Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/6/2021 στις 3:53 ΜΜ, xrhstosiak είπε

cretaforce απλά

Εχει δικιο ο φιλος παραπανω που την εχει, που λεει οτι 'δεν υπαρχει'.

Γιατι μπηκα στην ιστοσελιδα και βρηκα οτι γραφει "H τηλεφωνική υποστήριξη λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα." Αυτο ειναι το νο1 που εψαξα, και αν το ειχε αυτο, θα κοιταζα και τα υπολοιπα.

Και ομως, καπου καποιοι πρεπει να το εχουν αυτο στην Ελλαδα. (και φυσικα και ολα τα υπολοιπα που ανεφερα). Δεν ειμαστε πριν 20 χρονια. Ειμαστε στο 2021.

Επεξ/σία από mindreader
  • Confused 1
Δημοσ.

αν εχεις πραγματικα τετοια αναγκη σημαινει οτι εχει τετοια εφαρμογη - site (πχ αεροπορικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια)

που τα εσοδα του καλυπτουν ατομο-α in house που θα να αναλαβει ολα αυτα σε δικα σου dedicated μηχανηματα ή λυσεις τυπου azure amazon κτλ

εχοντας sites σε πανω απο 10 διαφορετικες εταιριες ελληνικες και ξένες

για την creta μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι εχει μακραν το γρηγοροτερο support και την διαθεση πάνω από ολα να βοηθήσουν

οποτε αν σου κανουν οι τεχνολογιες που χρησιμοποιει και τα πακετα που εχει προχωρας αφοβα εστω και σε δοκιμαστικη περιοδο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, mindreader είπε

Εχει δικιο ο φιλος παραπανω που την εχει, που λεει οτι 'δεν υπαρχει'.

Γιατι μπηκα στην ιστοσελιδα και βρηκα οτι γραφει "H τηλεφωνική υποστήριξη λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα." Αυτο ειναι το νο1 που εψαξα, και αν το ειχε αυτο, θα κοιταζα και τα υπολοιπα.

Και ομως, καπου καποιοι πρεπει να το εχουν αυτο στην Ελλαδα. (και φυσικα και ολα τα υπολοιπα που ανεφερα). Δεν ειμαστε πριν 20 χρονια. Ειμαστε στο 2021.

Η υποστήριξη μέσω τηλεφώνου για θέματα hosting δεν είναι ο καλύτερος τρόπος, διότι δεν μπορεί ο τεχνικός να δει ποιο αίτημα είναι πραγματικά επείγον και πιο όχι, δεν είναι εύκολο να μεταφερθούν πληροφορίες όπως π.χ. κωδικοί, αλλά και γενικότερα είναι πιο αργό το να πει ο πελάτης τι θέλει από το να στείλει ένα σύντομο e-mail με όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται και να το διαβάσει άμεσα ο τεχνικός. Γενικά εάν χρειάζεται να κάνει login ο τεχνικός σε κάποιο πακέτο hosting ή χρειάζεται χρόνο για να διευρευνήσει το αίτημα τότε δεν εξυπηρετεί καθόλου το τηλέφωνο διότι χάνει χρόνο και ο πελάτης κρατώντας το τηλέφωνο του ανοιχτό χωρίς λόγο αλλά και ο τεχνικός δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα και κάποιον άλλον πελάτη. Και στις περισσότερες περιπτώσεις που χρειάζεται χρόνος για να διευρευνηθεί ένα αίτημα ο τεχνικός αυτό που θα κάνει είναι να το καταγράψει σε ticket και να σου στείλει απάντηση με e-mail, χρόνο που θα είχες γλιτώσει εάν έστελνες απευθείας e-mail.

