Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λεφ τι περιοχη εισαι και καις τοσο πολυ?Αν εισαι περιστερι οπως γραφεις ειναι τερμα ακραια η ποσοτητα που καις...τι ξυλο βαζεις και ποσο την καις?

η πελλετ δεν θα εχει την αποδοση της ξυλοσομπας να το ξερεις...το πελλετ ειναι ακριβοτερο στον τονο απο ξυλα αλλα βολευει γτ δεν πιανει τοσο χωρο και κουβαλας σακη-αποθεμα οποτε θες

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Περιστέρι μένω υπάρχουν μέρες που θα ανάψει από τις 9 το πρωί λόγω μωρού και θα σβήσει στις 11 το βράδυ. Καίω ελιά απλά το σπίτι εκτός από ότι είναι ψυγείο σαν σπίτι έχει και υγρασία.

Έχω πάρει μηχάνημα για την υγρασία.

Φυσικά αν μπορούσα να κάνω μόνωση ταράτσας και τοίχους θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.

Να σκεφτείς πάω σε κανένα φιλικό σπίτι ρωτάω τι θέρμανση έχεις και είναι ωραία εδώ μέσα και μου λένε τίποτα! Και γυρνάω στο δικό μου και είναι ψυγείο.

Δημοσ.

Υπάρχει προοπτική για φυσικό αέριο στή περιοχή σου ; 

Μήπως θα πιο βέλτιστη λύση η αγορά ενός επιτοιχιου λέβητα αερίου και να το συνδέσεις στο υπάρχον σύστημα ;

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Περιστέρι μένω υπάρχουν μέρες που θα ανάψει από τις 9 το πρωί λόγω μωρού και θα σβήσει στις 11 το βράδυ. Καίω ελιά απλά το σπίτι εκτός από ότι είναι ψυγείο σαν σπίτι έχει και υγρασία.

Φυσικά αν μπορούσα να κάνω μόνωση ταράτσας και τοίχους θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.

Να σκεφτείς πάω σε κανένα φιλικό σπίτι ρωτάω τι θέρμανση έχεις και είναι ωραία εδώ μέσα και μου λένε τίποτα! Και γυρνάω στο δικό μου και είναι ψυγείο.

Για τι κοστος μιλας?Ρωταω γιατι οι πελλετοσομπες εχουν απο χιλιαρικο και πανω.Μπορει να υπαρχουν και φθηνοτερες αλλα μιλαω να παρεις κατι καλο ωστε να μην σε σκαει.Γενικα το πελλετ να ξερεις ειναι μυστηριο και θελει να εχεις τρελα για να ασχολεισαι συχνα.Λιγο να αλλαξει η ποιοτητα του πελλετ και μπορει να σου κανει χαζα η σομπα.Στην αρχη που θα ειναι καινουργια θα δουλευει καλα,τον δευτερο χρονο ισως και να χρειαστει να την ρυθμιζεις τακτικα.Παντως δεν πιστευω οτι αξιζει τοσα λεφτα για να πας απο ξυλοσομπα σε πελλετοσομπα.Κανε λιγο κουραγιο να βγει φετος και του χρονου βλεπεις,ειδικα απο την στιγμη που εχεις και ξυλα για το υπολοιπο του χειμωνα.Αν εχεις σωματα και εγκατασταση στο σπιτι,καλυτερα μαζεψε λεφτα και βαλε του χρονου φυσικο αεριο να τελειωνεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά αν δεν έχετε πέλλετ μην λέτε ότι σας κατέβει.φιλικα το λέω .Έχω 8 χρόνια πέλλετ, προπερσι λόγω εξοικονομώ αντικατέστησσ την πρώτη σόμπα  με μεγαλυτερη..ούτε όλη την ώρα με κρυφά μενού ούτε τίποτα.στην παλιά ασχολήθηκα μια βδομάδα και τέλος . Στην καινούργια ΚΑΘΟΛΟΥ. Δοκιμάζεις δύο τρεις τέσσερις μάρκες πέλλετ και βλέπεις πως καιει και τέλος.Επί του προκειμένου,ζέστη θα δεις, ταλαιπωρία ΔΕΝ θα γλιτώσεις, σακιά 15 κιλών πάλι θα ανεβάζεις.Αναλογα με την χρήση θα καθαρίζεις τις στάχτες από τον χωρο καύσης κάθε 1-3 μέρες.βεβαια με ένα πινέλο γίνεται αλλά πάλι κάποια ατσαλια θα την έχεις.και μια φορά τον χρόνο ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΑ καθαρισμός σωλήνων. Φ80 τα καυσαέρια.εγω έχω σχεδόν 10 μέτρα σωληνώσεις και τραβάει μια χαρά.Αρκει να είναι από αρχή μέχρι τέλους συνεχόμενη και όχι να πέφτει μέσα σε καμινάδα τζακιού ( απλή φυσική και υφελκισμος). Πιστεύω ότι αφού έχεις φθηνή ξυλεία δεν σε συμφέρει η πέλλετ.βαλε ένα παλαγκο στην βεράντα να τα ανεβάζει αυτό κι όχι εσυ

