Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας, 
ήθελα να ρωτήσω αν το Bluetooth "ρίχνει" από τη "φύση" του την ποιότητα ήχου; Δηλαδή αν κατασκευαστικά "κόβει" συχνότητες ή παραμορφώνει τον ήχο; Πέρα από το τεχνικό κομμάτι, εσείς τι βλέπετε από την εμπειρία σας;

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτό που λέω, νομίζω οτι το bluetooth μεταφέρει data και δεν έχει καμμία σχέση με τις συχνότητες του ήχου. Μάλλον η συσκευή αναπαραγωγής δημιουργεί όποιο πρόβλημα...

• Like 1
Δημοσ.

και το mp3 data είναι αλλά ανάλογα την δειγματοληψία (bitrate) του αρχικού αρχείου με την οποία δημιουργήθηκε είναι και η ποιότητά του. άλλο το 256kbps και άλλο το 128kbps. ίσως κάτι αντίστοιχο γίνεται και με το bluetooth. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικα οπως λεει ο nickol-us το bluetooth απλα μεταφορεας ειναι,συχνοτικα δεν αλλαζει κατι

Εαν εσυ το "ταισεις" mp3 128kbps η 320kbps αυτο πρεπει να τα μεταφερει αυτουσια.

Δηλαδη εγω εχω ενα σετακι ηχεια monitor με bluetooth τους δινω να παιξουν flac 16/48 απο το κινητο μου δεν υπαρχει καμια διαφορα ποιοτικα ειτε το αναπαραγω με καλωδιο ειτε μεσω bluetooth.

Το θεμα ειναι για τι ακριβως συσκευη μιλαμε (στην περιπτωση μου δεν τιθεται θεμα χαμηλοτερης ποιοτητας)

Αλλα εχω διαβασει οτι καποιες συσκευες μπορει εαν δεν μπορουν να μεταφερουν τον ογκο των δεδομενων κανουν downgrade.

Θα πρεπει να το κοιταξεις συγκεκριμενα σε ποια συσκευη εαν μιλαμε για bluetooth transmitter,ειτε ακουστικα κλπ κλπ.

Σε καθε περιπτωση καθε συσκευη θα αναγραφει στα τεχνικα χαρακτηριστικα εαν απλα μεταφερει η κανει αποκωδικοποιηση σε αλλο φορματ ειτε συμπιεζει.

Επεξ/σία από JDROGAS
Δημοσ.

Ναι θα ρίξει την "ποιότητα" του ήχου, διαφορετικά από όσο φαντάζεσαι όμως. 

Ένα καλό Codec LDAC, που είναι ικανό να σου δώσει το 100% τους Lossless που έχεις κατεβασμένο θεωρητικά δεν θα έπρεπε να έχει καμία διαφορά. 
Αλλά, τα νούμερα από τεχνικά φόρουμ έχουν δείξει πως το SINAD είναι στα όρια του audible distortion. Συγκεκριμένα έχουν προβλήματα με τα τσιπάκια που κάνουν το compression και δεν στέλνουν bit-perfect σήμα για εξοικονόμηση ενέργειας. 

Η διαφορά που μπορεί να ακούσεις απαιτεί μουσική που ήδη ξέρεις σε ήσυχο περιβάλλον. Κυρίως θα βρεις πιο κλειστή τη δυναμική περιοχή στην οποία απλώνει ο ήχος. 
Treble και Bass extension θα είναι κομμένα.

Ωστόσο αν μιλάς για portable κατάσταση όσο κινήσε δεν υπάρχει διαφορά. Ίσα ίσα που αν βάλεις λίγο distortion στον ήχο μπορεί να σου φανεί πιο ζεστός και πραγματικός. Όπως κάνει το βινύλιο και η λάμπα.   

Έιμαι στα όρια για αγορά Portable DAC/AMP εδώ και κανένα μήνα. Τα νούμερα που βλέπω δεν μου αρέσουν καθόλου όμως, γιατί θα πληρώσω ένα premium για την ευκολια και θα το χασω από το μέγιστο των δυνατοτήτων του. 
Για να δώσω μια ιδέα περίπου στο τι εννοώ μπορείς να κοιτάξεις 
Fiio BTR5, Qudelix 5k, Topping NX4 DSD, Loxjie D30 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Το ερώτημα μου αφορά μουσική από κινητό(πηγή) σε ηχοσύστημα(έξοδος) μέσω bluetooth.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Spiroz είπε

Κινητό(αρχεία mp3) σε ηχοσύστημα mini-hifi μέσω bluetooth.

Ποια συσκευη εννοω θα κανει τη δουλεια του bluetooth να μεταφερει τα αρχεια απο το κινητο σου στο mini-hifi;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aπο το manual της συσκευης σου

296201336_Screenshot_2021-02-11PanasonicSC-PM600(52).png.544bb43cde9b1722b4f166dafa9933c3.png

Επεξηγηση απο Wikipedia για το A2DP.

Advanced Audio Distribution Profile (A2DP)

This profile defines how multimedia audio can be streamed from one device to another over a Bluetooth connection (it is also called Bluetooth Audio Streaming). For example, music can be streamed from a mobile phone to a wireless headset, hearing aid/cochlear implant streamer, or car audio; alternately from a laptop/desktop to a wireless headset; also, voice can be streamed from a microphone device to a recorder on a PC.[1] The Audio/Video Remote Control Profile (AVRCP) is often used in conjunction with A2DP for remote control on devices such as headphones, car audio systems, or stand-alone speaker units. These systems often also implement Headset (HSP) or Hands-Free (HFP) profiles for telephone calls, which may be used separately.

Each A2DP service, of possibly many, is designed to uni-directionally transfer an audio stream in up to 2 channel stereo, either to or from the Bluetooth host.[2] This profile relies on AVDTP and GAVDP. It includes mandatory support for the low-complexity SBC codec (not to be confused with Bluetooth's voice-signal codecs such as CVSDM), and supports optionally MPEG-1 Part 3/MPEG-2 Part 3 (MP2 and MP3), MPEG-2 Part 7/MPEG-4 Part 3 (AAC and HE-AAC), and ATRAC, and is extensible to support manufacturer-defined codecs, such as aptX.[3]

Some Bluetooth stacks enforce the SCMS-T digital rights management (DRM) scheme. In these cases, it is impossible to connect certain A2DP headphones for high quality audio.

Επεξ/σία από JDROGAS
Δημοσ.

Ευχαριστώ. Επειδή είμαι άσχετος τα mp3 που είναι σε 320Kbps θα τα παίξει με καλή ποιότητα; Μήπως χρειάζεται αλλαγή codec στο κινητό για καλύτερο αποτέλεσμα(πχ aptX/aptXHD);

Δημοσ.

MP3 320 χαλάει λίγο από το bluetooth με τους χειρότερους παλιούς codec. Όμως ένα καλό flac πραγματικά το καταστρέφει και το κάνει να ακούγεται σαν MP3.

Με aptx η διαφορά είναι πολύ μικρή και θέλεις πολύ σοβαρό ηχοσύστημα ή καλά ακουστικά για να την ακούσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...