Προς το περιεχόμενο

Dell Alienware AW3420DW vs LG 34GN850-B

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι στη φάση για αγορά νέας οθόνης και εχω καταλήξει σε αυτές τις 2 και θα ήθελα την άποψή σας.

https://www.skroutz.gr/s/21318482/Dell-Alienware-AW3420DW-Curved-Gaming-Monitor-34-1-QHD.html

https://www.skroutz.gr/s/24585846/LG-Curved-Gaming-Monitor-34-QHD-144Hz.html

Θα βοηθούσε επίσης αν κάποιος κατέχει κάποια από αυτές να μας αναφέρει την εμπειρία του και αν τελικά του βγήκε καλή αγορά ή αν υπάρχει κάποια καλύτερη κοντά σε αυτά τα specs και τιμή.

Τέλος πιστεύετε ότι μια 38άρα ultra wide curved αξίζει ή είναι overkill?

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Xvipes
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω την lg και την προτείνω ανεπιφύλακτα. Σε αντίθεση με την dell έχει και ένα υποτυπώδες HDR (δεν είναι "κανονικό" hdr αλλά δεν με χαλάει καθόλου σε ορισμένα παιχνίδια) και 160hz αντι για 120hz που διαβάζω έχει η dell. Αν σε παίρνει, εννοείται ότι αξίζει η 38άρα, απλά αν τη θες για gaming (που φαντάζομαι τη θες, αυτά είναι gaming monitors) θες πολύ τούμπανη gpu...

Επεξ/σία από chrisde
Δημοσ.
20 hours ago, chrisde said:

Έχω την lg και την προτείνω ανεπιφύλακτα. Σε αντίθεση με την dell έχει και ένα υποτυπώδες HDR (δεν είναι "κανονικό" hdr αλλά δεν με χαλάει καθόλου σε ορισμένα παιχνίδια) και 160hz αντι για 120hz που διαβάζω έχει η dell. Αν σε παίρνει, εννοείται ότι αξίζει η 38άρα, απλά αν τη θες για gaming (που φαντάζομαι τη θες, αυτά είναι gaming monitors) θες πολύ τούμπανη gpu...

Ευχαριστώ για την απάντηση. Η GPU είναι θέμα καθώς με τις τωρινές τιμές δε θα πάρω κάτι και θα περιμένω να πέσουν λίγο στην 3080. Αυτή την στιγμή έχω μια 980 και θα πρέπει να παίζω σε χαμηλότερη ανάλυση σε παιχνίδια για να είμαι οκ.

Θα παίζω παιχνίδια αλλά δεν θα είναι η κύρια χρήση της οθόνης. Περισσότερο για προγραμματισμό και multi window apps θα την έχω, απλά σαν επένδυση θέλω να είμαι στα 120+ hz αντί για 60 μιας και είμαι ήδη σε 27" 144hz και ακόμα και σε desktop καταλαβαίνω την διαφορά από τα 60hz.

Αν εξαιρέσουμε τα 120hz της Dell και το HDR που λογικά μόνο στα παιχνίδια θα επωφελούμαι υπάρχει άλλος λόγος να προτιμήσω την LG, μιας και οπτικά η Dell μου αρέσει περισσότερο?

Εκτός και αν είμαι σε εντελώς λάθος κατηγορία οθόνης(gaming) και θα έπρεπε να κοιτάω αλλού για τα παρακάτω specs:

• IPS
  • 34+" (Ultra wide)
  • Curved
  • 120+ hz

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Xvipes είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση. Η GPU είναι θέμα καθώς με τις τωρινές τιμές δε θα πάρω κάτι και θα περιμένω να πέσουν λίγο στην 3080. Αυτή την στιγμή έχω μια 980 και θα πρέπει να παίζω σε χαμηλότερη ανάλυση σε παιχνίδια για να είμαι οκ.

Θα παίζω παιχνίδια αλλά δεν θα είναι η κύρια χρήση της οθόνης. Περισσότερο για προγραμματισμό και multi window apps θα την έχω, απλά σαν επένδυση θέλω να είμαι στα 120+ hz αντί για 60 μιας και είμαι ήδη σε 27" 144hz και ακόμα και σε desktop καταλαβαίνω την διαφορά από τα 60hz.

Αν εξαιρέσουμε τα 120hz της Dell και το HDR που λογικά μόνο στα παιχνίδια θα επωφελούμαι υπάρχει άλλος λόγος να προτιμήσω την LG, μιας και οπτικά η Dell μου αρέσει περισσότερο?

Εκτός και αν είμαι σε εντελώς λάθος κατηγορία οθόνης(gaming) και θα έπρεπε να κοιτάω αλλού για τα παρακάτω specs:

• IPS
  • 34+" (Ultra wide)
  • Curved
  • 120+ hz

Ειμαι και εγω σαν εσενα σε αναζητηση οθονης, για development κλπ, και πολυ ελαφρυ gaming μιας και γερασαμε. Εχω καταληξει εδω LG 38WN95C-W , αν και στις αρχες κοιταζα για 48αρα, που ειναι 2x27x2K στην ουσια, αλλα νομιζω ειναι too much λογω του οτι οι ακρες θα ειναι αρκετα μακρια απο τα ματια. Αυτη η 38 νομιζω θα με καλυψει πληρως , το προβλημα ειναι οτι υπαρχει γενικως ελλειψη απο την συγκεκριμενη παγκοσμιως, εδω την εχει τωρα 1 μαγαζι υποτιθεται ετοιμοπαραδοτη. Μεσα απο την LG ξερω οτι ερθουν μερικα κομματια μεσα Μαρτιου. Ετσι και αλλιως δεν αλλαζουμε καθε χρονο οθονη οποτε ας τα σκασουμε ;)

• Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Xvipes είπε

• IPS
  • 34+" (Ultra wide)
  • Curved
  • 120+ hz

https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/dell-alienware-aw3420dw-vs-lg-34gn850-b/1785/13261

Αν σε πέρνει οικονομικά για την 38άρα, και τη βρεις ετοιμοπαράδοη, χτύπα την. Για μένα ήταν too much. Όσον αφορά τις 34άρες, lg δαγκωτό.

https://www.amazon.es/LG-34GN850-B-Ultragear-FreeSync-Compatible/dp/B0864GCQPL/ref=sr_1_1?__mk_es_ES=ÅMÅŽÕÑ&crid=1APEAI49VOD57&dchild=1&keywords=gn850&qid=1613039031&sprefix=gn850%2Caps%2C242&sr=8-1

• Thanks 1
Δημοσ.

Την AW3821DW την έχετε υπόψη; Είμαι στο τσακ να την παραγγείλω, την κοιτάζω καιρό. Παρόμοια χαρακτηριστικά με την LG 38WN95C-W βλέπω να έχει σύν το G-Sync Ultimate αλλά για κάποιο λογο η LG είναι λίγο ακριβότερη.

Δημοσ.

Ήθελα να ξεφύγω από αυτό το μαύρο κόκκινο gaming θέμα αλλά δε το βλέπω. Η 38άρα LG 38WN95C-W που πρότεινε ο @Amaretos δεν την είχα προσέξει και είναι τρομερή εμφανισιακά αλλά και σε specs αλλά 1600+ ευρώ είναι σχεδόν διπλάσια τιμή από την LG 34GN850-B και ψάχνοντας δε βρήκα την LG 38WN95C-W να βγαίνει σε 34".

Δημοσ.

Ναι το ξερω οτι ειναι ακριβη εως πολυ, αλλα ξεφευγει οπως ειπες απο το gaming οπτικα, η συγκεκριμενη οθονη ουτε εγω την ειχα παρει χαμπαρι, αλλα τα εχει ολα ολα, 144hz gsync, freesync κλπ  κλπ για οποιον ειναι full gamer + μεγεθος κλπ κλπ, δεν ειναι τυχαιο που δεν υπαρχει πουθενα διαθεσιμη, ουτε στο amazon.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...