Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Δικό μου άτομο το οποίο είναι στην πτυχιακή του και σπουδάζει στο τμήμα φυτικής παραγωγής του ΤΕΙ Λάρισας και με ΜΟ πτυχίου 9 σκέφτεται για το μετά της σχολής.

Θα ήθελα να ρωτήσω εκ μέρους του:

1. Που αποσκοπεί ο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ποιός ο ρόλος του και αν είναι εφικτό να γίνει μέλος.

2. Η αλήθεια είναι πως ο άνθρωπος δεν θέλει να γίνει αγρότης και θέλει να το δεί πιο ερευνιτικά το θέμα, υπάρχει κάποιο μεταπτυχιακό που θα μπορούσε να ακολουθήσει ώστε να ξεφύγει κάπως από τον αγροτικό τομέα και να το πάει λίγο πιο πολύ προς βιολογία, χημεία ;

3.Όσον αφορά το μεταπτυχιακό γνωρίζει κανείς ποιό είναι καλύτερο για να μπορεί να έχει κάποια ελπίδα στην αγορά εργασίας ;

4.Υπάρχει καμιά ελπίδα με καλές προοπτικές για έξω ;

5.Σε περίπτωση που θέλει να γίνει καθηγητής, για αρχή πριν πάρει διδακτορικό θα μπορεί να διδάσκει μόνο σε επαλ και ιεκ; αν όχι τότε σε τι μαθήματα θα μπορούσε να διδάξει σε γυμνάσιο-λυκειο ;

6.Θα επανέλθω ύστερα απο τις απαντήσεις σας εφόσον υπάρξουν δηλαδή διότι είναι λιγάκι εξειδικευμένο το θέμα χδ.

Επεξ/σία από NobodyRankXV
Δημοσ.

Δεν έχω καμία σχέση με τον κλάδο, απαντώ γενικότερα για τις προοπτικές πτυχιούχων:

1. Δεν έχω ιδέα.
  2. Υπάρχουν πάρα πολλά μεταπτυχιακά παντού, και σίγουρα θα υπάρχει κάποιο που να δέχεται απόφοιτους από τον κλάδο του. Πρέπει να το ψάξει ο ίδιος.
  3. Όλα τα μεταπτυχιακά είναι "ίδια" όσον αφορά την αγορά εργασίας -εξίσου ασήμαντα. Το μεταπτυχιακό είναι μια μεγάλη προετοιμασία για διδακτορικό, όπου και να πας.
  4. Με απλό πτυχίο μάλλον όχι. Με ένα καλό μεταπτυχιακό με σουπερ πτυχιακή εννοείται. Ή διδάκτορας με πολύ καλές δημοσιεύσεις πιο πολύ. Όπως τα φέρει η ζωή.
  5. Αν θέλει να γίνει καθηγητής σε δημόσιο, πρέπει να μπει στη λίστα μαζί με άλλους 150.000 πτυχιούχους που αναμένουν να μπουν. Κοινώς, οι πιθανότητες είναι κάτω του 1%.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Δεν έχω καμία σχέση με τον κλάδο, απαντώ γενικότερα για τις προοπτικές πτυχιούχων:

1. Δεν έχω ιδέα.
  2. Υπάρχουν πάρα πολλά μεταπτυχιακά παντού, και σίγουρα θα υπάρχει κάποιο που να δέχεται απόφοιτους από τον κλάδο του. Πρέπει να το ψάξει ο ίδιος.
  3. Όλα τα μεταπτυχιακά είναι "ίδια" όσον αφορά την αγορά εργασίας -εξίσου ασήμαντα. Το μεταπτυχιακό είναι μια μεγάλη προετοιμασία για διδακτορικό, όπου και να πας.
  4. Με απλό πτυχίο μάλλον όχι. Με ένα καλό μεταπτυχιακό με σουπερ πτυχιακή εννοείται. Ή διδάκτορας με πολύ καλές δημοσιεύσεις πιο πολύ. Όπως τα φέρει η ζωή.
  5. Αν θέλει να γίνει καθηγητής σε δημόσιο, πρέπει να μπει στη λίστα μαζί με άλλους 150.000 πτυχιούχους που αναμένουν να μπουν. Κοινώς, οι πιθανότητες είναι κάτω του 1%.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για αυτήν την σφαλιάρα σκληρής πραγματικότηας αχχααχαχ jk..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...