Στόχος μας είναι να απαντάμε άμεσα οποιαδήποτε στιγμή σε αιτήματα που δεχόμαστε μέσω e-mail και το έχουμε πετύχει σταθερά επί σειρά πολλών ετών μιας και ο μέσος όρος απαντήσεων είναι λιγότερο από 15 λεπτά. Ο μόνος λόγος που έχουμε τηλεφωνική υποστήριξη είναι διότι είναι κατανοητό ότι κάποιοι πελάτες μπορεί να μην έχουν τις γνώσεις να στείλουν e-mail ή να είναι έξω οπότε να τους εξυπηρετεί καλύτερα να τηλεφωνήσουν ή κάποιες φορές ζητάμε και εμείς να καλέσουν ή να τους καλέσουμε και εμείς όταν κρίνουμε ότι θα ήταν πιο εύκολη η επικοινωνία μέσω τηλεφώνου.

Επεξ/σία από CyberCr33p
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, CyberCr33p είπε

Η υποστήριξη μέσω τηλεφώνου για θέματα hosting δεν είναι ο καλύτερος τρόπος, διότι δεν μπορεί ο τεχνικός να δει ποιο αίτημα είναι πραγματικά επείγον και πιο όχι, δεν είναι εύκολο να μεταφερθούν πληροφορίες όπως π.χ. κωδικοί, αλλά και γενικότερα είναι πιο αργό το να πει ο πελάτης τι θέλει από το να στείλει ένα σύντομο e-mail με όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται και να το διαβάσει άμεσα ο τεχνικός. Γενικά εάν χρειάζεται να κάνει login ο τεχνικός σε κάποιο πακέτο hosting ή χρειάζεται χρόνο για να διευρευνήσει το αίτημα τότε δεν εξυπηρετεί καθόλου το τηλέφωνο διότι χάνει χρόνο και ο πελάτης κρατώντας το τηλέφωνο του ανοιχτό χωρίς λόγο αλλά και ο τεχνικός δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα και κάποιον άλλον πελάτη. Και στις περισσότερες περιπτώσεις που χρειάζεται χρόνος για να διευρευνηθεί ένα αίτημα ο τεχνικός αυτό που θα κάνει είναι να το καταγράψει σε ticket και να σου στείλει απάντηση με e-mail, χρόνο που θα είχες γλιτώσει εάν έστελνες απευθείας e-mail.

Στόχος μας είναι να απαντάμε άμεσα οποιαδήποτε στιγμή σε αιτήματα που δεχόμαστε μέσω e-mail και το έχουμε πετύχει σταθερά επί σειρά πολλών ετών μιας και ο μέσος όρος απαντήσεων είναι λιγότερο από 15 λεπτά. Ο μόνος λόγος που έχουμε τηλεφωνική υποστήριξη είναι διότι είναι κατανοητό ότι κάποιοι πελάτες μπορεί να μην έχουν τις γνώσεις να στείλουν e-mail ή να είναι έξω οπότε να τους εξυπηρετεί καλύτερα να τηλεφωνήσουν ή κάποιες φορές ζητάμε και εμείς να καλέσουν ή να τους καλέσουμε και εμείς όταν κρίνουμε ότι θα ήταν πιο εύκολη η επικοινωνία μέσω τηλεφώνου.

Παροτι ειναι κατανοητα τα οσα λες, πιστεψε, δεν ειναι ολη η πραγματικοτητα. Εχω κι εχω πολλες δεκαετιες στο 'κουρμπετι' και ξερω...

Οταν φιλε μου, εχω προβλημα, παιρνει φωτια ο κ@@@@ μου απο λαθος που δεν ευθυνομαι εγω, μου λες οτι η 'σωστη' λυση ειναι να στειλω email;

Ξερεις ποσες φορες, και παροτι και πολλες γνωσεις εχω και την ελληνικη την χειριζομαι αψογα (αρθρογραφω επι δεκαετιες με επιτυχια κλπ), μου απαντανε μκλιες σε email που στελνω με προβληματα; Απλα θα στο πω, 'πετανε την μπαλα στην εξεδρα'. Ασε που ειναι τελειως random -και δεν μιλω για τη δικη σου εταιρια- το ποτε θα παρεις απαντηση. Εν μερει λογικο (τι φορτο εχει εκεινη τη στιγμη, τι ειναι επειγον κλπ), αλλα απο την αλλη εγω ως πελατης, 'κρεμιεμαι΄.