Επεξ/σία από vasilis1
  • Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Πραξενεύομαι για την υγρασία Λευτέρη.Χρησιμοποιείς ξυλόσομπα ο γιος μου και έχει υγρασία 40 και 45 και εγώ ακριβώς δίπλα με καλοριφέρ η υγραέριο έχω 60 και 70

2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Κουβάλα κάποια ξύλα πχ στο μπαλκόνι ,αρκετά για μερικές μέρες ωστε να μην το κάνεις κάθε μέρα..

Αυτό κάνουμε και εμείς για του γιου. Χρησιμοποιούμε μια γωνία και ανεβάζουμε αρκετά με αυτό το καροτσάκι με το καλάθι. Πάντως για αλλαγή με πέλετ δεν θα το έκανα αφού είμαι τέλεια ευχαριστημένος με την ξυλόσομπα.  εδώ η δική μου .😁

Δημοσ.
9 ώρες πριν, fredd0 είπε

Και το πελλετ καθαρισμα/κουβαλημα θελει ... αν θες 6 κυβικα ξυλα μη νομιζεις οτι θα βγαλεις το χειμωνα με 10 σακκουλες πελλετ, κι αυτοι οι 3-4 τονοι πελλετ θελουν αποθηκευση-κουβαλημα-καθαρισμα.

όχι και 3-4 τόνους , το πολύ 1,5 , 100 σακιά και σκάγαμε από ζέστη. άντε μια χρονιά πήγε 140 σακιά, αλλά τότε άναψα Οκτώβριο και έσβησα Απρίλη.

1,8 κυβικά είναι 1 τόννος χονδρικά ξύλου , μήπως εκεί έγινε λάθος υπολογισμός.

6 ώρες πριν, vasilis1 είπε

Παιδιά αν δεν έχετε πέλλετ μην λέτε ότι σας κατέβει.φιλικα το λέω .Έχω 8 χρόνια πέλλετ, προπερσι λόγω εξοικονομώ αντικατέστησσ την πρώτη σόμπα  με μεγαλυτερη..ούτε όλη την ώρα με κρυφά μενού ούτε τίποτα.στην παλιά ασχολήθηκα μια βδομάδα και τέλος . Στην καινούργια ΚΑΘΟΛΟΥ. Δοκιμάζεις δύο τρεις τέσσερις μάρκες πέλλετ και βλέπεις πως καιει και τέλος.Επί του προκειμένου,ζέστη θα δεις, ταλαιπωρία ΔΕΝ θα γλιτώσεις, σακιά 15 κιλών πάλι θα ανεβάζεις.Αναλογα με την χρήση θα καθαρίζεις τις στάχτες από τον χωρο καύσης κάθε 1-3 μέρες.βεβαια με ένα πινέλο γίνεται αλλά πάλι κάποια ατσαλια θα την έχεις.και μια φορά τον χρόνο ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΑ καθαρισμός σωλήνων. Φ80 τα καυσαέρια.εγω έχω σχεδόν 10 μέτρα σωληνώσεις και τραβάει μια χαρά.Αρκει να είναι από αρχή μέχρι τέλους συνεχόμενη και όχι να πέφτει μέσα σε καμινάδα τζακιού ( απλή φυσική και υφελκισμος). Πιστεύω ότι αφού έχεις φθηνή ξυλεία δεν σε συμφέρει η πέλλετ.βαλε ένα παλαγκο στην βεράντα να τα ανεβάζει αυτό κι όχι εσυ

Καλημέρα , η επέμβαση στη σόμπα γίνεται για να φτιάξεις την ελάχιστη κατανάλωση , πχ από 0,3 σε 0,4 και παρόμοια στα άλλα προγράμματα , σε περίπτωση που σβήνει και ανάβει σε λιγότερο από 30 λεπτά, ιδανικά να ανάβει για 15 λεπτά και να πηγαίνει για 45-75 λεπτά με το ελάχιστο. Εννοείται όχι από κρύο σπίτι , θυμάμαι και εγώ εκείνους τους χειμώνες με την σόμπα συνέχεια αναμένη , μετακόμισα σε άλλο σπίτι , πάλι ενοίκιο ( με φα ) , είναι πολύ καλό αλλά δεν βρήκα μπουρί από πετρελαιόσομπα  ( είναι και αυτή Φ80 ) και την πούλησα. Προτιμώ την ζέστη της σόμπας, σπάει και την υγρασία.

Για την καμινάδα του τζακιού , βρίσκεις ένα τσακάλι μάστορα και τραβάς Φ80 μέχρι τέρμα επάνω. Μόνο έτσι θα φύγουν τα καυσαέρια. Απλά θα βγει και η καμινάδα καμιά 400 ευρώ.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, meletis_m είπε

Υπάρχει προοπτική για φυσικό αέριο στή περιοχή σου ; 

Μήπως θα πιο βέλτιστη λύση η αγορά ενός επιτοιχιου λέβητα αερίου και να το συνδέσεις στο υπάρχον σύστημα ;

Οχι ουτε καν απο τον κεντρικο δρομο δεν εχει περασει.

7 ώρες πριν, LouCi4er είπε

Για τι κοστος μιλας?Ρωταω γιατι οι πελλετοσομπες εχουν απο χιλιαρικο και πανω.Μπορει να υπαρχουν και φθηνοτερες αλλα μιλαω να παρεις κατι καλο ωστε να μην σε σκαει.Γενικα το πελλετ να ξερεις ειναι μυστηριο και θελει να εχεις τρελα για να ασχολεισαι συχνα.Λιγο να αλλαξει η ποιοτητα του πελλετ και μπορει να σου κανει χαζα η σομπα.Στην αρχη που θα ειναι καινουργια θα δουλευει καλα,τον δευτερο χρονο ισως και να χρειαστει να την ρυθμιζεις τακτικα.Παντως δεν πιστευω οτι αξιζει τοσα λεφτα για να πας απο ξυλοσομπα σε πελλετοσομπα.Κανε λιγο κουραγιο να βγει φετος και του χρονου βλεπεις,ειδικα απο την στιγμη που εχεις και ξυλα για το υπολοιπο του χειμωνα.Αν εχεις σωματα και εγκατασταση στο σπιτι,καλυτερα μαζεψε λεφτα και βαλε του χρονου φυσικο αεριο να τελειωνεις.

Εκει στο χιλιαρικο, δεν ελεγα για φετος μην σου πω οτι θα μου μεινουν ξυλα και για τον επομενο χειμωνα.

Αεριο εδω δεν εχουμε.

Δημοσ.

Δηλαδη οπως καταλαβα να κατσω στα αυγα μου δεν συμφερει απο την στιγμη που εχω ηδη ξυλοσομπα να παω σε πελλετ.

Παντως και εμενα πολλοι μου φανηκαν οι 3-4 τονοι πελλετ οταν με ξυλα θελω 8 κυβικα που το κυβικο αντε να ειναι 400 κιλα.

Το κακο με τα ξυλα για να εχω αυτην την τιμη πρεπει αν τα παιρνω απο Ιουνιο ενω πελλετ παιρνεις οποτε θελεις.

Η αρχικη μου ερωτηση ηταν αν συμφερει οικονομικα δηλαδη τωρα πληρωνω για να βγαλω χειμωνα 640 ευρω αν ειναι να πληρωνω σε πελλετ 1000 ευρω τοτε δεν συμφερει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Δηλαδη οπως καταλαβα να κατσω στα αυγα μου δεν συμφερει απο την στιγμη που εχω ηδη ξυλοσομπα να παω σε πελλετ.

Παντως και εμενα πολλοι μου φανηκαν οι 3-4 τονοι πελλετ οταν με ξυλα θελω 8 κυβικα που το κυβικο αντε να ειναι 400 κιλα.

Το κακο με τα ξυλα για να εχω αυτην την τιμη πρεπει αν τα παιρνω απο Ιουνιο ενω πελλετ παιρνεις οποτε θελεις.

Η αρχικη μου ερωτηση ηταν αν συμφερει οικονομικα δηλαδη τωρα πληρωνω για να βγαλω χειμωνα 640 ευρω αν ειναι να πληρωνω σε πελλετ 1000 ευρω τοτε δεν συμφερει.

Κάνε μίξη ξύλο πέλλετ στη σόμπα , απλά να ρίχνεις 300-400 γρ ανα ώρα για συντήρηση και να βάζεις ξύλο για φλόγα. Πιστεύω να μειώσεις στο μισό τα ξύλα που κουβαλάς. ο φίλος με τους 3-4 τόννους έκανε λάθος στον υπολογισμό, πολύ λιγότερο θες.

Επεξ/σία από Jos3ph
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Jos3ph είπε

Κάνε μίξη ξύλο πέλλετ στη σόμπα , απλά να ρίχνεις 300-400 γρ ανα ώρα για συντήρηση και να βάζεις ξύλο για φλόγα. Πιστεύω να μειώσεις στο μισό τα ξύλα που κουβαλάς.

Το φοβαμαι ηδη εκαψε μια φορα το σπιτι πριν 5 μηνες η γυναικα μου που ξεχασε ματι ανοικτο μην το καψω ξανα εγω.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Jos3ph είπε

όχι και 3-4 τόνους , το πολύ 1,5 , 100 σακιά και σκάγαμε από ζέστη. άντε μια χρονιά πήγε 140 σακιά, αλλά τότε άναψα Οκτώβριο και έσβησα Απρίλη.

1,8 κυβικά είναι 1 τόννος χονδρικά ξύλου , μήπως εκεί έγινε λάθος υπολογισμός.

δεν εχει σχεση τι καις εσυ η η θεια μου η αμερσουδα. Σημασια εχει τι καιει ο συγκεκριμενος που ρωταει

39 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

1 Κυβικο Ελια (χυδην) = 500 kg 

θερμογονος δυναμη Ελιας 4100Kcal/kg. Αν καταναλωνεις 8 κυβικα (4τονους) ελια τον χρονο παραγεις  4100*4000 = 16,400,000 kcal θερμανσης

Θερμογονος δυναμη πελλετ  = 5,2KW/kg αρα  περιπου 4400Kcal/kg. Για να παραξεις τις ιδιες 16,400,000 Kcal Θερμανσης το χρονο θες 16,400,000/4400 = 3727 kg πελλετ.

Αντε να γλυτωσεις 10% γιατι πες η σομπα που θα παρεις θα ειναι 10% πιο αποδοτικη και να πεσεις στα 3400 kg. Θες φανταστικο σεναριο που αγοραζεις σουπερ εξτρα σομπα που ειναι 20% πιο αποδοτικη; Παλι 3 τονους πελλετ θες.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fredd0 είπε

δεν εχει σχεση τι καις εσυ η η θεια μου η αμερσουδα. Σημασια εχει τι καιει ο συγκεκριμενος που ρωταει

1 Κυβικο Ελια (χυδην) = 500 kg 

θερμογονος δυναμη Ελιας 4100Kcal/kg. Αν καταναλωνεις 8 κυβικα (4τονους) ελια τον χρονο παραγεις  4100*4000 = 16,400,000 kcal θερμανσης

Θερμογονος δυναμη πελλετ  = 5,2KW/kg αρα  περιπου 4400Kcal/kg. Για να παραξεις τις ιδιες 16,400,000 Kcal Θερμανσης το χρονο θες 16,400,000/4400 = 3727 kg πελλετ.

Αντε να γλυτωσεις 10% γιατι πες η σομπα που θα παρεις θα ειναι 10% πιο αποδοτικη και να πεσεις στα 3400 kg. Θες φανταστικο σεναριο που αγοραζεις σουπερ εξτρα σομπα που ειναι 20% πιο αποδοτικη; Παλι 3 τονους πελλετ θες.

Δηλαδη αν το σακι 15 κιλα εχει 4 ευρω μιλαμε για 800 ευρω τον χρονο για 3 τονους σωστα;

Δεν το εχω ψαξει για τιμη σε πελλετ ισως αν πχ το παρω ολο μαζι να υπαρχει καλυτερη τιμη.

Το ηξερα οτι σιγουρα θα ειναι ποιο ακριβο το πελλετ σαν συστημα αλλα ειπα εκει που κουβαλαω 15 κιλα ξυλα να βγαλω την ημερα με ενα σακι 15 κιλα να βγαζω 2 μερες παραδειγμα και φυσικα να γλυτωσω τα τοσα πολλα καταλοιπα που αφηνει το ξυλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...