Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας εχω ενα θεμα με το τροφοδοτικο μου το οποιο ειναι το  be quiet system power 9 600w..Οταν λειπω σηκωθω απο το pc και μετα απο διαστημα ενος 5λεπτου δεν τον χρησιμοποιησω ξαφνικα ακουγεται για δευτερολεπτα πολυ δυνατα ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου..Μεσα σε ενα μισαωρο μπορει να το κανει 3 φορες.Να τονισω πως οσο χρησιμοποιω το pc δεν συμβαινει τιποτα.

Το συστημα μου αποτελειται απο εναν ryzen 3500x μια tomahwak b450 και την asus rx580..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ανεμιστήρας παίρνει "αναφορά" απο ένα θερμιστορ (NTC) το οποίο είναι πάνω στην ψήκτρα, συνηθως στο δευτερεύον τμήμα, εκει που ειναι και τα Power Mosfets. Απο εκεί και περα υπάρχει ενα controller που "μεταφράζει" την ωμική τιμή του θερμιστορ σε αντίστοιχο "ρευμα" (amps/μΑ). Καπως ετσι ειναι η αρχη λειτουργειας.

Τωρα ο κάθε κατασκευαστής μπορει να εχει προσθέσει και αλλα πράγματα οπως πχ παραπάνω θερμιστορ για να παίρνει αναφορα και απο αλλα σημεια του τροφοδοτικού.

Εφόσον εχεις αυτό το θέμα που αναφέρεις,  δυο λογούς μπορω να σκεφτώ. Ειτε το τροφοδοτικό ζεσταίνεται στιγμιαία, όποτε κάλως το ανεμιστηρακι λειτουργεί στο max και πεφτει οταν θα πεσει η θερμοκρασία, ειτε εχει δυσλειτουργία το κύκλωμα logic που "μεταφράζει" ολα αυτα που έγραψα παραπάνω, με αποτέλεσμα να δινει την εντολη (ας πουμε) για να συμβεί και αυτο το σενάριο.

Αν το τροφοδοτικό σου ειναι σε εγγύηση θα σου ελεγα να τους το πας για έλεγχο - service, αντικατάσταση οτι συνεπαγετε τελος παντων.

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.

Γίνεται στιγμιαία όταν ανοίγω το pc..Από εκεί και πέρα όταν χρησιμοποιω τo pc δεν κάνει τίποτα..Χθες έπαιζα 3 σερί ώρες assassin's origins δεν έκανε τίποτα..Με το που έκλεισα την οθόνη σηκώθηκα και πέρασε κάνα πεντάλεπτο τότε ξεκίνησε..Να πω πως και όταν κάνω έξοδο από το profile μου πάλι δεν κάνει τίποτα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...