airtrelomike13 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα Μου ζήτησε ένας εργατολόγος, με τον οποίο είμαι σε επικοινωνία, να του στείλω τα ηλεκτρονικά ένσημα της μητέρας μου από το 2002 και μετά για να μπορει να υπολογισει τις συνταξιμες αποδοχες, να βγαλει την κυρια+ανταποδοτικη συνταξη και το επικουρικό της. Το θεμα ειναι οτι διστάζω να του τη στείλω, φοβούμενος περιστατικά του παρελθόντος, καθώς άκουγα ότι παλαιότερα εργατολόγοι έπαιρναν τα ένσημα πελατών που τους τα εμπιστεύονταν και τα πουλούσαν σε άλλους εν αγνοία τους. Βέβαι τα ένσημα παλαιότερα ήταν χειρόγραφα και όχι ηλεκτρονικά σε συγκεκριμένες σελίδες όπως τώρα. Απλά στην ηλεκτρονική καρτέλα των ενσήμων, φαίνονται τα ΑΜΚΑ, ΑΜΑ και ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ της μητερας μου. ΑΥτο που ηθελα να ρωτησω είναι το εξής: 1) Υπάρχει περίπτωση ο εργατολόγος να αξιοποιήσει πουθενα την ηλεκτρονική καρτέλα των ενσήμων της μητέρας μου? 2) Αν αποκρύψω με το μαρκαδοράκι του pdf τα προσωπικά της στοιχεία ( αμκα, αμα,) είναι καλλυμένος από τη στιγμή που οι μισθοι και εισφορες θα φαίνονται, καθώς στην ουσια αυτα θα αξιοποιήσει?
ronnie79 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Καλησπέρα Μου ζήτησε ένας εργατολόγος, με τον οποίο είμαι σε επικοινωνία, να του στείλω τα ηλεκτρονικά ένσημα της μητέρας μου από το 2002 και μετά για να μπορει να υπολογισει τις συνταξιμες αποδοχες, να βγαλει την κυρια+ανταποδοτικη συνταξη και το επικουρικό της. Το θεμα ειναι οτι διστάζω να του τη στείλω, φοβούμενος περιστατικά του παρελθόντος, καθώς άκουγα ότι παλαιότερα εργατολόγοι έπαιρναν τα ένσημα πελατών που τους τα εμπιστεύονταν και τα πουλούσαν σε άλλους εν αγνοία τους. Βέβαι τα ένσημα παλαιότερα ήταν χειρόγραφα και όχι ηλεκτρονικά σε συγκεκριμένες σελίδες όπως τώρα. Απλά στην ηλεκτρονική καρτέλα των ενσήμων, φαίνονται τα ΑΜΚΑ, ΑΜΑ και ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ της μητερας μου. ΑΥτο που ηθελα να ρωτησω είναι το εξής: 1) Υπάρχει περίπτωση ο εργατολόγος να αξιοποιήσει πουθενα την ηλεκτρονική καρτέλα των ενσήμων της μητέρας μου? 2) Αν αποκρύψω με το μαρκαδοράκι του pdf τα προσωπικά της στοιχεία ( αμκα, αμα,) είναι καλλυμένος από τη στιγμή που οι μισθοι και εισφορες θα φαίνονται, καθώς στην ουσια αυτα θα αξιοποιήσει? Αυτό ίσως γινόταν παλιά όπως είπες που μπορούσαν να ξεκολλήσουν ένσημα από την μια καρτέλα και να τα κολλήσουν σε κάποια άλλη η κάποιος να τα πουλήσει . Το ΑΜΚΑ, ΑΜΑ μπορεί τα βρει κάποιος εύκολα . Δεν μπορεί γνωρίζοντας αυτά τα στοιχεία να σε βλάψει . Μιλάμε για δικηγόρο - εργατολόγο όπου τους εμπιστεύονται σημαντικότερες υποθέσεις . Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2021 από ronnie79 1
SB_1957 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε Καλησπέρα Μου ζήτησε ένας εργατολόγος, με τον οποίο είμαι σε επικοινωνία, να του στείλω τα ηλεκτρονικά ένσημα της μητέρας μου από το 2002 και μετά για να μπορει να υπολογισει τις συνταξιμες αποδοχες, να βγαλει την κυρια+ανταποδοτικη συνταξη και το επικουρικό της. Το θεμα ειναι οτι διστάζω να του τη στείλω, φοβούμενος περιστατικά του παρελθόντος, καθώς άκουγα ότι παλαιότερα εργατολόγοι έπαιρναν τα ένσημα πελατών που τους τα εμπιστεύονταν και τα πουλούσαν σε άλλους εν αγνοία τους. Βέβαι τα ένσημα παλαιότερα ήταν χειρόγραφα και όχι ηλεκτρονικά σε συγκεκριμένες σελίδες όπως τώρα. Απλά στην ηλεκτρονική καρτέλα των ενσήμων, φαίνονται τα ΑΜΚΑ, ΑΜΑ και ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ της μητερας μου. ΑΥτο που ηθελα να ρωτησω είναι το εξής: 1) Υπάρχει περίπτωση ο εργατολόγος να αξιοποιήσει πουθενα την ηλεκτρονική καρτέλα των ενσήμων της μητέρας μου? 2) Αν αποκρύψω με το μαρκαδοράκι του pdf τα προσωπικά της στοιχεία ( αμκα, αμα,) είναι καλλυμένος από τη στιγμή που οι μισθοι και εισφορες θα φαίνονται, καθώς στην ουσια αυτα θα αξιοποιήσει? Δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα στον υπολογισμό αν σβήσεις τα στοιχεία ΑΜΚΑ, ΑΜΑ κ.λπ. Αυτά δεν του χρειάζονται σε κάτι! Κάνε το pdf εικόνα με σβησμένα αυτά τα στοιχεία και στείλτο για να μην έχεις την έννοια!
airtrelomike13 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 54 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα στον υπολογισμό αν σβήσεις τα στοιχεία ΑΜΚΑ, ΑΜΑ κ.λπ. Αυτά δεν του χρειάζονται σε κάτι! Κάνε το pdf εικόνα με σβησμένα αυτά τα στοιχεία και στείλτο για να μην έχεις την έννοια! Ναι τωρα που τα εσβησα απλα φαινονται οι οι μισθοι-εισφορες της μητερας μου, και διπλα σε καθε ημερολογικο ετος/μηνα φαινονται τα ΑΜΕ των εργοδοτων αλλα ενταξει αυτο ειναι καθαρα τυπικο. Εγω περισσοτερο το ρωτησα, μη παρει αυτα τα ηλεκτρονικα ενσημα και τα πουλησει πουθενα γιατι παλια που τα ενσημα πριν το 2001 ηταν χειρογραφα , γίνονταν τετοιες μπιπ
Vasileios-gr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) δεν πουλιούνται τα ηλεκτρονικά ένσημα. Δεν είναι δυνατόν να συμβει τέτιο πράγμα. Όσο για ΑΜΚΑ είναι τόσο μυστικό που μπαίνονται στην σελίδα www.amka.gr και βαζοντας ονομα επωνυμο πατρωνυμο ημερομηνία γέννησης το βρίσκεις αμέσως Εννοείται οτι για να ασχοληθει θα σου ζητήσει αντίγραφο ταυτότητας ή εξουσιοδότηση αργα ή γρήγορα. Άρα τα εχει. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2021 από Vasileios-gr
airtrelomike13 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, Vasileios-gr είπε δεν πουλιούνται τα ηλεκτρονικά ένσημα. Δεν είναι δυνατόν να συμβει τέτιο πράγμα. Όσο για ΑΜΚΑ είναι τόσο μυστικό που μπαίνονται στην σελίδα www.amka.gr και βαζοντας ονομα επωνυμο πατρωνυμο ημερομηνία γέννησης το βρίσκεις αμέσως Εννοείται οτι για να ασχοληθει θα σου ζητήσει αντίγραφο ταυτότητας ή εξουσιοδότηση αργα ή γρήγορα. Άρα τα εχει. Δεν διαφωνώ σε αυτά. Αλλά ενταξει εγω θελω απλα να τα δει , να μου πει τη συνταξη κυρια+επικοιυρικη θα παρει η μητέρα μου και κυριως με νοιαζει η επικουρικη συνταξη που θα παρει. Όσο να ναι αλλο να τα πας απο κοντα και άλλο απο τα τηλεφωνα. Παλια, ρωτα οποιον θες, εκαναν να μη πω τι. Επαιρναν τα ενσημα τα δικα σου και τα κολλουσαν σε μενα εν αγνοια σου
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 27 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Δεν διαφωνώ σε αυτά. Αλλά ενταξει εγω θελω απλα να τα δει , να μου πει τη συνταξη κυρια+επικοιυρικη θα παρει η μητέρα μου και κυριως με νοιαζει η επικουρικη συνταξη που θα παρει. Όσο να ναι αλλο να τα πας απο κοντα και άλλο απο τα τηλεφωνα. Παλια, ρωτα οποιον θες, εκαναν να μη πω τι. Επαιρναν τα ενσημα τα δικα σου και τα κολλουσαν σε μενα εν αγνοια σου Τοτε που ήταν σαν τα γραμματοσημα.Τωρα πως θα γίνει αυτό;
Jos3ph Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 11 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Ναι τωρα που τα εσβησα απλα φαινονται οι οι μισθοι-εισφορες της μητερας μου, και διπλα σε καθε ημερολογικο ετος/μηνα φαινονται τα ΑΜΕ των εργοδοτων αλλα ενταξει αυτο ειναι καθαρα τυπικο. Εγω περισσοτερο το ρωτησα, μη παρει αυτα τα ηλεκτρονικα ενσημα και τα πουλησει πουθενα γιατι παλια που τα ενσημα πριν το 2001 ηταν χειρογραφα , γίνονταν τετοιες μπιπ Καλημέρα , αν θες να εμφανίσεις περισσότερα , θα βρεις ένα χακερ στο σκοτεινό διαδίκτυο να κάνει τις αλλαγές στο ΕΦΚΑ. Μόνο την τελευταία 5ετία όχι παραπάνω. Κοινώς καλά κάνεις και φυσάς το χυλό , μόνο που σε αυτή την περίπτωση είναι γιαούρτι. Ο κίνδυνος είναι από αλλού , πχ ο εργοδότης να μην έχει συμπληρώσει σωστά τα στοιχεία όλα αυτά τα χρόνια.
haris_216 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Αυτό που λέμε "εργατολόγος" που τον βρίσκουμε; Είναι κάποιος δικηγόρος ή κάτι τελείως διαφορετικό; Και που θα κυμαινόταν πάνω-κάτω το κόστος για μια πρώτη εικόνα αναφορικά με τα ένσημα, χρόνια από συνταξιοδότηση, κλπ; Για ένα μπούσουλα δηλαδή. Αν μάλιστα κάποιος έχει υπ' όψιν του για κάποιον που έμεινε ευχαριστημένος στην περιοχή της Αθήνας, ας μου στείλει ένα pm (για την περίπτωση που αναφορά του εδώ θα παρέβαινε τους κανονισμούς του φόρουμ).
airtrelomike13 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 31 λεπτά πριν, haris_216 είπε Αυτό που λέμε "εργατολόγος" που τον βρίσκουμε; Είναι κάποιος δικηγόρος ή κάτι τελείως διαφορετικό; Και που θα κυμαινόταν πάνω-κάτω το κόστος για μια πρώτη εικόνα αναφορικά με τα ένσημα, χρόνια από συνταξιοδότηση, κλπ; Για ένα μπούσουλα δηλαδή. Αν μάλιστα κάποιος έχει υπ' όψιν του για κάποιον που έμεινε ευχαριστημένος στην περιοχή της Αθήνας, ας μου στείλει ένα pm (για την περίπτωση που αναφορά του εδώ θα παρέβαινε τους κανονισμούς του φόρουμ). Είναι ο δικηγόρος που εξειδκεύεται στο Εργατικό-Ασφαλιστικό δίκαιο και έχει μια υποεξείκευση στα συνταξιοδοτικά. Κατά τα άλλα όλοι μπορούν να το παίξουν εργατολόγοι. Και ο λογιστής.
haris_216 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 41 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Είναι ο δικηγόρος που εξειδκεύεται στο Εργατικό-Ασφαλιστικό δίκαιο και έχει μια υποεξείκευση στα συνταξιοδοτικά. Κατά τα άλλα όλοι μπορούν να το παίξουν εργατολόγοι. Και ο λογιστής. Σ' ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα