Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

No offense, θέλω να τραβήξω τα μαλλιά μου αλήθεια... ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ? να μην υπάρχουν εποπτικές αρχές και να "νομοθετεί" ο καθένας???

Προφανώς και το χρήμα πρέπει να ελέγχεται από εποπτικές αρχές/κράτος. 

Ναι ακριβώς αυτό θέλουμε. Ένα σύστημα αποθήκευσης και μεταφοράς αξίας που να μπορεί να αυτορυθμίζεται. Ειλικρινά τί καλύτερο?

  • Thanks 2
  • Sad 1
  • Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Για μένα η λύση είναι ο κόσμος αν ενδιαφέρετε τόσο πολύ για το περιβάλλον να στραφεί προς proof of stake εναλλακτικά νομίσματα τα οποία δεν χρειάζονται mining και καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια. Έτσι θα έπεφτε η αξία των νομισμάτων όπως το bitcoin και θα λυνόταν το θέμα.

  • Like 1
Δημοσ.

Υπόψιν....μια μελέτη το 2018 έλεγε ότι για κάθε $1 δολλαριο απο την αξία του BTC γίνεται οικολογική ζημία $0.49 οπότε αν το τέλος είναι το 50% δεν νομίζω να το καταπιούν οι υποστηρικτές και πολύ εύκολα.

Και επίσης εκείνη η πιπιλίτσα που σερβίρεται και καταπίνουν όλοι οι ανεγκέφαλοι ότι τροφοδοτείται απο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μία απο τις πλευρές του θέματος ..υπάρχει και η απαγωγή θερμότητας που δεν περιορίζεται και περνάει στο περιβάλλον με τον ένα ή τον άλλο τρόπο....χώρια απο το γεγονός ότι όλο αυτό το τερατούργημα χρειάζεται ρεύμα και κατα την εξόρυξη αλλά και για την διατήρηση του

Και κάτι άλλο αν .....ΑΝ λέμε...πέσει ο διακόπτης θέλω να έρθει 1 και να μας πει τι θα μείνει απο τα Crypto...θα έχει κάτι στα χέρια του...κάτι απτό...τουλάχιστον το Fiat υπάρχει ...είναι πλήρως αντιπροσωπευτικό και υπήρχε και πριν την επανάσταση της τεχνολογίας...αυτοί τι θα έχουν...αλλά ξεχνάμε το μεγάλο στοίχημα είναι το HODL καθώς καλά χρυσά τα Crypto αλλά αν δεν γίνουν Fiat απλώς έχουμε να λέμε.

  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, mech35 said:

Ναι ακριβώς αυτό θέλουμε. Ένα σύστημα αποθήκευσης και μεταφοράς αξίας που να μπορεί να αυτορυθμίζεται. Ειλικρινά τί καλύτερο?

Συγνώμη αλλά δεν γίνεται αυτό... κάτι ή το ελέγχουν τα κράτη ή όποιος θέλει.

Άρα αν θες κάτι που να μην ελέγχεται από εποπτικές αρχές τότε θα έχεις κάτι που ο καθένας θα το ρυθμίζει όπως αυτός θέλει. Φυσικά θα περνάει ο λόγος του πιο ισχυρού.

Είδες την πρόσφατη αγορά bitcoins από Tesla; ότι και να λέμε ο πλούτος μαζεύεται σε λίγους... οπότε στο τέλος πάλι θα μιλάμε για centralized currency.

Επεξ/σία από NotAliki177
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Συγνώμη αλλά δεν γίνεται αυτό... κάτι ή το ελέγχουν τα κράτη ή όποιος θέλει. Άρα αν θες κάτι που να μην ελέγχεται από εποπτικές αρχές τότε θα έχεις κάτι που ο καθένας θα το ρυθμίζει όπως αυτός θέλει. Φυσικά θα περνάει ο λόγος του πιο ισχυρού.

Είδες την πρόσφατη αγορά bitcoincs από Tesla; ότι και να λέμε ο πλούτος μαζεύεται σε λίγους... οπότε στο τέλος πάλι θα μιλάμε για centrilized currency.

