Ronnie1985 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Ήθελα τη γνώμη σας για το συγκεκριμένο feature. Το προτιμάτε ενεργό η όχι; Αν το έχω ενεργό γενικά σε σερφαρισμα κλπ τα δείχνει όλα λίγο κάπως κιτρινισμενα. Ελάχιστα βέβαια αλλα το καταλαβαίνω. Αν το απενεργοποιησω όμως τότε φαίνεται το απόλυτο λευκό. Μου αρέσει πιο πολύ με απενεργοποιημένο πιο ζωντανά χρώματα, αλλά δε ξέρω και δε βρήκα πληροφορίες Πρώτον αν μπορεί μελλοντικά να είναι επιβλαβές για την οθόνη με true tone off, Κ δευτερον αν τρωει περισσότερο μπαταρία ετσι. Ευχαριστώ πολύ!
4four Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δεν είναι τίποτα απόλυτος ούτε επιβλαβές ούτε τρώει μπαταρία.. τώρα για τα μάτια σου (Blue Light ψάξε λίγο γιατί πολλοί λένε πειράζει , πολλοί όχι) δεν ξέρω άμα είναι αλλά αυτό άλλο τελείως θέμα.. Εγώ πχ στο πισί το έχω ενεργοποιημένο στο κινητό όχι, ότι σου αρέσει πιο πολύ "εμφανισιακά" και νομίζεις ότι δεν σε ενοχλεί στα μάτια
koutsis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, 4four είπε Δεν είναι τίποτα απόλυτος ούτε επιβλαβές ούτε τρώει μπαταρία.. τώρα για τα μάτια σου (Blue Light ψάξε λίγο γιατί πολλοί λένε πειράζει , πολλοί όχι) δεν ξέρω άμα είναι αλλά αυτό άλλο τελείως θέμα.. Εγώ πχ στο πισί το έχω ενεργοποιημένο στο κινητό όχι, ότι σου αρέσει πιο πολύ "εμφανισιακά" και νομίζεις ότι δεν σε ενοχλεί στα μάτια Εσύ φαντάζομαι αναφέρεσαι στο night shift που κιτρινιζει τα χρώματα το βράδυ. Το true tone ειναι κάτι διαφορετικό και προσαρμόζει τα χρώματα στις συνθήκες περιβάλλοντος άσχετα αν είναι μέρα η νύχτα και το έχουν τα iphone. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2021 από koutsis
CheOnWeb Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 1 hour ago, Ronnie1985 said: Ήθελα τη γνώμη σας για το συγκεκριμένο feature. Το προτιμάτε ενεργό η όχι; Αν το έχω ενεργό γενικά σε σερφαρισμα κλπ τα δείχνει όλα λίγο κάπως κιτρινισμενα. Ελάχιστα βέβαια αλλα το καταλαβαίνω. Αν το απενεργοποιησω όμως τότε φαίνεται το απόλυτο λευκό. Μου αρέσει πιο πολύ με απενεργοποιημένο πιο ζωντανά χρώματα, αλλά δε ξέρω και δε βρήκα πληροφορίες Πρώτον αν μπορεί μελλοντικά να είναι επιβλαβές για την οθόνη με true tone off, Κ δευτερον αν τρωει περισσότερο μπαταρία ετσι. Ευχαριστώ πολύ! Το True Tone είναι το πρώτο πράγμα που απενεργοποίησα όταν πήρα το Mini. Με ενοχλεί πολύ η κιτρινίλα αλλά σαφώς είναι θέμα γούστου. Απόλυτο λευκό πάντως (χωρίς True Tone εννοείται) δεν είναι. Υπάρχει μια μετατόπιση προς το μπλε, στα δικά μου μάτια, όπως δεν ήταν και στο SE που είχα. Και στις δύο συσκευές, είχα/έχω ενεργοποιημένο το Night Shift επί 24ώρου, στην ελάχιστη στάθμη. Σε αυτή τη ρύθμιση βλέπω ό,τι κοντινότερο στο απόλυτο λευκό. Τώρα, αν αυτή η ρύθμιση έχει επίδραση στη μπαταρία δεν το γνωρίζω.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Το True Tone είναι το πρώτο πράγμα που απενεργοποίησα όταν πήρα το Mini. Με ενοχλεί πολύ η κιτρινίλα αλλά σαφώς είναι θέμα γούστου. Απόλυτο λευκό πάντως (χωρίς True Tone εννοείται) δεν είναι. Υπάρχει μια μετατόπιση προς το μπλε, στα δικά μου μάτια, όπως δεν ήταν και στο SE που είχα. Και στις δύο συσκευές, είχα/έχω ενεργοποιημένο το Night Shift επί 24ώρου, στην ελάχιστη στάθμη. Σε αυτή τη ρύθμιση βλέπω ό,τι κοντινότερο στο απόλυτο λευκό. Τώρα, αν αυτή η ρύθμιση έχει επίδραση στη μπαταρία δεν το γνωρίζω. Είδα το φως το αληθινόνε! Θενκζ μαν! Αν έχεις κι άλλα τιπάκια που να κάνουν τον χειρισμό πιο όμορφο κι εύκολο ...πες
CheOnWeb Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 34 minutes ago, userino said: Είδα το φως το αληθινόνε! Θενκζ μαν! Αν έχεις κι άλλα τιπάκια που να κάνουν τον χειρισμό πιο όμορφο κι εύκολο ...πες Ό,τι άλλο έχω κάνει αφορά στη μπαταρία αλλά αυτά είναι και θέμα προσωπικών επιλογών. π.χ. Auto Brightness On, Background App Refresh Off, για όλες τις εφαρμογές (δεν έχω δει να με περιορίζει κάπου) και για όσες είναι ενεργοποιημένο by default, (ακόμα κι αν ο γενικός διακόπτης είναι off), ανοίγεις τον διακόπτη, πας στην εφαρμογή, το κλείνεις και μετά ξανακλείνεις τον γενικό διακόπτη. Τα Push notifications (για όποιους λογαριασμούς το υποστηρίζουν) στα Mails είναι κλειστά αφού για μένα το τσεκ ανά 15' είναι αρκετό. Για όσους χρησιμοποιούν Dropbox, έχει παρατηρηθεί bug, το οποίο δεν έχει διορθωθεί από την Dropbox επί πολλούς μήνες τώρα, το οποίο προκαλεί μεγάλη αύξηση κατανάλωσης μπαταρίας, όταν έχεις το Dropbox ενεργό εντός του Files App. Στις λίγες περιπτώσεις που χρειάζεται να μεταφέρω κάτι μεταξύ των δύο εφαρμογών, ανοίγω το Dropbox προσωρινά και μετά το ξανακλείνω. Επίσης απ' τη στιγμή που πήρα το Mini ασχολήθηκα λίγο και με τα Shortcuts (στο SE ήταν κάπως δυσκίνητα). Λόγω απώλειας του Widget των Favorites επαφών στα iOS 14, αναγκάστηκα να φτιάξω κάποια Shortcuts με τις επαφές που θέλω, τα οποία έβαλα σε Widget (θα βρεις οδηγό στο Google αν σε ενδιαφέρει). Επίσης έχω κάνει και ένα Widget για να επιλέγω πιο εύκολα τη συσκευή που θέλω να ακούω το Audio του iPhone (BT ακουστικά, BT αυτοκινήτου, Air Play στο Apple TV και στο ίδιο το iPhone). Αυτά. Αν σκεφτώ κάτι άλλο ιδιαίτερο θα το γράψω. 3
4four Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε Ό,τι άλλο έχω κάνει αφορά στη μπαταρία αλλά αυτά είναι και θέμα προσωπικών επιλογών. π.χ. Auto Brightness On, Background App Refresh Off, για όλες τις εφαρμογές (δεν έχω δει να με περιορίζει κάπου) και για όσες είναι ενεργοποιημένο by default, (ακόμα κι αν ο γενικός διακόπτης είναι off), ανοίγεις τον διακόπτη, πας στην εφαρμογή, το κλείνεις και μετά ξανακλείνεις τον γενικό διακόπτη. Τα Push notifications (για όποιους λογαριασμούς το υποστηρίζουν) στα Mails είναι κλειστά αφού για μένα το τσεκ ανά 15' είναι αρκετό. Για όσους χρησιμοποιούν Dropbox, έχει παρατηρηθεί bug, το οποίο δεν έχει διορθωθεί από την Dropbox επί πολλούς μήνες τώρα, το οποίο προκαλεί μεγάλη αύξηση κατανάλωσης μπαταρίας, όταν έχεις το Dropbox ενεργό εντός του Files App. Στις λίγες περιπτώσεις που χρειάζεται να μεταφέρω κάτι μεταξύ των δύο εφαρμογών, ανοίγω το Dropbox προσωρινά και μετά το ξανακλείνω. Επίσης απ' τη στιγμή που πήρα το Mini ασχολήθηκα λίγο και με τα Shortcuts (στο SE ήταν κάπως δυσκίνητα). Λόγω απώλειας του Widget των Favorites επαφών στα iOS 14, αναγκάστηκα να φτιάξω κάποια Shortcuts με τις επαφές που θέλω, τα οποία έβαλα σε Widget (θα βρεις οδηγό στο Google αν σε ενδιαφέρει). Επίσης έχω κάνει και ένα Widget για να επιλέγω πιο εύκολα τη συσκευή που θέλω να ακούω το Audio του iPhone (BT ακουστικά, BT αυτοκινήτου, Air Play στο Apple TV και στο ίδιο το iPhone). Αυτά. Αν σκεφτώ κάτι άλλο ιδιαίτερο θα το γράψω. Μπορείς να στείλεις κάποιον οδηγό για τα custom widget ειδικά αυτό με τον ήχο ακούγεται πολύ καλό και ένα από τα πράγματα που μου την σπάει ενάντια στα android
CheOnWeb Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 56 minutes ago, 4four said: Μπορείς να στείλεις κάποιον οδηγό για τα custom widget ειδικά αυτό με τον ήχο ακούγεται πολύ καλό και ένα από τα πράγματα που μου την σπάει ενάντια στα android Κι αυτό το Widget μέσω Shortcuts το έκανα. Δεν είναι τίποτα θαυματουργό αφού μπορείς να επιλέγεις τη συσκευή που θέλεις και από το Control Center, απλώς μου φαίνεται πιο γρήγορο το Widget κυρίως επειδή δεν χρειάζεται να πάω το δάχτυλο πάνω δεξιά για να κατεβάσω το Control Center. Ανοίγεις Shortcuts και δημιουργείς ένα Folder (πάνω δεξιά) το οποίο το ονομάζεις όπως θες, π.χ. AirPlay. Μπαίνεις στο άδειο folder, κάνεις add (το + πάνω δεξιά)>add action και μετά κάνεις search για "Set Playback Destination". Εκεί προσθέτεις τη συσκευή που θέλεις (πρέπει να είσαι συνδεδεμένος εκείνη τη στιγμή για να στην βγάλει να την επιλέξεις) και το ονομάζεις όπως θες. Κάνεις το ίδιο για όσες συσκευές θέλεις και μετά πας στα Widgets και προσθέτεις το Widget "Shortcuts". Διαλέγεις το layout που θέλεις (ένα, τέσσερα ή οκτώ εικονίδια - φαντάζομαι ότι τα τέσσερα είναι η λογική επιλογή) και σου δημιουργεί ένα Widget με τα πρώτα Shortcuts που έχεις. Μετά πατάς πάνω στο Widget παρατεταμένα, επιλέγεις "Edit Widget" και διαλέγεις το Folder που έχεις φτιαξει (π.χ. AirPlay) και τέλος. Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη μέθοδος (δεν τα έχω μάθει ακόμα καλά τα Shortcuts) αλλά αυτή βρήκα ψάχνοντάς το. Για να τα Favorites Contacts είναι αντίστοιχη διαδικασία. Κάνεις Folder στα Shortcuts και βάζεις μέσα τις επαφές που θέλεις. Στο Add Action κάνεις search "Phone", το επιλέγεις και μετά πατάς πάνω στο αχνό "Contact" και διαλέγεις αυτό που θες απ' την λίστα σου. Δες κι αυτό https://www.macrumors.com/how-to/favorites-widget/ Γενικότερα, τα Shortcuts είναι κάπως δύσκολα αλλά είναι έτσι σχεδιασμένα για να μπορείς να κάνεις αρκετά πολύπλοκα πράγματα. 2
4four Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε Κι αυτό το Widget μέσω Shortcuts το έκανα. Δεν είναι τίποτα θαυματουργό αφού μπορείς να επιλέγεις τη συσκευή που θέλεις και από το Control Center, απλώς μου φαίνεται πιο γρήγορο το Widget κυρίως επειδή δεν χρειάζεται να πάω το δάχτυλο πάνω δεξιά για να κατεβάσω το Control Center. Ανοίγεις Shortcuts και δημιουργείς ένα Folder (πάνω δεξιά) το οποίο το ονομάζεις όπως θες, π.