PLaCeBo Δημοσ. 19 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2004 Για αρχή μπορείς να τρέξεις τα display tests του directx (start=>run=>dxdiag) τσεκάροντας αν σου βγάζει λάθος από εκεί Σου έχω 3 ερωτήσεις: 1. Από temps πώς πας? (cpu/system/ambient) 2. Οι ρυθμίσεις που έχουν σχέση με τις μνήμες σου στο bios' date=' είναι όλες /default/auto/by spd? 3. Υπάρχει κάποια διεργασία/πρόγραμμα που στο κάνει αυτό όταν το/την χρησιμοποείς [b']κάθε φορά[/b] όμως, είτε το pc σου είναι ανοιχτό 5 min είτε 5 μέρες; sc Ok για το 3Dmark θα το βρω από κάποιο φίλο. Υπάρχει ωστόσο κάτι άλλο free από το net που θα βοηθούσε; (Τα display tests του directx δεν έδειξαν κάτι ιδιαίτερο). Στις ερωτήσεις τώρα:: 1)Οι θερμοκρασίες που έλεγξα στο bios αφορούν το m/b (33oC) και το cpu (44-45oC). Τώρα για το system αν εννοείς τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται μέσα στο εσωτερικό του κουτιού έχει καλώς μιας και συμπτωματικά το δικό μου κουτί έχει έναν αισθητήρα στο εσωτερικό που υποτίθεται ότι κάνει αυτή τη δουλειά: Ας πούμε τώρα δείχνει περίπου 25οC. Αν όμως εννοείς κάτι άλλο δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω κάτι άλλο. Το «ambient» τι είναι ακριβώς; 2)Όσον αφορά τις μνήμες η ρύθμιση είναι «by spd». 3)Δυστυχώς δεν έχω παρατηρήσει κάτι συγκεκριμένο παρά μόνο ότι συμβαίνει όταν έχω πολλά παράθυρα ανοιχτά μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εξάλλου, εντάξει όταν πρωτοεμφανίστηκε συνέβαινε εξαιρετικά σπάνια έτσι ώστε να μη του δώσω και ιδιαίτερη σημασία. Απλά τώρα εμφανίζεται λίγο πιο τακτικά οπότε και άρχισε να με προβληματίζει....
_DiMoN_ Δημοσ. 19 Μαΐου 2004 Δημοσ. 19 Μαΐου 2004 Άφησε ένα βράδυ ανοιχτό τον υπολογογιστή και κάντου το memtest86 (θα πρέπει να το γράψεις σ' ένα cd και να κάνεις boot απ' αυτο) http://www.memtest86.com/ Αλλά αν ήταν η κάρτα γραφικών μόνο παραμόρφωση θα έκανε στην εικόνα και τίποτα άλλο!
astrolabos Δημοσ. 19 Μαΐου 2004 Δημοσ. 19 Μαΐου 2004 Ένα φάκελο που έχεις στο screenshot με όνομα Napalmxxx ξέρεις τί έχει μέσα; Καλό είναι εκτός από τα "αυτόματα" καθαριστήρια να κάνεις και ένα χειροκίνητο έλεγχο, ήτοι να ελέγξεις το Downloaded Program Files στο φάκελο Windows (δεξί κλίκ στα αρχεία που έχει μέσα και κοιτάς τη διεύθυνση προέλευσης). Επίσης ρίξε μία ματιά στο δίσκο σου και κοίτα για φακέλους με παράξενα ονόματα. Ελπίζω να σε βοήθησα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.