Αν διαβάσεις πώς λειτουργεί το proof of work θα δεις οτι γίνεται. Και μάλιστα σε διάφορες καταστάσεις στο παρελθόν δεν πέρασε το δίκιο του ισχυρού. Αυτή η αποκεντρωμένη φύση είναι που δίνει αξία στο bitcoin. Δυστυχώς όμως πολλοί αργούν να το αντιληφθούν και νομιζουν ότι είναι απλά ψηφιακά tokens τύπου fortnite.

Επεξ/σία από mech35
  • Like 2
Δημοσ.

Μια καλη συγκριση των miners θα ηταν με τους gamers.

O ενας ζει με την ελπιδα να βγαλει καποια στιγμη κατι απο το mining και ο αλλος να γινει καλος στο fortnite και να βαλει κατι στην τσεπη του απο κανενα τουρνουα.

Και οι δυο φυσικα ονειροπολουν γιατι ελαχιστοι και απο τις δυο κατηγοριες θα τα καταφερουν και φανταζομαι το ρευμα που καταναλωνουν οι gamers ειναι με διαφορα περισσοτερο απο τους miners αλλα εκει δεν μιλαει κανενας γιατι ειναι το gaming industry απο πισω.

Υπαρχουν και αλλα πολλα παραδειγματα για αυτο ας αφησουν την υποκρισια και να ασχοληθουν με τα πραγματικα προβληματα του πλανητη.

  • Confused 3
  • Sad 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, alet είπε

ε και;
και η εξόρυξη χρυσού έχει καταναλώσει τεράστιες ποσότητες ενέργειας,κάνει τεράστια ζημιά στο περιβάλλον,σε ανθρώπους κτλ αλλά δεν διάβασα καμία μελέτη του Κεμπριτζ για αυτό το θέμα ωστε να χτυπήσει τις οικολογικές ευαισθησίες των δυτικών (γιατί ο υπόλοιπος πλανήτης ψιλοχεσμένο το έχει το περιβάλλον)  

Με τη διαφορά ότι ακόμα υπάρχει χρυσός 3000 ετών ενώ σε 30 χρόνια μπορεί να μην υπάρχει bitcoin.

  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alet είπε

ε και;
και η εξόρυξη χρυσού έχει καταναλώσει τεράστιες ποσότητες ενέργειας

καλα το ειπες, «εχει» καταναλωσει, δεν συνεχιζει να καταναλωνει πλεον ενεργεια για να υπαρχει.

Σε αντιθεση με το btc που για να υπαρξει χρειαζεται τεραστια ποσα ενεργειας , αυξανομενη καθε χρονο

  • Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.

δηλαδή άμα κατέχω bitcoin, αυτά καταναλώνουν ενέργεια για να υπάρχουν; αν δεν τα τροφοδοτώ εγώ με ενέργεια θα εξαφανιστούν;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Radiatedsoul είπε

Δεν ξερω αν το καταλαβαινεις αλλα συγκρινεις μηλα με πορτοκαλια.

Το bitcoin ξοδευει ολη αυτη την ενεργεια απλα για να υπαρχει , το FB ειναι μεσο επικοινωνιας, τι ακριβως συγκρινεις?

1ον. Μήλα ή πορτοκάλια, ρεύμα ξοδεύουνε. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις ; 

2ον. ...απλά για να υπάρχει ??  Και τι με αυτό ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευτύχως που τα δίκτυα/συστήματα της Visa,Mastercard και λοιπών τραπεζικών συστημάτων δεν καταναλώνουν καθόλου ενέργεια και τροφοδοτούνται μόνο με την ενέργεια της θετικής σκέψης.

 

52 λεπτά πριν, makis269 είπε

τι τους νοιάζει η οικολογία αυτους που με το νομισμα ξεπλένουν μάυρο χρήμα απο παράνομες δραστηριότητες...............

Ανούσιο επιχείρημα , μάντεψε ποιο είναι το νόμισμα που προτιμούν οι περισσότεροι εγκληματίες ($) και κατά πόσο έχει επιβαρύνει εκείνο το περιβάλον .

 

Επεξ/σία από harry.d
  • Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...