χ. AirPlay. Μπαίνεις στο άδειο folder, κάνεις add (το + πάνω δεξιά)>add action και μετά κάνεις search για "Set Playback Destination". Εκεί προσθέτεις τη συσκευή που θέλεις (πρέπει να είσαι συνδεδεμένος εκείνη τη στιγμή για να στην βγάλει να την επιλέξεις) και το ονομάζεις όπως θες. Κάνεις το ίδιο για όσες συσκευές θέλεις και μετά πας στα Widgets και προσθέτεις το Widget "Shortcuts". Διαλέγεις το layout που θέλεις (ένα, τέσσερα ή οκτώ εικονίδια - φαντάζομαι ότι τα τέσσερα είναι η λογική επιλογή) και σου δημιουργεί ένα Widget με τα πρώτα Shortcuts που έχεις. Μετά πατάς πάνω στο Widget παρατεταμένα, επιλέγεις "Edit Widget" και διαλέγεις το Folder που έχεις φτιαξει (π.χ. AirPlay) και τέλος. Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη μέθοδος (δεν τα έχω μάθει ακόμα καλά τα Shortcuts) αλλά αυτή βρήκα ψάχνοντάς το. Για να τα Favorites Contacts είναι αντίστοιχη διαδικασία. Κάνεις Folder στα Shortcuts και βάζεις μέσα τις επαφές που θέλεις. Στο Add Action κάνεις search "Phone", το επιλέγεις και μετά πατάς πάνω στο αχνό "Contact" και διαλέγεις αυτό που θες απ' την λίστα σου. Δες κι αυτό https://www.macrumors.com/how-to/favorites-widget/ Γενικότερα, τα Shortcuts είναι κάπως δύσκολα αλλά είναι έτσι σχεδιασμένα για να μπορείς να κάνεις αρκετά πολύπλοκα πράγματα. δοκίμασα iPhone μετά το 4ς που είχα οπότε μου φαίνονται όλα τελείως ξένα, κάτι απλό σε σένα μου φαίνεται πολύ περίεργο εμένα:Ρ Βγαίνουμε τελείως οφφ τοπικ νομίζω όμως! Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Εγώ πάλι το True Tone το έχω συνεχώς ενεργό (iPhone, iPad, MacBook, iMac) και νομίζω πως αυτό μου φαίνεται καλύτερα στο μάτι! Ακόμη και όταν επεξεργάζομαι φωτογραφίες στο photoshop ή κάποιο video στο Final Cut Pro, δεν έχω εντοπίσει κάποιο πρόβλημα ως προς την απόδοση των χρωμάτων.
CheOnWeb Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 18 minutes ago, billdanos said: Εγώ πάλι το True Tone το έχω συνεχώς ενεργό (iPhone, iPad, MacBook, iMac) και νομίζω πως αυτό μου φαίνεται καλύτερα στο μάτι! Ακόμη και όταν επεξεργάζομαι φωτογραφίες στο photoshop ή κάποιο video στο Final Cut Pro, δεν έχω εντοπίσει κάποιο πρόβλημα ως προς την απόδοση των χρωμάτων. Δεκτόν, θέμα γούστου είναι αλλά πώς κάνεις (αν κάνεις) color grade? Ακόμα κι αν έχεις απόλυτα σταθερές φωτιστικές συνθήκες στον χώρο που δουλεύεις (αλλιώς θα βλέπεις άλλο πράγμα κάθε φορά που θα πιάνεις το project) θα είσαι πάντα off σε σχέση με το "πραγματικό" χρώμα. Θα μου πεις ποιος απ' αυτούς που θα δουν το video σου έχουν καλιμπραρισμένο monitor? Σωστό κι αυτό αλλά και πάλι, θα αισθανόμουν μεγάλη ανασφάλεια για το τι βλέπω και τι κάνω στα πλάνα μου. Ειδικά με τις οθόνες της Apple που έχεις ένα καλό standard για web content είναι λίγο κρίμα να το χάνεις. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 3 hours ago, CheOnWeb said: Δεκτόν, θέμα γούστου είναι αλλά πώς κάνεις (αν κάνεις) color grade? Ακόμα κι αν έχεις απόλυτα σταθερές φωτιστικές συνθήκες στον χώρο που δουλεύεις (αλλιώς θα βλέπεις άλλο πράγμα κάθε φορά που θα πιάνεις το project) θα είσαι πάντα off σε σχέση με το "πραγματικό" χρώμα. Θα μου πεις ποιος απ' αυτούς που θα δουν το video σου έχουν καλιμπραρισμένο monitor? Σωστό κι αυτό αλλά και πάλι, θα αισθανόμουν μεγάλη ανασφάλεια για το τι βλέπω και τι κάνω στα πλάνα μου. Ειδικά με τις οθόνες της Apple που έχεις ένα καλό standard για web content είναι λίγο κρίμα να το χάνεις. Μα εννοείται πως αν επεξεργάζεσαι video της κατηγορίας που λες, δεν θα έχεις τίποτα άλλο ενεργοποιημένο για να είσαι απόλυτα σίγουρος (αν και η οθόνη σου είναι καλή). Έχω όμως την εντύπωση (που δεν μπορώ να την επιβεβαιώσω τεχνικά) πως όταν τρέχει το photoshop ή το FCP, η οθόνη με το True Tone enabled συμπεριφέρεται διαφορετικά σε σχέση με τον browser για παράδειγμα! 1
Ronnie1985 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Εδώ και καιρό έχω το true tone off. Ξαφνικά λέω να βάλω το true tone για αλλαγη και μόλις το πατάω δεν είδα κάποια διαφορά στα χρώματα. Λέω κάτσε να κάνω το on/off ξανά στο true tone μήπως κολησε η οτιδήποτε. Καμιά διαφορά στο μάτι μου. Ξανά και ξανά μέχρι που έφτασα 15-20 προσπάθειες στο enable/disable το κουμπί του true tone. Με τα πολλά διαπίστωσα πως επειδή η φωτεινότητα ήταν πάνω απ' τη μέση δε φαινόταν κάποια αισθητή διαφορά (όπως στις αρχές που είχα πάρει το κινητό και είχα δει τη διαφορά) οπότε λέω να ρίξω τη φωτεινότητα κάτω απ' τη μέση, και όντως εκεί πλέον είδα τη διαφορά (το άσπρο να κιτρινίζει κάπως) και λέω οκ δουλεύει το true tone τελικά. Υπάρχει περίπτωση απ' τις 15-20 προσπάθειες που το κανα enable disable μέχρι να βρω τι φταίει και τι γίνεται, να έπαθε κάτι η οθόνη;
koutsis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Ronnie1985 είπε Εδώ και καιρό έχω το true tone off. Ξαφνικά λέω να βάλω το true tone για αλλαγη και μόλις το πατάω δεν είδα κάποια διαφορά στα χρώματα. Λέω κάτσε να κάνω το on/off ξανά στο true tone μήπως κολησε η οτιδήποτε. Καμιά διαφορά στο μάτι μου. Ξανά και ξανά μέχρι που έφτασα 15-20 προσπάθειες στο enable/disable το κουμπί του true tone. Με τα πολλά διαπίστωσα πως επειδή η φωτεινότητα ήταν πάνω απ' τη μέση δε φαινόταν κάποια αισθητή διαφορά (όπως στις αρχές που είχα πάρει το κινητό και είχα δει τη διαφορά) οπότε λέω να ρίξω τη φωτεινότητα κάτω απ' τη μέση, και όντως εκεί πλέον είδα τη διαφορά (το άσπρο να κιτρινίζει κάπως) και λέω οκ δουλεύει το true tone τελικά. Υπάρχει περίπτωση απ' τις 15-20 προσπάθειες που το κανα enable disable μέχρι να βρω τι φταίει και τι γίνεται, να έπαθε κάτι η οθόνη; Δεν νομίζω...
aces Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 22 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Εδώ και καιρό έχω το true tone off. Ξαφνικά λέω να βάλω το true tone για αλλαγη και μόλις το πατάω δεν είδα κάποια διαφορά στα χρώματα. Λέω κάτσε να κάνω το on/off ξανά στο true tone μήπως κολησε η οτιδήποτε. Καμιά διαφορά στο μάτι μου. Ξανά και ξανά μέχρι που έφτασα 15-20 προσπάθειες στο enable/disable το κουμπί του true tone. Με τα πολλά διαπίστωσα πως επειδή η φωτεινότητα ήταν πάνω απ' τη μέση δε φαινόταν κάποια αισθητή διαφορά (όπως στις αρχές που είχα πάρει το κινητό και είχα δει τη διαφορά) οπότε λέω να ρίξω τη φωτεινότητα κάτω απ' τη μέση, και όντως εκεί πλέον είδα τη διαφορά (το άσπρο να κιτρινίζει κάπως) και λέω οκ δουλεύει το true tone τελικά. Υπάρχει περίπτωση απ' τις 15-20 προσπάθειες που το κανα enable disable μέχρι να βρω τι φταίει και τι γίνεται, να έπαθε κάτι η οθόνη; Αμα χαλουσαν με 10-15 ρυθμισεις οι οθονες ζητω που καηκαμε 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα