Η_κοντη Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Είμαι στο τελευταίο εξάμηνο της σχολής μου και το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχω τελειώσει. Το πρόβλημα μου είναι πως η σχολή μου είναι σχεδόν αδιάφορη. Σκέφτομαι απο την μία να κάνω ένα μεταπτυχιακό αλλά όλα περιλαμβάνουν ή μαθηματικά ή πληροφορική τα οποία απεχθάνομαι. Σκέφτομαι οτι δεν αξίζει το κόστος για μεταπτυχιακό εφόσον δεν μου αρέσει κάτι απο αυτά. Απο την άλλη δεν θέλω τα 4 χρόνια διάβασμα να πάνε χαμένα και να μην χρησιμοποιήσω το πτυχίο. Έχετε στο μυαλό σας κάποιο μεταπτυχιακό που να έχει σε μικρό βαθμό έστω τα παραπάνω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, Η_κοντη είπε Είμαι στο τελευταίο εξάμηνο της σχολής μου και το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχω τελειώσει. Το πρόβλημα μου είναι πως η σχολή μου είναι σχεδόν αδιάφορη. Σκέφτομαι απο την μία να κάνω ένα μεταπτυχιακό αλλά όλα περιλαμβάνουν ή μαθηματικά ή πληροφορική τα οποία απεχθάνομαι. Σκέφτομαι οτι δεν αξίζει το κόστος για μεταπτυχιακό εφόσον δεν μου αρέσει κάτι απο αυτά. Απο την άλλη δεν θέλω τα 4 χρόνια διάβασμα να πάνε χαμένα και να μην χρησιμοποιήσω το πτυχίο. Έχετε στο μυαλό σας κάποιο μεταπτυχιακό που να έχει σε μικρό βαθμό έστω τα παραπάνω? Υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες μεταπτυχιακά στην Ελλάδα. Το πτυχίο οικονομικών είναι από τα δυνατά, οπότε κοίτα και σε άλλες σχολές τι προσφέρουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Η_κοντη Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Το πρόβλημα μου είναι οτι τα περισσότερα δεν έχουν επαγγελματική αποκατάσταση,τουλάχιστον στην Ελλάδα. Ξέρω πως ότι σχετίζεται με πληροφορική είναι κερδοφόρο αλλά για εμένα είναι δυσνόητο( πλην του οτι δεν έχω βάσεις) και φοβάμαι πως ακόμα και αν δεν μαρέσει αλλά το προσπαθήσω δεν θα καταφέρω στο τέλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Η_κοντη είπε Το πρόβλημα μου είναι οτι τα περισσότερα δεν έχουν επαγγελματική αποκατάσταση,τουλάχιστον στην Ελλάδα. Ξέρω πως ότι σχετίζεται με πληροφορική είναι κερδοφόρο αλλά για εμένα είναι δυσνόητο( πλην του οτι δεν έχω βάσεις) και φοβάμαι πως ακόμα και αν δεν μαρέσει αλλά το προσπαθήσω δεν θα καταφέρω στο τέλος. Κοίταξε να δεις. Το μεταπτυχιακό είναι κατά κύριο λόγο μια μεγάλη προετοιμασία για διδακτορικό, και συνεπώς ελάχιστες -και αν- προοπτικές σου ανοίγονται άμεσα. Αν έχεις όρεξη να πάρεις ένα μεγάλο ρίσκο (και μισθολογικά και ερευνητικά) και αφιερώσεις 4 χρόνια σε ένα PhD μακροπρόθεσμα βγαίνεις πιο κερδισμένος από όλους στην Ελλάδα που δουλεύουν για 600€, αλλά λάβε υπόψη ότι όλα τα PhD έχουν 60-70% dropout ποσοστά. Αν αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να δουλέψεις κάπου και δεν έχεις το παραμικρό ενδιαφέρον για πρωτότυπη ερευνητική παραγωγή, μην το σκέφτεσαι πολύ για μεταπτυχιακό. Άστο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Καταρχάς, δε μας λες εσενα τι σου αρεσει, για να βοηθησουμε περισσοτερο..υπαρχει κατι που σου τραβαει το ενδιαφερον, καποιος κλαδος?? (Ποτέ δεν ειναι αργά ν ασχοληθεις με κατι που θες κ ας μην χρησιμοποιησεις το 1ο σου πτυχιο ποτέ..εγω στα 28 μου ξεκινησα 2ο πτυχιο, έχοντας παρατήσει εντελώς το 1ο μου εδώ κ χρονια..) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα