Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Δηλαδη αν το σακι 15 κιλα εχει 4 ευρω μιλαμε για 800 ευρω τον χρονο για 3 τονους σωστα;

Δεν το εχω ψαξει για τιμη σε πελλετ ισως αν πχ το παρω ολο μαζι να υπαρχει καλυτερη τιμη.

Το ηξερα οτι σιγουρα θα ειναι ποιο ακριβο το πελλετ σαν συστημα αλλα ειπα εκει που κουβαλαω 15 κιλα ξυλα να βγαλω την ημερα με ενα σακι 15 κιλα να βγαζω 2 μερες παραδειγμα και φυσικα να γλυτωσω τα τοσα πολλα καταλοιπα που αφηνει το ξυλο.

Σωστα. Αλλα εχε υποψιν οτι στην αρχη καλο ειναι να μην παραγγειλεις ξερωγω 1 τονο πελλετ, καλο ειναι να παρεις 2-3 σακουλακια μια μαρκα, 2-3 σακουλακια αλλη μαρκα μεχρι να βρεις ποια πελλετ δουλευουν καλα με τη σομπα που θα παρεις. Οταν τη βρεις, παραγγελνεις ποσοτητα (που σε γενικες γραμμες το καλοκαιρι μπορει να ειναι πιο φθηνα)

• Thanks 1
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το πελετ ειναι σιγουρα πιο καθαρο απο τα σκετα ξυλα

Ομως η πιο φτηνη και καθαρη λυση ειναι το κλιματιστικο,εκτος εαν κανει ΠΟΛΥ κρυο οποτε μπορει να μην δουλευει 

Εγω στην θεση σου θα δουλευα κυριως με το κλιματιστικο και στα πολυ κρυα θα ειχα και τη σομπα ή προτιμοτερα εναν ηλεκτρικο θερμοπομπο

Ολα αυτα τα ξυλα δηλητηριαζουν τον αερα και πρεπει να ειναι τελευταια λυση

Δημοσ.

Κάτοχος σόμπας κι εδώ σε σπίτι 110-120τμ. Τη δουλεύω ασταμάτητα κάθε χειμώνα με backup ελάχιστο πετρέλαιο σε περιπτώσεις σοβαρής παγωνιάς, που ως τώρα στην Αθήνα δε μπορώ να πω ότι έχω νοιώσει.

Ξεκινάω με τα αρνητικά: ενώ δεν ισχύει ότι θέλει ρύθμιση κάθε τόσο όπως ειπώθηκε προηγουμένως, μέσα στα χρόνια κάποια ανταλλακτικά (κυρίως ο ανεμιστήρας καυσαερίων και ίσως ο σαλίγκαρος που δίνει δεύτερη έξοδο αέρα) να τα φτύσουν καθώς είναι περιστρεφόμενα και κάποια στιγμή θα αρχίσουν να ακούγονται. Στα 7 χρόνια που έχω τη σόμπα, έχω αλλάξει και τα 2 από μια φορά. Κάτι τέτοιο δεν ξέρω αν χρειάζεται με την ξυλόσομπα.

Δεύτερο αρνητικό (που το έχεις και με την ξυλόσομπα) άμα κλείσεις πόρτα κάπου, εκεί δεν φτάνει ζεστός αέρας, το δάγκωσες. Ακόμα ένας λόγος που έχω backup μικρή ποσότητα πετρελαίου σε περίπτωση που έχω καλεσμένους κτλ.

Συντήρηση/καθαρισμό μπορείς να κάνεις μόνος σου. Αν τύχει και χάσει η πλακέτα κάποια ρύθμιση, όντως καλείς τεχνικό που μπαίνει στο λεγόμενο κρυφό μενού και στο σετάρει όπως πρέπει. Μπορείς αν ψαχτείς να το κάνεις και μόνος αλλά η συχνότητα που θα γίνει αυτό και το κόστος είναι αστείο για να ρισκάρεις και να μπλεχτείς.

Ο περισσότερος κόσμος που ξέρω να έχει πέλλετ Αθήνα καίει ένα τσουβάλι τη μέρα, εγώ καίω 1,5 γιατί την έχω καρφωμένη στους 28 και κυκλοφορώ με κοντομάνικο. 4 ευρώ το τσουβάλι είναι καλό σημείο αναφοράς μιας και τόσο δίνει το Α2 το Πράκτικερ. Υπολόγισε και δες αν σε συμφέρει.

Επίσης, το κουβάλημα δεν ξέρω πως εννοείς ότι θα το γλιτώσεις, πάλι θα πρέπει να πας τα τσουβάλια σπίτι σου και δεν έχω δει κανέναν να κάνει παράδοση σε όροφο. Πάντως δεν μπλέκεις με βρωμιά από ξύλα, έντομα, υγρασίες και τέτοιες ιστορίες, οπότε σε αυτό το σημείο νικάει.

Το κόστος της σόμπας από την άλλη δεν ξέρω γιατί δε σε προβληματίζει. Αν σε καλύπτει θερμικά η ξυλόσομπα στα χρήματα που αναφέρεις, μου φαίνεται ότι το κόστος της σόμπας θα το κάνεις απόσβεση σε 20 χρόνια.

Στη θέση σου, αν δεν είχα καμία μορφή θέρμανσης στο σπίτι (ή είχα μόνο A/C και δεν ήμουν φοιτητής να τη βγάζω σε ένα δωμάτιο 24/7) θα σκεφτόμουν για πέλλετ. Τώρα να σκάσεις χιλιάρικο για να γλιτώνεις λίγο κόπο και λίγα χρήματα, ξέρωγω, υπερβολή μου φαίνεται.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Κάτοχος σόμπας κι εδώ σε σπίτι 110-120τμ. Τη δουλεύω ασταμάτητα κάθε χειμώνα με backup ελάχιστο πετρέλαιο σε περιπτώσεις σοβαρής παγωνιάς, που ως τώρα στην Αθήνα δε μπορώ να πω ότι έχω νοιώσει.

Ξεκινάω με τα αρνητικά: ενώ δεν ισχύει ότι θέλει ρύθμιση κάθε τόσο όπως ειπώθηκε προηγουμένως, μέσα στα χρόνια κάποια ανταλλακτικά (κυρίως ο ανεμιστήρας καυσαερίων και ίσως ο σαλίγκαρος που δίνει δεύτερη έξοδο αέρα) να τα φτύσουν καθώς είναι περιστρεφόμενα και κάποια στιγμή θα αρχίσουν να ακούγονται. Στα 7 χρόνια που έχω τη σόμπα, έχω αλλάξει και τα 2 από μια φορά. Κάτι τέτοιο δεν ξέρω αν χρειάζεται με την ξυλόσομπα.

Δεύτερο αρνητικό (που το έχεις και με την ξυλόσομπα) άμα κλείσεις πόρτα κάπου, εκεί δεν φτάνει ζεστός αέρας, το δάγκωσες. Ακόμα ένας λόγος που έχω backup μικρή ποσότητα πετρελαίου σε περίπτωση που έχω καλεσμένους κτλ.

Συντήρηση/καθαρισμό μπορείς να κάνεις μόνος σου. Αν τύχει και χάσει η πλακέτα κάποια ρύθμιση, όντως καλείς τεχνικό που μπαίνει στο λεγόμενο κρυφό μενού και στο σετάρει όπως πρέπει. Μπορείς αν ψαχτείς να το κάνεις και μόνος αλλά η συχνότητα που θα γίνει αυτό και το κόστος είναι αστείο για να ρισκάρεις και να μπλεχτείς.

Ο περισσότερος κόσμος που ξέρω να έχει πέλλετ Αθήνα καίει ένα τσουβάλι τη μέρα, εγώ καίω 1,5 γιατί την έχω καρφωμένη στους 28 και κυκλοφορώ με κοντομάνικο. 4 ευρώ το τσουβάλι είναι καλό σημείο αναφοράς μιας και τόσο δίνει το Α2 το Πράκτικερ. Υπολόγισε και δες αν σε συμφέρει.

Επίσης, το κουβάλημα δεν ξέρω πως εννοείς ότι θα το γλιτώσεις, πάλι θα πρέπει να πας τα τσουβάλια σπίτι σου και δεν έχω δει κανέναν να κάνει παράδοση σε όροφο. Πάντως δεν μπλέκεις με βρωμιά από ξύλα, έντομα, υγρασίες και τέτοιες ιστορίες, οπότε σε αυτό το σημείο νικάει.

Το κόστος της σόμπας από την άλλη δεν ξέρω γιατί δε σε προβληματίζει. Αν σε καλύπτει θερμικά η ξυλόσομπα στα χρήματα που αναφέρεις, μου φαίνεται ότι το κόστος της σόμπας θα το κάνεις απόσβεση σε 20 χρόνια.

Στη θέση σου, αν δεν είχα καμία μορφή θέρμανσης στο σπίτι (ή είχα μόνο A/C και δεν ήμουν φοιτητής να τη βγάζω σε ένα δωμάτιο 24/7) θα σκεφτόμουν για πέλλετ. Τώρα να σκάσεις χιλιάρικο για να γλιτώνεις λίγο κόπο και λίγα χρήματα, ξέρωγω, υπερβολή μου φαίνεται.

Την πελλετ ισως την παρω με εκπτωση 40% οποτε θα μου παει 6-7 κατοσταρικα αν δωσω και την δικια μου κανα 200αρι θα εχω κανει μεταβαση με 500 ευρω.

Τωρα αν οπως λες θελουμε ενα τσουβαλι την μερα και ο χειμωνας ειναι 4 μηνες ειναι 480 ευρω να τους κανω 5 τους μηνες η να πω οτι θα καψω παραπανω ειναι 600 ευρω.

Παλι λιγοτερα ειναι απο τα 640 που δινω για ξυλα που και 700 να δωσω για πελλετ μονο και μονο που θα φυγει η βρωμια κλπ φτανει.

Μεχρι μωρα σκορπιους ειχα βρει στα ξυλα μια χρονια. :lol:

Δημοσ.

Έτσι ίσως αξίζει πράγματι. Πριν προχωρήσεις, πέρα από τα τετραγωνικά του σπιτιού (και σε τι kW σόμπα αντιστοιχεί) λάβε υπ' όψιν σου και τη διαμόρφωση του σπιτιού. Όσο πιο ενιαίο τόσο πιο αποτελεσματικό. Αν δεν είναι, ίσως χρειαστείς επέμβαση σε τοίχο για να δίνει θερμότητα και στον χώρο στον οποίο δε βρίσκεται η σόμπα.

Δημοσ.

Τις πορτες τις εχουμε ανοικτες η διπλη συρωμενη πορτα του σαλονιου δεν υπαρχει καταστραφηκε απο την φωτια.

Τωρα την ξυλοσομπα την εχω εκει που δειχνει το σχεδιο και τραβαει παρα το 3+ οριζοντιο αλλα την πελλετ θα την βαλω στην γωνια διπλα απο την εισοδο.

Ο κοκκινος τοιχος που βλεπεις στο σχεδιο θα γινει τοιχος με γυψοσανιδα και θα κλεισει η κουζινα οποτε τα 85 τμ θα γινουν λιγοτερα γιατι δεν μας αποσχολει να εχει ζεστη η κουζινα.

image.png

IMG_20201106_141759.jpg

Δημοσ.
7 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Την πελλετ ισως την παρω με εκπτωση 40% οποτε θα μου παει 6-7 κατοσταρικα αν δωσω και την δικια μου κανα 200αρι θα εχω κανει μεταβαση με 500 ευρω.

Τωρα αν οπως λες θελουμε ενα τσουβαλι την μερα και ο χειμωνας ειναι 4 μηνες ειναι 480 ευρω να τους κανω 5 τους μηνες η να πω οτι θα καψω παραπανω ειναι 600 ευρω.

Παλι λιγοτερα ειναι απο τα 640 που δινω για ξυλα που και 700 να δωσω για πελλετ μονο και μονο που θα φυγει η βρωμια κλπ φτανει.

Μεχρι μωρα σκορπιους ειχα βρει στα ξυλα μια χρονια. :lol:

Η βρωμια απο τα ξυλα δεν παλευεται φιλε.Και 100-200€ παραπανω να καις,παλι αξιζει μονο και μονο που θα φυγει αυτο το βασανο μεσα απο το σπιτι.Φαντασου απο το 2012 καιω το τζακι το οποιο το ειχα φτιαξει πανω απο 2.500€ και το 2016 εδωσα αλλα 2000€ και εβαλα ξυλολεβητα γιατι δεν την παλευα αλλο με τα ξυλα μεσα στο σπιτι.Ε,φετος απο 25 Οκτωβριου μεχρι Χριστουγεννα εκαψα πετρελαιο (πρωτη φορα απο το 2011),Χριστουγεννα μεχρι τελος Ιανουαριου εκαψα ενα τονο ξυλα και εδω και 10 μερες καιω παλι πετρελαιο και εχω 7-8 τονους ξυλα που τα εκοψα τσαμπα και καθονται γιατι τα βαρεθηκα οσο δεν λεγεται.Και αν τελειωσει το πετρελαιο,παλι θα γεμισω τη δεξαμενη,βλεπω τον ξυλολεβητα και μου ερχεται να ξερασω.Καλη ζεστη,σκας αλλα μεχρι εκει.Αλλαξα και τα κουφωματα βεβαια πριν 2 μηνες και ειδα τεραστια στην καταναλωση του πετρελαιου.

Αν την παρεις με τετοια εκπτωση που λες και δωσεις και την δικια σου,εγω λεω προχωρα.Απλως καντο απο του χρονου,αφου εχεις φετος να καψεις μην κανεις τωρα κινηση.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

Η βρωμια απο τα ξυλα δεν παλευεται φιλε.Και 100-200€ παραπανω να καις,παλι αξιζει μονο και μονο που θα φυγει αυτο το βασανο μεσα απο το σπιτι.Φαντασου απο το 2012 καιω το τζακι το οποιο το ειχα φτιαξει πανω απο 2.500€ και το 2016 εδωσα αλλα 2000€ και εβαλα ξυλολεβητα γιατι δεν την παλευα αλλο με τα ξυλα μεσα στο σπιτι.Ε,φετος απο 25 Οκτωβριου μεχρι Χριστουγεννα εκαψα πετρελαιο (πρωτη φορα απο το 2011),Χριστουγεννα μεχρι τελος Ιανουαριου εκαψα ενα τονο ξυλα και εδω και 10 μερες καιω παλι πετρελαιο και εχω 7-8 τονους ξυλα που τα εκοψα τσαμπα και καθονται γιατι τα βαρεθηκα οσο δεν λεγεται.Και αν τελειωσει το πετρελαιο,παλι θα γεμισω τη δεξαμενη,βλεπω τον ξυλολεβητα και μου ερχεται να ξερασω.Καλη ζεστη,σκας αλλα μεχρι εκει.Αλλαξα και τα κουφωματα βεβαια πριν 2 μηνες και ειδα τεραστια στην καταναλωση του πετρελαιου.

Αν την παρεις με τετοια εκπτωση που λες και δωσεις και την δικια σου,εγω λεω προχωρα.Απλως καντο απο του χρονου,αφου εχεις φετος να καψεις μην κανεις τωρα κινηση.

Λογικα φετος θα την παρω γιατι υπαρχει αυτη η εκπτωση απο φιλο που με βοηθησε και στα ντουλαπια της κουζινας που αθ τα εχω στο τελος του μηνα.

Δεν με πειραζει αν την παρω και βγαλω και τον επομενο χειμωνα με την παλια.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Περιστέρι μένω υπάρχουν μέρες που θα ανάψει από τις 9 το πρωί λόγω μωρού και θα σβήσει στις 11 το βράδυ. Καίω ελιά απλά το σπίτι εκτός από ότι είναι ψυγείο σαν σπίτι έχει και υγρασία.

Έχω πάρει μηχάνημα για την υγρασία.

Φυσικά αν μπορούσα να κάνω μόνωση ταράτσας και τοίχους θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.

Να σκεφτείς πάω σε κανένα φιλικό σπίτι ρωτάω τι θέρμανση έχεις και είναι ωραία εδώ μέσα και μου λένε τίποτα! Και γυρνάω στο δικό μου και είναι ψυγείο.

Μου ακουγεται ακραιο ακομα κ για οσα λες...δεν διαφωνω οτι εχει κρυο η υγρασια.

Μενω Τριπολη σε μονοκατοικια σε χωριο με πετρινο σπιτι καει περιπου 5 τονους τον χρονο βεβαια δεν καει 14 ωρες αλλα 8-10 ωρες...μενω σε περιοχη που κανει κρυο τον χειμωνα.

η επομενη καταστεκευη για να φυγω και εγω απο το ξυλο ειναι σε σομπα πελετ ιδιοκατασκευη(αυτη που ειναι χωρις ρευμα)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dynamics είπε

Μου ακουγεται ακραιο ακομα κ για οσα λες...δεν διαφωνω οτι εχει κρυο η υγρασια.

Μενω Τριπολη σε μονοκατοικια σε χωριο με πετρινο σπιτι καει περιπου 5 τονους τον χρονο βεβαια δεν καει 14 ωρες αλλα 8-10 ωρες...μενω σε περιοχη που κανει κρυο τον χειμωνα.

η επομενη καταστεκευη για να φυγω και εγω απο το ξυλο ειναι σε σομπα πελετ ιδιοκατασκευη(αυτη που ειναι χωρις ρευμα)

Ισως να εχω πολυ υγρασια εχω παρει το Inventor 20L και πολλες φορες το βαζω το βραδυ και την μερα το βλεπω γεματο νερο.

Δημοσ.

Αν είναι να μείνεις μόνιμα σε αυτό το σπίτι θα την άφηνα όπως είναι τη σόμπα και θα έφτιαχνα τη μόνωση . Λιγότερα ξύλα θα κουβαλάς με καλή μόνωση, πάρε και καμια μπρικέτα να δοκιμάσεις

• Like 1
Δημοσ.
Στις 11/2/2021 στις 6:21 ΜΜ, LLLEFTERIS είπε

Τα φωτα σας.

Το σπιτι ειναι 85τμ και η ταρατσα δεν εχει μονωση και δεν μπορω να κανω γιατι ανηκει σε τρεις και τρεχουν στα δικαστηρια.
Μονωση δεν εχουν και οι τοιχοι γιατι ενω τους εκαναν διπλους μεσα εχει αερα κοπανιστο.
Τα παραθυρα μονο του σαλονιου της κρεβατοκαμαρας και της κουζινας ειναι διπλα στα δυο παιδικα ειναι μονα ξυλινα.

Εχω αυτη την στιγμη μια ξυλοδσομπα ABX Polar 8 και βγαζω τον Χειμωνα (με λιγη χρηση κλιματιστικων για κανενα κρυο βραδυ) με 8 κυβικα ελια.
Επειδη ομως τα ξυλα τα αποθηκευω στο ισογειο που ειναι γιαπι και εγω μενω στον δευτερο με εχει κουρασει ολο αυτο το κουβαλημα.

Ειμαι σε σκεψη να παω σε Pellet αλλα φοβαμαι μηπως ξεφυγω οικονομικα στην αιτησια καταναλωση οταν τωρα με 80 το κυβικο πληρωνω 640 ευρω για να βγαλω τον Χειμωνα.

Έχεις κλιματιστικά και καις ξύλα?  Δούλεψε τα κλιματιστικά και με τα λεφτά που θα ξόδευες για σόμπα και πέλετ ξεκίνα τις μονώσεις και την αντικατάσταση τουλάχιστον των μονών κουφωμάτων.  

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, idefixius είπε

Έχεις κλιματιστικά και καις ξύλα?  Δούλεψε τα κλιματιστικά και με τα λεφτά που θα ξόδευες για σόμπα και πέλετ ξεκίνα τις μονώσεις και την αντικατάσταση τουλάχιστον των μονών κουφωμάτων.  

Εχω μονο στα δυο υπνοδωματια την κρεβατοκαμαρα και το παιδικο γιατι στην ουσια το παιδικο ειναι ενα δωματιο ο εξυπνος ο πεθερος εκανε τοιχο στην μεση.

Δημοσ.
Στις 11/2/2021 στις 6:21 ΜΜ, LLLEFTERIS είπε

Τα φωτα σας.

Το σπιτι ειναι 85τμ και η ταρατσα δεν εχει μονωση και δεν μπορω να κανω γιατι ανηκει σε τρεις και τρεχουν στα δικαστηρια.
Μονωση δεν εχουν και οι τοιχοι γιατι ενω τους εκαναν διπλους μεσα εχει αερα κοπανιστο.
Τα παραθυρα μονο του σαλονιου της κρεβατοκαμαρας και της κουζινας ειναι διπλα στα δυο παιδικα ειναι μονα ξυλινα.

Εχω αυτη την στιγμη μια ξυλοδσομπα ABX Polar 8 και βγαζω τον Χειμωνα (με λιγη χρηση κλιματιστικων για κανενα κρυο βραδυ) με 8 κυβικα ελια.
Επειδη ομως τα ξυλα τα αποθηκευω στο ισογειο που ειναι γιαπι και εγω μενω στον δευτερο με εχει κουρασει ολο αυτο το κουβαλημα.

Ειμαι σε σκεψη να παω σε Pellet αλλα φοβαμαι μηπως ξεφυγω οικονομικα στην αιτησια καταναλωση οταν τωρα με 80 το κυβικο πληρωνω 640 ευρω για να βγαλω τον Χειμωνα.

Το σπιτι δεν κρυωνει απο το ταβανι μην τρελαθουμε, ο κρυος αερας παει κατω και ο ζεστος πανω. Το ταβανι ειναι πιο ζεστο απο το πατωμα του σπιτιου σου. Δεν απο που μπορει να μπαζει αερα πχ πορτες και μπαλκονοπορτες να βαλεις κατι σαν αεροστοπ, μετα να δεις εαν μπορεις να βαλεις μονωση στα τζαμια τριγυρο εαν μπαζουν αερα. 80 το κυβικο ελια που βρηκες τοσο φθηνα? Εχω δει παντως κατι σομπες που βγαζουν ζεστο αερα και ηταν με πελλετ και ειχαν μεγαλη αποδοση. Γενικα το σπιτι οταν ζητας θερμοκρασια πανω απο 10 βαθμους απο οτι εχει εξω τοτε θελεις καλη μονωση και σε καμια περιπτωση μην ζητας πανω απο 21c βαθμους μεσα στο σπιτι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...