Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στο forum. Ειμαι 19, φοιτητης και θελω να περασω στο ονομα μου το αυτοκινητο του πατερα μου, χωρις ομως να εχω καποιο σταθερο εισοδημα η να κανω καποια φορολογικη δηλωση. Θα εχω θεματα με την εφορια? Ρωταω μιας κ ειναι δωρεα κ οχι αγορα. Golf 3 1994 1800cc ειναι το αυτοκινητο

Δημοσ.

Με το τεκμήριο λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα λόγω παλαιότητας αλλά καλύτερα ρώτα λογιστή. Επίσης η δωρεά δεν συμφέρει γιατί φορολογείται. Κανονική μεταβίβαση θα γίνει με ένα συμβολικό πλασματικό ποσό πχ 300 ευρώ.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Burgos είπε

Με το τεκμήριο λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα λόγω παλαιότητας

Με αμάξι του 96 είχα πρόβλημα στο τεκμήριο, μπορεί και να έκανε λάθος ο λογιστής βέβαια

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, korakios είπε

Με αμάξι του 96 είχα πρόβλημα στο τεκμήριο, μπορεί και να έκανε λάθος ο λογιστής βέβαια

Γι αυτό δεν απάντησα με σιγουριά, απλά σκέφτηκα ότι μετά τη δεκαετία πέφτουν στο 50% τα τεκμήρια άρα με το 1800 δεν θα έχει πρόβλημα. Σίγουρα ένας λογιστής είναι ο ειδικός για να απαντήσει

• Like 1
Δημοσ.

Το τεκμήριο για αμάξι 1800 κυβικών είναι 7.600 ευρώ.Επειδη το συγκεκριμένο είναι πάνω από 10αετια,είναι 50% μείον,3.800 ευρώ.Ειναι στο αφορολόγητο,οπότε δεν θα έχει πρόβλημα.

Και φυσικά απλή μεταβίβαση,δεν φορολογείται,όπου θα πληρωθεί εικονικά ένα μικρό ποσό.

Δημοσ.
Στις 10/2/2021 στις 2:18 ΜΜ, Stamos Dendrinos2002 είπε

Καλησπερα στο forum. Ειμαι 19, φοιτητης και θελω να περασω στο ονομα μου το αυτοκινητο του πατερα μου, χωρις ομως να εχω καποιο σταθερο εισοδημα η να κανω καποια φορολογικη δηλωση. Θα εχω θεματα με την εφορια? Ρωταω μιας κ ειναι δωρεα κ οχι αγορα. Golf 3 1994 1800cc ειναι το αυτοκινητο

Πρώτα από όλα δεν συμφέρει να το δηλώσετε ως δωρεά γιατί έτσι θα πληρώσετε φόρο δωρεάς, καλύτερα να το δηλώσετε ως αγοραπωλησία.

Επίσης την επόμενη χρονιά αναγκαστικά θα αρχίσεις να κάνεις δήλωση λόγω αυτοκινήτου. Την πρώτη χρονιά θα σε επιβαρύνει το ατομικό τεκμήριο (3.000€) συν το τεκμήριο για τη χρήση του αυτοκινήτου (για τους μήνες κυριότητας μόνο, 3.800€ είναι για όλο το χρόνο) συν το τεκμήριο αγοράς του αυτοκινήτου (όσο το δηλώσετε), λογικά δεν θα πληρώσεις φόρο.

Υπόψιν όλα τα παραπάνω είναι με βάση το τι ισχύει αυτή τη στιγμή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tedkald είπε

Δεν είναι αφορολόγητο γιατί αθροίζονται τα τκμήρια διαβίωσης αυτοκινήτου οικίας κλπ.

Πάλι στο αφορολόγητο θα είναι,δεν έχει τίποτα στο όνομα του,δεν έκανε μέχρι τώρα φορολογική δήλωση.

Τώρα αν αλλάξει το αφορολόγητο ή αποκτήσει φέτος περιουσια,άλλο καπέλο αυτό.

Πέρυσι κάτι λέγανε για μείωση τεκμηρίων,ακόμα και κατάργηση μερικών.

Επεξ/σία από jmmys

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...