LLLEFTERIS Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Τα φωτα σας. Το σπιτι ειναι 85τμ και η ταρατσα δεν εχει μονωση και δεν μπορω να κανω γιατι ανηκει σε τρεις και τρεχουν στα δικαστηρια. Μονωση δεν εχουν και οι τοιχοι γιατι ενω τους εκαναν διπλους μεσα εχει αερα κοπανιστο. Τα παραθυρα μονο του σαλονιου της κρεβατοκαμαρας και της κουζινας ειναι διπλα στα δυο παιδικα ειναι μονα ξυλινα. Εχω αυτη την στιγμη μια ξυλοδσομπα ABX Polar 8 και βγαζω τον Χειμωνα (με λιγη χρηση κλιματιστικων για κανενα κρυο βραδυ) με 8 κυβικα ελια. Επειδη ομως τα ξυλα τα αποθηκευω στο ισογειο που ειναι γιαπι και εγω μενω στον δευτερο με εχει κουρασει ολο αυτο το κουβαλημα. Ειμαι σε σκεψη να παω σε Pellet αλλα φοβαμαι μηπως ξεφυγω οικονομικα στην αιτησια καταναλωση οταν τωρα με 80 το κυβικο πληρωνω 640 ευρω για να βγαλω τον Χειμωνα.
meletis_m Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Τα φωτα σας. Το σπιτι ειναι 85τμ και η ταρατσα δεν εχει μονωση και δεν μπορω να κανω γιατι ανηκει σε τρεις και τρεχουν στα δικαστηρια. Μονωση δεν εχουν και οι τοιχοι γιατι ενω τους εκαναν διπλους μεσα εχει αερα κοπανιστο. Τα παραθυρα μονο του σαλονιου της κρεβατοκαμαρας και της κουζινας ειναι διπλα στα δυο παιδικα ειναι μονα ξυλινα. Εχω αυτη την στιγμη μια ξυλοδσομπα ABX Polar 8 και βγαζω τον Χειμωνα (με λιγη χρηση κλιματιστικων για κανενα κρυο βραδυ) με 8 κυβικα ελια. Επειδη ομως τα ξυλα τα αποθηκευω στο ισογειο που ειναι γιαπι και εγω μενω στον δευτερο με εχει κουρασει ολο αυτο το κουβαλημα. Ειμαι σε σκεψη να παω σε Pellet αλλα φοβαμαι μηπως ξεφυγω οικονομικα στην αιτησια καταναλωση οταν τωρα με 80 το κυβικο πληρωνω 640 ευρω για να βγαλω τον Χειμωνα. Θέλει υπομονη το πέλλετ. Πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για ρυθμισεις και καλό καθάρισμα- εγκατάσταση καπνοδοχου. Δές σόμπα με υποστήριξη .
LLLEFTERIS Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, meletis_m είπε Θέλει υπομονη το πέλλετ. Πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για ρυθμισεις και καλό καθάρισμα- εγκατάσταση καπνοδοχου. Δές σόμπα με υποστήριξη . Η καμιναδα που εχω τωρα δεν κανει; ειναι σχεδον 4 μετρα Φ150-200 μονωμενη. Γνωριζω οτι πρεπει να ερθει τεχνικος να την ρυθμισει και σιγουρα δεν θελει το καθαρισμα που ριχνω καθε μερα στην ξυλοσομπα.
meletis_m Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Η καμιναδα που εχω τωρα δεν κανει; ειναι σχεδον 4 μετρα Φ150-200 μονωμενη. Γνωριζω οτι πρεπει να ερθει τεχνικος να την ρυθμισει και σιγουρα δεν θελει το καθαρισμα που ριχνω καθε μερα στην ξυλοσομπα. η καμινάδα πρέπει να κάνει. Δέ ξερω τη Φ βγαζουν οι σόμπες ως έξοδο. Όταν εννόω ρυθμίσεις δέν εννοώ τις εργοστασιάκες. Πολλοί αναφέρουν μετά απο κάποιο διάστημα διάφορα θέματα . Μπάινουν στο "κρυφό " μενού της σόμπας με κωδικο και πειράζουν τις ρυθμίσεις . Δηλαδή από οσο έχω καταλάβει : είναι ο αέρας , ο χρόνος ρίψης του πέλλετ κ.λ.π Ψάξε τις ετειρείες , και ρίξε μια ματιά και στο https://www.energ.gr/ για τις μάρκες σομπών .
LLLEFTERIS Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, meletis_m είπε η καμινάδα πρέπει να κάνει. Δέ ξερω τη Φ βγαζουν οι σόμπες ως έξοδο. Όταν εννόω ρυθμίσεις δέν εννοώ τις εργοστασιάκες. Πολλοί αναφέρουν μετά απο κάποιο διάστημα διάφορα θέματα . Μπάινουν στο "κρυφό " μενού της σόμπας με κωδικο και πειράζουν τις ρυθμίσεις . Δηλαδή από οσο έχω καταλάβει : είναι ο αέρας , ο χρόνος ρίψης του πέλλετ κ.λ.π Ψάξε τις ετειρείες , και ρίξε μια ματιά και στο https://www.energ.gr/ για τις μάρκες σομπών . Καταλαβα. Αυτο το πειραγμα στο κρυφο μενου καθε ποτε θελει 6 μηνες χρονο;
Maktheo Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Οι πελλετοσομπες εχουν διαφορετικη λειτουργεια απο τις ξυλοσομπες όσον αφορα την εξαγωγη καυσαερίων.. Χρησιμοποιεί μοτερ ενω οι ξυλοαομπες λειτουργούν με φυσικό ελκυσμο. Η καμινάδα σε μια πελλετοσομπα πρέπει να είναι οσο πιο απλή γινεται, χωρις πολλα μέτρα (μαξ 4-5 δίνουν καποιοι κατασκευαστες) , ιδιως οχι πολλα οριζοντια μέτρα και η διαμετρος ειναι φ80 συνηθως. Εγω να φανταστείτε οταν ειχα στήσει την δικη μου σομπα ειχα χρησιμοποιησει την κανιναδα του τζακιου (φ250) με μονο οριζοντιο γύρω στο 1 μέτρο και μετα ολο καθετο (την καμινάδα του τζακιου) και δεν τραβούσε με τίποτα (ηταν πολλα μετρα και ας ηταν καθετο και φ250) καθως τα καυσαερια βγανουν με μοτερ και οχι με φυσικό ελκυσμο (δεν ειναι τοσο ζεστα όσο τα καυσαερια απο το ξυλο και δεν "ανεβαίνουν" ψηλα) 1
Jos3ph Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Ενοίκιο ; μήπως να έβρισκες κάτι άλλο ; 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Είσαι σε εκείνο το σπίτι που είχε καεί από την φωτιά; Νομίζω το βασικό είναι αν έχεις ολοκληρώσει τις εργασίες επισκευών. Το κρύο βέβαια είναι κρύο και σε επηρεάζει σοβαρά όπου κι αν μένεις. Από ξυλοσομπες δεν κατέχω, αλλά μια διαφορά είναι ότι στο πελλετ χρειάζεσαι μοτέρ τροφοδοσίας πελλετ δεν θα το ρίχνεις με το χέρι μέσα όπως τα κούτσουρα. Δοκίμασε εναλλακτικά αντί για κούτσουρα να ρίξεις μπριγκετες καλής ποιότητας. 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 15 λεπτά πριν, Jos3ph είπε Ενοίκιο ; μήπως να έβρισκες κάτι άλλο ; Πεθερικων 5 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Είσαι σε εκείνο το σπίτι που είχε καεί από την φωτιά; Νομίζω το βασικό είναι αν έχεις ολοκληρώσει τις εργασίες επισκευών. Το κρύο βέβαια είναι κρύο και σε επηρεάζει σοβαρά όπου κι αν μένεις. Από ξυλοσομπες δεν κατέχω, αλλά μια διαφορά είναι ότι στο πελλετ χρειάζεσαι μοτέρ τροφοδοσίας πελλετ δεν θα το ρίχνεις με το χέρι μέσα όπως τα κούτσουρα. Δοκίμασε εναλλακτικά αντί για κούτσουρα να ρίξεις μπριγκετες καλής ποιότητας. Ναι σε αυτο δεν μπορω να παω και αλλου μας το εχουν παραχωρησει τα πεθερικα και για να ερθει στο ονομα μας θελει αρκετα και δεν υπαρχουν.
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Οκ. Έρχεται δύσκολο κύμα ψυχους λένε, ο καθένας τα μέτρα του.....
LLLEFTERIS Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 33 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Οκ. Έρχεται δύσκολο κύμα ψυχους λένε, ο καθένας τα μέτρα του..... Δεν ειχαμε Χειμωνα φετος και μου εχουν μεινει πανω απο τα μισα ξυλα τα αγοραζω ολα μαζι το Καλοκαιρι για αυτο εχω και καλυτερη τιμη.
Jos3ph Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Θα πω χαζομάρες που στέκουν τεχνικά και δεν στέκουν οπτικά. Κρέμασε χαλιά σε ταβάνια και τοίχους , βαριές κουρτίνες στα κουφώματα , θα δεις διπλάσια ζέστη. Αν μπορείς στα ταβάνια να βάλεις γυφοσανίδα και πετροβάμβακα. Με την μέθοδο do it yourself , κάθε σάββατο φτιάχνεις και από ένα δωμάτιο , τα υλικά δεν κοστίζουν. 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, Jos3ph είπε Θα πω χαζομάρες που στέκουν τεχνικά και δεν στέκουν οπτικά. Κρέμασε χαλιά σε ταβάνια και τοίχους , βαριές κουρτίνες στα κουφώματα , θα δεις διπλάσια ζέστη. Αν μπορείς στα ταβάνια να βάλεις γυφοσανίδα και πετροβάμβακα. Με την μέθοδο do it yourself , κάθε σάββατο φτιάχνεις και από ένα δωμάτιο , τα υλικά δεν κοστίζουν. Κοιτα καποια στιγμη θα ντυσω ταβανια με γυψοσανιδα, να σκεφτεις οταν καταστραφηκε προσφατα η κουζινα απο φωτια και μαυρισε ολο το σπιτι στο ταβανι της κουζινας που επεσε ολος ο σοβας ηθελα να βαλω γυψοσανιδα αλλα ειχα γκρινια του πεθερου ηθελε αφου το σοβατισουμε να το κανουμε και δεν εχω καμια τραπεζα δικια μου. Τωρα με την ξυλοσομπα μια χαρα ζεστη εχω απλα βαρεθηκα το ολο καθαρισμα κουβαλημα κλπ.
korakios Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Πάρε καμια μπρικέτα , μου είχαν δώσει δώρο κάμποσες , καίνε αρκετή ώρα και είναι ελαφριές. Βέβαια δε νομίζω να συμφέρει οικονομικά , αλλά με βόλεψαν για μια περίοδο όταν γυρνούσα απο δουλειά και δεν είχα κουράγια να φέρω ξύλα και να ανάψω τη σόμπα
fredd0 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Και το πελλετ καθαρισμα/κουβαλημα θελει ... αν θες 6 κυβικα ξυλα μη νομιζεις οτι θα βγαλεις το χειμωνα με 10 σακκουλες πελλετ, κι αυτοι οι 3-4 τονοι πελλετ θελουν αποθηκευση-κουβαλημα-καθαρισμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα