Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ελεύθερος επαγγελματίας κι έχω βάλει τις μηνιαίες εισφορές του ΕΦΚΑ να πληρώνονται μέσω πάγιας εντολής (τράπεζα Πειραιώς). Υποτίθεται ότι ξένοιασα και όταν πήγα να βγάλω ενημερότητα μου εμφάνισε οφειλές και ψάχνοντας το γιατί ανακάλυψα ότι οι πληρωμές γίνονταν με καθυστέρηση (με βάση τις ημερομηνίες που αναφέρονται στα ειδοποιητήρια) και έτσι θεωρήθηκα εκπρόθεσμος και μπήκαν πρόστιμα. Αυτό έγινε απανωτά τους 3 τελευταίους μήνες.

Πήγα σήμερα στο υποκατάστημα ΕΦΚΑ και αυτοί αποποιήθηκαν κάθε ευθύνη και έριξαν το φταίξιμο στην τράπεζα. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τράπεζα αλλά φαντάζομαι ότι αυτοί θα ρίξουν το φταίξιμο στον ΕΦΚΑ.

Ξέρει κανείς ποια είναι η διαδικασία; Ο ΕΦΚΑ δεν είναι που πρέπει να "πηγαίνει" στην τράπεζα την τελευταία ημέρα (με βάση το ειδοποιητήριο) και να κάνει ανάληψη το ποσό που αντιστοιχεί;

Καλά, πιο πολύ από περιέργεια ρωτάω γιατί δεν πρόκειται να χολοσκάσω και να γίνω μπαλάκι ανάμεσα σε ΕΦΚΑ και τράπεζα. Θα καταργήσω την πάγια εντολή και θα πληρώνω κάθε μήνα χειροκίνητα να είμαι ήσυχος. Όσοι έχετε πάγια εντολή, τσεκάρετε ότι όλα είναι εντάξει.

Υ.Γ. Πάντως το λογαριασμό ρεύματος που έχω επίσης πάγια εντολή τόσο στο σπίτι όσο και στην επιχείρηση, ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα.

Δημοσ.

Προφανώς εχεις βαλει αυτοματη πληρωμη την ιδια μερα που λήγει η προθεσμία, στο λεει η τράπεζα και στις υπενθυμίσεις, οτι τα χρήματα κανουν κάποιες μέρες να φανούν στον αποδέκτη.

Όρισε μια ημερομηνία 4-5 μέρες πριν

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Προφανώς εχεις βαλει αυτοματη πληρωμη την ιδια μερα που λήγει η προθεσμία, στο λεει η τράπεζα και στις υπενθυμίσεις, οτι τα χρήματα κανουν κάποιες μέρες να φανούν στον αποδέκτη.

Όρισε μια ημερομηνία 4-5 μέρες πριν

Όχι, δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο γιατί δεν υπάρχει καν σαν επιλογή από την τράπεζα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν υπάρχει πάγια εντολή στην τράπεζα την χρέωση την κάνει η τράπεζα την ημέρα που λήγει. 

Καλύτερα να μιλήσεις μαζί τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...