Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, 

Λοιπόν ήρθε καιρός να ξεκινήσω να κοιτάζω για νέο pc.

Τι θα κρατήσω από το παλιό :

PSU : 650 super flower δεν θυμάμαι ακριβώς μοντέλο

GPU 3060ti

Κουτί : nzxt s340

Δίσκους : ssd και HDD

Για οθόνη θα έχω 1440p 144hz και η πιο βαριά χρήση θα είναι gaming και που και που κάνα μονταζακι. 

Και τώρα στο τι θέλω να φτιάξω. Λοιπόν θέλω να έχω 2 σκληρούς nvme που θα παίξουν για σε raid 0 ή raid 1 που θα είναι τα windows μου και τα βασικά μου προγράμματα. Ταυτόχρονα θελω να  έχω πάνω, άλλους 2-3 ssd με τα υπόλοιπα. 

Από ram 2*16 για να έχω για αρχή 32 GB και αργότερα να γίνουν 64. 

Άρα χρειάζομαι έναν cpu ο οποίος να έχει αρκετα lanes για μπορεί να σηκώσει αυτά που θέλω.

Από εσάς ζητάω πρόταση για mobo cpu ram .

δεν γράφω budget γιατί δεν ξέρω πόσο κοστίζουν αυτά που σας γράφω. Λογικά γύρω στα 1000? 

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

Δεν θα παίζω παιχνίδια μόνο. Αναφέρω ότι η πιο βαριά χρήση θα είναι gaming. Προφανώς θα περιέχει και άλλα πράγματα + πράγματα της δουλειάς !

Δημοσ.
6 ώρες πριν, G-pal είπε

Ανάμεσα στον 5600Χ και 9900K ποιον θεωρείτε καλύτερο ?

Τον 10850k. Εξαιρετικό vfm αυτή την στιγμή.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, G-pal είπε

Είναι τούμπανο 

Είμαι αυτές τις μέρες ακριβώς στην φάση της αγοράς. Τα κομμάτια που έχω λοκάρει είναι ο συγκεκριμένος επεξεργαστής, από μητρική είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο (περιμένω να πέσουν οι τιμές τώρα που βγαίνουν οι Ζ590)

https://www.skroutz.gr/s/23311252/Gigabyte-Z490-Aorus-Ultra.html

https://www.skroutz.gr/s/23306049/Asrock-Z490-PG-Velocita.html

Έχουν ακριβώς αυτά που χρειάζομαι χωρίς περιττά. 

Από μνήμες είμαι μάλλον κοντά σε αυτές https://www.skroutz.gr/s/22195847/Crucial-Ballistix-Black-32GB-DDR4-3600MHz-BL2K16G36C16U4B.html

Έχω ήδη παραγγείλει 980 pro 1ΤΒ (ξέρω, δεν μπορώ να πάρω πλήρη απόδοση λόγω Gen 3, αλλά με ενδιαφέρει κυρίως η άνεσή του στα random και όχι στα sequential reads/writes)

Στην θέση σου δεν θα έκανα raid. Θα έπαιρνα δύο nvme, έναν πολύ γρήγορο και ανθεκτικό για OS και apps στο 1ΤΒ, και άλλον ένα, μεγαλύτερης χωρητικότητας 2ΤΒ για γρήγορη αναφορά στα αρχεία που με ενδιαφέρουν για δουλειά. 

Δημοσ.

Ωριαίες οι mobo. Εγώ σκέφτομαι να πειραματιστω με raid 0 σε nvme για αρχή να δω τις τρελές ταχύτητες που θα έχω και αν όντως θα έχω διαφορά . Για αυτό λέω με το raid στους nvme.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, G-pal είπε

Ωριαίες οι mobo. Εγώ σκέφτομαι να πειραματιστω με raid 0 σε nvme για αρχή να δω τις τρελές ταχύτητες που θα έχω και αν όντως θα έχω διαφορά . Για αυτό λέω με το raid στους nvme.

Όλοι θέλουμε να παίξουμε με το raid κάποια στιγμή. Το έκανα και εγώ στο παρελθόν, με sata drives φυσικά. Πλέον δεν βρίσκω κάποιο νόημα. Περισσότερο φασαρία ήταν παρά κάτι φοβερό στην πράξη. Κοίτα να πάρεις drives με δυνατά random reads/writes, αυτά θα "αισθανθείς" σαν χρήστης. Τα υπόλοιπα είναι για φρου φρου. 

Αν είχα χρήματα θα έπαιρνα έναν Intel Optane. Εκεί καταλαβαίνει κανείς διαφορά στην χρήση, στο πόσο γρήγορη απόκριση έχει το σύστημα. Το να φτάσεις στα ύψη στα sequentials δεν θα σου κάνει διαφορά στην καθημερινότητα και έχει αξία σε πολύ σπάνια σενάρια. 

M2C

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...