Εχω πολλα σκηνικα λοιπον, που απαντανε σε emails μετα απο μερες, και οσο και να μην ειναι επειγον, ειναι απαραδεκτο, ή να τους λες παιδια το προβλημα ειναι στο Α, και αυτοι να επιμενουν ψευδως οτι ειναι στο Γ(αποποιηση ευθυνων). Ε λοιπον, αν μπορω να μιλησω στο τηλεφωνο, αν παει ο αλλος να πεταξει την μπαλα στην εξεδρα, θα του την πω με την μια. Και καταλαβαινεις τι εννοω. Το προβλημα μου θελω να λυσω. Οχι να πουμε αμπελοφιλοσοφιες. Αρα, με το τηλεφωνο, μλκιες κομμενες. Η στοχευση μου με ενα τηλεφωνο ειναι να βαλω τον τεχνικο 'to the point', οταν παει να κανει υπεκφυγη.

Λοιπον, δεν ειναι για τους αδαεις το τηλεφωνο.... εχει τεραστια χρησιμοτητα. Εχουν λυθει θεματα τηλεφωνικα, που με ανταλλαγη emais θα ηθελαν μερες....

Λοιπον, ετσι εχουν τα πραγματα, για να τα λεμε ολα.

Καταλαβαινω οτι απο διαχειριστικης πλευρας, καλυτερα το email. Ο πελατης ομως, που το αν λειτουργει και πως λειτουργει το site του μπορει να εχει μεγαλες επιπτωσεις στο τι προσπαθει και κανει, πρεπει να μπορει να λυνει τα προβληματα αμεσα. Και δεν λεω οτι το τηλεφωνο ειναι 'πανακεια', γιατι αν μια εταιρια ειναι χαρβαλο, το τηλεφωνο δεν θα σε σωσει...θα κρατησουν τα στοιχεια σου, και θα σου κανουν call back στις 32 του μηνος...λοιπον, τα εχω ζησει ολα, και τα λεω ολα...

Αλλα το τηλεφωνο ειναι πολυ σημαντικο. Και οταν ειναι μεχρι τις 5-6 το απογευμα το support, ειναι αρκετα φαση 'κοψτε το λαιμο σας', γιατι σχεδον η μιση μερα ειναι ακαλυπτη τηλεφωνικα, ή πρεπει εγω να μην κανω κατι αλλο τις εργασιμες μερες και ωρες, οταν θα μπορουσα βραδακι με ηρεμια να λυσω οποιοδηποτε θεμα παρουσιαστει, σχετικα αμεσα...

Αυτα...

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, mindreader είπε

Παροτι ειναι κατανοητα τα οσα λες, πιστεψε, δεν ειναι ολη η πραγματικοτητα. Εχω κι εχω πολλες δεκαετιες στο 'κουρμπετι' και ξερω...

Οταν φιλε μου, εχω προβλημα, παιρνει φωτια ο κ@@@@ μου απο λαθος που δεν ευθυνομαι εγω, μου λες οτι η 'σωστη' λυση ειναι να στειλω email;

Ξερεις ποσες φορες, και παροτι και πολλες γνωσεις εχω και την ελληνικη την χειριζομαι αψογα (αρθρογραφω επι δεκαετιες με επιτυχια κλπ), μου απαντανε μκλιες σε email που στελνω με προβληματα; Απλα θα στο πω, 'πετανε την μπαλα στην εξεδρα'. Ασε που ειναι τελειως random -και δεν μιλω για τη δικη σου εταιρια- το ποτε θα παρεις απαντηση. Εν μερει λογικο (τι φορτο εχει εκεινη τη στιγμη, τι ειναι επειγον κλπ), αλλα απο την αλλη εγω ως πελατης, 'κρεμιεμαι΄.

Εχω πολλα σκηνικα λοιπον, που απαντανε σε emails μετα απο μερες, και οσο και να μην ειναι επειγον, ειναι απαραδεκτο, ή να τους λες παιδια το προβλημα ειναι στο Α, και αυτοι να επιμενουν ψευδως οτι ειναι στο Γ(αποποιηση ευθυνων). Ε λοιπον, αν μπορω να μιλησω στο τηλεφωνο, αν παει ο αλλος να πεταξει την μπαλα στην εξεδρα, θα του την πω με την μια. Και καταλαβαινεις τι εννοω. Το προβλημα μου θελω να λυσω. Οχι να πουμε αμπελοφιλοσοφιες. Αρα, με το τηλεφωνο, μλκιες κομμενες. Η στοχευση μου με ενα τηλεφωνο ειναι να βαλω τον τεχνικο 'to the point', οταν παει να κανει υπεκφυγη.

Λοιπον, δεν ειναι για τους αδαεις το τηλεφωνο.... εχει τεραστια χρησιμοτητα. Εχουν λυθει θεματα τηλεφωνικα, που με ανταλλαγη emais θα ηθελαν μερες....

Καταλαβαινω οτι απο διαχειριστικης πλευρας, καλυτερα το email. Ο πελατης ομως, που το αν λειτουργει και πως λειτουργει το site του μπορει να εχει μεγαλες επιπτωσεις στο τι προσπαθει και κανει, πρεπει να μπορει να λυνει τα προβληματα αμεσα. Και δεν λεω οτι το τηλεφωνο ειναι 'πανακεια', γιατι αν μια εταιρια ειναι χαρβαλο, το τηλεφωνο δεν θα σε σωσει...θα κρατησουν τα στοιχεια σου, και θα σου κανουν call back στις 32 του μηνος...λοιπον, τα εχω ζησει ολα, και τα λεω ολα...

Αλλα το τηλεφωνο ειναι πολυ σημαντικο. Και οταν ειναι μεχρι τις 5-6 το απογευμα το support, ειναι αρκετα φαση 'κοψτε το λαιμο σας', γιατι σχεδον η μιση μερα ειναι ακαλυπτη τηλεφωνικα, ή πρεπει εγω να μην κανω κατι αλλο τις εργασιμες μερες και ωρες, οταν θα μπορουσα βραδακι με ηρεμια να λυσω οποιοδηποτε θεμα παρουσιαστει, σχετικα αμεσα...

Αυτα...

Εάν ο webhost ή το προσωπικό που έχει βαριέται που ζει τότε είτε τηλέφωνο πάρεις είτε e-mail στείλεις είτε θα αργήσουν να απαντήσουν είτε θα πουν "δεν ευθυνόμαστε εμείς". Τουλάχιστον στην δικιά μου επιχείρηση και εγώ ο ίδιος αλλά το προσωπικό μου βοηθάμε στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος σαν να ήταν δικό μας (όχι μόνο να λύσουμε το πρόβλημα, αλλά να το λύσουμε μια και καλή οριστικά και με τον βέλτιστο τρόπο). Εν το μεταξύ υπάρχουν και φορές που νιώθω ότι περισσότερο ενδιαφερόμαστε εμείς στο να τον βοηθήσουμε απ' ότι ενδιαφέρεται ο ίδιος ο πελάτης. Και όταν μιλάω για επίλυση προβλημάτων το 90% των αιτημάτων που δεχόμαστε δεν είναι καν στις υποχρεώσεις ενός webhost, αλλά παρ' όλα αυτά βοηθάμε.

Για παράδειγμα εάν σου χακάρουν τη σελίδα επειδή είχες να αναβαθμίσεις το Wordpress και τα plugins του από την εποχή του Νώε, δεν είναι υποχρέωση του webhost να καθαρίσει το malware αλλά εμείς το κάνουμε, εάν δεν ξέρεις να ρυθμίσεις το Outlook στον υπολογιστή σου πάλι δεν είναι υποχρέωση του webhost, αλλά και εκεί συνδεόμαστε με TeamViewer / AnyDesk και το ρυθμίζουμε εμείς, εάν κάποιο plugin κάνει conflict με άλλο και δεν δουλεύει κάποιο javascript ή css και εμφανίζεται σπασμένη η σελίδα ακόμα και εκεί βοηθάμε. Εάν η σελίδα σου αργεί τότε θα προσπαθήσουμε να βρούμε εάν οφείλεται σε κάποιο plugin ή ρύθμιση με χρήση διάφορων εργαλείων όπως slowlog σε PHP/MySQL ή truss (κάτι αντίστοιχο με το strace για όσους δουλεύουν με Linux). Είναι τόσα πολλά τα πράγματα που βοηθάμε και μάλιστα χωρίς πρόσθετη χρέωση ενώ είναι πράγματα που δεν είναι στις υποχρεώσεις ενός webhost που θα έπρεπε να γράφω το μήνυμα βδομάδες εάν ήθελα να αναφέρω όλες τις περιπτώσεις.

