Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

ενδιαφέρομαι για MBA μετά το πέρας των σπουδών μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ο βαθμος πτυχιου μου υπολογίζω πως θα είναι μίνιμουμ 8 ή έστω κοντά στο 8..Με ενδιαφέρει να πάρω πληροφορίες ΜΟΝΟ για τα 2 πανεπιστήμια που αναφέρω στον τίτλο και τα προγράμματα MBA τους (μη μπείτε στον κόπο να μου πείτε δλδ για άλλα ιδρύματα).

Κυρίως, με ενδιαφερει να μάθω ποιο απ τα 2 έχει πιο "περιζήτητο" πτυχίο στην αγορά εργασίας αλλά & στην 3βάθμια εκπαίδευση (για να σε επιλέξουν για Phd) και ποιο απ τα 2 έχει καλύτερο networking όσον αφορά συνεργασίες με πανεπιστήμια του εξωτερικού (κυρίως Καναδά).

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Edit: Η ερώτηση μου νομίζω είναι ξεκάθαρη..αν δε μπορείτε να με βοηθήσετε ως προς αυτό που ρωτάω, μπορείτε απλα να το προσπεράσετε..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Mystis88 είπε

Το ΜΒΑ είναι ένα λάθος πτυχίο αν θες να πας για PhD (και αν δεν έχεις δουλέψει ήδη μερικά χρόνια).

Γενικά είναι επαγγελματικό περισσότερο μεταπτυχιακό παρα ακαδημαικό. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, axltheo είπε

Καλησπέρα σας,

ενδιαφέρομαι για MBA μετά το πέρας των σπουδών μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ο βαθμος πτυχιου μου υπολογίζω πως θα είναι μίνιμουμ 8 ή έστω κοντά στο 8..Με ενδιαφέρει να πάρω πληροφορίες ΜΟΝΟ για τα 2 πανεπιστήμια που αναφέρω στον τίτλο και τα προγράμματα MBA τους (μη μπείτε στον κόπο να μου πείτε δλδ για άλλα ιδρύματα).

Κυρίως, με ενδιαφερει να μάθω ποιο απ τα 2 έχει πιο "περιζήτητο" πτυχίο στην αγορά εργασίας αλλά & στην 3βάθμια εκπαίδευση (για να σε επιλέξουν για Phd) και ποιο απ τα 2 έχει καλύτερο networking όσον αφορά συνεργασίες με πανεπιστήμια του εξωτερικού (κυρίως Καναδά).

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Edit: Η ερώτηση μου νομίζω είναι ξεκάθαρη..αν δε μπορείτε να με βοηθήσετε ως προς αυτό που ρωτάω, μπορείτε απλα να το προσπεράσετε..

ποιο ειναι το πρωτο σου πτυχιο?

Δημοσ.
8 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

ποιο ειναι το πρωτο σου πτυχιο?

Το πρωτο μου πτυχιο ειναι παντελως ασχετο..Αυτο που θα παρω τωρα ειναι Διοικησης Επιχειρησεων και εχω κ ενα μεταπτυχιακο στην Πληροφορικη..

Δημοσ.
21 ώρες πριν, axltheo είπε

Το PhD είναι έρευνα. Το ΜΒΑ δεν σου δίνει κανένα εφόδιο να κάνεις έρευνα. Είναι ένα πτυχίο που έχει σκοπό να σε δικτυώσει με την αγορά εργασία σας. 

Πολλά πανεπιστήμια στο εξωτερικό ΔΕΝ δέχονται ως μάστερ το ΜΒΑ που θα σου καλύψει τις προϋποθέσεις ώστε να κάνεις αίτηση για PhD. Καλή ώρα το RSM που είναι από τα καλύτερα business schools της Ευρώπης. https://www.erim.eur.nl/doctoral-programme/phd-in-management/admissions/frequently-asked-questions/

Αναφορά σε κείμενο

I have an MBA degree. Can I apply for the PhD in Management?

The required entrance level of education for students to the PhD Programme in Management at ERIM is four years of Dutch scientific university education (MSc or MA) or its international equivalent. MBA degree holders may apply for a PhD, but they should note that the MBA degree does not grant an automatic admission to a PhD in the Netherlands. The reason is that MBA programmes (including the highly ranked ones) are mostly practically and not academically oriented. If your MBA programme includes a graded master thesis as a standard part of its curriculum then it is more likely that this particular MBA degree would give you an admission to a doctorate in the Netherlands.

Και αυτά στα γράφει καλοπροαίρετα, κάποιος που διδάσκει στο δίπλα αμφιθέατρο από αυτό που θες να μπείς. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mystis88 είπε

Το PhD είναι έρευνα. Το ΜΒΑ δεν σου δίνει κανένα εφόδιο να κάνεις έρευνα. Είναι ένα πτυχίο που έχει σκοπό να σε δικτυώσει με την αγορά εργασία σας. 

Πολλά πανεπιστήμια στο εξωτερικό ΔΕΝ δέχονται ως μάστερ το ΜΒΑ που θα σου καλύψει τις προϋποθέσεις ώστε να κάνεις αίτηση για PhD. Καλή ώρα το RSM που είναι από τα καλύτερα business schools της Ευρώπης. https://www.erim.eur.nl/doctoral-programme/phd-in-management/admissions/frequently-asked-questions/

Και αυτά στα γράφει καλοπροαίρετα, κάποιος που διδάσκει στο δίπλα αμφιθέατρο από αυτό που θες να μπείς. 

Ρε παιδιά γιατί μπερδεύεστε... το ΜΒΑ ειναι πρακτικο επαγγελματικο μεταπτυχιακο. Δεν ειναι ακαδημαικο. Γι αυτο αποτελει διαβατήριο για την αγορά εργασίας και όχι για την ακαδημαική καριέρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενταξει παιδια, πηγαινετε να πειτε στους κκ Σιωμκο, Κοεν, Παπαδάκη, Σαλαβου και τοσους άλλους καθηγητες οτι ΚΑΚΩΣ ειναι καθηγητες στην ΑΣΟΕΕ, δεν επρεπε, γιατι πηγαν κ πηραν MBA..

Ρώτησα κατι πολυ συγκεκριμενο και μου απανταει ο καθενας ο,τι του γουσταρει χωρις να μπορει εμενα να με βοηθησει ουσιαστικα σε αυτο που ρωταω..το ειπα κ παραπανω, αν δεν εχετε καποια γνωμη/γνωση επι του θεματος που ρωταω, απλα προσπεραστε το!

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, axltheo είπε

Ενταξει παιδια, πηγαινετε να πειτε στους κκ Σιωμκο, Κοεν, Παπαδάκη, Σαλαβου και τοσους άλλους καθηγητες οτι ΚΑΚΩΣ ειναι καθηγητες στην ΑΣΟΕΕ, δεν επρεπε, γιατι πηγαν κ πηραν MBA..

Ρώτησα κατι πολυ συγκεκριμενο και μου απανταει ο καθενας ο,τι του γουσταρει χωρις να μπορει εμενα να με βοηθησει ουσιαστικα σε αυτο που ρωταω..το ειπα κ παραπανω, αν δεν εχετε καποια γνωμη/γνωση επι του θεματος που ρωταω, απλα προσπεραστε το!

Εγώ έχω να πω ότι είσαι αγενέστατος, όσοι απάντησαν έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες, τον δερβέναγα ευτυχώς εδώ δε μπορείς να τον κάνεις και να απαιτείς συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο θα σου απαντήσουν οι υπόλοιποι.

Πάρε και κάτι ακόμα που θα σε βοηθήσει, χωρις να το ρωτάς: Δεν υπάρχουν περιζήτητα πτυχία, υπάρχουν περιζήτητοι υποψήφιοι, και ένας - σύμφωνα με το timeline της ζωής σου όπως το έχεις παραθέσει - στα 30 φεύγα, γυρολόγος σχολών και χωρίς ουσιαστική επαγγελματική εμπειρία μόνο περιζήτητος δεν είναι. 

Σε περίπτωση που δε σου αρέσουν οι απαντήσεις μπορείς να απευθυνθείς, με το αζημίωτο φυσικά, σε κάποιον σύμβουλο, εκεί μπορείς να απαιτήσεις ό,τι θέλεις.

Καλή σου μέρα.

• Like 5
Δημοσ.

Και τα 2 το ιδιο ειναι για την αγορα εργασιας. Κανεις δεν θα νοιαστει απο που εχεις MBA αν εχεις την καταλληλη εμπειρια (εκτος αν ειναι απο Top Πανεπιστημιο στον τομεα). Και αν δεν εχεις την καταλληλη εμπειρια κανεις δεν θα νοιαστει οτι εχεις MBA απο ενα Ελληνικο πανεπιστημιο.

Γενικα MBA χωρις καποια χρονια στην αγορα εργασιας δεν εχει κανενα νοημα. Ο στοχος του συγκεκριμενου πτυχιου ειναι να βελτιωθεις στον τομεα της διοικησης, αλλα πως θα διοικησεις μια ομαδα χωρις να εχεις μαθει να δουλευεις σε μια πρωτα?

Για ερευνα πιθανως καλυπτει το προαπαιτουμενο του μεταπτυχιακου για να ξεκινησεις διδακτορικο αλλα περα απο αυτο θα πρεπει να εχεις ειτε καποια ερευνητικη ενασχοληση κατα την διαρκεια, ειτε καλες σχεσεις με τον καθηγητη που θες να κανεις το διδακτορικο.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο PhD για την Ελλάδα πρώτο ρόλο παίζουν οι γνωριμίες και έπονται τα πτυχία.

Αν έχεις τις γνωριμίες θα σε έχουν καθοδηγήσει για το που πρέπει να πας.

Αν δεν τις έχεις και ρωτάς-έμμεσα-για το που θα βρεις τις καλύτερες, μία η άλλη είναι αλλά είναι και στο χέρι σου πόσο καλά θα δικτυωθείς.

Αυτά από εμένα...

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...