Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάηκε πριν από λίγο δεύτερος πύργος AMD Athlon XII που χρησιμοποιείται από ηλικιωμένο άτομο, μετά από πολλά χρόνια χρήσης. Δεν αξίζει να του βάλω ούτε τροφοδοτικό γιατί είναι πολύ παλιό μηχάνημα. 

Έχουμε βρει αυτά: 

https://www.cosmodata.gr/product/344005/ipologistes-anavathmisi/refurbish-pc/pc-refurbish-efkeries/dell-optiplex-7010-sff-intel-core-i5-3is-genias-34xx-8gb-ram-240gb-ssd-dvd-windows-10-pro 

https://www.pcsales.gr/shop/computers-desktop-pc-laptop/refurbished-desktop-pc/desktop-pc-lenovo-thinkcentre-m92p-tiny-intel-core-i5-3470t-8gb-ram-128gb-ssd-windows-10

https://www.pcsales.gr/shop/computers-desktop-pc-laptop/refurbished-desktop-pc/desktop-pc-hp-elitedesk-800-g2-sff-intel-core-i5-6400t-8gb-ram-500gb-hdd-dvd-rw-windows-10

και αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι ισάξιο ή καλύτερο στα χρήματα αυτά, το πολύ μέχρι 300 ευρώ, σε καινούργιο. Συναρμολόγηση δεν με πειράζει, την κάνω άμεσα. 

Θέλουμε μόνο πύργο, μαζί με κουτί, ssd, 8 τουλάχιστον ram και αν μας παίρνει μια απλή κάρτα γραφικών.

Η χρήση που γίνεται είναι στα εξής:

1) Βιντεοκλήσεις

2) Youtube (πολύ)

3) Facebook & facebook games

4) παιχνίδια από το Windows Store κυρίως από Caesars games και ελαφριά.

5) Κάποια ελαφριά games σε android emulator (γι' αυτό λέω για κάρτα γραφικών).

6) Windows 10 γνήσια

Ο υπολογιστής θα συνδεθεί σε τηλεόραση 32ρα, έχουμε όλα τα παρελκόμενα, μαζί με HD webcam.

Όποιος μπορεί ας βοηθήσει, γιατί πρέπει να τον παραγγείλω αύριο.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Επεξ/σία από BritGreek
  • Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Mερικες ερωτησεις για να βοηθησω.

Απο ενα καταστημα ολα; Eισαι Αθηνα; μεταφορικα;

Συναρμολογηση και windows περνας εσυ;

Οταν λες windows γνησια τι ακριβως εννοεις; Αδεια ηλεκτρονικη,κλειδι;

Kαρτα γραφικων τι την χρειαζεσαι; Τα ενσωματωμενα δεν κανουν;

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Mερικες ερωτησεις για να βοηθησω.

Απο ενα καταστημα ολα; Eισαι Αθηνα; μεταφορικα;

Συναρμολογηση και windows περνας εσυ;

Οταν λες windows γνησια τι ακριβως εννοεις; Αδεια ηλεκτρονικη,κλειδι;

Kαρτα γραφικων τι την χρειαζεσαι; Τα ενσωματωμενα δεν κανουν;

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Λοιπόν, είμαι Αττική και θέλω καλύτερα να είναι από ένα κατάστημα όλα για να έρθουν πιο γρήγορα. Θέλω μέχρι το Σαββατοκύριακο να το φτιάξω και να το δώσω.  Συναρμολόγηση δεν έχω πρόβλημα να κάνω, το έγραψα και στο αρχικό ποστ, αλλά λόγω χρόνου, αν υπάρχει κάτι έτοιμο δεν θα έλεγα όχι. Για τα windows, θέλω απλά ένα κλειδί home. Εγώ θα τα περάσω έτσι κι αλλιώς. Την κάρτα γραφικών τη χρειάζομαι για να περάσω android emulator. Σε αυτό που είχε μέχρι τώρα, αυτό δεν ήταν εφικτό, ούτε είναι εφικτό σε refurbished επώνυμα i3 που δοκίμασα και έχω (HP & Lenovo), γιατί οι emulators βγάζουν μήνυμα ότι η onboard κάρτα είναι outdated και δεν μπορεί γίνει εγκατάσταση. Σκεφτόμουν να αγοράσω ό,τι κι αν επιλέξω από Cosmodata γιατί έχω πάρει πάρα πολλά πράγματα από εκεί για τη δουλειά, και έχουν την παράδοση σε 3 ώρες. Με βολεύει πολύ αυτό. Ό,τι κι αν μου προτείνεις, θέλω να είναι σημαντικά πιο γρήγορο σε σχέση με αυτό που κάηκε, και να μπορεί να δει βίντεο στο yt σε καλή ανάλυση.  Και πάλι ευχαριστώ.

Δημοσ.

Mε καρτα σε καινουργιο ειναι κομματακι δυσκολο.Κι εγω cosmodata εφτιαξα ενα αρχικα χωρις να ξερω που εισαι.

Απλα βλεπω οτι οιτιμες ανεβηκαν κι αλλο και δεν υπαρχει διαθεσιμο τιποτα.....

Για ριξε μια ματια σε αυτο και κοιταω κι αλλο ενα καταστημα.

383586244_Screenshot_2021-02-11COSMODATA.png.91332f159f426ab6d75e48c23aa0e35d.png

Δες κι αυτο ετοιμο

http://www.cosmodata.gr/product/291186/ipologistes-anavathmisi/ipologistes/expert-pc/expert-pc-professional-pentium-intel-pentium-g6400-8gb-ram-120gb-ssd

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Mε καρτα σε καινουργιο ειναι κομματακι δυσκολο.Κι εγω cosmodata εφτιαξα ενα αρχικα χωρις να ξερω που εισαι.

Απλα βλεπω οτι οιτιμες ανεβηκαν κι αλλο και δεν υπαρχει διαθεσιμο τιποτα.....

Για ριξε μια ματια σε αυτο και κοιταω κι αλλο ενα καταστημα.

383586244_Screenshot_2021-02-11COSMODATA.png.91332f159f426ab6d75e48c23aa0e35d.png

Ερώτηση. Ο Gold δεν είναι υποδεέστερος σε σχέση με τον επεξεργαστή των refurbished που έβαλα; Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Pentium-Gold-G6400-vs-Intel-Core-i5-6400/m1221579vs3512

Δεν σου βαζω συγκριση τους αλλους ειναι 3 γενια (2010) και ειμαστε 10η γενια ιντελ και σε λιγο ερχεται και 11η.

Σου συγκρινω τον καλυτερο που εχεις βαλει

Δεν το γνώριζα καν. Μάλλον έχω μάθει από τη δουλειά που έχουμε παντού refurbished i3 από εκείνο το μαγαζί και πάνε σφαίρα σε δουλειές γραφείου.

Δημοσ.

Priveshop

Σου εχω βαλει καρτα και επεξεργαστη i3 10100 οτι πιο value for money κυκλοφορει σε επεξεργαστη αυτη τη στιγμη.

Κανε τις προσθαφαιρεσεις για να δεις.Σου εχω βαλει και τους δυο επεξεργαστες και καρτα γραφικων.

Δες τι σε βολευει.Ολα κοιταξα να ειναι αμεσα διαθεσιμα και 1-3 μερες.

Παω να σου φτιαξω αλλο ενα απο e-shop.

1508135352_Screenshot_2021-02-11PriveShopgr(1).png.8a288e9cbee13590e54a8c0c82384a86.png

Priveshop

Σου εχω βαλει καρτα και επεξεργαστη i3 10100 οτι πιο value for money κυκλοφορει σε επεξεργαστη αυτη τη στιγμη.

Εδω φτανεις 368.Εαν αφαιρεσεις την καρτα (42) η αλλαξεις τον επεξεργαστη

676427802_Screenshot_2021-02-11PriveShopgr.png.94cd081fef34f10e425d352dec767fa9.png

To e-shop δεν εχει τιποτα ολα ακριβα και μη διαθεσιμα........δυστυχως.

Δημοσ.

Ωραία. Σε ευχαριστώ πολύ και εκτιμώ ότι μπήκες στον κόπο να με βοηθήσεις.

Τελευταία ερώτηση. Κατάλαβα από την προηγούμενη απάντησή σου ότι οι refurbished θα ειναι πιο αργοί. Είναι τόσο πιο αργοί για την χρήση που λέμε; Ρωτάω γιατι γλιτώνω μπελάδες δίνοντας 250 ευρώ και έχω τον DELL στην πόρτα μου σε τρεις ώρες. Λέω τον πρώτο απο Cosmodata. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά για τη χρήση που θα γίνεται; Με συγχωρείς που επιμένω στην ίδια ερώτηση, αλλά στη δουλειά έχουμε τα i3 της HP με SSD και 8ram, refurbished εννοείται, και πάνε πραγματικά σφαίρα. Άμεσο startup, σχεδόν ακαριαία όλες οι εφαρμογές, βίντεο 4k κανονικά στο youtube, σαν καινούργια σε απόδοση και κυρίως, εντελώς αθόρυβα και μικρά. Έχοντας προηγούμενη εμπειρία από κάτι celeron που μας έπεισαν να αγοράσουμε ως ιδανικά για γραφείο, τα οποία αποσύραμε στο μήνα επάνω γιατί δεν μπορούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας καθόλου, αυτά που έχουμε φαίνονται άψογα και πολύ γρήγορα σε όλα. Δυσκολεύομαι να καταλάβω την "απόσταση" απόδοσης.

Δημοσ.

Σαφως και ειναι μια χαρα τα refurbished που εχεις βαλει και δεν θα δεις τρελλες διαφορες σε καθημερινες εργασιες.

Απλα μιλαμε για αρκετων ετων μηχανηματα και μηπως κατι σου σκασει σε λιγο καιρο παλι μην σου σκσει κατι και τρεχεις.

Ειπες κιολας οτι προοριζεται για ηλικωμενο και καταλαβαινω πως ειναι λιγο δυσκολη η κατανοηση απο ανθρωπους που δεν ειναι σχετικοι με την τεχνολογια.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Σαφως και ειναι μια χαρα τα refurbished που εχεις βαλει και δεν θα δεις τρελλες διαφορες σε καθημερινες εργασιες.

Απλα μιλαμε για αρκετων ετων μηχανηματα και μηπως κατι σου σκασει σε λιγο καιρο παλι μην σου σκσει κατι και τρεχεις.

Ειπες κιολας οτι προοριζεται για ηλικωμενο και καταλαβαινω πως ειναι λιγο δυσκολη η κατανοηση απο ανθρωπους που δεν ειναι σχετικοι με την τεχνολογια.

Κοίτα, από τη στιγμή που έχουν ένα χρόνο εγγύηση, δεν με απασχολεί αν σκάσει κάτι. Γραπτώς λένε ότι έχουν δουλέψει από 6 μήνες μέχρι 4 χρόνια, το μέγιστο. Αν μπορεί να παίξει τα παιχνίδια που θέλει, να κάνει βιντεοκλήσεις και να μην κολλάνε μέχρι και τα fb games, από τη στιγμή που δεν θα δει τρελές διαφορές, μάλλον θα πάρω κάτι τέτοιο, καθαρά για θέμα χρόνου παράδοσης και ευκολίας απλά να του περάσω windows, emulator και των προγραμμάτων που θέλει. Άλλωστε ο X II που είχε ήταν πρακτικά άχρηστος. 

Και πάλι ευχαριστώ για τον κόπο σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα κι από μένα. Να σημειώσω κάποια πράγματα. Καταρχήν να πω είμαι ξεκάθαρα υπέρ της λύσης νε το G6400. Οι λόγοι προφανείς, παίρνεις σχεδόν αντίστοιχα δυνατό μηχάνημα με i5 3th gen με το πλεονέκτημα ότι όλα είναι καινούργια, με σημαντικές δυνατότητες αναβάθμισης και καλύτερο μέγεθος πύργου για προσθήκη εξτρα παρτς(σκληρούς,gpu κτλ).

Αν καταλήξεις σε αυτή την πρόταση, για πιο οικονομικά, βρες Η410 μητρική (πριν 1 εβδομάδα πήρα μια στα 65, τώρα έχει έλλειψη) και πάρε sata 3 ssd. Επίσης μην πάρεις 1x8gb ram ακόμη κι αν αυτό δυσκολεύει μελλοντική αναβάθμιση. Κατά την γνώμη μου είναι σημαντικότερο το dual channel.

Κάτι ακόμα προς τον JDROGAS

Η gt710 που προτείνεις είναι υποδεέστερη από τα ενσωματωμένα γραφικά του 10100, αν μιλάμε για το κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή νόημα έχει απο gt 1030 και πάνω. Καλύτερα σκέτος 10100 παρά 10100f+gt710

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

Καλημέρα κι από μένα. Να σημειώσω κάποια πράγματα. Καταρχήν να πω είμαι ξεκάθαρα υπέρ της λύσης νε το G6400. Οι λόγοι προφανείς, παίρνεις σχεδόν αντίστοιχα δυνατό μηχάνημα με i5 3th gen με το πλεονέκτημα ότι όλα είναι καινούργια, με σημαντικές δυνατότητες αναβάθμισης και καλύτερο μέγεθος πύργου για προσθήκη εξτρα παρτς(σκληρούς,gpu κτλ).

Αν καταλήξεις σε αυτή την πρόταση, για πιο οικονομικά, βρες Η410 μητρική (πριν 1 εβδομάδα πήρα μια στα 65, τώρα έχει έλλειψη) και πάρε sata 3 ssd. Επίσης μην πάρεις 1x8gb ram ακόμη κι αν αυτό δυσκολεύει μελλοντική αναβάθμιση. Κατά την γνώμη μου είναι σημαντικότερο το dual channel.

Κάτι ακόμα προς τον JDROGAS

Η gt710 που προτείνεις είναι υποδεέστερη από τα ενσωματωμένα γραφικά του 10100, αν μιλάμε για το κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή νόημα έχει απο gt 1030 και πάνω. Καλύτερα σκέτος 10100 παρά 10100f+gt710

Tο γνωριζω οτι ειναι υποδεεστερη απλα για τους λογους του ηθελε μια εξωτερικη καρτα γραφικων.......στα 300 ευρω δεν βγαινει καινουργιο+καρτα με τιποτα.Οι τιμες απο την προηγουμενη εβδομαδα εχουν παει αλλου και η διαθεσιμοτητα το ιδιο.

Δεν βαλαμε καρτα για games το τονιζω.

Επισης θελω να τονισω οτι αυτο που προτεινεις περι dual channel (γνωριζουμε ολοι ποσο σημαντικο ειναι) ειναι εντελως εσφαλμενο.

Και εξηγουμαι.Προτεινεις ολοι να παρουν εαν ειναι χαμηλος ο προυπολογισμος 2Χ4=8gb ram.

Και οταν θελησουν να αναβαθμισουν απλα θα τις πεταξουν;Προτεινεις ουσιαστικα αυτο που κανουν οι κατασκευαστες των λαπτοπ,σου βαζουν μεσα 2Χ2 και αναγκαζεσαι μετα να τις πεταξεις ειναι λαθος το σκεπτικο σου.

Το σωστο ειναι να βαλεις μια 8αρα να δουλεψεις λιγο με αυτην οσο καιρο οι τιμες ειναι στο Θεο (δεν χαθηκαμε τωρα να σερφαρουμε χωρις dual channel) και μετα να συμπληρωσεις αλλη μια και ολα καλα.Αλλωστε οταν επανελθουν οι τιμες 25-30 ευρω κοστος θα ειναι.......Σημαντικο να επιλεξεις μια η οποια να μπορεις να ξαναβρεις αντιστοιχων mhz-timings.

Τελος παντων στο θεμα μας ο ανθρωπος αποφασισε να παει σε refurbished λυση για τους Χ δικους του λογους,εγγυησης,διαθεσιμοτητας κλπ.

Επεξ/σία από JDROGAS
  • Like 2
Δημοσ.

Κοίτα πάλι που θα έρθουμε σε προσωπική αντιπαράθεση πάλι και θα λες οτι σε κυνηγάω...

Ο άνθρωπος ζήτησε κάρτα γραφικών όχι για τις εξόδους αλλά για να μπορεί να παίζει και κάνα game

Spoiler

Κάποια ελαφριά games σε android emulator (γι' αυτό λέω για κάρτα γραφικών).

Με ποια κάρτα λοιπόν θα παίξει καλύτερα games;

Επίσης καταλαβαίνω την λογική που λες για 1x8gb όμως τόνισα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θεωρώ προτιμότερο το dual channel, ειδικά σε ένα σύστημα που παίζει να μη χρειαστεί ποτέ να πάει πάνω από 8gb και με g6400.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, BritGreek είπε

Την κάρτα γραφικών τη χρειάζομαι για να περάσω android emulator. Σε αυτό που είχε μέχρι τώρα, αυτό δεν ήταν εφικτό, ούτε είναι εφικτό σε refurbished επώνυμα i3 που δοκίμασα και έχω (HP & Lenovo), γιατί οι emulators βγάζουν μήνυμα ότι η onboard κάρτα είναι outdated και δεν μπορεί γίνει εγκατάσταση.

Βλεπεις τι γραφει.........οποτε ακυρο αυτο που λες..

Δεν την χρειαζεται γιατι δεν μπορει να παιξει.......την χρειαζεται μονο και μονο γι αυτο το λογο που αναφερει.

Τωρα εαν πιστευεις οτι με 300 ευρω προυπολογισμο επρεπε να προτεινω 1030 καρτα οκ.

Εβαλα απλα οτι φθηνοτερο υπαρχει για να περασει android emulator.

Επεξ/σία από JDROGAS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...