Καταλαβαίνω ότι έχεις άσχημη προηγούμενη εμπειρία με webhosts που δεν σε εξυπηρέτησαν (ή θεωρείς ότι δεν σε εξυπηρέτησαν - δεν μιλάω για εσένα συγκεκριμένα - γιατί υπάρχουν και πελάτες που νομίζουν ότι ξέρουν ενώ δεν ξέρουν, όπως έχω πετύχει και "τεχνικούς" που νομίζουν ότι ξέρουν ενώ δεν ξέρουν) και τώρα φυσάς και το γιαούρτι. Σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που ψάχνεις αποκλειστικά webhost με 24/7 τηλεφωνική υποστήριξη τότε δεν υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που να το παρέχει.

• Like 2
Δημοσ.

Παλιοτερα παντως, ηταν και η forthnet και η tophost με 24ωρη εξυπηρετηση.

Για μενα αυτο ειναι σημαντικο, γιατι αλλιως, τα αγγλικα μου ειναι απταιστα και φανταζομαι οτι θα υπαρχουν toll free helpdesks σε hosting του εξωτερικου, αλλα προτιμω κατι εγχωριο, να μπορω να σηκωσω ενα τηλεφωνο και να μιλησω με Ελλαδα.

Τελωσπαντων...σε αυτο το θεμα, παλια ειχαμε επιλογες, τωρα...

Δημοσ.

Η tophost πρέπει να είχε ξεκινήσει την τηλεφωνική υποστήριξη το βράδυ πριν από μερικούς μήνες και στη συνέχεια λίγο πριν ή μετά την εξαγορά την σταμάτησε. Επίσης το βράδυ η υποστήριξη ήταν ένα άτομο που παρείχε υποστήριξη στα απολύτως βασικά, οπότε δεν θα μπορούσες να περιμένεις και πολλά ή έστω κάτι περισσότερο από αυτό που θα μπορούσες να κάνεις και μόνος σου για την επίλυση κάποιου προβλήματος.

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, CyberCr33p είπε

Η tophost πρέπει να είχε ξεκινήσει την τηλεφωνική υποστήριξη το βράδυ πριν από μερικούς μήνες και στη συνέχεια λίγο πριν ή μετά την εξαγορά την σταμάτησε. Επίσης το βράδυ η υποστήριξη ήταν ένα άτομο που παρείχε υποστήριξη στα απολύτως βασικά, οπότε δεν θα μπορούσες να περιμένεις και πολλά ή έστω κάτι περισσότερο από αυτό που θα μπορούσες να κάνεις και μόνος σου για την επίλυση κάποιου προβλήματος.

H Tophost είχε τηλεφωνική υποστήριξη 24/7 εδώ και χρόνια και το ξέρω γιατί έχω εκεί όλα μου τα sites........τώρα δεν έχει πια.

Η αλήθεια είναι ότι την έχω χρειαστεί 2-3 φορές μόνο αλλά όταν τη χρειάστηκα ήταν ο πιο γρήγορος τρόπος να επιλυθεί το θέμα. Π.χ ήμουν έξω και είχε κλειδώσει την IP του πελάτη που δούλευε βράδυ έξω ο server...

Δημοσ.
Στις 12/6/2021 στις 8:26 ΜΜ, mindreader είπε

Αυτα...

Δεν νομίζω πως με τέτοιες σκέψεις θα βρεθεί ποτέ λύση στο πρόβλημα...

Οπότε το  μόνο που θα κερδίσει κάποιος είναι η αναμονή / ταλαιπωρία 🙂

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...