Demon Lord Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα σας, Έχω το προαναφερθέν laptop (συγκεκριμένα αυτό https://www.skroutz.gr/s/15367770/Dell-G5-5587-i7-8750H-8GB-1TB-128GB-GeForce-GTX-1050-Ti-FHD-W10.html#reviews). Το συγκεκριμένο μοντέλο είχε ένα μικρό 128άρι ssd M2, οποίος ήταν τετράγωνος (όχι το κλασσικό μακρόστενο σχήμα δηλαδή) και από πάνω του είχε μία ψυκτρούλα ώστε να ψύχεται το τσιπάκι του. Έκανα αναβάθμιση και έβαλα ένα M2 970 Evo Pro, ο οποίος όμως δεν ταιριάζει με το εργοστασιακό ψυκτράκι, με αποτέλεσμα ακόμα και σε idle κατάσταση να βλέπω 60 βαθμούς θερμοκρασία (με όριο 70 σύμφωνα με τη Samsung). Βλέπω πως μπαίνει λίγο πιο βαθιά στο ειδικό σημείο σύνδεσης με αποτέλεσμα να μην ψύχεται σωστά. Γενικά δεν έχω θέματα θερμοκρασίας με το laptop, υπάρχει κάποιο συμβατό ψυκτράκι ώστε να το τοποθετήσω και να μειώσω τις θερμοκρασίες του m2; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 11 λεπτά πριν, Demon Lord είπε υπάρχει κάποιο συμβατό ψυκτράκι ώστε να το τοποθετήσω και να μειώσω τις θερμοκρασίες του m2; 1
Demon Lord Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 15 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Ευχαριστώ για την απάντηση, θα δοκιμάσω. Κοίταγα και εγώ για ψυκτράκια είναι η αλήθεια απλά δεν ξέρω αν θα χώραγε σε ύψος. Αυτό του βίντεο όμως πιστεύω θα χωράει.
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Στην Ελλάδα έχουμε αυτά. Με το μάτι τα EKWB φαίνονται να ταιριάζουν, αλλά 13ε... 1
Demon Lord Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Στην Ελλάδα έχουμε αυτά. Με το μάτι τα EKWB φαίνονται να ταιριάζουν, αλλά 13ε... Θα δοκιμάσω με τα φτηνά του τύπου στο βίντεο, σε ευχαριστώ 1
Dr.Tesla Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Προσωπικά χρησιμοποιώ το Advancing Gene NVMe M.2 2280, εδώ και κάτι παραπάνω από ένα χρόνο. Για λάπτοπ πρέπει λίγο πολύ να πας σε μικρό ύψος και πάντα single sided SSD. Ακριβό στα 15-20 ευρώ αλλά δεν έχεις επιλογές πέρα καμία πατέντα με Copper heatsink και λαστιχάκια. Όπως αυτά που κυκλοφορούν σε aliexpress κλπ. Ίδια δουλειά θα κάνουν τελικά αλλά μπαίνει στη μέση η αναμονή και ένα φυσιολογικό thermal pad. 1
Demon Lord Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε Προσωπικά χρησιμοποιώ το Advancing Gene NVMe M.2 2280, εδώ και κάτι παραπάνω από ένα χρόνο. Για λάπτοπ πρέπει λίγο πολύ να πας σε μικρό ύψος και πάντα single sided SSD. Ακριβό στα 15-20 ευρώ αλλά δεν έχεις επιλογές πέρα καμία πατέντα με Copper heatsink και λαστιχάκια. Όπως αυτά που κυκλοφορούν σε aliexpress κλπ. Ίδια δουλειά θα κάνουν τελικά αλλά μπαίνει στη μέση η αναμονή και ένα φυσιολογικό thermal pad. Ακριβώς αυτό είναι και εμένα το πρόβλημά μου, ότι μπορεί να μη χωράει ή τελικά να χωρέσει και να μην κλείνει το καπάκι (αμάν ρε Dell ). Αν είμαι σίγουρος πως χωράει, δεν έχω πρόβλημα να κάνειο 15-20€ αρκεί να έχω ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν είναι πως δεν είχε ψυκτράκι από το εργοστάσιο αλλά δεν ταιριάζει με ένα φυσιολογικό M2 Έτσι είναι το laptop εσωτερικά Το πολύ πολύ να περιμένω να λήξει το Lockdown και να πάω από το Msystems να δοκιμάσω επί τόπου την πρόταση της EKWB που πρότεινε και ο Τέρης πιο πάνω. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2021 από Demon Lord
Dr.Tesla Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Με την εξαιρετικά επιστημονική μέθοδο, banana for scale... Μετράω 2.5-3 50λεπτα ύψος.
mphxths Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εχω τον 970 evo plus στο φορητο και οντως ανεβαζει θερμοκρασιες οταν τελικιαζει , στα benchmarks δηλ. Γιατι σαν system disk , δεν προβλεπω να τελικιασει ποτε στην ζωη του. Και σκεφτομουν και εγω για καμμια ψυκτρα. Ειδικα που ειναι σε φορητο και θελει προσοχη με τα μεγεθη/υψη/κλπ λογω του στενου του χωρου. Σε κατι φορουμς διαβαζα , καθως εψαχνα , οτι η samsung δεν προτεινει καποια ψυκτρα 3ου κατασκευαστη και δεν παραγει και η ιδια καποια. Πολλοι σκεφτηκαν οτι μαλλον υπονοει εμμεσως πλην σαφως η samsung οτι δεν χρειαζονται ψυκτρα οι δισκοι της Απο την αλλη αν καποιος εχει σκοπο να τον δουλεψει υπερωριες , καλο θα ηταν , ασχετως τι σκεφτεται η samsung , να του βαλει μια ψυκτρα Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2021 από mphxths
Demon Lord Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 10 ώρες πριν, mphxths είπε Εχω τον 970 evo plus στο φορητο και οντως ανεβαζει θερμοκρασιες οταν τελικιαζει , στα benchmarks δηλ. Γιατι σαν system disk , δεν προβλεπω να τελικιασει ποτε στην ζωη του. Και σκεφτομουν και εγω για καμμια ψυκτρα. Ειδικα που ειναι σε φορητο και θελει προσοχη με τα μεγεθη/υψη/κλπ λογω του στενου του χωρου. Σε κατι φορουμς διαβαζα , καθως εψαχνα , οτι η samsung δεν προτεινει καποια ψυκτρα 3ου κατασκευαστη και δεν παραγει και η ιδια καποια. Πολλοι σκεφτηκαν οτι μαλλον υπονοει εμμεσως πλην σαφως η samsung οτι δεν χρειαζονται ψυκτρα οι δισκοι της Απο την αλλη αν καποιος εχει σκοπο να τον δουλεψει υπερωριες , καλο θα ηταν , ασχετως τι σκεφτεται η samsung , να του βαλει μια ψυκτρα βρε άσε τη Samsung να λέει ό,τι θέλει, εγώ βλέπω πως όταν μου πιάνει 60-65 βαθμούς κάνει throttle και μειώνει τα read/writes.
Coppermine Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Εχώ 2 από αυτούς στο desktop o πρώτος 250gb για λειτουργικό και ο άλλος 1tb για games, ο controller που έχουν δουλεύει σε αρκετά μεγάλη θερμοκρασία γύρω σους 56, 57 σε χρήση, μιλάμε σε full tower με custom υδρόψυξη και 6 ανεμιστήρες intake. Στο λαπτοπ ΔΕΝ υπάρχει καμία περίπτωση να πέσει η θερμοκρασία με ψυκτράκια και με οτιδήποτε, απλά αλλάζετε nvme drive 1
Demon Lord Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 27 λεπτά πριν, Coppermine είπε Εχώ 2 από αυτούς στο desktop o πρώτος 250gb για λειτουργικό και ο άλλος 1tb για games, ο controller που έχουν δουλεύει σε αρκετά μεγάλη θερμοκρασία γύρω σους 56, 57 σε χρήση, μιλάμε σε full tower με custom υδρόψυξη και 6 ανεμιστήρες intake. Στο λαπτοπ ΔΕΝ υπάρχει καμία περίπτωση να πέσει η θερμοκρασία με ψυκτράκια και με οτιδήποτε, απλά αλλάζετε nvme drive Στη δική μου μητρική (δες υπογραφή για πλήρες σύστημα, έχω τον ίδιο και στο σταθερό μου), παίζει μεταξύ 35-40 βαθμούς. Δεν έχω να χάσω κάτι με το ψυκτράκι πάντως, τουλάχιστον δε θα γίνει χειρότερη η κατάσταση. 1
mphxths Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, Demon Lord είπε βρε άσε τη Samsung να λέει ό,τι θέλει, εγώ βλέπω πως όταν μου πιάνει 60-65 βαθμούς κάνει throttle και μειώνει τα read/writes. Τι 60-65 μου λες Στα benchmarks ο 970 evo plus πιάνει 90αρια Παρολα αυτά στα τεστ πιάνει την φουλ ταχύτητα. Τώρα, αν σε κάποιο σενάριο χρήσης , δουλεύει τελικιασμενος για πολλά λεπτά , δεν ξέρω τι συμπεριφορά θα έχει. Αλλά όπως είπα και πριν , σαν δίσκος συστήματος σπάνια ως πότε να δουλεύει τελικιασμενος επί μακρωθεν , οπότε δεν αγχώνομαι 1
Demon Lord Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, mphxths είπε Τι 60-65 μου λες Στα benchmarks ο 970 evo plus πιάνει 90αρια Παρολα αυτά στα τεστ πιάνει την φουλ ταχύτητα. Τώρα, αν σε κάποιο σενάριο χρήσης , δουλεύει τελικιασμενος για πολλά λεπτά , δεν ξέρω τι συμπεριφορά θα έχει. Αλλά όπως είπα και πριν , σαν δίσκος συστήματος σπάνια ως πότε να δουλεύει τελικιασμενος επί μακρωθεν , οπότε δεν αγχώνομαι Ωχ, εντάξει εμένα δεν ήταν τόσο τραγικά τα πράγματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα